icon

Rozpad vzťahu mojou vinou

niektoneznamy
15. sep 2020

Ahojte, rád by som si tu vypočul nezávislý uhol pohľadu na moju situáciu. S priateľkou sme spolu boli skoro 4 roky, ja mám 24, ona 22. Vzťah bol krásny, aj keď poviem klišé, tak som s ňou videl budúcnosť, rovnako tak aj ona. Mali sme kadejaké ťažké časy, ako napr. to, že odišla študovať na VŠ na opačný koniec republiky, aj napriek tomu sme spolu boli 3/7 dní v týždni, ja som študentom VŠ takisto. Pred zhruba trištvrte rokom sa nasťahovala ku mne, bolo nám krásne, stále sme chceli byť spolu. Medzičasom sa mi podarilo postaviť úspešnú firmu, vďaka ktorej sme sa mali ako v bavlnke, problémy však nastali v čase korony, kedy sa nám obom prerušilo štúdium a ja som sa zameral na prácu, až tak, že som v nej trávil celé dni, nosil som domov zlú náladu a vyčerpanie a postupom týždňov a mesiacov som ju prestal vnímať ako poklad, ktorý mám doma, ale ako nejakú istotu, že keď prídem, tak tam bude. Nevnímal som jej pocity, ignoroval som jej potreby (nie sexuálne, ale tie citové), nepočúval volania o pozornosť, naháňal som sa za vlastným úspechom a na ten jej som zabudol úplne. Ona nemala prácu, málo koníčkov, kamarátky šli študovať do zahraničia, či sa odsťahovali z mesta a počas/po korone si prácu nájsť ani nevedela. Celé to skončilo nedávno, kedy sa s pokojnou hlavou postavila a povedala mi, že mi dávala dosť šancí na to, aby som niečo zmenil a už nemôže stáť v mojom tieni a podporovať iba môj úspech. Nejaký čas sme sa nevideli a mne to počas odlúčenia celé doplo. Celý čas som mal doma tú, s ktorou chcem byť, avšak ja som sa hnal slepo za niečim, čo ma v ničom nenapĺňalo natoľko, ako čas strávený s ňou. Veľmi to ľutujem, všetko som si priznal a firemná život som obmedzil na nevyhnutné minimum, pretože viem, že stojím o ňu a nie o prácu či peniaze. Neváhala sa somnou stretnúť, necíti ku mne hnev ani odpor, všetko, čo som pochopil som jej povedal a okrem sľubov, ukázal reálne výsledky, čo sa v mojom živote zmenilo. Veľmi plakala, ale mlčala, nakonci môjho monológu dodala, že je veľmi rada, že som si to uvedomil, ale momentálne sa na mňa ako na priateľa nepozerá a potrebuje sa venovať sama sebe, láska opadla a nevie čo bude ďalej, nechce mi dávať nádeje. Ja konečne viem, že chcem a viem byť ten, koho si zaslúži, avšak nechcem na ňu tlačiť, ale ani ju stratiť. Viem, že som sa príliš rozpísal, ale prosím skúste mi poradiť, čo mám robiť, alebo aspoň povedať, ako to vnímate vy. Ďakujem za všetky, akékoľvek odpovede 🙂

Strana
z4
pribinak
15. sep 2020

Netlac na pílu a uvidis čo prinesie čas

niektoneznamy
autor
15. sep 2020

@pribinak Ďakujem za odpoveď. Niekedy mám pocit, že to dokážem, ale často prichádzajú momenty, kedy sa bojím, že ak nebudem hovoriť pravdu a to čo cítim, tak si povie, že som opäť tam, kde som bol a opäť o ňu prídem. Momentálne odchádza opäť do školy, a keďže sa už za mnou nebude vracať, tak ostane na internáte aj cez víkendy. Mám pociť, že ju tam budem strácať ešte viac, ale nechce, aby som chodil a snažil sa.

ayanamirei
15. sep 2020

@niektoneznamy ja sa ti cudujem... akoze ty si mohol za to, ze ona nemala pracu, kamaratky a konicky ? A co je zle na tom, ze tebe sa dari v praci? Ved z toho cerpa benefity aj ona a nemusi mat stres, ze nemala pracu ... Akoze ok, je v poriadku, ze o nu stojis,kedze ju lubis a chapem, ze odisla "na protest", aby si si uvedomil veci, ale tam je zjavne nieco ine a ona ta nelubi, lebo keby ta lubila, tak sa vrati ked vidi, ze si sa zmenil a nie, ze ta bude este tryznit, ze nevidi v tebe priatela.

kitycat
15. sep 2020

No neviem... Od kedy do kedy si bol v praci ked ona chudinka sa doma nudila co nemala ziadnu kamaratku, s ktorou by si zasla na prechadzku?
V case velkej krizi sa tebe dari v praci a jej zial nie... Mala byt rada, ze vas dvoch vies zabezpecit a nie to sa rozchadzat lebo nedokaze byt v tvojom tieni... Ale ak chce ona zit z lasky a nemat co do huby je to jej slobodna vola... Mas 24 pride dalsia co si tvoju tazku pracu bude vazit. Zaciatky take su a ked biznis pofici aj bez teba budes sa mat alo v bavlnke s inou

evkakozickova
15. sep 2020

@niektoneznamy ale tvoje peniažky sa jej dobre míňali 😅

evkakozickova
15. sep 2020

@niektoneznamy a zo vzduchu ani s lásky sa žiť nedá...

zooeynka
15. sep 2020

Jemin, uz ta dlhsie nechcela a zaobalila to cele tak, ze je to tvoja vina a zostala chrumkava, chudatko uplakane a celu vinu hodila na teba. Nebud hlupy, takto to chodi ked ti nechcela rovno povedat ze ta uz nechce. Najviac ju naseries ked si frisko najdes novu priatelku, tomu ver

niektoneznamy
autor
15. sep 2020

@ayanamirei Ďakujem za odpoveď, samozrejme, že som nemohol a ani to mi nevyčíta, že nemala "čo robiť". Ide však o to, že som nikde nechcela chodiť, nechcela cesty okolo sveta, ale malé výlety, aby sme boli spolu. Prosila ma veľakrát, hovorila mi, že o ňu prídem a ja som stále na týždeň zmenil svoje správanie, avšak nebral som ju vôbec vážne. Kým som ja pracoval, ona sa pripravila na rozchod, a preto teraz odchádza s chladnou hlavou, pretože sa na to pripravila. Ja som v šoku a chcem ukázať, že to myslím vážne.

natycaga
15. sep 2020

Tieto vaše komentáre, to je iná tragédia. Len peniaze vidíte. On bol celé dni v práci, ako písal, domov si nosil tiež prácu a zlú naladu. Tiež píše, ze mu dávala veľa šancí a on nič. A teraz, keď sa konečne prestala prispôsobovať a prosiť o pozornosť sa zrazu mladý zobudil a chce niečo zachraňovať. Určite odchod zvažovala dlho ako každá žena. Takže mal čas sa spamätať. Život nie je len o kariére a peniazoch. Ale zrejme niektorým to stačí.

niektoneznamy
autor
15. sep 2020

@kitycat Ďakujem za odpoveď, na mojich peniazoch nezáležalo, nenechávala sa pozývať, a žiadne "kabelky" a podobné odomňa nikdy neprijala. Bola nezávislá a rada, že sa mi darí, až do momentu, kedy som na ňu zabudol a prestal ju podporovať v časoch, kedy to potrebovala.

niektoneznamy
autor
15. sep 2020

@natycaga Ďakujem za odpoveď, máš pravdu, peniaze v tomto príbehu nehrajú žiadnu rolu, nezaujímali ju. Pravda je to čo píšeš, odchod si dlho pripravovala, vedela, že inak mi to nedôjde. Mne to došlo, avšak ona momentálne necíti to, že mi dokáže veriť, po toľkých šanciach, ktoré mi dávala.

kitycat
15. sep 2020

@niektoneznamy skor mam pocit, ze sa jej nepacilo, ze sa jej nekrutis za zadkom. Neponizuj sa pred nou svoje si si povedal... Mal si ju drzat za ruku ked si nevedela najst pracu alebo aku pidporu akoze od teba ocakavala?

niektoneznamy
autor
15. sep 2020

@evkakozickova Nebolo to o peniazoch, nikdy ju nezaujímali, nenechala sa pozývať ani vydržiavať, aj keby som na tom trval.

@zooeynka Nemyslím si, že je to úplne tak, pretože predtým sme boli vážne šťastní a každý nám mohol závidieť. po rozchode som sa pýtal na to, či za to môže iba toto obdobie, či bola inak šťasťná a povedala áno.

ifava
15. sep 2020

Cim viacej budes tlacit tym to bude horsie. Nechaj to tak teraz. Nechaj ju nech sa nadycha slobody, nech ma klud, nech si utriedi myslienky a pomoze to aj tebe.

niektoneznamy
autor
15. sep 2020

@kitycat Nie, takto som to nemyslel, ide o to, že sa doma fakt trápila, nedarilo sa jej a potrebovala počuť, že bude všetko dobré a že stojím pri nej. Namiesto toho som jej hádzal na oči to, ako sa mne neuveriteľne darí a úplne zabudol na ňu. Nespálil som tak mosty len s ňou, ale aj rodinou, kamarátmi, ale aj sám so sebou, prišiel som o športy, ktoré som mal tak rád, videl som iba peniaze a úspech, ktorý som nustále ukazoval všetkým, až ich to somnou prestalo baviť. Nedokázal som tráviť čas s ľudmi, ktorí mi boli vždy nablízku, lebo nechápali ako som tvrdo makal, trávil som čas iba s ľudmi, ktorí sú úspešnejší ako ja, aby som ich využil vo svoj prospech. Teraz sa mi otočil chrbtom každý, kto za to stál, vrátane mojej priateľky, na ktorej mi úprimne záleží.

ayanamirei
15. sep 2020

@niektoneznamy "Kým som ja pracoval, ona sa pripravila na rozchod, a preto teraz odchádza s chladnou hlavou, pretože sa na to pripravila." toto je maximalny bullshit a ked tomu veris, tak asi nemame o com dalej diskutovat. Normalna zena je pysna na svojho muza, ked sa mu dari v praci a ked zaraba peniaze, tesi sa z jeho uspechu, lebo za tym uspechom velakrat stoji aj to, ze doma nemusi v danom obdobi nic take muz robit a zena vsetko zabezpeci a rovnako kazda dospela zena to vie, ze staci pockat a budes sa zas moct venovat. A uplne to najdolezitejsie je, ze ak naozaj lubis, tak nezahodis cely vztah za hlavu kvoli tomu, ze ste neboli na 3 vyletoch ...

niektoneznamy
autor
15. sep 2020

@ifava Ďakujem za odpoveď. Chcem jej dať to po čom túži, aj keď to momentálne niesom ja, ale neviem hrať sám so sebou hry, neozývať sa jej a tváriť sa, že som happy... som človek, čo ak ho niečo teší, tak bude skákať a vrieskať, ak smútim, tak to počuť aj do vedľajšieho mesta 🙂 Neviem ako prekonať túžbu za ňou chodiť.

natycaga
15. sep 2020

@niektoneznamy prepáč, ale v tvojom prípade by som povedala, ze si dostal presne to, co si si zaslúžil. Ta karma. Lebo každej pyche predchádza pad. sSnad si sa dozivotne poucil.

niektoneznamy
autor
15. sep 2020

@ayanamirei Na jednej strane máš pravdu, na druhej si treba uvedomiť, že priateľka nemôže byť iba moja podpora a nežiť svoj život, veď predsa vo vzťahu si máme byť rovní, nie?

natycaga
15. sep 2020

@niektoneznamy inak celá táto diskusia je podla mna vymyslená. Toto by muz nenapisal takto sebaobvinujuco. Nikdy. Skor je to ženský pohlad na rozpad vzťahu a uznanie si viny.

thoughtfulweirdo
15. sep 2020

Vy ste niektoré riadne hrdinky, keď sa vás to netýka 🤦 chcela by som vidieť, aké by ste boli nadšené, keby je váš muž 12 hodín v práci, domov prichádza mrzuty, naštvaný, ledva s vami prehodí slovo, nezaujima sa o vás a rieši nonstop len prácu. Keď sa tu na takú situáciu sťažuje žena, všetky jej píšu, aby od neho odišla, lebo si ju neváži. No tak táto to aj urobila a ja sa ani nečudujem, ak to trvalo dlhšie, mala toho očividne dosť. Podmienka, že práca sa necháva v práci, je v mojej domácnosti jedna z najdôležitejších. Ako žena by som radila nechať ju zatiaľ tak, netlačiť do rozhodnutí, vzťahu, šancí, nesnažiť sa jej nasilu ukázať, že si sa zmenil. Občas sa jej ozvi, že si na ňu nezabudol, napíš, zavolaj, skús ju ísť pozrieť- nie hneď, tak o mesiac-dva-tri ju skús prekvapiť a podľa reakcie aj uvidíš, či ťa rada vidí, alebo už sa pohla ďalej. Možné je, že počas odlúčenia zistí, že ťa stále miluje a chce tomu dať šancu, ale možné je aj to, že už sa rozhodne nevracať.

kittykat22
15. sep 2020

Ja v tebe nevidim chybu 🤷‍♀️ Partner nie je tamagotchi okolo ktoreho musis skakat v pravidelnych intervaloch. Vyhovorky ze je sama, ze nema konicky a kamaratky - ale to jej jej chyba. Partner je partner, a nie konicek ani kamaratka. To si clovek vytvara sam. Ale ja si myslim, ze tam toho bolo viac a tie problemy boli dlhodobejsie. Pocas tvojej nepritomnosti prisiel len zlom. Inak neviem z akeho dovodu ked pride muz na konika plakat ze ho zena opustila, tak prva polovica monologu je aky je uspesny, krasny a najlepsi a o vsetko sa staral 😆 To mate niekde navod ako zakladat diskusie?

ifava
15. sep 2020

@niektoneznamy ja ta chapem, ale zase aj ona si musi uvedomit, tak ako tu uz aj nado mnou zaznelo, ze my nemozeme cakat od ineho cloveka, ze nas urobi stastnym, nemozeme sa na to spoliehat, kazdy sme si strojcom svojho stastia. Urcite ste obaja urobili chyby a myslim, ze ak spolu mate byt tak budete.

pieksamaki
15. sep 2020

@niektoneznamy
Neovplyvnis...je to asi taka skuska vztahu......ani v manzelstve by to nebolo jednoduche......na vztah su potrebni dvaja....musi ona chciet.....
Je fajn ze si spatne uvedomujete tie veci.....ale cloveka nemozno prinutit...a vobec nie po citovej stranke......cas ukaze.

katkati
15. sep 2020

@niektoneznamy Len mi napadá, že z čoho žila, keď nepracovala a tvrdíš, že tvoje peniaze ju nezaujímali? Žila s tebou a podporovali ju rodičia? Lebo v dnešnej dobe žiť bez príjmu sa ako da?

tosomja
15. sep 2020

Nie je vďačná a ste ešte dosť mladí na to aby ste riešili až tak vážnu budúcnosť. Venuj sa práci, píšem ako žena, ktorej nezáleží na peniazoch, ale cením si, keď muž dokáže zabezpečiť (sám bez pomoci rodičov) svoju rodinu, či budúcu rodinu.
Keby si tie peniaze míňal na vlastné potešenie - krčmy, bary, atď...vtedy ti môže vyčítať, že si myslel na seba.
V tomto prípade, verím, že si peniaze investoval rozumne, by mala byť rada, že si zodpovedný a že v čase jej "neuspechu" si ju aj naďalej bral ako rovnocennú partnerku, hoci sa jej dostávalo menej pozornosti.
Nič si nevyčítaj. Raz príde taká, čo nebude utekať 😉

natycaga
15. sep 2020

@katkati študovala, tak zrejme nemala možnosť pracovať. Aj aj keby ju živil tak čo? On jej navrhol, nech sa k nemu nasťahuje. Ked vnimal len prácu a kaslal na nu, nech sa necuduje

sante81
15. sep 2020

@niektoneznamy neverím ti , vymysleny profil, vymyslený príbeh 👎👎👎

natycaga
15. sep 2020

@tosomja uz by som ta chcela vidieť, ako by si mu nohy bozkavala, kebyze ta ma na haku a vidi len svoje podnikanie. Ale tebe to zrejme staci.

kristina2015
15. sep 2020

@tosomja Súhlasím presne tak. 24 ideál kariéra škola na rodinu ma čas . Popri deťoch sa už ťažko učí a buduje.

Strana
z4