Riešenie problémov v polročnom vzťahu
Baby poradte, lebo som smutna. Spoznala som celkom dobreho muza, po vela rokoch sama. Takze neberiem prveho, co mi vojde do cesty. Tento sa mi zda v podstate spravny, ale tak asi sa tak zdaju (skoro) vsetci v zaciatkoch vztahu? Byvame od seba hodinu a sme spolu kazdy pia poobede - pondelok rano a potom sa vidime este raz v strede tyzdna, ze za mnou pride a prespi. Paci sa mi na nom rodinne zalozenie a lojalita. Pomoze s hocicim, spolahlivy. Ale potom su take situacie ako dnes, ktore vo mne vzbudzuju pochybnosti. Vcera som sa pytala, co chce jest, ze nevie, tak som navarila podla seba. To je v podstate tak vzdy, tak som sa uz dnes ani nepytala a okolo obeda hovorim, vecer budem robit sosovicu. Mal sancu sa vyjadrit a tvaril sa, ze ok. Pocas varenia mi oznamil, ze chce maso, tak sa ide najest von. Ja to tu dovarievam a citim sa ako debil, ze to budem jest sama. Celkovo je to tak, ze vacsinou vsetko super a akoby to tak nemohlo byt dlhsie, tak pride takato idiotska reakcia. Inak som mu k tomu nic nepovedala, len ze tak chod, je slobodny clovek a na silu ho tu drzat nebudem. Ale uvazujem, ze takyto vztah nechcem. Problem ja (je to babalita?) ci on? Vdaka.
Ps. Nemame 15 ani 20.
Prepáč,ale ty.Toto je fakt blbosť.Ani môj muž mnohokrát je iné,ako to,čo je navarené.A ja tiež.Vobec nič to neznamena
@doriiis dobre a to len tak odide sa najest do restauracie?
@anonym_autor Tiez by som nejedla sosovicu.
@anonym_autor ....navarí si niečo iné,objedná si niečo iné.Je to iba jedlo.
@doriiis aj pre mna je to len jedlo, ale rada by som jedla spolu
@anonym_autor ty si mu oznamila, ze varis sosovicu, nepytala si sa na jeho nazor. On to vzal ako hotovu vec, ze varis co chces, tak ta nebude buzerovat s tym, ze chce ine a zariadil sa podla seba. A ty si ublizena, ze je to dospely chlap, ktory sa vie zariadit a necaka, ze mu budes posluhovat.
Mozno ta mohol do restiky pozvat tiez, no ale tak chcela si sosovicu 🤷♀️ za mna sa prestan stavat do pozicie kucharky, upratovacky a domaceho spotrebica.
@anonym_autor ty si mu oznamila, ze varis sosovicu, nepytala si sa na jeho nazor. On to vzal ako hotovu vec, ze varis co chces, tak ta nebude buzerovat s tym, ze chce ine a zariadil sa podla seba. A ty si ublizena, ze je to dospely chlap, ktory sa vie zariadit a necaka, ze mu budes posluhovat.
Mozno ta mohol do restiky pozvat tiez, no ale tak chcela si sosovicu 🤷♀️ za mna sa prestan stavat do pozicie kucharky, upratovacky a domaceho spotrebica.
@sissy27 pozri, ked sa spytas 10 krat a VZDY je odpoved neviem, tak sa niekedy tiez prestanes pytat ci nie?
Ale vdaka za feedback vsetkym
Autorka ja dostávam odpoveď neviem na otázku varenia už 19 rokov.😄Keby som riešila pokazdé,keď muž je iné,ako navarim tak sa zbláznim.Plus ešte dve deti
@sissy27 pozri, ked sa spytas 10 krat a VZDY je odpoved neviem, tak sa niekedy tiez prestanes pytat ci nie?
Ale vdaka za feedback vsetkym
@anonym_autor tak vidis, mozno tentokrat vedel alebo aspon vedel, ze sosovicu nechce, co mal byt hladny alebo ta buzerovat, ze mas varit extra? Sadne do restiky, otvori jedalny listok, nieco ho zaujme. Tak sa mozno nepytaj co mas varit ale mu daj na vyber ci chce sosovicu alebo rezen, ked uz teda ti na tom tak zalezi aby jedol co navaris ty.
@anonym_autor ja ti rozumiem, co myslis touto otazkou. toto by ste si mali vydiskutovat, lebo na takychto blbostiach sa buduju a kazia vztahy. ty si sa spytala, nebola odpoved, tak si varila to, na co si mala chut. on mozno nebol hladny v tej chvili, ked si sa pytala, (moj napriklad nic neriesi, kym nieje hladny a nezacne kutrat v kuchyni a vtedy zisti ze nieco nema, nie doobeda ked sme boli v obchode). takze asi nebol hladny, rozmyslel si to... ale tiez mohol napriklad povedat, rozmyslel som si to, mam chut na maso, podme sa najest von. to by bolo adekvatne vo vztahu riesit spolu, ty by si povedala chod sam, ja varim, alebo by si sla s nim. takto to vyzera, ze ste len dvaja slobodni ludia, ktori sa stretavaju, nie ludia, ktori spolocne chcu nieco budovat.
Aj mna by sa dotkol sposob, akym to urobil . Je nedela, mali ste obedovat spolu. Mal si jedlo objednat. Ale to je muzske jednanie. Nerozmyslaju, ako zeny, preto robia veci po svojom a nam sa to nepaci. V zivote takto urobi velakrat.
Tak sa nepytaj, co varit, ale pytaj sa stylom "moze byt sosovica?".
Ja si myslím, že opísaná situácia nie je žiadny neriešiteľný problém, na ktorom by mohol stať ci padnúť vzťah. Takýchto podobných nezhôd môže byť (aj v dobrom) vzťahu mnohokrát.
Dôležité je, ako sa staviate k problému - on možno ani nevníma, že pre teba je to problém, že on sa išiel inde najesť. Možno u nich sa to tak robilo, otec to tak robil, proste vyrastal v tom a pre neho je to normálne. Nemusí to tak byť. Najprv teda ty mu musíš povedať asertívne, že máš s tým problém. Povedz o svojich pocitoch. Napr " keď ja trávim čas v kuchyni s prípravou jedla, tak som naozaj sklamaná, keď vidím, že si nakoniec nedáš. Keď odídeš sa najesť do restiky, tak sa cítim menejcenna, že moje jedlo nie je dosť dobré, akoby som ja nebola dosť dobrá. Hnevá ma, že si nepovedal, že nemáš chuť na šošovicu, keď som oznamoval, že to idem variť. " nakoniec navrhni riešenie :" potešilo by ma/bola by som rada/urobil by si mi radosť, keby sme mohli spolu prebrať pred varenim/pred nákupom, na čo máme chuť, čo mám variť. Keď nemáš na to chuť, môžeš to povedať a pôjdeme sa spolu najesť do restiky a ja si ušetrím čas na varenie".
Problémy sú v každom vzťahu, keďže sme vyrastali v inom prostredí s inými zvykmi. Otázka je, ako sa postavíme k riešeniu problémov. Konštruktívne hľadáme spoločne riešenie, alebo si budeme dokazovať, kto má pravdu a kto je debil z nás dvoch. Takže aj pri tomto probléme drz pred očami tvoj cieľ - cieľom je dohodnúť sa, aby nabudúce ste boli spokojnejší obaja. Nie je tvojim cieľom zdzubat ho, z toho sa bude cítiť akurát zle a vás vzťah to neupevní.
@anonym_autor ja ťa zasa chápem. Mňa by sa to dotklo. Mohol by variť aj on. Minimálny effort co by do toho vložil je povedať na čo má chuť. Ale nie on ťa to nechá navariť a zdekuje sa do mesta najesť. Je to neúctivé. Mohol ti povedať rovno že na to nemá chuť, poprípade navrhnúť nech to dovaris, odložíš na zajtra a pozvať aj teba sa najesť. Čudný chlap. Asi si myslí že je to daka tvoja povinnosť alebo čo. Ako keď mamke dieťa povie že nechutí mi chcem radšej lízatko..
Tak sa nepytaj, co varit, ale pytaj sa stylom "moze byt sosovica?".
@diewcatqoo hej ešte ona má hľadať spôsoby ako zistiť čo by si pán veľkomozny asi tak dal.. není problém že on sa nevie vymacknut ani na základnú tému ale ona ktorá vari, pýta sa čo chce ale pýta sa to zle!! Neuveriteľné naozaj🤣
@diewcatqoo hej ešte ona má hľadať spôsoby ako zistiť čo by si pán veľkomozny asi tak dal.. není problém že on sa nevie vymacknut ani na základnú tému ale ona ktorá vari, pýta sa čo chce ale pýta sa to zle!! Neuveriteľné naozaj🤣
@anonym_5f9c03 uplne presne tak to vnimam. 100% zhoda.
@anonym_autor ženy to vám naozaj nepríde čudné že sa po jej úsilí sám zdekuje preč a ide sa najesť a ju nepozve??? Ja vás nechápem. Ako by ste sa cítili asi? To mi žiaden muž nikdy neurobil že by mi odišiel od stola a šiel do reštaurácie sám
@anonym_5f9c03 uplne presne tak to vnimam. 100% zhoda.
@anonym_autor a má aj nejaké iné čudné spôsoby? Lebo toto by sa asi dalo vyrozprávať si medzi sebou. Ale pochybujem že to bude len táto jedna vec. Musíš ty vedieť ako sa ohľadne neho cítiš
Mňa by nieže sa dotklo ale nasral by ma spôsob akým to spravil. A kľudne z tej reštaurácie sa nemusel ani vracať. Pretože mohol povedať že môžete ísť do restiky spolu a šošovica by bola večer alebo ďalší deň. Alebo si to mäso mohol spraviť sam a najesť sa spolu
@anonym_autor a má aj nejaké iné čudné spôsoby? Lebo toto by sa asi dalo vyrozprávať si medzi sebou. Ale pochybujem že to bude len táto jedna vec. Musíš ty vedieť ako sa ohľadne neho cítiš
@anonym_5f9c03 ano, ale neviem to presne popisat. Vzdy ide o take podobne prktotiny, ale maju nieco spolocne.
Mňa by nieže sa dotklo ale nasral by ma spôsob akým to spravil. A kľudne z tej reštaurácie sa nemusel ani vracať. Pretože mohol povedať že môžete ísť do restiky spolu a šošovica by bola večer alebo ďalší deň. Alebo si to mäso mohol spraviť sam a najesť sa spolu
@sense nebolo doma a obchody zatvorene, ale tiez by ma to bezne nasralo. Ale dnes to nieco zlomilo a som smutna
Akoby toto bola jedna situacia too much pre mna prave
@sense nebolo doma a obchody zatvorene, ale tiez by ma to bezne nasralo. Ale dnes to nieco zlomilo a som smutna
@anonym_autor tak mohol povedať zlato osloz šošovicu so mrazáku alebo má zajtra a poďme sa najesť do restiky.
Ako aj my si doma občas varíme každý zvlášť , niektorý dokonca až 3x lebo každý má chuť na niečo iné ale ani raz sa nestalo žeby jeden z nás odpochodoval sám do reštaurácie.
@anonym_5f9c03 ano, ale neviem to presne popisat. Vzdy ide o take podobne prktotiny, ale maju nieco spolocne.
@anonym_autor tie podobne prkotiny ťa budú srať čím ďalej tým viac. Ja som nemala síce tento typ vzťahu ale moja najlepšia kamarátka áno a ku konci mala nervy v kybli a ešte preňho bola hysterka. Asi si len poloz otázku či s ním dokážeš a chceš žiť ak sa nezmení. Lebo pravdepodobne sa nezmení..
@anonym_autor tak mohol povedať zlato osloz šošovicu so mrazáku alebo má zajtra a poďme sa najesť do restiky.
Ako aj my si doma občas varíme každý zvlášť , niektorý dokonca až 3x lebo každý má chuť na niečo iné ale ani raz sa nestalo žeby jeden z nás odpochodoval sám do reštaurácie.
@sense presne to je čudné odísť si sám a nezavolat aj partnera
Akoby toto bola jedna situacia too much pre mna prave
@anonym_autor a keby mi toto spraví chlap už by sa nemusel z tej restiky ku mne vracať.
@anonym_autor tie podobne prkotiny ťa budú srať čím ďalej tým viac. Ja som nemala síce tento typ vzťahu ale moja najlepšia kamarátka áno a ku konci mala nervy v kybli a ešte preňho bola hysterka. Asi si len poloz otázku či s ním dokážeš a chceš žiť ak sa nezmení. Lebo pravdepodobne sa nezmení..
@anonym_5f9c03 nie, praveze ja mam skvely zivot a akoby viac kvalitne vztahy s kamaratkami, uz aj viacero z nich viac cca 20 rokov. Ak mozme porovnavat kvalitu partnerskeho a ineho vztahu.
Ja hladam nieco s takym respektom, ako som zvyknuta od inych a aky snad aj sama ponukam.
Fakt je to jedno, maso, sosovica, krokodil, ale odist pocas toho ako pre nas varim? Samozrejme, aj ked si to zoberiem zajtra do prace, varila som pre nas.
Akoby sa vo mne nieco zlomilo. Presne, bude so mna este hysterka 😕 ja mam taku teoriu, ze vztah ma z tych dvoch ludi robit najlepsie verzie seba, pozdvihnut sa, ale toto ma dava skor dole
@anonym_5f9c03 nie, praveze ja mam skvely zivot a akoby viac kvalitne vztahy s kamaratkami, uz aj viacero z nich viac cca 20 rokov. Ak mozme porovnavat kvalitu partnerskeho a ineho vztahu.
Ja hladam nieco s takym respektom, ako som zvyknuta od inych a aky snad aj sama ponukam.
Fakt je to jedno, maso, sosovica, krokodil, ale odist pocas toho ako pre nas varim? Samozrejme, aj ked si to zoberiem zajtra do prace, varila som pre nas.
Akoby sa vo mne nieco zlomilo. Presne, bude so mna este hysterka 😕 ja mam taku teoriu, ze vztah ma z tych dvoch ludi robit najlepsie verzie seba, pozdvihnut sa, ale toto ma dava skor dole
@anonym_autor keď ťa to dáva dole tak to nemá ďalej zmysel. On sa nezmení keď už nemá 20 rokov.. ja by som sa po jeho odchode do reštiky veľmi nahnevala. Keďže si varila, mal to aspoň ochutnať a prípadne potom zhodnotiť že poďme radšej do reštaurácie. Ale spolu, nie sám 🤦🏻♀️

Prepáč,ale ty.Toto je fakt blbosť.Ani môj muž mnohokrát je iné,ako to,čo je navarené.A ja tiež.Vobec nič to neznamena