Rozpad manželstva po desaťročí
10 ročné manželstvo , dve deti 7 a 5 rokov , postavený dom už len s malou hypotékou , a manžel ktorému doslovne preplo . Ženy prisahám , keď som si ho brala taký nebol pokiaľ od jeho brata neodišla žena s tromi deťmi a v rámci vysporiadania BSM jeho brat musel predať dom a vyplatiť bývalú manželku a platiť výživné na tri deti . Rozviedli sa pred štyrmi rokmi , chodil brata utešovať a odtiaľ pobral také rozumy ako hrom . Oddelil si účet od nášho , začal mi zatajovať koľko zarobí , koľko má odmeny , všetko chce na polovičku platiť, od dvojročného dieťaťa ma doslovne vyštval do práce, už som naozaj nemohla počúvať reči o vyciciavačkách , že sme všetky rovnaké a len máme mužov na peniaze . Dom máme v BSM , denne počúvam koľko sa on na ňom narobil , koľko peňazí do neho vrazil , čo všetko obstaral a vlastne dospel k názoru že ja som sa o nič na tom dome nepričinila a teda popráve by mal patriť iba jemu . Nie je dňa aby na mňa nevyvíjal nátlak aby sme zrušili BSM a v rámci vyporiadania aby dom pripadol výlučne jemu . Vznikajú medzi nami škaredé hádky , kde mi vykrikuje ako ma musel počas materskej živiť , že som len na riti sedela a jediná moja náplň bola hrajkať sa s deťmi a sem tam niečo upratať. Vzťah medzi nami dvoma na bode mrazu , často tie jeho vykrikovačky už ani nepočúvam. To čo teraz zažívam je úplne špička ľadovca a už sa chcem rozviesť, lebo takýto život je pre mňa zničujúci . Včera sa vrátil z Brna a po ceste kúpil 3 pagáče , tri moravské koláče , sebe a deťom ,ja si mám kúpiť sama . To bola tá pomyselná posledná kvapka, vyhodila som jeho prádlo pri praní z koša , nech si teda operie sám . Ráno si chcel obliecť oprané tričko a to bolo v koši hoci prádlo moje a detí bolo povešané , povedal som mu nech si teda operie sám a zároveň som mu povedala že sa chcem rozviesť, čo bola asi aj chyba, lebo mi začal vykrikovať že on to vedel aká som ja sviňa že ho chcem o všetko obrať , zničiť ho a doviesť pod most. Dá sa ešte vôbec existovať v takomto vzťahu? Je možné ešte toto všetko zvrátiť aby sa dostal do normálu v akom bol pred pár rokmi ?
@anonym_autor manželská poradňa ? Zakázať styk s bratom? Toto je extrém vážne.. ale ja by som tu už nechcela nič zachraňovať
Odísť od neho a rozviesť sa, nemyslím si že by tu nejaká poradňa pomohla
@anonym_autor porozpravat sa, navstivit poradnu.
Vraví sa že, načo často "myslievaš",to si privoláš a evidentne to pánkovi manželovi vychádza do bodky. Skús sa s ním ešte porozprávať a keď si nedá povedať,bude mať,v čo dúfal a toľko spomínal 😏.
@anonym_autor manželská poradňa ? Zakázať styk s bratom? Toto je extrém vážne.. ale ja by som tu už nechcela nič zachraňovať
@lenuska9999 zakázať styk s bratom? Čo má 4 roky aby si mu zakazovala hrať sa s Miškom?
Toto je dospelý chlap, urobí čo chce a nie že tým mu zakazes
akože ja nechápem čo si tí muži už fakt myslia, aby žena sa starala, mala deti, chodila do práce, financie na polovicu, a potom od muža vykrikovanie, že je vlastne na priťaž, že on všetko financoval, on sa staral....tak nech nám dajú také isté platové ohodnotenie ako majú muži, a na materskej plat, rovnaký ako muži.....ale veď keby sme to mali, tak načo by nám vlastne boli? ....no nič....tak nech si to tí muži skúsia namiesto nás, starať sa, zarábať almužnu, robiť celkový servis....aj ja od svojho počúvam, že sa staral, že všetko mám len vďaka nemu, ale čo som robila ja celé tie roky...neviem..a za čo..to tiež neviem...
ja sa s jeho bratom ani už nestretávam , doslovne sa mi hnusí tými kecami o ženách . na deti platí -neplatí , vraj nech sa tá štetka o ne stará sama , keď rozbila rodinu, nestretáva sa s nimi , popíja a cicia energiu z vás . Jeho exmanželka bola úplne normálna žena , ktorá sa vzorne starala o deti , len brat po ranu nešiel ďaleko a rád si do krčmy zašiel , žiarlivý bol . Chodí k nemu iba muž na návštevy , deti so sebou neberie. Svokra mi povedala že je celý jeho otec, nebohý svokor , ktorého som nepoznala . Mám vážne obavy že tam smeruje aj manžel , pričom svokra je jeden skvelý človek , ale nad starším synom už zlomila palicu a vyhýba sa mu .
Tak by sa mi sprotivil ze by som.nechcela.nic zachranovat. Podala by som navrh na rozvod a napisala mu list debilovi ako to cele posral. A ma co chcel. No a teraz by som ho teda obrala o vsetko ked po tom tak tuzi rovnat sa bratovi. A bracek sa moze radovat ako dodrbal zivot bratovi.
on bol taký stále. síce si to nevidela, ani sa tak neprejavoval, ale mám v blízkej rodine presne tento typ trúby aj s tými blbými rečami. on sa prejavil až keď začal byť v ohrození - teda jeho majetok.
až by som si myslella že to píše jeho žena, ale asi nie, oni sú spolu omnoho dlhšie. sú už dôchodci.
ak budeš tento typ chlapa počúvať - slepo - všetko bude ok.
ak budeš vyskakovať - stanú sa z vás najväčší nepriatelia. žiaden kompromis nepozná. musíš si dávať pozor celý život, stále sa ťa bude snažiť dobehnúť. Sú to hnusné typy - ja by som radšej volila rozvod.
Tvoj muž je korunované hovädo a už by som vôbec nemala záujem o nejaké zmierovacie debaty, fuj, toto normálny človek ani nemôže robiť 🤔. Proste bratia su po tatovi, majú to v krvi, s tým sa nedá robiť nič.
Ak muž nemá záujem zachrániť manželstvo, neinvestuj ani ty do záchrany energiu. Rozmysli si, ako sa zariadiš v prípade rozvodu. Potom mužovi jasne, zrozumiteľne a nekompromisne navrhni, svoj plán, ako budete ďalej ne/fungovať.
1. Ak má záujem o pokračovanie normálneho vzťahu, si pripravená pod vedením napr. terapeuta pracovať s ním na obnove vzťahu.
Osobne si myslím, že v ňom tieto neistoty o majetok spustil brat. Potrebuje z neho cicať energiu, a stiahnuť ho na svoju úroveň, aby sa aj jemu rozpadol vzťah.
2. Ak bude obviňovať teba, nekompromisne mu oznám, že si nenecháš ničiť život. Spíš návrh na rozvod a predlož mu ho.
Bude to jeho voľba ako sa rozhodne, nenechaj sa manipulovať pocitmi viny a obviňovania.
@anonym_autor to je úplný extrém, ja by som sa rozviedla ak sa nechce liečiť na psychiatrii
Chore. Nechcem Ti hovorit, co by si mala robit, lebo rozhodnut sa musis sama, ale prajem Ti, aby si sa dobre rozhodla.
Ludia sa nam niekedy menia pred ocami. Castokrat nie k lepsiemu. Taketo rozhodnutia nebyvaju lahke.
Ani prstom by som pre neho nepohla. A rozviedla sa a vsetko pekne 50 50. Ved mu sud uz vysvetli, ako funguje bezpodielove vlastnictvo a preco treba aspon takto chranit zeny pred ozobracenim, ked to on nechape
@anonym_autor "podakovala" by som sa jeho bratovi a rozviedla. Naozaj. Toto je sila. Verím, že aspoň jeho rodičom si povedala, co za vola sa stal z ich syna. A mimo to, narok na polovicu majetku mas, aj keby si ani brvou nepohla... a dúfam, že mu za dom nic neodpíšeš, po nejakým nátlakom.
Rada od GPT:
Uvedom si, že toto je už finančné a psychické násilie. Nie je to „bežná kríza“, ale systematické ponižovanie a kontrola peňazí.
Zabezpeč si info a dôkazy. Stiahni výpisy z účtov, pracovné zmluvy, hypotéku, list vlastníctva, fotky dokladov – všetko si ulož na bezpečné miesto (napr. do cloudu, k sestre).
Choď za odborníkmi, nie na fórum. Rodinný právnik (alebo aspoň Centrum právnej pomoci) ti presne vysvetlí, že dom je v BSM, takže ho sám „na seba“ nedostane. Zároveň si dohodni stretnutie v poradni pre obete domáceho násilia (IPčko, Liga za duševné zdravie, miestne krízové centrum).
Maj plán B. Kam pôjdeš s deťmi, ak začne vystrájať? Kto ti môže pomôcť s odvozom, nocľahom, peniazmi?
Rozvod/mediácia? Nádej na obrátenie je len ak on sám uzná problém a chce na sebe makať (terapia, finančná transparentnosť). Z toho, čo píšeš, zatiaľ nič také nevidno. Tak sa pripravuj skôr na rozvod a vysporiadanie.
Stará dobrá podpora. Zverte sa rodine, kamoškám, psychológovi. Byť „tichá a silná“ len pridáva roky stresu.
Som zvedavá, ako Ti tento expt vyplatí polku za 2 tehotenstvá, poôrady, obetovanie tela,často aj zdravia, bez prace, nižší dôchodok. Úprimne, ja si myslím, ze aj vzťahový poradca psychológ by Ti povedal, ze bez úcty a rešpektu a uvedomenia si, nemáš ako pracovať na vzťahu sama a robiť mu psychicky bojovali mech a odpadkový kôš a handru na utretie topánok. Jeho brat bil ženu, pil...preto odišla,jeho ťahá so sebou,lebo je poškodený, ako jeho otec /podľa opisu svokry/ a v podstate ak z toho nevezmeš deti, budu bud pokračovať v tomto modeli alebo prežijú detstvo na totálny prd nostop v strese z otca a to sa proste na ich vývoji a budúcom fungovaní vo vzťahoch podpíše.
Toto je už sy a finančné týranie a vedome ponižovanie ľudskej bytosti.
Chudak 😔 aj mi ho je luto, ze vidi ako mu brat zle dopadol, a vystresoval sa ze sa to stane aj jemu do takejto nepricetnej miery.
Ale toto neni stratene. Ako, este ten pagac mohol kupit len sebe, aspon na deti mysli, kolki ani taki nesu 🙂
To je take hlupe, po 10 rokoch vysmarovat veci od pracky.
Skusala si monolog v style psychologickej terapie?
Chapem ze sa bojis. Chapem ze si sa nadrel a stale dries. Ja ta lubim stojim pri tebe, neboj sa. Nedovolim aby si mi uz ale take veci vykrikoval, skor sa bavme konstruktivne o tom co ta trapi, som tu pre teba.
Medzi nami - ak by aj k rozvodu doslo, potom sa nahadate dost (ako vsetci, aj bohati zdravi aj chudobni chori), naco teraz?
Rada od GPT:
Uvedom si, že toto je už finančné a psychické násilie. Nie je to „bežná kríza“, ale systematické ponižovanie a kontrola peňazí.
Zabezpeč si info a dôkazy. Stiahni výpisy z účtov, pracovné zmluvy, hypotéku, list vlastníctva, fotky dokladov – všetko si ulož na bezpečné miesto (napr. do cloudu, k sestre).
Choď za odborníkmi, nie na fórum. Rodinný právnik (alebo aspoň Centrum právnej pomoci) ti presne vysvetlí, že dom je v BSM, takže ho sám „na seba“ nedostane. Zároveň si dohodni stretnutie v poradni pre obete domáceho násilia (IPčko, Liga za duševné zdravie, miestne krízové centrum).
Maj plán B. Kam pôjdeš s deťmi, ak začne vystrájať? Kto ti môže pomôcť s odvozom, nocľahom, peniazmi?
Rozvod/mediácia? Nádej na obrátenie je len ak on sám uzná problém a chce na sebe makať (terapia, finančná transparentnosť). Z toho, čo píšeš, zatiaľ nič také nevidno. Tak sa pripravuj skôr na rozvod a vysporiadanie.
Stará dobrá podpora. Zverte sa rodine, kamoškám, psychológovi. Byť „tichá a silná“ len pridáva roky stresu.
@anonym_e36b5e inak ten chat to byt " ticha a silna" dava ako radu na hocijaky problem...keby chcela radu od chat tak si ju asi napise tam..neviem naco je dobre kopirovat co si mysli AI a este ta neplatena verzia 🙂
Chudak 😔 aj mi ho je luto, ze vidi ako mu brat zle dopadol, a vystresoval sa ze sa to stane aj jemu do takejto nepricetnej miery.
Ale toto neni stratene. Ako, este ten pagac mohol kupit len sebe, aspon na deti mysli, kolki ani taki nesu 🙂
Chapem ze sa bojis. Chapem ze si sa nadrel a stale dries. Ja ta lubim stojim pri tebe, neboj sa. Nedovolim aby si mi uz ale take veci vykrikoval, skor sa bavme konstruktivne o tom co ta trapi, som tu pre teba.
Medzi nami - ak by aj k rozvodu doslo, potom sa nahadate dost (ako vsetci, aj bohati zdravi aj chudobni chori), naco teraz?
@dkethe Dúfam, ze toto je vtip. "CHUDÁK" a na deti myslel, asi autorka by mu mala este viac nastaviť tvár na fackovanie. Radšej ako napísať toto, radšej nepísať nič, lebo sa toho tyranizovaná žena chytí a vychova ďalšie take existencie a sama sa utrápi na smrť-výsledok, nešťastné deti.
@dkethe zartujes ze? dufam
Verte mi , že ja som už tak za posledné tri roky zničená z neho . My sme predtým normálne žili , normálne hospodárili , bežné priemerné manželstvo . Deti máme zdravé , nezarábame zle , dom sme dorobili aj okolie. Ja viem aký bol život s ním predtým , normálny , pohodový a kľudný . Až po tom rozvode mu takto preplo a bojí sa že ho oberiem o majetok , deti . Len on robí všetko preto aby sa naše manželstvo rozpadlo už úplne a skončilo rozvodom , delí všetko , koľko krát mi ani nedá lebo vraj je to zbytočnosť ( druhá zimná bunda 7 ročnému napr. Schudla som 12 kg z tých stresov , často ma oslovuje hej ty , alebo hovorí o mne ako hentá . Hlavne ten nátlak na zrušenie bsm a prepis domu na neho je neskutočný . ˇuplne zabudol že do domu som vrazila aj ja kopec svojich peňazí, peňazí mojich rodičov, môj otec a brat boli pomáhať, akokeby to jednoducho neexistovalo , všetko je jeho . Mne tu podľa práva vraj nič nepatrí . Dnes prišiel 15:30 z práce , prezliekol sa a išiel preč, určite k bratovi pre ďalšie rozumy . Nepovedal mi ani bú , nič .
Verte mi , že ja som už tak za posledné tri roky zničená z neho . My sme predtým normálne žili , normálne hospodárili , bežné priemerné manželstvo . Deti máme zdravé , nezarábame zle , dom sme dorobili aj okolie. Ja viem aký bol život s ním predtým , normálny , pohodový a kľudný . Až po tom rozvode mu takto preplo a bojí sa že ho oberiem o majetok , deti . Len on robí všetko preto aby sa naše manželstvo rozpadlo už úplne a skončilo rozvodom , delí všetko , koľko krát mi ani nedá lebo vraj je to zbytočnosť ( druhá zimná bunda 7 ročnému napr. Schudla som 12 kg z tých stresov , často ma oslovuje hej ty , alebo hovorí o mne ako hentá . Hlavne ten nátlak na zrušenie bsm a prepis domu na neho je neskutočný . ˇuplne zabudol že do domu som vrazila aj ja kopec svojich peňazí, peňazí mojich rodičov, môj otec a brat boli pomáhať, akokeby to jednoducho neexistovalo , všetko je jeho . Mne tu podľa práva vraj nič nepatrí . Dnes prišiel 15:30 z práce , prezliekol sa a išiel preč, určite k bratovi pre ďalšie rozumy . Nepovedal mi ani bú , nič .
@anonym_autor držím ti palce, aby si si udržala duševné zdravie. Určite sa do zrušenia BSM nenechaj dotlačiť.
@dkethe jeho brat zle dopadol , lebo sa veľmi zle choval k svojej žene a deťom a ona to po určitom čase prestala znášať. Aj tak vydržala dlho , predlho . Koľkokrát s monoklom vodila deti do škôlky , večne bez peňazí bola , lebo načo by jej boli , však v záhrade je trávy dosť , nech sa napasie sa švagor rehotal . No proste švagor je debil . Raz ju vraj oslovil nejaký muž na ulici , keď bola s deťmi a niekto mu to referoval, tak ju tak vyfackal , lebo vraj sa kurví .To asi bolo posledné , keď nebol doma sa zbalila a odišla k bratovi 100 km od nás. Sledujem ju na facebooku , pridáva fotografie s deťmi , vidím že im je lepšie a som tomu veľmi rada. Keď som to aj vravela manželovi , veď ju doslovne týral , on mi na to v kľude povie , že sa nemala kurviť a bolo by dobre. Že brat chcel len aby mu bola verná , ale ona stále za chlapmi behala . Hej s troma malinkými deťmi , tie jeho alebo švagrové reči postrádajú akékoľvek racionálne zmýšľanie.
@dkethe jeho brat zle dopadol , lebo sa veľmi zle choval k svojej žene a deťom a ona to po určitom čase prestala znášať. Aj tak vydržala dlho , predlho . Koľkokrát s monoklom vodila deti do škôlky , večne bez peňazí bola , lebo načo by jej boli , však v záhrade je trávy dosť , nech sa napasie sa švagor rehotal . No proste švagor je debil . Raz ju vraj oslovil nejaký muž na ulici , keď bola s deťmi a niekto mu to referoval, tak ju tak vyfackal , lebo vraj sa kurví .To asi bolo posledné , keď nebol doma sa zbalila a odišla k bratovi 100 km od nás. Sledujem ju na facebooku , pridáva fotografie s deťmi , vidím že im je lepšie a som tomu veľmi rada. Keď som to aj vravela manželovi , veď ju doslovne týral , on mi na to v kľude povie , že sa nemala kurviť a bolo by dobre. Že brat chcel len aby mu bola verná , ale ona stále za chlapmi behala . Hej s troma malinkými deťmi , tie jeho alebo švagrové reči postrádajú akékoľvek racionálne zmýšľanie.
@anonym_autor dievca utekaj co ti nohy stacia. toto bude len horsie a horsie.
@anonym_autor rozved sa. Este zacne s bratom popijat a bude este horsie. Asi maju tu povahu po otcovi.nerobil aj on doma take veci svojej zene ? Svokor svokre?
@anonym_autor Uf, autorka, tu pohľadať psychologickú pomoc pre seba, aj právnickú. Aby si vedela prečo a ako odísť a aby Ťa este aj finančne neutyral-nie kvôli Tebe, kvôli deťom. Toto ani podľa mňa lepšie nebude-naopak, horšie. Toto je dno. Zbit ženu, ze sa kurví?Akože prečo sa este aj v boxe delia vahove kategórie muzov a nebojuje spolu 50 kg žena a 100 kg muž?Toto robí len narušený chudák, podľa všetkého riesi všetko cez alkohol a chce tam spoločnosť tvojho muža. Už len kvôli deťom by som si našla tu profi pomoc info a pripravovala sa na odchod, lebo ak bol taky svokor,brat, tvoj muž, zostavením by možno aj zo syna vyrástol tyran a z baby obeť. Už len tá predstava je hrozná.
@anonym_autor preboha to je strašne čítanie. Super že švagriná odišla. A autorka, tebe drzim palce, ale myslím že tu už niet pomoci. Utekaj aj ty.

Asi by som rozviedla….ja by som sa urážať nenechala.
Môže ísť potom fnukat k bratovi