icon

Rozišla som sa s priateľom, aby bol šťastný

2. jan 2026

Ahojte, rozišla som sa s priateľom. Po viac ako 3 rokoch. Vravel mi, že ma miluje, ale na druhej strane, že nezvláda moje nálady a moju povahu. Snažila som sa, veľmi som sa snažila. Dali sme sa dokopy vo chvíli, kedy som bola veľmi zranená a nešťastná. Tu mi pomohol a priviedol ma vtedy na iné myšlienky. Pomaly som sa dávala dohromady, hojila si svoje rany a postavila som sa na vlastné nohy. Áno depresie boli stále, áno mala som zmeny nálad, ale na 90% boli preto, že som hľadala určitú stabilitu, že niekam budem patriť, že budeme mať spoločnú budúcnosť, že so mnou bude počítať... on nepracuje, posledné dva roky. Asi preto so mnou aj bol, a vydržal ako tvrdí moje nálady. Lebo ako sám zhodnotil, ktorá žena by s ním bola.
A teda náš vzťah boli rozchody a dávanie sa dokopy. Ja som odchádzala a on ma pritiahol. A ja som sa tak veľmi bála byť sama, bez nikoho, že som prišla späť vždy, keď som si spočítala dva a dva. Posledné mesiace som videla, že nie je šťastný, začal byť depresívny, už sa ani nechcel poriadne stretávať, náš kontakt bol viac telefonický ako osobný, osobne možno 4h do týždňa, ak to spočítam. A ja som bola stále sama. Počas vzťahu som mu dala nejaké peniaze, nie požičala, dala, keď bol naozaj na tom zle. Neboli to veľké sumy, ale vždy som ho podporovala. Kúpila som mu voňavku, niečo sladké domov, keď som bola v obchode, volala som, či niečo nepotrebuje, keď som si niečo kúpila, tak aj jemu, kúpila som mu cigarety. Tak veľmi som chcela, aby to aspoň obmedzil, ale neurobil to. Vraj je to jediná vec, ktorá mu zostala. Nepije, negambluje, nechodí po baroch. Vlastne nechodí nikde. My sme naozaj za tie tri a pol roka neboli nikde - teda boli 2x v susednom meste, na mojom aute a ja som šoférovala. Boli sme tam v Actione. On si nekúpil nič, a tváril sa blahosklonne, že so mnou bol. Zjavne teda nebol pri mne šťastný a ako sám poznamenal, žiadne vzťahy mi dlho nevydržali. Povedal, že s mojimi náladami pri mne nevydrží žiaden muž. Asi mal pravdu. Nevydrží. A teda nebudem ho robiť viac nešťastným ako je. Mne zrejme nie je súdené mať vzťah...

ivicatolic
2. jan 2026

@anonym_autor ste rozdielni, hľadáte sa.... Radšej každý sám za seba.... nezúfaj, príde ten správny, nič netreba siliť

zmrzlinka2021
2. jan 2026

@anonym_autor
sorry, ale co ta pritahovala na takom luzrovi?

Vztah bez potencialu, bez buducnosti, ja to volam "pseudovztah" - ludia su kvazy spolu ale nie ako naozajstny par a mnoho tychto pseudovztahov trva roky.

anonym_5621a7
2. jan 2026

Moze mat aj nabeh na depresiu, pripadne celkovo daka psychiatricka zacinajuca dg, ak to nie je povaha ze taky nebol od jakziva.

autor
2. jan 2026

Takto dievčatá, diagnózu mám ja. Oficiálne od roku 2022, depresia stredne ťažkého stupňa, recidivujúca. Predtým to bola panická porucha, tetánia a úzkosti. Mám liečbu. beriem AD, občas liek na spanie. Keď je veľmi zle.

marca12
2. jan 2026

@anonym_autor Priatel,ktory nepracuje a musis ho zivit,povedzme si uprimne,nebol ziadne terno. Len dobre sa ti stalo,ze si sa s nim rozisla. Pouc sa z tohto vztahu, pracuj na sebe a urcite najdes muza, s ktorym sa k sebe hodite. Poviem ti,zit tak ako ty,sponzorovat chlapa,mne by tiez praskali nervy a bola by som neprijemnou priatelkou. Nech si chlapec nemysli. Chcem vidiet tu,ktora by s nim vydrzala. Ty sa nenechaj zdeptat takymto chlapom

zmrzlinka2021
2. jan 2026
@anonym_autor

Takto dievčatá, diagnózu mám ja. Oficiálne od roku 2022, depresia stredne ťažkého stupňa, recidivujúca. Predtým to bola panická porucha, tetánia a úzkosti. Mám liečbu. beriem AD, občas liek na spanie. Keď je veľmi zle.

@anonym_autor

Sama mas dost trapenia. Potrebujes takeho frajera pri sebe?

anonym_ee8162
2. jan 2026

@anonym_autor dokoola to iste..načo ti je niekto, keď to nemáš sama v sebe stále upratané? Nie si v žiadnom prípade pripravená na vzťah. Pracuj na sebe, bud šťastná sama so sebou a potom možno raz..Určite ho nechaj ísť vlastnou cestou, teba čaká vytriezvenie a musíš si začať vážiť samu seba. Držím palce

januska12323
2. jan 2026

Rozišla si sa s ním síce zo zlých dôvodov ale aj to je niečo. Daj sa dokopy sama a potom nájdeš aj vhodného kandidáta, tento ťa len viac ťahal dole.

autor
2. jan 2026
@januska12323

Rozišla si sa s ním síce zo zlých dôvodov ale aj to je niečo. Daj sa dokopy sama a potom nájdeš aj vhodného kandidáta, tento ťa len viac ťahal dole.

@januska12323 ja som práveže v kope veľmi dlho, mňa tento vzťah s nám ťahal dole a spôsoboval mi depresie a úzkosti. Viac krát som mu to vravela, pomenovala som to, ale nič sa nikdy nezmenilo. V tomto prípade si myslím, že obaja potrebujeme kľud, stabilitu a určité istoty. A to si navzájom nedokážeme dať.

januska12323
2. jan 2026
@anonym_autor

@januska12323 ja som práveže v kope veľmi dlho, mňa tento vzťah s nám ťahal dole a spôsoboval mi depresie a úzkosti. Viac krát som mu to vravela, pomenovala som to, ale nič sa nikdy nezmenilo. V tomto prípade si myslím, že obaja potrebujeme kľud, stabilitu a určité istoty. A to si navzájom nedokážeme dať.

@anonym_autor držím palce

la_dolce_vita
2. jan 2026

Dobre si urobila, toto nepotrebujes..

ljmmm
2. jan 2026

ako sa to da, ze dospely clovek dva roky nepracuje?

autor
2. jan 2026
@ljmmm

ako sa to da, ze dospely clovek dva roky nepracuje?

@ljmmm normálne - dostal odstupné vysoké, bol rok na PN (mal dôvody), potom bol pol roka na podpore a teraz žije z odstupného, je dobrovoľne nezamestnaný, platí si zdravotné odvody sám a popri tom na čierno niečo z domu robí (programátor web stránok), z času na čas, nie je to nič pravidelné.

tinka3435
2. jan 2026

Keďže sa tvoje nálady pri ňom nezmenili tak asi nebol ten správny človek .A tiež som mala kedysi priateľa ktorý raz robil raz nie a aj keď robil tak nevyšiel s peniazmi a doslova som ho veľakrát živila lebo som ho mala rada .Po štyroch rokoch som si uvedomila že ma iba využíval.A keď on sám povie kto by už snim bol lebo vie že je .....tak ním je a nájdi si niekoho kto ti dá radosť do života nie prežívanie.On nemá právo vravieť ti že kto by stebou bol keď je on sám neschopný

danica2711
2. jan 2026

preboha, dievča, veď to je odpad. Ten ti môže prispieť len k zhoršeniu psychického stavu, stabilitu ani bezpečie uňho nehľadaj. Ty sa zjavne napriek problémom vieš o seba postarať, nedaj si vysávať energiu takýmto niemandom

unbeholfen
2. jan 2026
@zmrzlinka2021

@anonym_autor
sorry, ale co ta pritahovala na takom luzrovi?

Vztah bez potencialu, bez buducnosti, ja to volam "pseudovztah" - ludia su kvazy spolu ale nie ako naozajstny par a mnoho tychto pseudovztahov trva roky.

@zmrzlinka2021 preto aby dostali šancu aj takí ako ja…

anonym_2e20c1
2. jan 2026

Ako pekne si to on ospraveldnil, ze nezvladal ta... Haha
A kto by zvladal taky typ ako on. Ja neviem z coho zije ten clovek, asi milodarov od znamych..
Urobila si dobre rozhodnutie hlavne pre teba, drzim palce, uz si sa odrazila, ides dobrym smerom, vydrz.

romiada
3. jan 2026

@anonym_autor neviem kto je teda na tom horšie. Či Ty so svojou depresiou ( o ktorej vies a liečis sa ) alebo on so svojou neschopnostou (o ktorej vie a nerobi s ňou nic).
Prepac, ale jemu odťal niekto ruky ,že 2 roky nepracuje?
Podla mna mozes mat tie zhorsene nalady aj z vasho vzťahu. Navzajom si tie depkarske nalady prelievate.
Predpokladam ,že ste mladi. Mat pri sebe chlapa ktory:
1. Nepracuje
2. Ako zena mu kupujem veci
3. Pomaham financne
4. Nikde so mnou nebol na vylete, dovolenke
5. Ma blbe reči ,že to s Tebou vydrzal
6. Ma blbe reci že ina by ho nechcela

Chalanko ma riadne komplexy a robi zo seba chudačika. Ty cela vďačna ako Ti pomohol na začiatku v tažkej chvili tak nevidiš seba pozitivne.
To ako sa schadzate a rozchadzate ani nekomentujem.
Nezreli jedinci neschopni otvorenej komunikacie. Alebo minimalne jeden z vas.

bambus123
3. jan 2026

Myslím že človek ako ty potrebuje niekoho kto je natoľko vyrovnaný a inteligentný a psychicky a emocionálne dozretý že ťa bude ťahať hore a nie dole ako tento ...
1. Vraj ti na začiatku pomohol z najhoršieho . Nepomohol ti on, ale láska. Že si sa zaľúbila, zamilovane hormóny , prišla na iné myšlienky, našla si niekoho pri kom si si myslela že je to niekto kto ti dá zmysel do života , nehu oporu .
2. ,,Nenájdeš si nikoho kto bude zvládať tvoju povahu a nálady ": ja keď som sa so svojím mužom dala dokopy tak som sa nepretvarovala že som niekto úplne iný ( verím že človek s depresiou nemá energiu na herecké výkony ) a sám si zhodnotil : chcem byť s takým človekom ? Vyhovuje mi to aká je a chcem byť s ňou, chcem aby bola žena môjho života ? Normálny človek keď vidi že : áno, toto je tá čo chcem - ide do vzťahu / nie , nie je to moja šálka kávy, s takým človekom nechcem byť - ukončím to na začiatku a idem ďalej a hľadám niekoho kto mi bude vyhovovať . Len on je debil, tak zobral hneď prvú ktorá sa na neho namotala aby nebol sám ( a iné dôvody )
3. Mala si zmeny nálad lebo je debil . Normálny chlap má cieľ , cestu a po nej ide . Ak má partnerku, preberie s ňou či sa aj jej páči takáto cesta a tento cieľ a urobí prípadne kompromis . Pri dobrom chlapovi - muž vedie , žena sa vozí a môže byť bezstarostná lebo vie že má toho správneho človeka pri sebe , ktorý ju neohrozí, nestiahne dole. Lenže on ťa ťahá dole, je lenivý, bezohľadný, nemá žiadne ciele a ani predstavu o živote .
4. Takže bol na PN až rok ( možno mal svoje dôvody , zlý zdravotný stav, pn bola majland - to ešte ako tak beriem ) ale že žije rok z odstupného a je doma a robí kto vie čo - sorry, ale normálny chlap myslí na budúcnosť - nájde si prácu a tie peniaze si odloži ( napr na prípadné nečakané výdavky, chce ti urobiť radosť a zobrať tá má výlet , kúpi niečo do domácnosti )
5. Nakopne tá takýto človek a dá ti inšpiráciu alebo dobrý príklad ? Máš ho za čo obdivovať ? Máš v ňom oporu ? ....
6. Každý normálny človek rád robí svojim blízkym, a ešte polovičke svojej rád radosť, rád vidí že ju niečo potešilo a príjemne prekvapilo . Kedy ti urobil radosť ?
Jaaaj on bol s tebou v akcione a tváril sa že aký on je boh a nekúpil ti ani jednu keksu , paráda .
7. Ty si ten chlap vo vzťahu - ty jemu a nie on tebe kupuje veci , ty si sa snažila ťahať ten vzťah a jeho nech máte nejakú budúcnosť a niečo spolu vybudujete . Keď to robí človek s depresiou tak prečo to nedokáže zdravý človek ? Ale pochybujeme že je zdravý, a možno je len príliš debil .
8. Jasné že on ťa ťaha späť - treba sponzora , šoféra , milenku, nehanbit sa pred kamarátmi že je single .
Ak by bol skutočný chlap tak ťa ťaha späť svojimi skutkami dávno predtým ako ty sa s ním rozchadzas .
9. 4 h/ týždeň - má len teba ? Si jeho priorita ? Nie a nie
10. Nechodí nikde - ale veď to by musel predsa platit zo svojho . A to ani nie ste spolu 50 rokov, že nejdete nikde lebo kolená a chrbát v piči , nechce sa vám , a už ste boli všade spolu .
11. Chápem že máš depresie , takže nemala by som byť na teba hrdá ale obaja ste hlúpe deti . Neviem aký máte vek skutočne , ale z tejto správy to tak vyzerá . A Ty si strašne naivná . Už dávno si to mala ukončiť a natrvalo, a že ty ho nechceš ďalej ničiť ....grcať sa mi z teba chce keď to píšeš - on ničí teba a ničiť človeka čo má ešte aj potvrdené depresie je fakt uuuuuboheeee . Máj trochu sebaúcty a sebalásky .
12. ,, nikto s tvojimi náladami nebude " kebyže máš normalneho , tak tie nálady ani nemáš - lebo tvoje nálady majú príčinu z konania / nekonsnia..
A vlastne každý jeden chlap na svete povie že každá žena má svoje nálady a prepinaky. Niektorá viac a niektorá menej , ale to nás robí ženami , tým sa odlišujeme od chlapov - ale ten tvoj je viac žena ako chlap ....žena je more čo sa mení a muž je skala ktora stojí , a aj keď je more búrlivé alebo pokojne tak skala tam stále je a je silná a rovnaka .
13. Potrebuješ chlapa čo je chlapom ( žiaľ nedostatkový tovar ) a všetko bude lepšie, aj tvoje depresie, aj tvoje nalady . Ja som tiež mala ťažkú depresiu , a vieš kto mi pomohol ? Môj partner, ktorý je správny .
14. Každý sme nejaký, a keď aj si naladova, tak to je vlastnosť čo má veľa iných ľudí a aj taký ľudia majú super vzťah .
15. Žiaden vzťah ti nevydržal dlho - tak asi to neboli správny partneri pre teba alebo ty pre nich . Nie sme v rozprávke že na prvý raz stretneš princa a budete žiť spolu stastne a do smrti . Frajer - rozchod aj 100x to proste patrí k životu
16. Každý jeden človek sa veľmi boji byť sám . Ale vieš čo ? Je to len strach a pocit ktorý musíš prekonať , veď život je o prekonávaní, aj o nepohodlí, sklamaniach - nemôže byť všetko ružové . Strach zo samoty a aj samotu musíš prekonať. Nesmie to byť väčšie ako ty. Musíš si to otočiť a vyuzit to vo tvoj prospech .
Skús to pochopiť na tomto : žena ktorá veľmi chcela deti a nemôže ich mať sa najprv trápi , veľa plače, závidí druhým ľuďom a je nahnevaná prečo oni a ja nie ? Ale potom si uvedomí že život musí ísť predsa ďalej aj keď sa nevyvíjal podľa jej predstáv a svoju energiu pretvorí do práce - stane sa z nej najviac ľudská sestra na oddelení ... Vo voľnom čase sa naučí novú činnosť a bude sa v nej zdokonaľovať a nájde si hobby ktoré jej bude robiť radosť - síce nebude môct cez víkend s deťmi skladať puzzle - ale stane sa najlepšou tetou deti jej sestry, začne maľovať obrazy a síce není Davinci ale urobí jej to radosť, naučí sa háčkovať a každý sa poteší jej hačkovanym darčekom , a keďže nemá deti tak sa môže kedykoľvek dvihnúť a ísť na 1 dňový výlet lebo vychytila nečakanú last minute letenku. Síce sa nesplnilo to čo chcela ale prežila super život, super dní a super zážitky . A potom keď to najmenej čakala tak otehotnela , síce nie v 23 rokoch ako plánovala , ale prišlo to keď to najmenej očakávala .

margotka17
4. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ty potrebuješ človeka, čo ťa rozveseli, čo bude s tebou tráviť čas tak, aby tie depresie neboli časté ba až aby sa vytratili. No mám pocit, že on ťa ťahal dole a ešte hlúpo víťazoslavne povie, že on s tebou nevie vydržať. Ja obdivujem teba, že si s ním vydržala. Už sa k nemu nevracaj, to nie je chlap pre teba. Troška si uži čas len pre seba a potom si niekoho nájdi, kto ti spríjemní všedné aj sviatočné dni, pozve na kávičku a koláčiky, dobrý obed, do prírody, v lete na kupko či niekde k vode a tvoje dni budú úplne o niečom inom. Držím ti palceky 👍.

anonym_4087de
4. jan 2026

@anonym_autor obidvaja ste nevyzretí a ty potrebuješ najskôr psychiatra, nie vzťah...

tokio22
4. jan 2026

@anonym_autor máš nejakú psych.chorobu?

autor
4. jan 2026
@tokio22

@anonym_autor máš nejakú psych.chorobu?

@tokio22 áno depresie.

alexanderkovacs
4. jan 2026

@anonym_autor prestal som citat tam ze chlap 2 roky nerobi. Koniec...

pulcinella
4. jan 2026

@anonym_autor ale prosím ťa! kazda zena je do určitej miery náladova, vyplyva to z nasej cyklickosti a zmeny hormónov. Chlap ktorý toto používa ako argument je slaboch. Moja milá, nasla si luzra, stabilný chlap je schopný zvládnuť zmeny zenskych nálad ( samozrejme ak netrpis uz nejakou poruchou osobnosti). Tebe je sudeny vztah, ale s normálnym muznym muzom! tak tohto kopnut do zadku a hlavu hore. Silné muža pritahuje krehkost a emócie zeny.

tokio22
5. jan 2026
@anonym_autor

@tokio22 áno depresie.

@anonym_autor každú Dorotku si nájde svoj Janko,pamätaj na to.