Rozchod s malým dieťaťom: Ako to zvládate?
Ahojte zeny prosim vas presli ste si rozchodom alebo rozvodom pri este velmi malickych detoch? (myslim tak do 2 rokov). Ako to dietatko zvladalo spociatku a potom neskor casom? Ako u vas vyzeralo stretavanie s otcom, ako ste mu to rokmi vysvetlili a aky maju kontakt s otcom dnes?
Uplne v pohode. Stretavanie ziadne, hoci som sa snazila zo zaciatku, pan “otec” nemal nikdy skutocny zaujem, takze sa vlastne vobec nepoznaju.
Práveže ak sa chces rozviesť, urob to teraz, kým je dieťa malé. Mám známe, ktorá jedna z nich sa rozvadzala ked malo dieťa pól roka a teraz má 7 a berie to úplne prirodzene, že je raz u mamky a raz u otca. Druha sa rozvadzala s mužom už ked malo dieta 8 rokov a tam je to už tazsie, pretože dieťa sa prirodzene pýta a viac vníma veci ako to pól ročne. Už si tak nezvykne na režim striedavky, berie to oveľa tazsie ako dieťa ktoré nevníma. Samozrejme veľa záleží aj od toho aký vzťah má dieťa k obom rodičom a veľa robí aj vzťah rodičov už po rozvode.
Muzov bratranec sa rozvadzal, ked mala jeho dcerka rok a pol. Berie ju kazdy druhy vikend, myslim, ze raz v tyzdni a kazde druhe prazdniny. Ked je mala chora (teraz ma 9r), on chodi na ocr a ide k nim domov. Mala nic ine nepozna, berie to v pohode. A rodicia sa vedia dohodnut.
Poznam par, ktory sa rozvadzal, ked malo dieta 10r a tam sa riesil psycholog. Chlap bol ako otec dobry (aj je), ale ako partner na nic. Cize, cim mensie, tym lepsie.....podla mna.

Našťastie neprešla. Ale môj názor, čím je dieťaťa menšie, tým je to "ľahšie".