Rozmýšľam nad rozvodom
Rozmyslam nad rizvodom mame dve skolopov deti a byt na hypoteku nadobudnuty pocas manzelstva ktoreho sme obaja vlastnici.Ja by som tam nechcela ostat pretoze by som to financne nezvladala ani by som nemala z coho vyplatit manzela dalsie pozicky v ziadnom pripade.Bojim sa ze prave on tam nebude chciet ostat a ze nebude suhlasit s predajom bytu a tak sa mi bude chciet pomstit aby vsetko bolo na mne .Je velmi zakerny a pomstichtivy urcite uz ma vsetko dopredu premyslene abyvsom ostala na dlazbe kto ma prosum s tym skusenosti dakujem za kazdu radu Maca
ak sa nedohodnete, tak podas ziadost o rozdelenie majetku na sud🤷♀️
Kto plati hypoteku? Ak on, daj si na to pozor. Ak je zakerny, prestane platit a dlznici ste obaja. Moze oddialovat sud o rozdeleni majetku, prejde cas a hrozi exekucia.
To je taká fajn doba,ľudia si naberú na krky miliónové hypotéky pomaly,ale vždy ma pobaví argument "nemám ho z čoho vyplatiť ". To isté však moze povedať aj druhá strana a nemáš na výber. Rozviesť sa môžeš a akceptovať sa ako dlžníci/spolubývajúci.
@veronika4495 je to ta,ke mam kamaratku s ktorou presne takto vybabral muz ze nesuhlasil s predajom on odisiel a jej ostala na krku hypoteka proste vsetko

@macik6 Byt sa preda, vyplati sa hypoteka a zvysok sa rozdeli na polovicu. A oba mozete ist kam chcete. Este mozes vyplatit ty jeho a hypeteku platit sama alebo naopak. Ina moznost neni.