Rozchod po 19 rokoch
Ahojte žienky je tu niekto kto rieši rozchod po dosť dlhej dobe spolu? Žiadne vážne dôvody len nespokojnosť vo vzťahu? Muža mi chytila druhá puberta a je to na infarkt a mne sa uz nechce byť tá čo stále sa stiahne a čaká navyse zacal byt ku mne fakt ze "sprosty" stale mu z nicoho nic prepne a berie ma ako ventil. Doslo mi ze za ten spolocny zivot som dost vyhorela - ja som ta co sa o vsetko starala, a teraz trosku viac po 40 som si uvedomila ze nemam nikoho rodicia uz niesu, kamaratov som nevidela.cez 10 rokov ..... nebol cas. Ten moj posilka, kamarati, dovolenky. Par krat som si zanadavala ale slo to. Buchlo to ked daku pozval na kavu a ja som sa to dozvedela. Bublina praskla a ja som si uvedomila ze takto zit uz viac nechcem. Zjavne narazil na moju hranicu. Mam ho velmi rada dá sa povedať ze som na ňom psychicky trosku závislá na druhej strane si uvedomujem strašnú chuť zmeniť to asi to prišlo vekom, nejako mam veľmi nutkavy pocit ze ak teraz to nezmením a neodstrihnem sa bude horsie ... mame dieťa ale svoji niesme. Ma to niekto podobne alebo si niečím takým prešiel? Ako ste to zvládli?
len či máš kde ísť.
chlapa si ešte nájdeš aj po 40tke tam zas taký problém nebude.
@anonym_autor ako reagoval partner ked si mu povedala, ze nie si spokojna? Ja by som co prve spravila... porozpravajte sa vy daja medzi 4mi ocami, ze ako to vidi on do buducna, ako ty.. proste neide to inac podla mna.. ze ci je ochotny nieco zmenit, alebo ty.. z toho co pises mi pride, ze zijete nie spolu ale vedla seba a kazdy ma svoj zivot
@sweet20 snaha o rozhovor bola žiaľ ma debilnu povahu a hneď to vztiahol na to co je zle na mne.a ja som bola len ticho - nezaujimalo ho to co citim ja... ale to je tým ze cely vztah je zvyknutý ze ak na niečo vždy prišlo bola som ja ta co sa stiahla ..... proste som sa niekde v tých rokoch stratila a po tej 40 akosi chcem späť svoj život s nim to veľmi nepôjde resp. šlo by sk by sa zmenil no viem ze jeho city voči mne su menšie a ja som ta co vo vzťahu ťahá za kratší koniec..... preto ma zaujímalo aké to je ci sa to vôbec dá alebo si musím počkať na tu facku teda ze ma podvedie alebo sa na mňa vykašle on .... trpieť pol roka, rok a potom ešte viac..... nechcem to ....
A mas kam odist? Takze svoje chyby nevidi? Ak sa nesnazi o nejaky kompromis tak by som odisla keby bolo kde.. mate deti?
len či máš kde ísť.
chlapa si ešte nájdeš aj po 40tke tam zas taký problém nebude.
@deti95060810 žijeme v byte ktorý je moj ma v ňom podiel lebo don investovsl ale taky malý, mam stabilnú prácu, auto.... pracovala som aj.pocas MD a RD. V dnešnej dobe to bude tazsie ale zvládla by som to + chcela by som striedavu starostlivosť ak by na to pristúpil....
A mas kam odist? Takze svoje chyby nevidi? Ak sa nesnazi o nejaky kompromis tak by som odisla keby bolo kde.. mate deti?
@sweet20 myslím si ze si viac menej uvedomuje nejaké veci ze je agresívnejší resp vsetko ofrfle, ľahko sa vytoci atď asi je tiež vyhorety len si nemôže pomôcť a ide to od 9 k 5. Ale to s tou ženskou bola pre mňa posledná kvapka.... toto za 19 rokov neurobil teda len Boh vie co sa mu v tej hlave odohráva.. ja.mam pocit ze on je ten typ co potrebuje nezávislosť, slobodu alebo neviem typ velkomestskeho chlapca pivo, kamaráti,pekná zenska vedľa neho a ja naopak usadla, skôr dcérka a spoločný čas.... a nám to prosto po tej 40 buchlo. Nedá sa povedať ze su to len jeho chyby je to skôr o rozdielnosti pováh.
Kolko rokov ma dcera?
@anonym_autor neváhaj a chod od neho ....
@sweet20 myslím si ze si viac menej uvedomuje nejaké veci ze je agresívnejší resp vsetko ofrfle, ľahko sa vytoci atď asi je tiež vyhorety len si nemôže pomôcť a ide to od 9 k 5. Ale to s tou ženskou bola pre mňa posledná kvapka.... toto za 19 rokov neurobil teda len Boh vie co sa mu v tej hlave odohráva.. ja.mam pocit ze on je ten typ co potrebuje nezávislosť, slobodu alebo neviem typ velkomestskeho chlapca pivo, kamaráti,pekná zenska vedľa neho a ja naopak usadla, skôr dcérka a spoločný čas.... a nám to prosto po tej 40 buchlo. Nedá sa povedať ze su to len jeho chyby je to skôr o rozdielnosti pováh.
@anonym_autor je to blizenec alebo strelec?
@anonym_autor ukonči to čím skôr, nemá zmysel sa trápiť v nefunkčnom vzťahu. Boli sme manželmi o nejaký rok kratšie, ako uvádzaš, keď sme sa rozviedli. Po štyridsiatke som našla druhého muža a ľutujem, že som to neskončila skôr. Sme spolu už dlhšie, ako trvalo moje manželstvo, takže nepíšem v eufórii z nového vzťahu. Veľa šťastia
Kolko máš rokov?
Ak nie je ochotny nic menit, a preco by aj chcel, ma pri tebe full servis a zivot slobodneho mladenca, tak od neho chod. Z bytu ho vyplatis aj keby si si mala vziat hypo, a v 40 mas stale pol zivota pred sebou, zacni sa statat viac o seba, a pri rozchode trvaj na striedavke, ale daj navrh aj na vyzivne s prihliadnutim na rozdiel v prijmoch.
Ja by som to neukoncovala. On so svojou povahou si zrejme ani nevšimol, že máte nejakú krízu....mali sme to veľmi podobné pred 1-2rokmi, až kým som večer nesadla s mužom, že sa musíme porozprávať, dopredu som mu povedala, že nechcem aby frflal, urážal sa, ale aby vnímal, rozmýšľal čo hovorím....povedala som mu od a po z moje pocity, myšlienky,veci čo má stvu, vadi, atď. Vravela som, že šťastná nie som dlho, zaľúbená tiež nie a ak sa nechceme rozvádzať, musíme niečo zmeniť...nejako sa nam podarilo dostať sa z toho vzťahu, kde sme boli ako spolubývajúci....ale keby to nešlo, určite by som to chcela skúsiť cestou poradne...no buď, alebo....ak by na to nepristal, ak by nedal žiadnu snahu o zmenu, šli by sme od seba. Ale určite to ţreba najprv riešiť, nie hneď ukoncivat. Mnohí chlapi sú tupela, ktorým len tak niečo samé nedocvakne a treba s nimi jednať na rovinu
dcéra má s ním aký vzťah? aby si jej nezničila jej svet
@anonym_autor my sme isli od seba po 17 rokoch po nevere. Ak chces, napis do spravy a mozem ti napisat viac. Kazdopadne kedze mate dieta, tak by som navrhla este skusit manzelsku poradnu, ako taku poslednu snahu o zachranu, ak bude ochotny.
dcéra má s ním aký vzťah? aby si jej nezničila jej svet
@anonym_5d5820 prečo by jej mala zničiť život? To ta ako takáto hlúposť napadla? Véd mu nebráni byť otcom. Co myslíš, koľko má času na dcéru pri takom spôsobe života? Skôr by som sa obávala toho, že si dcéra tento spôsob spolužitia v manželstve zoberie ako model a raz bude v podobnom vzťahu nešťastná aj ona
@anonym_autor ak si skúsila rozhovor viackrát a on nereaguje a vidí chybu v tebe, tak by som dlhšie netrpela. Byt máš, zabezpečiť seba a dcéru vieš tiež, tak treba zbaliť tašku a poslať ho tam, kde bude svoju pubertu prežívať slobodne. Možno sa práve v tento fáze konečne spamätá. Držím palce
@anonym_5d5820 prečo by jej mala zničiť život? To ta ako takáto hlúposť napadla? Véd mu nebráni byť otcom. Co myslíš, koľko má času na dcéru pri takom spôsobe života? Skôr by som sa obávala toho, že si dcéra tento spôsob spolužitia v manželstve zoberie ako model a raz bude v podobnom vzťahu nešťastná aj ona
@anonym_ea2568 určite vieš ako môže rozvod pôsobiť na dieťa a jeho pocit stability vo svete, ale ty zrejme dotyčnú poznáš osobne a vieš, že otec sa o ňu nezaujíma, tu písala len jedna strana svoj pocit a názor, druhý sme zatiaľ nepočuli
@anonym_autor výplat priateľa z jeho podielu a nech si žije život, s ktorým bude on spokojný. Len nerozumiem prečo si domácnosti všetko robila ty.
@anonym_autor ukonči to čím skôr, nemá zmysel sa trápiť v nefunkčnom vzťahu. Boli sme manželmi o nejaký rok kratšie, ako uvádzaš, keď sme sa rozviedli. Po štyridsiatke som našla druhého muža a ľutujem, že som to neskončila skôr. Sme spolu už dlhšie, ako trvalo moje manželstvo, takže nepíšem v eufórii z nového vzťahu. Veľa šťastia
@anonym_ea2568 aj ja presne takto
Ak nechce riešiť veci vo vzťahu, ste spolu 19rokov, máte dcéru 10r., nezobral si ťa za ženu, býva u teba, síce niečo prispel, chodí si na kávičky. Urči si hranice.
Tak mu povedz, že tebe to takto nevyhovuje a keď nechce nič riešiť, tak nech sa pobalí a môže ísť, svoji nie ste o to jednoduchšie.
Striedavú starostlivosť a budeš mať čas na seba a nie spolubývajúceho pri sebe, ktorý si ťa neváži.
Čím skôr si to uvedomíš, urobíš, tým si môžeš začať novú etapu.Zotrvávať vo vzťahu je zbytočná strata času, ten čas venuj sebe, dcére a určite si časom nájdeš partnera a budeš šťastná.
Len sa netoč minulosti potom.
Držím palce a buď šťastná.❤️
@anonym_autor Keď vieš, že s ním byť už nechceš, tak to zvládneš. Aj ja som mala takého, 12 rokov sme boli zobratí, predtým spolu 3, po ôsmich rokoch manželstva sa dosť rapídne začal meniť a ďalšie 4 roky som si vytvárala presvedčenie, že radšej sama ako s takýmto chlapom. A zvládla som to výborne, ani na chvíľu som to neoľutovala. 5 rokov som bola sama, dovolenky s kamarátkami, alebo so sestrami, mala som pocit, že nikdy mi nebolo lepšie, ale po 5 rokoch som stretla muža, resp. on si ma našiel (pracovala som totiž v obchode) nikoho som si totiž nehľadala, ktorý sa do mňa zamiloval, dlho som ho odmietala, ale svojou trpezlivosťou a dobrotou si ma napokon získal a tak som si povedala, že buď on, alebo žiadny. Je to už 10 rokov, zatiaľ máme stále krásny vzťah a možno aj preto, lebo sa trochu obávame, aby sa to nepokazilo. Ak by som o neho prišla, tak som pripravená byť sama.
@anonym_autor základná otázka je, či s nim chceš byť alebo nie.
Za mňa on nemá kam ísť, cize sa ta bude držať a ty mat iba nervy.
Zvaz si, čo je dobré pre teba. Ci dokážeš byt s nim len tak a on (eventualne) obhanat iné a ty budeš do noci sedieť v prázdnom byte.
Píšeš, že rozhovor nezabral, cize u mňa by to bol rozvod. Si v najlepšom veku teraz aby si zabijaka čas so somarom, ktorý ta má aj tak iba za sluzku....
@sweet20 snaha o rozhovor bola žiaľ ma debilnu povahu a hneď to vztiahol na to co je zle na mne.a ja som bola len ticho - nezaujimalo ho to co citim ja... ale to je tým ze cely vztah je zvyknutý ze ak na niečo vždy prišlo bola som ja ta co sa stiahla ..... proste som sa niekde v tých rokoch stratila a po tej 40 akosi chcem späť svoj život s nim to veľmi nepôjde resp. šlo by sk by sa zmenil no viem ze jeho city voči mne su menšie a ja som ta co vo vzťahu ťahá za kratší koniec..... preto ma zaujímalo aké to je ci sa to vôbec dá alebo si musím počkať na tu facku teda ze ma podvedie alebo sa na mňa vykašle on .... trpieť pol roka, rok a potom ešte viac..... nechcem to ....
@anonym_autor Prave si opisala seba aj jeho v jednom. Obaja mate po 40ke a uvedomujete si co chcete a hlavne co nechcete. Ocividne ste vo vztahu vyhoreli obaja. Kazdy z vas ma svoje muchy a nieco ste za tych 20 rokov stratili.

@anonym_autor ako reagoval partner ked si mu povedala, ze nie si spokojna? Ja by som co prve spravila... porozpravajte sa vy daja medzi 4mi ocami, ze ako to vidi on do buducna, ako ty.. proste neide to inac podla mna.. ze ci je ochotny nieco zmenit, alebo ty.. z toho co pises mi pride, ze zijete nie spolu ale vedla seba a kazdy ma svoj zivot