icon

Riešenie vzťahov na diaľku - denné telefonáty a správy

26. sep 2025

Ahojte, mám priateľa, nebývame spolu. Ráno sme si vždy zvykli napísať dobré ráno a zavolať si krátko, žiadne vykecávačky. Voľakedy som mu volala po ceste do práce, ale keďže on vtedy o pol ôsmej ešte spal, tak som to nechala tak, s tým, že veď on sa ozve, keď vstane ( nie hneď, ale keď vstane a bude môcť a chcieť). Ale už to býva tak, že sa ten interval predlžuje. Vytratili sa ranné správy dobré ránko, aj večerné správy. Vytratili sa večerné cally, zavolá mi o 20.00 a popraje mi dobrú noc rovno, že si ide dať telefón do nabíjačky. Reálne mi raz bolo v noci zle, išla som na pohotovosť, volala som mu, písala som mu správu, ale mal vypnuté zvonenie a mobil v nabíjačke. Ja som strávila v nemocnici 4h, prišla som domov o druhej ráno, a on sa dozvedel o tom, že mi nebolo dobre až ráno na druhý deň, keď si o pol deviatej prečítal správu.

Ráno už nevolá, nepíše. Niekedy to bolo tak, že zavolal o deviatej, potom o pol desiatej, dnes to bolo niečo po 10.tej. A to už bol niekde na ceste mimo mesto, pritom je už dve hodiny hore. Ja ho chápem, nie som jeho mama, nemusí sa mi hlásiť, nechcem vedieť o každom jeho kroku... ale ... viem, že má problémy so srdiečkom. Má vysoký krvný tlak, púšťa sa mu krv z nosa, občas je mu zle na odpadnutie. Už som ho ratovala pri prechádzke v meste, aj u neho doma 2x. Dostal lieky na tlak, ale neberie ich. Má pritom iba 1/4 tbl denne, ani tú neberie.

Mám o neho teda strach. Pred 12 dňami mi zomrel kamarát. Zdravý človek, v najlepších rokoch, zlyhalo mu srdiečko, zomrel na mieste, ani 1h resuscitácia nepomohla, nenaskočil.
Logicky mám obavy. Nepotrebujem, aby sa so mnou vykecával pol hodinu na mobile, stačila by mi ráno správa, zlatko ahoj, prajem pekný deň, mám povinnosti, zavolám po obede.
To, že jemu je jedno, ako sa cítim ja, a či som ok je druhá vec.

Ako to máte vy, čo spolu nebývate? Píšete si? Voláte si? Krátko ráno alebo večer?
Úprimne, nemám rada dlhé telefonáty o ničom, z duše to neznášam. Ale krátka správa alebo krátky telefonát je podľa mňa ok, či sa mýlim? Veľa chcem od muža?

Strana
z2
autor
26. sep 2025

Neviem prečo mi zmenili takto názov admini. Vzťah nie je na diaľku, bývame v jednom meste, na jednom sídlisku, len nebývame spolu.

anonym_1e8cac
26. sep 2025

Nevieme, kolko mate rokov a ako dlho ste spolu, ako vazny je vas vztah. Kazdopadne, asi sa mu nechce s tebou vyvolavat kazdy den, mozno na neho prilis tlacis...
My si kazde rano vzdy napiseme peknu spravu, poobede prehodime par sprav, obcas posleme fotku kto co robi no a potom rovnako ako rano, aj vecer si poprajeme dobru noc.

anonym_8331e5
26. sep 2025

Radiť ti nejdem, lebo ani nie je čo. Toto je taký vzťah - nevzťah, u mňa by už nebol priateľom, ale iné som chcela. Udivujú ma tie zmeny názvov, to je nonsens 😀 Tému som otvárala s tým, že žijete na opačných koncoch Slovenska a hľa, vy ste na jednom sídlisku. Natíska sa otázka, či si ten admin aj reálne číta text témy. Ak áno, mal by sa vrátiť na ZŠ.

autor
26. sep 2025
@anonym_1e8cac

Nevieme, kolko mate rokov a ako dlho ste spolu, ako vazny je vas vztah. Kazdopadne, asi sa mu nechce s tebou vyvolavat kazdy den, mozno na neho prilis tlacis...
My si kazde rano vzdy napiseme peknu spravu, poobede prehodime par sprav, obcas posleme fotku kto co robi no a potom rovnako ako rano, aj vecer si poprajeme dobru noc.

@anonym_1e8cac máme medzi 40-50 a sme spolu 2 roky. Predtým mi volal aj 10x denne, mňa to už popravde obťažovalo. nepotrebujem, aby mi vyvolával a niekoľko krát denne. Mne stačí ráno správa, kľudne aj niečo vtipné, nejaký obrázok. Viem, že je ok a že na mňa myslí. To mu zaberie dve minúty času. No nič teda...

domka222
26. sep 2025

A si mu to povedala? A k tej noci sa vyjadrovať nebudem,tiež mávam vypnuté zvonenie. Tak ono vzťah sa časom mení a možno aj jemu to vyvolávanie a vypisovanie už lezie na nervy,tak ako to bolo u teba.

lindous
26. sep 2025

Ako často sa vídate? My sme si nikdy nejak extra nevyvolávali, kým sme spolu nebývali, iba ak sme sa dlhšie nevideli, tak sme zvykli dať dlhší videochat večer... ale v priebehu dňa sme si písali každý deň, nie nonstop, ale vždy bolo o čom... ale povedala by som, že záleží aký je typ celkovo, niekto nepustí mobil z ruky a vtedy je fakt divné, ak sa neozýva, niekto ani nevie, že mobil má poriadne a vtedy sa to dá asi očakávať... každopádne, ak tam došlo k výraznej zmene, tak to asi niečo naznačuje..

anonym_d320e6
26. sep 2025

Ja som mala vztah na dialku. Trval dva a pol roka a cely ten cas sme ako keby travili spolu. Rano po prebudeni - kto vstal prvy, ten prvy napisal. Druhy ked sa zobudil, rovno prvemu volal. Pocas dna vela sprav, videohovorov - jasne, vzdy sme si povedali co kto bude robit, ked sa nedalo neodpisovali sme, nezdvihli hovor. Ale hned ako sa dalo, tak sme sa ozvali. Vecer sme si volali aj tri hodiny - vzdy bolo o com. Proste to bolo intenzivne, stale sme mali co povedat, alebo sme sa spolocne zabavali napr. videami, hrami a pod. Vzdialenost medzi nami bola 2000 km.
Vy ste z jedneho sidliska a nie ste stale spolu? Ved to nie je vztah. Nejde o byvanie, ale podla mna ludia spolu chcu travit cas - ci uz fyzicky, alebo aspon cez ten telefon. A to, ze ti uz nevola, nepise - stratil zaujem, uz ho to asi nebavi, neciti co citil. Zial. Normalne sa spolu porozpravajte a ak chcete vztah, tak na nom pracujte. Ale ani ty asi nie si moc za vztah - otravuje ta, ked ti tvoja laska pise? Vola? Ok, ak by to bola kontrola, to urcite nie. Ale ak je to len tak, ze ta chce vidiet, pocut, vymenit si par peknych slov. Toto je kamarat, nie partner.
Moj syn, pubertak, ma priatelku a ked sa da, tak su spolu aspon na hodinu, dve. Volaju si, pisu si - ved je normalne, ze sa o seba zaujimaju.
Ak prestanu spravy, volania - jednoznacne to znamena nezaujem.

anonym_1c7360
26. sep 2025

Myslím, že chlap čo má záujem o ženu a vzťah, tak 1 správa čo trvá 30 sekúnd napísať nie je veľa...ale on to už asi nechce ..sme spolu 25 rokov a každý deň si napíšeme zopár správ alebo raz zavoláme

autor
26. sep 2025
@anonym_d320e6

Ja som mala vztah na dialku. Trval dva a pol roka a cely ten cas sme ako keby travili spolu. Rano po prebudeni - kto vstal prvy, ten prvy napisal. Druhy ked sa zobudil, rovno prvemu volal. Pocas dna vela sprav, videohovorov - jasne, vzdy sme si povedali co kto bude robit, ked sa nedalo neodpisovali sme, nezdvihli hovor. Ale hned ako sa dalo, tak sme sa ozvali. Vecer sme si volali aj tri hodiny - vzdy bolo o com. Proste to bolo intenzivne, stale sme mali co povedat, alebo sme sa spolocne zabavali napr. videami, hrami a pod. Vzdialenost medzi nami bola 2000 km.
Vy ste z jedneho sidliska a nie ste stale spolu? Ved to nie je vztah. Nejde o byvanie, ale podla mna ludia spolu chcu travit cas - ci uz fyzicky, alebo aspon cez ten telefon. A to, ze ti uz nevola, nepise - stratil zaujem, uz ho to asi nebavi, neciti co citil. Zial. Normalne sa spolu porozpravajte a ak chcete vztah, tak na nom pracujte. Ale ani ty asi nie si moc za vztah - otravuje ta, ked ti tvoja laska pise? Vola? Ok, ak by to bola kontrola, to urcite nie. Ale ak je to len tak, ze ta chce vidiet, pocut, vymenit si par peknych slov. Toto je kamarat, nie partner.
Moj syn, pubertak, ma priatelku a ked sa da, tak su spolu aspon na hodinu, dve. Volaju si, pisu si - ved je normalne, ze sa o seba zaujimaju.
Ak prestanu spravy, volania - jednoznacne to znamena nezaujem.

@anonym_d320e6 sme spolu buď každý deň po práci, alebo každý druhý. Ale už sa vytratili tie správy ráno, ten záujem, aj večer. Nie je to... a ja mám prirodzene aj obavy o neho. To, že on nemá o mňa je iná vec.

anonym_d320e6
26. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_d320e6 sme spolu buď každý deň po práci, alebo každý druhý. Ale už sa vytratili tie správy ráno, ten záujem, aj večer. Nie je to... a ja mám prirodzene aj obavy o neho. To, že on nemá o mňa je iná vec.

@anonym_autor len na toto si daj pozor, aby sa z teba nestala len opatrovatelka. Ako je napisane vyssie - kazdy z nas si vie najst 30 sekund na napisanie kratkej sms. KED CHCE. Ale on nechce. Mrzi ma to.

anonym_c14549
26. sep 2025

No mna by skor mrzelo, ze ma ma na haku:
Pises
,,To, že jemu je jedno, ako sa cítim ja, a či som ok je druhá vec.’’
Ty davas, on len berie, nedava.Nemate rovnocenny vztah.Ty si robis starosti o neho, ale opacne to tak nieje.Toto ani nieje partnersky vztah skor kamaratsky, aj ten kamarat sa viac zaujima o svoju kamaratku.

autor
26. sep 2025
@anonym_c14549

No mna by skor mrzelo, ze ma ma na haku:
Pises
,,To, že jemu je jedno, ako sa cítim ja, a či som ok je druhá vec.’’
Ty davas, on len berie, nedava.Nemate rovnocenny vztah.Ty si robis starosti o neho, ale opacne to tak nieje.Toto ani nieje partnersky vztah skor kamaratsky, aj ten kamarat sa viac zaujima o svoju kamaratku.

@anonym_c14549 no ak by mu zalezalo na mne, tak by si nevypinal zvonenie, ci mylim sa? Nikto iny mu vecer nevola, iba ak ja. Pride mi, ze toto sa uz prvrhlo do priatelstva, ak vobec do toho.

tarvika
26. sep 2025

za mna ide hlavne o komunikaciu. povedala si mu ze ti to chyba, ze chces aby ti kazde rano a kazdy vecer napisal? Ja viem ze by si chcela aby to robil sam od seba, ale to sa evidentne nedeje. Navyse ste kazdy den spolu, tak to asi nebude az take hrozne, ak ti este potom vecer nenapise, ci?

tarvika
26. sep 2025

ja mam tiez v noci vypnute vsetky zvuky na mobile, nech ma to nezobudi. ale ak ti to vadi, samozrejme treba mu to povedat a uvidis ci sa to zmeni.

autor
26. sep 2025
@tarvika

ja mam tiez v noci vypnute vsetky zvuky na mobile, nech ma to nezobudi. ale ak ti to vadi, samozrejme treba mu to povedat a uvidis ci sa to zmeni.

@tarvika raz som si vypla v noci zvonenie, raz v zivote. Rano som nasla 13 neprijatych hovorov... otec...

tarvika
26. sep 2025
@anonym_autor

@tarvika raz som si vypla v noci zvonenie, raz v zivote. Rano som nasla 13 neprijatych hovorov... otec...

@anonym_autor chapem, kazdy to mame inac. ale ak chces aby to mal aj on ako ty, musis mu to povedat.

autor
26. sep 2025
@tarvika

@anonym_autor chapem, kazdy to mame inac. ale ak chces aby to mal aj on ako ty, musis mu to povedat.

@tarvika viac krat som o tom hovorila. Vie o tom.

motylik2559
26. sep 2025

@anonym_autor Ahoj autorka, nemyslim si,ze jednou spravou na rano by si na neho tlacila, alebo chcela vela...len netlac na casove ohranicenie. Neviem aku pracu robi tvoj priatel, ale ak chodi do prace neskor, tak ze by ti napisal tresknem medzi 8 az 10hod. lebo sa chce vyspat je normalne. Co je uz divnejsie je,ze ak som spravne pochopila, tak ti rano uz nepise ako ste zvykli. Pytala si sa ho preco? Vies my ti tu mozeme dat 101 dovodov, ale ten pravy ti da on. Ja som vsak zastanca toho, ze chlap ked chce tak sam napise, aj keby s prepacenim sedel na hajzli😁🙈 Je to minuta casu a dobre si uvedomuje,ze jeho priatelku taka drobnost tesi. Inak co si popisala, tak ako keby si pisala o jednom mojom ex...Toto sa dialo uz v case, ked som postupne dochadzala na jeho klamstva, dlhy atd., potom to doslo az do rozchodu. Tiez postupne menej pisal/volal, vidali sme sa rovnako ako vy ci uz kazdy alebo kazdy druhy den...ale na stretkach som pozorovala,ze je nejaky insi...aj ta komunikacia bola ina medzi nami...a napr.ine vravel a ine konal a na zaklade toho som aj podochadzala na nejake jeho nemalé klamstva..Samozrejme u vas nemusi byt co som kedysi ja zazila..ale skus sa ho opytat narovinu, preco uz nenapise rano, skus si vsimat ako sa sprava v tvojej pritomnosti-ci sa nieco zmenilo, skus si vsimat ci jeho slova zodpovedaju cinom. Ono tym,ze sa dvaja vidia denne alebo obden neznamena,ze sa maju automaticky vytratit tie pekne drobnosti, ktore skraslia den...a 2 roky zas nie je az taka doba (mimochodom aj my sme boli spolu 2 roky, snad nie si s mojim ex😂🙈), aby pekne veci isli do kytek. Drzim palec🙂

anonym_3dcb49
26. sep 2025

@anonym_autor 1. Nemusí trčať na mobile nonstop, 2. To, že ste spolu každý deň a ešte ti ma písať on každé ráno na dobre ráno, dobrú noc.. a ty sa ešte urazis.. chlapi podľa mňa toto veľmi nepotrebujú riešiť, nejaké pisanie a volanie. A ak on je taký, že to potreboval a teraz už nie, možno venuje čas niekomu inemu, alebo už stratil zaujem. prečo spolu nebyvate?

autor
26. sep 2025
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj autorka, nemyslim si,ze jednou spravou na rano by si na neho tlacila, alebo chcela vela...len netlac na casove ohranicenie. Neviem aku pracu robi tvoj priatel, ale ak chodi do prace neskor, tak ze by ti napisal tresknem medzi 8 az 10hod. lebo sa chce vyspat je normalne. Co je uz divnejsie je,ze ak som spravne pochopila, tak ti rano uz nepise ako ste zvykli. Pytala si sa ho preco? Vies my ti tu mozeme dat 101 dovodov, ale ten pravy ti da on. Ja som vsak zastanca toho, ze chlap ked chce tak sam napise, aj keby s prepacenim sedel na hajzli😁🙈 Je to minuta casu a dobre si uvedomuje,ze jeho priatelku taka drobnost tesi. Inak co si popisala, tak ako keby si pisala o jednom mojom ex...Toto sa dialo uz v case, ked som postupne dochadzala na jeho klamstva, dlhy atd., potom to doslo az do rozchodu. Tiez postupne menej pisal/volal, vidali sme sa rovnako ako vy ci uz kazdy alebo kazdy druhy den...ale na stretkach som pozorovala,ze je nejaky insi...aj ta komunikacia bola ina medzi nami...a napr.ine vravel a ine konal a na zaklade toho som aj podochadzala na nejake jeho nemalé klamstva..Samozrejme u vas nemusi byt co som kedysi ja zazila..ale skus sa ho opytat narovinu, preco uz nenapise rano, skus si vsimat ako sa sprava v tvojej pritomnosti-ci sa nieco zmenilo, skus si vsimat ci jeho slova zodpovedaju cinom. Ono tym,ze sa dvaja vidia denne alebo obden neznamena,ze sa maju automaticky vytratit tie pekne drobnosti, ktore skraslia den...a 2 roky zas nie je az taka doba (mimochodom aj my sme boli spolu 2 roky, snad nie si s mojim ex😂🙈), aby pekne veci isli do kytek. Drzim palec🙂

@motylik2559 dakujem. On pracuje z domu, je sam sebe panom. Cize vstane kedy chce, spat ide kedy chce. Aj cez den sa vie prisposobit... cize asi tolko o jeho vytazenosti.

janka286
26. sep 2025

My si zvykneme napísať dobré ráno a potom cez deň si píšeme, niekedy viac, inokedy mi celý deň neodpise až večer. Má veľa práce a ja taktiež, takže si nevypisujeme stále celé dni.
Jasné, občas mi to je ľúto, že si viacej nepopíšeme, ale tak čo už. Nevoláme si vôbec
Takže tak 😄 a osobne sa stretávame ako kedy, niekedy raz do týždňa a minule sme sa nevideli 3 týždne 🤷🏻‍♀️

motylik2559
26. sep 2025
@anonym_autor

@motylik2559 dakujem. On pracuje z domu, je sam sebe panom. Cize vstane kedy chce, spat ide kedy chce. Aj cez den sa vie prisposobit... cize asi tolko o jeho vytazenosti.

@anonym_autor inak moj ex tiez mal problem so srdcom a aj vek by sedel, ked si to zratam ten cas co niesme spolu🙈😂🙈 no ale dajme tomu, ze to on nebude....Ked ma pracu aku ma, tak si myslim,ze by nemal mat problem s jednou alebo dvomi sms zvlast, ked vie,ze by ti takou drobnostou spravil radost. Mozno je ozaj najvyssi cas, aby si si zacala vsimat veci,ktore som ti uviedla vyssie. Nerob to podozrievavo, len si vsimaj ci jeho slova zodpovedaju cinom, ci vasa komunikacia je aka bola, alebo ci tam z jeho strany nie je cosi zvlastne take odmeranejsie, chladnejsie. Uvidis, nechcem malovat certa to urcite nie, no bud malinko obozretnejsia🙂

anonym_be7bd2
26. sep 2025

Prepac, ale pises ako zalubena tinedzerka. V tvojom veku by si uz mohla ovladat myslenie muzov.

anonym_3dcb49
26. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor prečo spolu nebyvate?

anonym_171d39
26. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tiez sa pýtam, prečo spolu nebývate?

anonym_208f58
26. sep 2025

Ako sa vravi- he is just not that into you.

autor
26. sep 2025
@anonym_171d39

@anonym_autor tiez sa pýtam, prečo spolu nebývate?

@anonym_171d39 nebývame spolu, lebo on má dieťa v striedavej starostlivosti a ja mám dieťa, čiže sme sa dohodli, že minimálne pár rokov ešte takto ostaneme, neskôr možno. Aktuálne nám tento stav vyhovuje. Popravde, už nemám veľkú chuť bývať s mužom v mojom veku.

domkakvet
26. sep 2025

@anonym_autor idem dat mobil do nabijacky znamena na dnes chcem mat z teba klud. V tvojom pripade.

autor
26. sep 2025
@domkakvet

@anonym_autor idem dat mobil do nabijacky znamena na dnes chcem mat z teba klud. V tvojom pripade.

@domkakvet ja len, ze ja mu nevyvolavam a nevypisujem.

sovica
26. sep 2025

Rozmýšľam, ako to bez mobilov a internetu mohli ľudia niekedy vydržať a randiť bez toho, aby zdieľali počas celého dňa svoje myšlienky, pocity, čo robia a čo budú robiť, kde sú, kam idú, čo videli, čo jedli atď.🤔
Ja osobne nepoznám jediného muža, ktorý by bol nadšený z dlhého telefonovania alebo vypisovania správ. Verím, že sa takí jedinci nájdu, ale bude to veľmi malé %. Možno na začiatku vzťahu, keď sú do ženy bezhlavo zaľúbení, tak im to nevadí a s láskou to robia.
Ja som žena a dlhé telefonáty a vypisovanie na mobile neznášam. Podľa mňa to je strašné zabíjanie času.
Ináč, kým si nenapísala, koľko máte rokov, tak som si myslela, že niečo cez 20. Ak bývate na jednom sídlisku, navštevujete sa každý alebo každý druhý deň, naozaj je také dôležité si ráno napísať dobré ránko a večer dobrú noc? Mne to príde také strašne nasilu. Ale ak ste mali túto rutinu a on to začal pomaly redukovať, znamená to, že buď sa odláskoval alebo mu stačí, keď sa vidíte párkrát do týždňa alebo si je tebou už tak istý, že je lenivý konať, lebo to v konečnom dôsledku vôbec nemusí robiť. Vie, že ty ho miluješ a keď potrebuje, si tam pre neho. Takže by som ti radila, aby si mu skúsila nastaviť zrkadlo. Nepíš/nevolaj prvá, kľudne sa mu neozvi celý deň a čakaj, kým sa ozve on, ak ti napíše, neodpisuj hneď...a maj vždy pripravenú odpoveď, ak by sa pýtal, prečo si nezavolala/neodpísala (nemala som čas, niečo som robila a úplne som na to zabudla, bola som tam a tam...). Ak ťa má rád a stojíš mu za to, spozornie a začne vyvíjať nejaké úsilie. Ak ťa má už v paži, tak to sama veľmi rýchlo zistíš.

Strana
z2