Rodina partnera využíva
Nechcem ani radu ale skôr dať zo seba von hnev a možno vidieť, že niekto má podobný názor/situaciu .bude to dlhšie
V poslednej dobe všade čítam či tu alebo na fb, či tv rôzne reportáže ako sa rodičia sťažujú že deti na nich zanevreli, následne obhajujúce komentáre od iných ľudí že rodičia robia veci najlepšie ako vedia a podobne. Pred pár dňami som videla titulku nejakého videa starenky ktorá nariekala že má 3 deti a ani jedno ju nenavstivi. Neviem o čo tam šlo nepozerala som to, pardon ak toto je naozaj prípad kedy zlyhali deti ALE ! Tak ako tu mi nepríde náhoda že rovno 3 deti by sa takto chovali bez príčiny, tak žiaľ začínam toto vidieť aj v mojom živote. Že nie, nemám pocit že rodič vždy robí to co je naj, možno tak pre neho. Že sú aj rodičia ktorí nemajú možno charakter, sú pre nich peniaze viac ako vzťahy alebo nemajú sebareflexiu - ľutujú sa avšak bezdôvodne.
Mám partnera ktorý tvrdo maká, z nuly sa pekne vypracoval no naozaj oproti rovesníkom aj iným ľuďom robí viacej a preto možno je tam, kde je. Tým nejdem povedať že je milionár alebo mame všetko, nemáme ešte ani vlastne bývanie sme ešte mladi ale na to koľko má rokov už toho veľa dokázal a nasliapnute má veľmi dobre.
No a potom je tu jeho matka. Je to fajn žena, rozumiem si s ňou a nemali sme nejaký problém. Ale pozorujem už dlho že ona nedokaze hospodarit s peniazmi, ale že vôbec. Vďaka tomu aj mala rôzne problémy, napr prišla o byt čo ale dávala za vinu bývalému mužovi. Dobre každý môže spadnúť a posunúť sa.ona ale stále robí rovnake chyby
Zarába slušne, oveľa lepšie ako moja matka ktorá nás mala viac. Lenže pre niekoho je dolezite vyplatit najskôr šeky a pre iných hneď po výplate nakúpiť si.
Neustále si od partnera požičiava peniaze. Poviete si je to jeho matka má jej ich dat? No tak dovolím si tvrdiť niečo iné.
Uplne akceptujem že treba pomoct niekomu kto to potrebuje ! Keď niekomu zostane malo z výplaty a nemá ani na chleba trebárs. Ale ona si žije pomaly lepšie ako my
Partner zarobí dobre ale má ešte aj veľa výdavkov spojených s podnikaním ( kto podniká vie že sú obdobia investícii a nepríde hneď veľký zarobok hlavne v niektorých odvetviach )
Mame čo potrebujeme v obchode nemusíme počítať ceny nejak ..aj ideme na večeru atd ale nemáme všetko v zmysle že dnes si kúpim kavovar, zajtra tv pozajtra atd ..
Jeho matka to však takto robí. Pomina veľa v potravinách, má plny mrazak drahého masa, urobí si výlet do zahraničia kde si nakúpi drahé paplony ( ani my ešte nemáme nové ), kupovala chladničku onedlho tv , na eshopoch utratí kopec. Proste mina oveľa viacej ako napr ja a všetko by to bolo pelne keby to bolo z jej peňazí.
Ale ona si vkuse požičiava od partnera , potom je prpblem vrátiť, požičal jej dokonca na auto čo dodnes nespláca a mna veľmi hnevá a trápi, že on maká a nerozhadzujeme takto ako ona a ona sa vždy len ľutuje že má malú výplatu a je sama s dieťaťom ako to má zvládať
A nahnevaná som momentálne extrémne na to, že priateľa oklamala o peniaze!! Vlastného syna ..zatajila mu určitú čiastku peňazí ktoré boli jeho ale prišli na jej účet, najskôr mu nepovedala nič potom povedala že to bola len polovica z toho ..nakiniec zistil že to bolo raz toľko a pravdepodobne tie penaze uz neuvidí
Najlepšie na tom je, že ešte rodina si ju zastáva ako to má on pochopiť že ona je na všetko sama a podobne. Podotýkam , má slušnú výplatu z ktorej vie krásne vyžiť aj si dopriať, len nie všetko naraz. Takto sa to nerobí. Zastáva si ju ešte osoba z rodiny ktorá tiež si od priateľa požičala
Sú podľa vás takéto veci v poriadku? Ja sama by som jej pomohla keby naozaj nemá peniaze ale ako som spomínala nám nepomohol nikto nikdy, oni všetci majú aj bývanie aj vsetlo a priateľ im v podstate požičiava na to., aby si žili ešte lepšie. Vždy povie že už to neurobí ale jasne že keď mamička znova prode a obmäkčí ho tak jej dá..
je mi ľúto že svokra toto urobila a sama ničí vzťahy v rodine . Len kvôli peniazom. Veľké sklamanie a celkovo nechápem ako rozmýšľajú aj ostatní. My asi týmto štýlom nebudeme mat ani vlastne deti ani nič
Je pekne a prirodzene pomáhať rodičom ale nie aby to niekto zneužíval. Lenže ona si sama žije v tom že to je ok asi si mysli že partner je milionár a my mame všetko a keby aj mame bolo by to ok, je to nás život aj ona si ho mohla zariadiť inak
toto je choré. Budúca svokra nech si vyskakuje do výšky svojho platu. A tvoj partner nech sa naučí hovoriť NIE 👆
Apropó, ak plánujete spoločnú budúcnosť, treba hneď od začiatku mať pravidlá a jasno vo financiách. Ináč ťa čakajú iné nervy 🤔
V poriadku to nie je ale riešiť to musí partner a pozor do budúcnosti ak s ním zostaneš. Lebo keď sa to nezmení, bude to večný dôvod na konflikty vo vašom partnerskom vzťahu.
@syslik81 nestarala by som sa do toho keby som s ním rok, dva, tri. My spolu uz v podstate žijeme ako takí manželia bez papieru isto niektorí pochopia čo to majú podobne. On to aj veľmi dobre vie ako to je a nedáva jej s nadšením . Ona si pomina , mne sa kľudne pochváli čo všetko si nakúpila a potom príde drankat 20 eur na benzín a podobne veľakrát Až ponižujúce veci ako chúďatko ktoré naozaj zarobí minimálku a nevystačí jej.
@jamimo sme spolu ako sa hovorí večnosť lenže predtým sme boli mladi nezarábal ani on, tak take veci sa nedali vidieť. On si zarába a za svoje peniaze si môže kľudne kúpiť auto aj čokoľvek čo bude chcieť, deti ešte nemáme môžme si aj dopriať ale momentálne má vonku toľko peňazí že aj keď sa mu to bude vracať po smiešnych sumách v podstate z toho nič nebude mat. Ale potom ho ona ohovori po celej rodine ako ini majú takých a takých synov a on mame všetko počíta .. teraz mám aj ja veľmi maly príjem a nepytam si od neho na kozmetiku či podobne
@jamimo najviac ma dostalo to ako ho oklamala. S kludnym svedomím sa ešte zastala samej seba že ona na to mala vlastne nárok. Nejdem tu rozpisovať o čo šlo podstata je že zatajila a oklamala. Neviem si ani len predstaviť že vlastná matka by ma mala oklamať o peniaze alebo ja ju
Taký dlhý príspevok...ani som to nedočítala. Darmo tu budeme písať akékoľvek svoje názory. Nic ti to nebude platne. To si ries doma. Tvoj partner s tým zjavne problém nemá, takže ak sa nedokážeš s ním normalne porozprávať a on zmení svoj postoj tak ti ostáva sa s tým iba zmieriť. Inak sa rozíde, lebo toto dospeje neskôr k rozvratu.
@hipuska áno veď som aj napísala že chcem skôr len vedieť či to takto niekto pozná alebo skôr všeobecne, keď počujete ako sa niekto sťažuje na deti či automaticky to beriete že rodičia robia všetko naj a deti sú na vine lebo si nevážia že majú len jednu matku atd .. lebo ja som to takto brala tiež ale teraz vidím že veci môžu byt aj inak a už keď niečo čítam si vždy poviem že môže byt vec aj opačne, dieťa uzasne a rodič taky
Povedz priateľovi , že každý raz keď pozícia svojej mame peniaze, dáš ty svojej rovnakú ciatsku. To už sa mu nebude páčiť keď bude chýbať v spoločnom rozpočte
Tak žijete si veľmi dobre, priateľ podniká, ste spolu večne ale vlastné bývanie nemáte...hmm...nie je to prvá vec, ktorú mladí ľudia riešia?
samozrejme, aj rodicia su len ludia a nie su dokonali 🙂 to si deti vacsinou vsimnu uz v puberte..
asi sa ti to bude tazko citat, ale pochybujem, ze sa toto u vas niekedy zmeni.. priatel je 'makky' a ked sa nezmenil doteraz, asi sa mu ani nechce menit.. budes sa kvoli tomu rozculovat cely zivot.. ja by som si to zvazila, ci s takym clovekom chcem ostat.. to by si sa vazne zmierila aj s tym, ze nebudete mat deti, lebo si to nebudete moct dovolit, lebo on vsetky peniaze rozda?
a preco nie ste zobrati? ako to on berie? berie ta ako svoju zenu a vas ako rodinu, ktora ma vsetko spolocne, aj ked spolu zijete 'bez papiera'? lebo ak nie, tak potom ozaj skoda reci, lebo ako ti tu pisali, ako jeho iba 'priatelka', mu nemas do toho, ako naklada so svojimi financiami, co kecat
to je síce pekné, že ste spolu večnosť a zarába tak, že si môže dovoliť aj vyššie investície.... Je už len a len na tebe a ňom, ako hospodárite s finančnými prostriedkami a kalkulujete do spoločného života a majetku 😉 Sorry, nechcela by som po svojom boku chlapa, ktorý si neváži sám seba, svoj čas a úsilie, ktorého výsledkom sú zaslúžené financie, ktoré rozdáva bez rozmyslu. Toto je téma, ktorá by mala byť jasne odkomunikovaná predtým než sa zosobášite, budete mať deti, spoločný majetok... Je rozdiel pomôcť rodičom, odbremeniť ich od väčšieho výdavku (napr. kúpiť. novú práčku, tv, matrace, ak na to nemajú a ja zarábam nadpriemerne...) a je rozdiel podporovať rodičov v lajdáckosti a rozmaroch 👆 Za mňa určite nie. 🚩
Je svojpravny asi vidí, že mama peniaze pomina nie?vždy ju bude dotovať je to jeho mama a asi jej nevie, nechce povedať nie.Pytaj si aj ty🙂
Budeš sa do toho starať a budeš najhoršia, nie ste manželia sú to jeho peniaze, jeho mama.Mozes max s ním hodiť reč, že mama nie je na tom tak zle, ale myslím, že si nepomôžes to je taká natura.
Čo na to povedal, že mu zatajila tie peniaze?
Nie je to ok, mam to tiez tak. Garantujem ti, ze este zazijes vela veseleho a uz ked budete mat deti a viac vydavkoch, to teprve uvidis, ako vas to zatazi a ako bude u vas veselo. Pretoze ona bude stale pytat a tvoj partner bude nadalej s najvacsou pravdepodobnostou davat. A vam sa tiez nemusi darit vecne, co potom? Co ked budes na materskej a budete zit len z 1 platu? Viem ze ti rozum do hlavy nenalejem, lebo ani mne ho ta nenaliali, tiez som si vecne obhajovala mojho partnera ze je to tak ok, ved ma kopec inych dobrych vastnosti, ale dnes uz viem, ze by som z toho vztahu vycuvala, tak ako som to tak nejak podvedome cele tie roky citila, kym prisli deti.
Ano, aj ja to poznam. Nejde o peniaze, ale ano, rodic, robi zo seba pred znamymi chudaka a aka som ja zla, uz som si vsimla na chovani tych znamych ku mne, ze tomu veria a pritom pravda je podstatne ina. U mna jedine stastie, ze tych ludi vidim len raz za cas, tak ma to netrapi. S priatelom sa porozpravaj, ze si musi stanovit hranice voci svojej matke, lebo ho zneuziva a pokial nie ste naozaj milionari, tak si to nemozte dovolit. Ak nic nespravi, skus dalsi rozhovor, kde mu vysvetlis, ze nevidis ruzovu buducnost vasho vztahu, lebo ti proste vadi, ze on zaraba a peniaze dava matke. Ze ak by ste mali deti, tak s takymto spravanim jednoducho nesuhlasis. Ci on je uzrozumeny s tym, ze bude financovat dve rodiny a obmedzovat seba a svoju rodinu, len aby jeho matka mohla rozhadzovat. Ak s nim nepohnes, tak by som na tvojom mieste uvazovala nad rozchodom, lebo ta to zozerie zvnutra a nakoniec sa aj tak rozidete.
Dlhy text o matke a postoji priateľa takmer ani slovo. Pointa však je presne v tomto. Povedz mu, že sa ti to nepáči. Uvidíš , čo on na to. Potom máš možnosť voľby- chceš s nim naďalej byt a akceptovať to alebo nechceš
Uz ju naucil na peniaze a uz len tak z toho nevycuva, lebo ona si uz zvykla a odvyknut by bolo tazke v tejto situacii, pories s priatelom spolocne byvanie a uvidis ako vam to bude fungovat dalej.
Nie, nezmeni sa to. Stale to bude jeho matka. Vlastna skusenost. Ak je partner makky tolke roky, tak proste jedine, ze vy sami by ste naozaj nemali ani na chleba, potom mozno neda.
Premysli si, ci chces naveky zdielat rodinny rozpocet so svokrou. Porozpravajte sa, ako si predstavujete buducnost, aj financne.
PS My to financne az tak nepocitujeme, ale je to akoby mal dieta z prveho manzelstva, je to akoby platil vyzivne, travime so svokrou niektore sviatky a cast prazdnin, muz tam chodi pravidelne aj bez nas. Za rok by to bolo na slusnu dovolenku.
@majka99999 práveže ten môj nie je typicky mamanek, ani ku nej už skoro vôbec nechodíme pretože jednak je on veľmi vyťažený a toto všetko okolo tomu tiež neprispieva- zväčša sa povadia lebo jej on povie svoj názor, ona hodí svoj a nedôjde ku porozumeniu. On jej vždy tie peniaze dal s tým že aj si ich pýtal naspäť, počítal s nimi keď mal nejaké záväzky a musel sa potom zariadiť inak lebo ona nebola schopná mu ich dať. Dokola pesničky z čoho potom ona bude žiť keď z výplaty toľko dá jemu. Nepoviem keby sa jedna o nákup alebo pozvanie do reštaurácie a podobne veci ale on vždy uveri že teraz to už bude ok. Mne je dosť ľúto že mala by som jeho rodinu rada aj by som chcela mat dobre vzťahy ale skrz toto to nejde, priateľ nie je chodiaca banka. A najlepšie na celom tom je že ešte títo ľudia ktorí si od neho požičiavajú mu vyčítajú ako si žije na vysokej nohe, ako oni nemôžu ísť každý deň na kávu alebo si kúpiť poviem príklad motorku a podobne. No mohli by ste, keby inak hospodarite. Veď on nie je chodiaca charita. To že si niečo doprajeme my neznamená že teraz ma zivit celu rodinu. Oni nám tiež nedali dom ani byt a nič podobne. Snáď sa po tomto už dostatočne poučí niekedy proste nejde mat za každú cenu dobre vzťahy hoci je to smutne, je to matka chápem to. Ale mne je zle z toho ako ona mi potom bude ukazovať čo si dala vyrobiť na mieru, aké veci si nakúpila a podobne a potom príde žobroniť o nejaké drobne keď nemá ani na benzín
@domkakvet my spolu bývame a už roky žijeme akoby v manželstve vieme o sebe všetko nič si nedelime nejako na moje a tvoje-samozrejme on si zarába pekne, deti ešte nemáme a ja sa len teším keď si za svoje peniaze aj niečo kúpi veľmi mu prajem a viem že ma s ním čaká pekný život. Ja sama by som mu rada oplatila všetko co pre mna urobil nakoľko ja to ešte financne mám niekde naspodu ale už teraz viem a teším sa ako mu budem všetko oplácať. My spolu bývame, žijeme a maximálne som vytočená z týchto veci ako ešte ini rodinni príslušníci sa pridajú na jej stranu lebo ani nevedia ako to poriadne je, vidia za tým len syna ktorý dobre zarába lebo je podnikateľ a matka ktorá je na všetko sama a chúďatko si musí pomaly ku koncu výplaty chodiť pozostávať pomaly po susedoch. Veľmi zle svetlo to vrhá. Vôbec sa nečudujem ľuďom ktorí majú peniaze a ini o nich hovoria akí sú zlí a lakomí, oni si len chránia svoje lebo vedia že by to bol nekonečný kolotoč. Ja sa partnerovi snažím vysvetlit hlavne to, že nie je pomoc ako pomoc- sám vidí ako ona mina . Bojim sa normálne toho aká bude keď pôjde do dôchodku ako bude potom nariekať ako nemá na to a tamto ..
@bluka2 veď samozrejme že sa o tom rozprávame on sám je z toho na nervy hlavne po tomto čo sa stalo naposledy to už dúfam aj pre neho je posledná kvapka. Len sa viacej bojim toho že keď ini z rodiny budú ešte zastavať si jeho matku či si on nepovie niečo v zmysle že keď to hovoria viacerí asi to tak bude. Teraz sa nebavia vôbec povedal že on si pocka či si to ona uvedomí čiže on nie je typ ktorý bude za každú cenu volať mamičke. Hnevá ma že ma v obehu toľko peňazí ktoré keby ma naraz by to bola pekná suma keď už na nič iné ísť aspoň na dovolenku alebo čokoľvek a nie aby to jeho matka rozflakala. Ale povedala som mu- toto všetko je pekný dôkaz toho ako žije cely život a prečo mala vždy problémy ako mala, nie je tu čo ľutovať
@hanaxxx áno samozrejme to presne takto vidím, hlavne že svokra tuzi po vnúčati ale týmto spôsobom sa ho nedočká. Nemôžem povedať- veľakrát nám pomohla to áno, aj nákup urobila a čokoľvek ale zase druha stránka toho je presne ta že rozhadzovala na všetky strany, potom jej nezostalo a prišla pýtať čiže v konečnom výsledku to pomoc ani nebola. Aby jedna dospela žena nevedela hospodarit. Až sa čudujem ako môj priateľ môže byt taky aký je keď pochádza z takej rodiny. Ja sa tohto celého momentálne stranim pretože keby mám konfrontáciu s ňou či rodinou asi by som sa neudržala a povedala všetko nepekne. Je mi jasne že tieto všetky peniaze sa už zrejme nevrátia ale budem musieť dať naozaj priateľovi ultimátum. Pre mna je to ťažké pretože si nechcem nejak narokovat na jeho peniaze ale ako som písala- sme spolu celu vecnosť akurát nemáme na to papier .. tie peniaze sme mohli investovať do byvania, do nás každá suma navyše niečomu prispeje ale tak hlavne že jeho mamička ma po čom tuzi
@lilitela ono budem sa opakovať nie je to mamičkin milacik vie sa s ňou naozaj škaredo povadit kde si ani on nedáva servítku pred ústa čo ešte ja som si ju zastávala že nemal by sa s mamou takto baviť. On si chce kúpiť nové auto tiež nemá hneď z vacku celu sumu ale prišla dobrá ponuka na auto pre ňu tak ho kúpil s tým že mu ho bude mesačne splácať. Viackrát sa jej pýtal či to zvládne či sa môže spoľahnúť. Áno samozrejme. Jednak do neho ešte nalial do opráv a splácal ho nakoniec on neuvidel ešte ani korunu. Vďaka tomu teraz on je zabrzdený s Kupoi svojho auta. Čo mu pomôže, keď mu ona bude mesačne dávať trebárs po 50 eurách? Bude čakať 3-4 roky kým sa mu suma vráti. A čo by na to povedala rodina? že sú deti ktoré svojim rodičom auto kúpia
Áno aj ja by som kúpila keby bolo všetko inak ale toto všetko som dlho ani ja nevidela až teraz keď čím ďalej pýtala viac. Už to nebolo 20 eur už to bolo viac
On nie je taky žeby mi povedal je to moja mama budem jej pomáhať stále. Práveže nie, uvedomuje si to aj on tak som zvedava ako to teraz bude
@luccija on ako sa to dozvedel zložil jej a dostal pomaly infarkt od nervov keď to mám tak povedať 😃 strašne bol nahnevaný a vyvadzal doma že toto mu urobia vlastní. Plne som chápala a podporila to ešte tým že toto je aj na mna veľa totálne sklamanie a že teraz už naozaj si musí povedať dosť.
@jamimo pravdaže to bude jedna z mojich nie že podmienok ale som dosť rozvazna osoba a za takýchto okolnosti by som do záväzku ani nešla. A keby mame deti a toto by robil to by bol isto koniec. Pretože poviem to sebecky- za tie peniaze vždy môžeme kupot dieťaťu radšej hračku navyše a čokoľvek ako toto.
Ja ho nechcem psychicky znicit a robiť mu ešte ja nátlak typu no tak keď si na tom tak dobre poďme okamžite na nejaký výlet alebo niečo ..
no a ako píšeš že kúpiť rodičom pracku alebo matrac .. naozaj toto by som podporila už len keby viem celu finančnú sitiaciu ako narábajú s peniazmi a podobne. Pretože ani ona napríklad novú pracku myslím ešte nemá ale mohla ju mat, čiže to je veľký rozdiel. Ale niekde vonku sa motno aj bude ľutovať že je samozivitelka a ani pracku novú nemá atd .
Darmo tu opisuješ, ako to PRIATEĽOVI vadí, ako ste spolu večnosť a ste akoby v manželstve... No byt akoby v manželstve a byť v manželstve je rozdiel presne aj pre toto. Priateľov peniaze sú len jeho, keby ich aj všetky dal mame, bol by hlupák, ale v podstate mu nemáš do toho čo kecať. Ak budeš manželka, bude to iná vec, ale sakra dobre by som si rozmyslela, či do manželstva s nim vstúpime. To, že je iba priateľ, je možno tvoje šťastie. Véd sa ho opýtaj, či bude aj svadba, aká? Mala, veľká, a co ďalej, kde budete bývať, ako gazdujete? To, čo robí priateľ, je zle, iba podporuje svoju mamu v minani, pokiaľ nepovie PRIATEĽ nie, prečo by ho jeho mama nevyužila, kéd ON jej to dovolí?
To, že ty by si s tými peniazmi gazdovala inak, je jasne, ale stále sú to jeho peniaze a jeho vec. Preto by sa hodil dorázny rozhovor medzi vami, lebo toto bude kameňom úrazu dennodenne. Ty budeš mať nervy, že už ste sa mohli mať dávno lepšie, keby nebol rozhadzoval teraz... Nuž ale opakujem, nemáš žiadne právo mu do toho kecať, pokiaľ nie ste manželia. A opakujem, možno to je tvoje šťastie.
pozri TY máš status jeho priateľky nie ženy. Ako píšeš nebývate spolu takže rozchod je možný vždy. Zo dňa na deň s tebou skonči a nie si mu nič. Druha strana veci je ta že ak by nechcel mame nedá a nepožičia. TY len píšeš o ňom že je pracovitý že aj popri práci podniká ale nejako mi uniklo že čo TY spomínaš jeho mamu svoju mamu a jeho ale seba nie čo robíš TY. VY ani spolu nežijete .Kde býva ON u mami tak asi musí aj niečo platiť nič nie je zadarmo. Pokiaľ jeho mama nevlastní plynárne a elektrárne tak musí platiť aj ONA ináč by ju asi vypli Ak by ste bývali spolu tak tam tiež musíte platiť. Prenájom energie, veci na nakúpi. Jeho mama nepôjde do potraviny si len tak vziať zadarmo potraviny tiež to musí kúpiť za predpokladu že nemajú kravu v maštali, sliepky na dvore pec na chleba tiež musí všetko kúpiť či chce či nie .A ak pracuje musí prispievať nie je to nič čo by vynašla teraz jeho mama .Vo väčšine rodín je to tak. A čo tak mu nevráti je to jeho mama ak jej prvý krát požičal a nevrátila mal ponaučenie dal jej viac krát asi mu to neprekáža je to jeho mama ktorá ho vychovala.
Koľko zarába jeho mama? Zhruba?
svokra? 😂 zhrniem to, nie ste manželia, nemáte deti, nemáte ani vlastné bývanie (tvoje slová), ste mladí, vy dvaja spolu o 2 roky ani nemusíte byť 🙈 mama je len jedna, krv nie je voda, len pokračuj a kludne budeš mať možnosť si nájsť iného chlapa, ktorému budeš o jeho peniazoch rozhodovať ty 😉 zatiaľ rozhoduje o svojich peniazoch on a očividne sa rozhodol, že mamu podporovať bude

normlane to nieje,ale to si musi poriesit priatel . ak s tym on nic nespravi ty nemas pravo mu do toho hovorit .. poradit,stat pri nom ok ale si len priatelka nie manzelka ... on sa ale zrejme nespamata ked jej uuz tolko odpustil takze ju budes mat na krku aj keby ste sa vzali a zasiahne to do tvojej novej rodiny .. tak si rozmysli tvoju buducnost s nim ..sadnite si spolu a v klude to preberte