Rozišla som sa s priateľom, aby bol šťastný
Ahojte, rozišla som sa s priateľom. Po viac ako 3 rokoch. Vravel mi, že ma miluje, ale na druhej strane, že nezvláda moje nálady a moju povahu. Snažila som sa, veľmi som sa snažila. Dali sme sa dokopy vo chvíli, kedy som bola veľmi zranená a nešťastná. Tu mi pomohol a priviedol ma vtedy na iné myšlienky. Pomaly som sa dávala dohromady, hojila si svoje rany a postavila som sa na vlastné nohy. Áno depresie boli stále, áno mala som zmeny nálad, ale na 90% boli preto, že som hľadala určitú stabilitu, že niekam budem patriť, že budeme mať spoločnú budúcnosť, že so mnou bude počítať... on nepracuje, posledné dva roky. Asi preto so mnou aj bol, a vydržal ako tvrdí moje nálady. Lebo ako sám zhodnotil, ktorá žena by s ním bola.
A teda náš vzťah boli rozchody a dávanie sa dokopy. Ja som odchádzala a on ma pritiahol. A ja som sa tak veľmi bála byť sama, bez nikoho, že som prišla späť vždy, keď som si spočítala dva a dva. Posledné mesiace som videla, že nie je šťastný, začal byť depresívny, už sa ani nechcel poriadne stretávať, náš kontakt bol viac telefonický ako osobný, osobne možno 4h do týždňa, ak to spočítam. A ja som bola stále sama. Počas vzťahu som mu dala nejaké peniaze, nie požičala, dala, keď bol naozaj na tom zle. Neboli to veľké sumy, ale vždy som ho podporovala. Kúpila som mu voňavku, niečo sladké domov, keď som bola v obchode, volala som, či niečo nepotrebuje, keď som si niečo kúpila, tak aj jemu, kúpila som mu cigarety. Tak veľmi som chcela, aby to aspoň obmedzil, ale neurobil to. Vraj je to jediná vec, ktorá mu zostala. Nepije, negambluje, nechodí po baroch. Vlastne nechodí nikde. My sme naozaj za tie tri a pol roka neboli nikde - teda boli 2x v susednom meste, na mojom aute a ja som šoférovala. Boli sme tam v Actione. On si nekúpil nič, a tváril sa blahosklonne, že so mnou bol. Zjavne teda nebol pri mne šťastný a ako sám poznamenal, žiadne vzťahy mi dlho nevydržali. Povedal, že s mojimi náladami pri mne nevydrží žiaden muž. Asi mal pravdu. Nevydrží. A teda nebudem ho robiť viac nešťastným ako je. Mne zrejme nie je súdené mať vzťah...
@anonym_autor
sorry, ale co ta pritahovala na takom luzrovi?
Vztah bez potencialu, bez buducnosti, ja to volam "pseudovztah" - ludia su kvazy spolu ale nie ako naozajstny par a mnoho tychto pseudovztahov trva roky.
Moze mat aj nabeh na depresiu, pripadne celkovo daka psychiatricka zacinajuca dg, ak to nie je povaha ze taky nebol od jakziva.
Takto dievčatá, diagnózu mám ja. Oficiálne od roku 2022, depresia stredne ťažkého stupňa, recidivujúca. Predtým to bola panická porucha, tetánia a úzkosti. Mám liečbu. beriem AD, občas liek na spanie. Keď je veľmi zle.
@anonym_autor Priatel,ktory nepracuje a musis ho zivit,povedzme si uprimne,nebol ziadne terno. Len dobre sa ti stalo,ze si sa s nim rozisla. Pouc sa z tohto vztahu, pracuj na sebe a urcite najdes muza, s ktorym sa k sebe hodite. Poviem ti,zit tak ako ty,sponzorovat chlapa,mne by tiez praskali nervy a bola by som neprijemnou priatelkou. Nech si chlapec nemysli. Chcem vidiet tu,ktora by s nim vydrzala. Ty sa nenechaj zdeptat takymto chlapom
Takto dievčatá, diagnózu mám ja. Oficiálne od roku 2022, depresia stredne ťažkého stupňa, recidivujúca. Predtým to bola panická porucha, tetánia a úzkosti. Mám liečbu. beriem AD, občas liek na spanie. Keď je veľmi zle.
@anonym_autor
Sama mas dost trapenia. Potrebujes takeho frajera pri sebe?
@anonym_autor dokoola to iste..načo ti je niekto, keď to nemáš sama v sebe stále upratané? Nie si v žiadnom prípade pripravená na vzťah. Pracuj na sebe, bud šťastná sama so sebou a potom možno raz..Určite ho nechaj ísť vlastnou cestou, teba čaká vytriezvenie a musíš si začať vážiť samu seba. Držím palce
Rozišla si sa s ním síce zo zlých dôvodov ale aj to je niečo. Daj sa dokopy sama a potom nájdeš aj vhodného kandidáta, tento ťa len viac ťahal dole.
Rozišla si sa s ním síce zo zlých dôvodov ale aj to je niečo. Daj sa dokopy sama a potom nájdeš aj vhodného kandidáta, tento ťa len viac ťahal dole.
@januska12323 ja som práveže v kope veľmi dlho, mňa tento vzťah s nám ťahal dole a spôsoboval mi depresie a úzkosti. Viac krát som mu to vravela, pomenovala som to, ale nič sa nikdy nezmenilo. V tomto prípade si myslím, že obaja potrebujeme kľud, stabilitu a určité istoty. A to si navzájom nedokážeme dať.
@januska12323 ja som práveže v kope veľmi dlho, mňa tento vzťah s nám ťahal dole a spôsoboval mi depresie a úzkosti. Viac krát som mu to vravela, pomenovala som to, ale nič sa nikdy nezmenilo. V tomto prípade si myslím, že obaja potrebujeme kľud, stabilitu a určité istoty. A to si navzájom nedokážeme dať.
@anonym_autor držím palce
Dobre si urobila, toto nepotrebujes..
ako sa to da, ze dospely clovek dva roky nepracuje?
ako sa to da, ze dospely clovek dva roky nepracuje?
@ljmmm normálne - dostal odstupné vysoké, bol rok na PN (mal dôvody), potom bol pol roka na podpore a teraz žije z odstupného, je dobrovoľne nezamestnaný, platí si zdravotné odvody sám a popri tom na čierno niečo z domu robí (programátor web stránok), z času na čas, nie je to nič pravidelné.
Keďže sa tvoje nálady pri ňom nezmenili tak asi nebol ten správny človek .A tiež som mala kedysi priateľa ktorý raz robil raz nie a aj keď robil tak nevyšiel s peniazmi a doslova som ho veľakrát živila lebo som ho mala rada .Po štyroch rokoch som si uvedomila že ma iba využíval.A keď on sám povie kto by už snim bol lebo vie že je .....tak ním je a nájdi si niekoho kto ti dá radosť do života nie prežívanie.On nemá právo vravieť ti že kto by stebou bol keď je on sám neschopný
preboha, dievča, veď to je odpad. Ten ti môže prispieť len k zhoršeniu psychického stavu, stabilitu ani bezpečie uňho nehľadaj. Ty sa zjavne napriek problémom vieš o seba postarať, nedaj si vysávať energiu takýmto niemandom
@anonym_autor
sorry, ale co ta pritahovala na takom luzrovi?
Vztah bez potencialu, bez buducnosti, ja to volam "pseudovztah" - ludia su kvazy spolu ale nie ako naozajstny par a mnoho tychto pseudovztahov trva roky.
@zmrzlinka2021 preto aby dostali šancu aj takí ako ja…
Ako pekne si to on ospraveldnil, ze nezvladal ta... Haha
A kto by zvladal taky typ ako on. Ja neviem z coho zije ten clovek, asi milodarov od znamych..
Urobila si dobre rozhodnutie hlavne pre teba, drzim palce, uz si sa odrazila, ides dobrym smerom, vydrz.

@anonym_autor ste rozdielni, hľadáte sa.... Radšej každý sám za seba.... nezúfaj, príde ten správny, nič netreba siliť