icon

Riešenie nefunkčného manželstva

21. mar 2025

ahojte...sme mazelia 8 rokov, mame 2 malolete deti. Manzel sa o mna nezaujima ako o zenu, nevenuje sa mi. O deti sa stara. Ale o vztah nic. Intimne nezijeme uz 2 roky. Bavit sa s nim neda, nevie komunikovat o problemoch iba ich zameta pod koberec. Ked zacnem nieco ja riesit, ja som ta najhorsia, pouzije to proti mne. Zit sa takto neda a ist nemam kam, rodina mi nepomoze. som z toho unavena a frustrovana a este mlada na to, aby som takto zila v nefunkcnom vztahu. Manzelska poradna nepomoze, ublizil mi urcitymi vecami a to sa neda vymazat. co by ste robili?

viestta
21. mar 2025

Pripravovala sa na odchod z nefunkcneho vztahu

barka1
21. mar 2025

Este by som sa snažila vztah zachránit. Vazny rozhovor, ako to citim a co nám reálne hrozí. Bola by som tak otvorena, ako to len ide. Ak by sa on nezamyslel a tiez sa nezačal snažit vztah zachránit, ukončila by som ho.
Je vela možností, jednou z nich he striedavka, kde deti žiju doma a rodičia sa u nich striedaju. Takto žijem už 4 roky a da sa to.

colsami
21. mar 2025

Tak len vy viete co sa dialo, a vacsinou su chyby na oboch stranach, hoci tu je pisane len na manzela, co vsetko robi zle. Kazdopadne prvorada bude komunikacia. A bez tej to pojde tazko. Kolko rokov maju deti? Ak dva roky intimne nezijete, predpokladam ze mladsie bude mat cca 3 roky. Pracujes? Koho je byt ci dom?

januska12323
21. mar 2025

Priprav sa na odchod a potom odíď alebo si nájdi milenca. Je to na tebe, všetko sa dá nejak riešiť.

mischy00
21. mar 2025

Ja viem co by som robila....dala rozhovor a keby nepomohlo, odišla by som. Nie som odkázaná na to, aby som bola s mužom , ktorý má ma za nič. A na tomto som aj pracovala a nie, nie som žiadna feministka, karieristka a pod....... len si vážim samú seba. A môj manžel to veľmi dobre vie, tak si ma stráži ako oko v hlave.
Skúste sa porozprávať, i keď 2 roky sa obchádzať, to je veľmi dlho 😐

zuzanka.zuzu
21. mar 2025

ak nemáš kam ísť, tak nič by som nerobila, keď sa o deti stará a prispieva na domácnosť, tak by som si našla milenca (tvoj muž už dávno bokovku mal) a žili by sme s mužom spolu s deťmi ako bežná rodina... mnohé ženy to majú podobné, akurát ešte aj podržať musia pre kľud v rodine. a hlavne by som držala hubu pred kýmkoľvek 😉 čo je doma, to zostane doma

autor
21. mar 2025

Baby len milenca nie je tak ľahké nájsť

zuzanka.zuzu
21. mar 2025

ľahšie než si myslíš 😂 ťažšie je zariadiť sa tak aby ti to nekolidovalo s krúžkami detí 😁 kamošky mi spomínali 🤷

viestta
21. mar 2025

Autorka, po svete beha dost takych, ktori by radi liecili tvoju sexualnu podvyzivu, len neviem ci toto je cesta...

gribka1
21. mar 2025

A prečo by si mala odísť ty? Rozvod je normálna voľba, ak on nemá záujem to riešiť, alebo aj ty, ak už láska vyprchala.

tiezjedna
21. mar 2025
mischy00
21. mar 2025

@zuzanka.zuzu zlatá😀máš pocit ze autorka ma malo problémov? Zas nieje milenec ako milenec, aby za pol roka nevznikla nová téma: co mam robit s takym milencom?🙃😃

mimi2018
21. mar 2025

Ja mam niečo podobné a riešim to tak, že ho ignorujem. Mam v pohode život, venujem sa sebe a deťom.

mimi2018
21. mar 2025

Milenca len vtedy, ak žena nevydrží bez sexu 😃

mimi2018
21. mar 2025

Ak chceš, napíš mi súkromnú správu. Ďakujem

jozinzbazin22
21. mar 2025

Kup si vybrator,ja uz sa hram s touto myslienkou tiez dlho,a asi to tak vidim,ze sa to vrati spet do starych kolaji, tak 3krat za mesiac,lebo vzdy je nieco.Raz usi,raz zle,potom zase som ja,ci on v praci a zistim,ze je to opet 3krat do mesiaca.Tak si poradim sama,ziadny kolega.

retatka
21. mar 2025

Pokiaľ to nemieni riešiť, vyriešila by som to ja, podala návrh na rozvod.To chceš takto premrhať život?Budeš frustrovaná a nešťastná .Každa žena chce byť milovaná svojim mužom.Toto je len predlžovanie agônie.Nie svoj život by som nepremrhala ani kvôli deťom, tie raz odídu a ukazujete im nevhodné vzory do budúcna, že žiť bez lásky je v poriadku .Už len kvôli deťom by som túto frašku skončila .Nebude ťa mrzieť, keď raz aj tvoje deti budú takto nešťastne žiť, bez lásky?

mimi2018
21. mar 2025

@retatka to každá povie, že návrh na rozvod. Ale kam majú ísť rozvedene ženy? Nebudú sa same trápiť ešte viac ako predtým? Nájdu si iného, možno zo zúfalstva, možno kvôli sexu, možno zo sebectva. Potom to môže dopadnúť tak isto, možno ešte horšie a tie pády, to sklamanie..niektoré majú ďalšie dieťa s ďalším novým chlapom..načo je to dobre. Myslím si, že treba vziať zodpovednosť za seba, že sa takto rozhodli, že si vzali takého muža akého si vzali do manželstva a majú sa s tým vyrovnať pokiaľ nie je tyran, alkoholik a závislý na niečom. Vtedy sa dá hovoriť o rozvode. Inak treba vydržať a dat tomu čas. Kvôli deťom určite počkať. A zlý vzor pre deti že tam nie je láska? Je to vec pohľadu.

gribka1
21. mar 2025

@mimi2018 To je názor z minulého storočia.

retatka
21. mar 2025

@mimi2018 Klasika každá jedna nemá kde ísť 😀ale keby bol tyran, už by bolo kde ísť .Ked človek chce vždy sa najde nejaké riešenie, keď nechce hľadajú sa dôvody prečo sa to nedá
Zvládli sme to viaceré, aj keď začiatky boli ťažké.Vážim si sama seba natoľko, že neostala by som v nefukčnom vzťahu.Ale niektoré ostávajú aj z vypočítavosti, poznám .A áno je to nevhodný vzor pre deti, tie všetko vnímajú .
Ale tvoje rozhodnutie, aby si raz neľutovala 🤔

berta100
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
21. mar 2025

Milenca ľahko nájdeš.

Stačí že stratia seba hodnotu a môžeš ísť robiť matrac.

mimi2018
21. mar 2025

@gribka1 áno možno starý názor ale je tam kus pravdy.

mimi2018
21. mar 2025

@retatka deti sú šťastné a spokojne, keď bývajú s oboma rodičmi, hlavne keď sú ešte malé.

mimi2018
21. mar 2025

@berta100 a vieš koľko je takých, čo sú sebci? Teraz je sebec, ďalší môže byť ešte väčší sebec a môže byť aj tyran, alkoholik, atď. Ženy môžeme byť radi, že máme deti a môžeme byť šťastné aj bez mužov..chlapom aj tak väčšinou ide o sex, servis a vzťah ich nejako nezaujíma.

enmery
22. mar 2025

Rodina Ti nepomôže?Tak asi nie si z rodiny, kde bol zdravý vzťah otec-dcéra a vzťah manželov. Každý z nás robí chyby, ty sa z toho nauč, že vziať si chlapa neschopného hovoriť a utekať pred problémami riešenie nie je a nebolo a nebude. Emocionálne sa odpojiť a pripravovať kroky na odchod. Otec môže byť dobrý, ale nedá sa takto žiť do smrti-citiš to sama na sebe.

gribka1
22. mar 2025

@mimi2018 Áno, ak má niektorá žena chuť sa obetovať pre rodinu a ich šťastie nad to svoje, prečo nie. Ono sa dá aj s každým mužom zatočiť, aby bol iný, aké to tiež nedokáže každá. Väčšinou sa bude tichúčko vo vnútri rozkladať a zmení sa ona tak, že už to vlastne nebude ona.