icon

Riešenie unavenej kamarátky

26. jún 2025

Otázka dňa - dokedy ste robili všetky činnosti pre deti?
Mám kamarátku poznáme sa zo škôlky cez deti. Môj 6r chlapec chodí s jej 6r dcérou do triedy. Ja mám ešte 2r chlapca a ona ešte 8r dcéru. Ja som ešte doma na RD, ona pracuje v jednej firme ako upratovačka.
Problém vidím ja v tom že ona sa neustále sťažuje ako nič nestiha, že doma nevie ani upratať navariť lebo deti stále niečo od nej chcú. Celý deň len mama mama a to ju strašne vyčerpáva. Sme dôverné kamarátky mám ju rada a preto jej chcem pomôcť. Doma jej muž nepohne ani prstom tak celá domácnosť je na nej aj okolo detí všetko.
Stretávame sa v škôlke, na ihrisku alebo navštevujeme sa nech sa deti zahrajú spolu.
Jej deti sú dosť temperamentne často sa spolu vadia a robia si zle jedna druhej. Preto zvykne ich bravat von na celé poobedie až do večera na ihrisko nech sa vybehaju a vybijú si energiu. Len potom nemá čas doma nič spraviť.
Dala som jej pár rád čo úplne ignoruje, podľa mňa ani nechce nič zmeniť len stále sťažovať sa na všetko.
Rady ako má zapriahnut do výchovy aj v domácnosti manžela a môže aj deti učiť aby spravili nejakú prácu aj ony.
Príklad poupratovať si po sebe hračky, uložiť si veci na svoje miesto, alebo maličkosti vo fungovaní domácnosti doniesť odniesť niečo, chystať niečo a takéto. No ona všetko ako keby prepocuje čo jej hovorím a stále robí všetko ona sama. Potom je vyhorena a unavená. Čo s touto situáciou, poraďte.?

luccija
26. jún 2025

Nič ..pokým sama nepochopí tak načo?
Keď bude celý deň v práci a na ihrisku samozrejme, že nič doma nestihne.Deti môžu skladať puzzle, hrať karty, hry atď...niečo vyrabať, čítať knihy, riešiť hlavolamy.Mozno sa chce naozaj iba ľutovať

colsami
26. jún 2025

Nic s takou situaciou. Je to jej volba, jej system, a keby chcela, moze to zmenit. Su proste ludia co su vecni stazovatelia aj ked im das 100 rad, nespravia nic, len sa budu ponosovat a vsetko za vsetkych robit.

kavasmliekom
26. jún 2025

Nič, nechaj ju. Jej to takto vyhovuje, nechce poľutovať, chce obdiv, aká je šikovná, že všetko zvláda sama aj keď večer padá od únavy. Raz pochopí sama. Už bude neskoro

zuzanka.zuzu
26. jún 2025

to sú také povahy 🤷 len sa posťažujú a nič nezmenia ... niektorým pomôže sa vyrozprávať, ale väčšina je skôr len lenivá niečo zmeniť a tak iba frflú. negativisti 😁 máš ich plný kôň 🤷

janettdamian
26. jún 2025

Spýtaj sa jej, či sa potrebuje len vyrozprávať, alebo chce aj niečo reálne zmeniť. Ak sa chce vyrozprávať, vypočuj jedným uchom dnu a druhým von. Vôbec sa tým nezaťažuj, je to zbytočné.

lucia13022023
26. jún 2025

No 6 a 8 ročne deti sú už dosť veľké. Sestra ma 6 a 9 ročne, a teda upratujú si po sebe, zvládnu utrieť prach, naložiť umývačku, vyložiť, susicku zapnúť, vysávač zapnúť 😅 akože zariadenia ktoré vlastne robia robotu za teba, ale keď príde domov po 12 tak jej to urobí radosť.
Asi by som jej na rovinu povedala ako to vidím, a ze ak nechce padať na hubu každý deň, treba niečo zmeniť. Aj v manželovi. Ak by to nemenila žiaľ.. Vypočuj si a pusti to z hlavy.

tenerifka
26. jún 2025

tak tam je problem manzel. Kurña, co tym vychcancom (lebo su tu kazdy deñ do radu) chyba? Ved taky vajcak len chodi do prace a vo volnom case sa stara len o seba. Zena tiez chodi do prace, ale vo volnom case sa venuje detom, domacnosti a posluhuje muzovi. Naco sa taka zena vydava? Na toto treba mat silny zaludok.
Kamratke povedz, ze musi zacat od seba, musi si dupnut, zapriahnut muza a obcas jednoducho vypadnut, venovat sa sama sebe. Inak to nepojde. Ak nie je schopna nejakej zmeny ona, tazko bude cakat zmenu od okolia

januska12323
26. jún 2025

Rady si jej dala tak nech sa nesťažuje.

motylik2559
26. jún 2025

Pozri, rady si jej dala, ona zrejme nic ani neskusila, lebo predpokladam,ze by si sem napisala keby hej. Ked sa ti bude zas a znova stazovat, tak ju normalne stopni: Mariška, toto mi hovoris stale a neraz som ta vypocula aj poradila, nic z toho si neskusila pre zlepsenie, tak prosim uz mi o tom nehovor a bavme sa o inych veciach.
Kedze je to dobra kamaratka, tak to od teba vezme normalne. Ale uz len na okraj, 1.doma ma lenivca, asi je s tym zmierena, ze jej nic nepomoze, inak by ho postavila do pozoru,ze aj on ma prilozit ruku k dielu, 2. decka 6 a 8 a este k tomu dievcata? kedy ich chce zacat viest k tomu, aby neboli v 18 v ramci domacnosti lave? 8rocna kludne zvladne povysavat, umyt riad,...a 6 rocna si napr dokaze odpratat svoje oblecenie do skrine, upratat si izbu, mohla by som pre obe menovat ooovela viac, a 3. ked je s nimi tolko na ihrisku, kedy sa tie deti ucia? po veceroch az? to tiez nie je bohvieco. a problem je podla mna aj v tom,ze ona im neda doma nic robit-ci uz v ramci pomoci v domacnosti alebo nejaku ich hru, nevie ich zabavit niecim...No a potom nadtym celym len rumazga...popravde uz by mi to islo na nervy, aj keby je to dobra kamoska...pretoze stale to pocuvat a ona ma na haku nejake zlepsenia, tak fakt by som jej to povedala narovinu ako som uviedla kusok vyssie. Drzim palec

autor
26. jún 2025
@motylik2559

Pozri, rady si jej dala, ona zrejme nic ani neskusila, lebo predpokladam,ze by si sem napisala keby hej. Ked sa ti bude zas a znova stazovat, tak ju normalne stopni: Mariška, toto mi hovoris stale a neraz som ta vypocula aj poradila, nic z toho si neskusila pre zlepsenie, tak prosim uz mi o tom nehovor a bavme sa o inych veciach.
Kedze je to dobra kamaratka, tak to od teba vezme normalne. Ale uz len na okraj, 1.doma ma lenivca, asi je s tym zmierena, ze jej nic nepomoze, inak by ho postavila do pozoru,ze aj on ma prilozit ruku k dielu, 2. decka 6 a 8 a este k tomu dievcata? kedy ich chce zacat viest k tomu, aby neboli v 18 v ramci domacnosti lave? 8rocna kludne zvladne povysavat, umyt riad,...a 6 rocna si napr dokaze odpratat svoje oblecenie do skrine, upratat si izbu, mohla by som pre obe menovat ooovela viac, a 3. ked je s nimi tolko na ihrisku, kedy sa tie deti ucia? po veceroch az? to tiez nie je bohvieco. a problem je podla mna aj v tom,ze ona im neda doma nic robit-ci uz v ramci pomoci v domacnosti alebo nejaku ich hru, nevie ich zabavit niecim...No a potom nadtym celym len rumazga...popravde uz by mi to islo na nervy, aj keby je to dobra kamoska...pretoze stale to pocuvat a ona ma na haku nejake zlepsenia, tak fakt by som jej to povedala narovinu ako som uviedla kusok vyssie. Drzim palec

@luccija Ony tieto hry nehrajú doma ako skladať puzzle, hrať karty, niečo vyrábať čítať atď.
@kavasmliekom Asi máš pravdu že chce obdiv lebo zakaždým hovorí aká je ona šikovná ako všetko sama zvláda. To že každý večer padá na hubu nechce nič zmeniť.
@lucia13022023 Jej deti nerobia doma nič, robia bordel a neporiadok z hračiek školskych veci ale ona po nich upratuje. Vôbec nevedie deti aby boli samostatný, ona im doslova skáče okolo zadkom.
@tenerifka Hovorím jej stále že musí zapriahnut aj manžela aj deti aby každý niečo spravil sám za seba a hneď by mala menej roboty. Ale ona hneď zmení tému na iné ako keby nepočúvala čo jej hovorím. Aj som ju volala von ale nechce ísť lebo ona má doma povinnosti.
@motylik2559 Práve mne už to niekedy ide na nervy že stále o tom istom točí ale rady vypočuť nechce ani vyskúšať. Staršie sa učí po večeroch, mne sa zdá že ona ich brava von aby doma nič nemuseli robiť lebo hovorí že keď sú vonku tak deti nerobia neporiadok doma. A ona ich nevie doma zabaviť ani napomenúť aby niečo po sebe robili

motylik2559
26. jún 2025

Tak ale to je jej chyba, ma byt na ne prisnejsia a nasmerovat ich,ze pomahat doma treba a ze maju na to vek. Jasne, ze ti to lezie na nervy, komu by nie...preto som ti v mojom komente predtym uviedla, co jej povedz. Teda ak ti je rady aj pomoci, tak jej to skratka povies. A ona nema pravo sa na teba nastvat, dobra kamoska to pochopi.

maya_hi
28. jún 2025

Poradila si jej dobre. Ale komu niet rady, tomu niet pomoci. Povedz jej, že ak to takto pôjde ďalej, ochorie. Buď psychicky, alebo rovno somatika. Ak tu ešte chce zostať pre deti, musí to utnúť. Veľa takých žien "hrdiniek" tu už dnes nie je 🤷🏻‍♀️To je posledné, čím ju môžeš nastartovať.

marryliese
28. jún 2025

Nedávaj jej rady ani ju neľutuj, povedala by som jej nesťažuj sa, naučila si ich neschopnosti, na čo si pyšná? Že deťom aj mužovi lietaš okolo ? Je to len tvoja vina, že si unavená lebo si nevieš vychovať deti. Zvládať vsetko sama nie je obdivuhodné, je to hlúpe.