icon

Rozpadlo sa mi manželstvo

17. okt 2022

Ach žienky, ako ste zvládli rozpad manželstva? Ja mám vyrvate zničené srdce a v 34 rokoch budem musieť s dieťaťom začínať od nuly, budem si musieť najst prácu v inom meste než som žila doteraz a aj nove bývanie, poriešiť školu pre dieťa v novom prostredí, vysťahovať sa z domu a najhoršie že ja svojho muža stále ľúbim, ale proste ako on povedal nezhodneme sa v ničom a on už toho má plné zuby, oznámil mi to zo dňa na deň, ja som z toho hotová, prosím vás len o povzbudivé slová, prosim žiadne hejty, som úplne psychicky na dne, vôbec neviem čo bude ďalej s mojím zivotom, len viem že musím byť silná pre svoje dieťa (5) a nejako to zvládnuť 😭 nemám nikoho komu sa môžem zveriť s trapenim 😔

h2
17. okt 2022

Ahoj, je mi to ľúto, ale neboj, časom to prebolí. Prečo sa musíš sťahovať do iného mesta? Nedá sa nájsť bývanie v tom, kde teraz žiješ a pracuješ?

marca12
17. okt 2022

Nadych,vydych. Najskor sa to snaz spracovat,dopraj si cas a potom s kludnou myslou vybavuj potrebne veci. Zvladnes to,len teraz je to cerstve a nedokazes este realne uvazovat. Nedavno tu jedna pisala ako zvladla rozvod a vsetko okolo toho. Dufam,ze sa tu objavi,lebo to bol pribeh,ktory bol velmi inspirativny a dokaze ta nakopnut. Ak si spomeniem,v ktorej diskusii to bolo,hodim sem odkaz

zuzanna33
17. okt 2022

Treba mať niekoho pri sebe. Začiatok je vo všetkom ťažký treba len myslieť na to pekné ako to bude lepšie. Vzťah potrebuje dvoch treba si skúsiť nájsť to pozitívne dôvod na úsmev...Kde niečo končí tam iné začína.Bud rada že máte len jedno dieťa a ak bude zverené tebe hlavne sa nenechaj ovplyvniť emóciám a pekne výživné si napíš pretože budeš potrebovať vela peniažkov.Urcite si aj kamarátky nájdeš či už v práci alebo v novom bývaní...Len nemysli na to najhoršie ver že sú na tom ľudia oveľa horšie a nesmieš sa ľutovať to je dôležité. Keď je šťastná mamina aj dieťa je spokojné a šťastné všetko deti vnímajú teraz len vykročiť správnou nohou🍀

doriiis
17. okt 2022

Preco sa stahujes ty? Preco nejde on?

autor
17. okt 2022

@h2
@doriiis odstahujem sa ja, lebo som sem prišla len kvôli tomu že manžel je odtiaľto a nezvykla som si tu, nie sú tu žiadne možnosti trávenia času, žiadny poriadny obchod, žiadne krúžky pre deti a nemám tu ani žiadne kamošky, všetko tu na okolí žijú starší ľudia bez detí, žila som tu len a len kvôli nemu, že on tu má rodicov blizko a prácu ...chcem ísť do krajského mesta, dúfam že si tam nájdem aj prácu a byt a syn má lepšie možnosti vzdelania a trávenia voľného času

autor
17. okt 2022

@zuzanna33 manžel súhlasí aby syn žil so mnou, ja som mu zase sľúbila že kedykoľvek budú chcieť byť spolu tak môžu, dohodli sme sa aj na peniazoch pre syna, aj že mi pomôže kedykoľvek budem potrebovať či finančne alebo inak .... Len proste ťažko mi je len tak sa rozísť s niekým koho ľúbim, 17 rokov sme spolu, svojpomocne sme postavili dom, sami sme vysadili veľkú záhradu, proste každá vec tu je kus môjho života, aj si vravím že sú to len veci, lenže tie veci tvoria moje spomienky, mám k nim vzťah a už sme boli v štádiu že sme konečne nemuseli nič robiť len si užiť, lebo fakt roky práce na dome, a môj muž mi to doslova chladne oznámil, akoby som pre neho nič nikdy neznamenala, plánovala som s ním druhé dieta, všetky veci po synovi som odkladala pre druhé, proste mne sa zrútili všetky plány do budúcnosti... Ťažko mi je odísť len tak, začať od začiatku a dúfať že ma ešte ktosi normálny bude ľúbiť ...a ešte sa bojím ako to zvládne syn, síce navonok to berie ok, ale isto vnútri bojuje s tým ... V živote by som nepovedala že toto budem niekedy riešiť 😭

autor
17. okt 2022

@marca12 mne sa stále chce plakať a nemám sa ani komu zveriť... Preto aspoň cez koníka 😔 ďakujem za link, prečítam

lily246
18. okt 2022

Mne to z jeho strany vyzerá na novú známosť, ak to prišlo takto nečakane a je taký veľkorysý. Teraz si poplač a keď zistíš, že už to dlho ťahá s nejakou chuderou, aspoň prejdeš do fázy hnevu a tvoja láska k nemu sa začne vytrácať. Hlavne si s ním všetko dohodnuté daj na papier, lebo čo dnes platí, zajtra už nemusí. Prajem krásny a zaujímavý život v novom meste, čaká ťa so synčekom lepšia budúcnosť, ako v tej diere, kde si bola iba kvôli mužovi. Drž sa, časom bude dobre, uvidíš.

lily246
18. okt 2022

Tu máš link na podobný prípad, tiež nečakaný koniec zo strany muža, žena najprv tvrdila, že iba ju prestal ľúbiť, potom pozrela mobil a zistila pravdu.
https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/rozchod-44/?page=3&scrollto=first
Ak to urobíš, všetko si odfoť, aby si mala dôkazy na súde. Prepáč mi môj pragmatický postoj v čase, keď si ešte veľmi rozcítená, ale bude ti ho teraz veľmi treba. Ten chlap tiež najprv sľuboval sám od seba, ako bude platiť 500e na dieťa, potom úplne otočil a robí jej problémy. Mysli teraz hlavne na seba a dieťa, na vašu budúcnosť.

zuzanna33
18. okt 2022

Úplne ťa chápem! Každá z nás zažila v živote takú
bolesť.Kedy hľadáš zmysel života a začínaš od znovu.Stratila si všetko okrem syna,ale všetko zlé musíš brať že je aj na niečo dobré je to vždy tak aj keby ste mali druhé či tretie dieťa nikdy ti nedá lásku od muža ktorý nechce! Zbytočne by sa deti trápili.Ano malí bude mať časom otázky ale ty pre neho odpoveď máš,nikdy si nechcela ty skončiť...Nieje všetko mat veľa detí a dom z bazénom pokiaľ obaja ste neni spokojní a šťastní...Viem ľahko sa mi píše ale ver že môžeš byť rada že to skončil aj keď je to hnus od neho...A na tvojom mieste by som mala syna vo svojej starostlivosti v súdnom rozhodnutí ale kým si nenájdeš prácu,zariadiš bývanie dohodla by som sa s ním aby mal malého keďže je taký ústretový a neboj každému sa všetko v živote vráti nikomu zlé nikdy neprajem ale ak ti niekto ublíži vždy dostane čo si zaslúži aj jeho raz niekto opustí tak to je len hlavu hore!!! Žiadne slzy nestoja za chlapa je ich na svete dosť

dadis
18. okt 2022

@lily246 Ano, tiez si myslim, ze na 100% je v tom nova znamost a treba vyuzit pociatocnu velkorysost a vsetko si dat na papier

maranta_leuconeura
18. okt 2022

Nepoznam vas vztah, ale z toho co pises tam bolo vela veci zle. Ty si sa kvoli nemu prestahovala do uplnej diery, ty si s nim planovala dieta, ty sj sj myslela, ze si budete uz len uzivat... A co on? Nejak tam nevidim, ze by to ocenil, ze by to dieta chcel tiez alebo ze by s tebou aspon tiez chcel travit ten spolocny cas. Miesto toho vyhovorky, ze sa nezhodnete a ze ho to nebavi? 🤨 Na tomto zdrave vztahy nekoncia. Podla mna si casom este uvedomis, ze vam to uz dlho nefungovalo, on sa urcite nezobudil s touto naladou jedneho dna. Mozno ma inu, mozno nie, ale paralelny vztah by mu urcite pomohol nabrat odvahu na tento krok.

coco1
18. okt 2022

Hlavu hore, naber silu, kt. niekde vnútri máš a máš jej dosť, spolu so synčekom to zvládnete. a vieš čo? ešte aby raz ten tvoj mužíček neoľutoval, keď si Ty nájdeš chlapa, že mu sánka padne na zem :D Teraz to bolí, viem si predstaviť a z tvojich slov ide veľký smútok a beznádej, a tiež netvrdím, že to budeš mať ľahké. Ale zvládneš, uvidíš a možno Ti aj lepšie bude raz. Keď o teba nestojí, nezaslúži si Ťa.

karolinakr
18. okt 2022

Bohuźial to vyzera na inu znamost.Prečo by v čase, ked je vam najlepšie, a uz si môžte len uživat ukončoval zo dňa na deň.Keby ta lubil, tak nespokojnost davkuje po kvapkach a snaži sa robit kroky o zachranu, da ti veĺa šanci atď a ked nic nepomôže rozchod.Nie že z večera do rana ho osvietilo, ze sa ta chce striasť.Je mi to luto, ço sa stalo, len prave v kritickych situaciach človek zvladne to, čo doteraz nie. Vybavit veci, zmenit prostredie, prispôsobit sa novym okolnostiam .Niektori ludia lepšie funguju pod tlakom . Držim ti palce, treba sa vyplakať, najlepšie kamaratke, čo ťa pochopi a podrží a ked sa rany ako tak zacelia, budeš sa vediet pohnut ďalej..aj v novom meste

mk22
18. okt 2022

Nová micka mu dáva silu takto sa rozhodnúť.
V čase keď už máte ako taký kľud.. Jeho zrazu osvieti a všetko zahodí?
Je na obzore nová láska..

martul
18. okt 2022

@mk22 na 100 percent. Nová známosť už čaká kedy sa nasťahuje. On chce so všetkým pomôcť ešte aby nemal výčitky, peniaze jej bude dávať aj syna jej bez problémov,, nechá."

mk22
18. okt 2022

@martul veľkorysý pánko.. Ústretový 😁 len tak v jedno ráno sa rozhodol 😁 blbec

beabelisova
18. okt 2022

Netrap sa tym, zacnes od znovu a lepsie, podla mna si silna a vsetko to zvladnes. Ak by si potrebovala popisat, kludne mi napis.

tenerifka
18. okt 2022

nechutne, ked chlap kvoli vidine noveho sexu zahodi toko rokov manzelstva a posliape znici zivot zene aj dietatu, fuj. Nema charakter, nelutuj, proste sa pako vyfarbil, tvrdy ko...t je mu dolezitejsi ako zena, boze co je toto za svet

svetlonos
18. okt 2022

Ahoj,
z toho co pises ten koniec nebol az taky necakany. Urcite si aj sama videla, ze sa neviete zhodnut a dufala si, ze sa stane zazrak alebo to ignorovala. Tym na teba nechcem utocit ani ti ublizit, len na to pozeram triezvo a s nadhladom. Ked ste dom postavili svojpomocne, znamena to pre mna spolocne investovane peniaze = polka z domu je tvoja. Nech ta vyplati. Aj smutnej sa zacina nivy zivot lepsie so znacnym obnosom penazi vo vacku ako bez. Si mlada, zuvot pred sebou, lepsie akoby si mala zacat v 50tke. Ked sa trochu das do kludu casom, zistis mozno ako ti je dobre, ked sa nemusis s nikym “nezhodovat. Drzim palce.

7miriam77
18. okt 2022

Prajem Ti veľa síl, aby si to všetko zvladla s hrdosťou a ten tvoj pako, aby to čoskoro sakra olutoval. Zial, tiez si myslím, ze je v tom iná žena. Aspon mas vacsi dovod prestat ľúbiť. ...a 34 je super vek. V tom veku som si uzivala slobodný zivot a lietala svetom. Drz sa🍀🍀🍀😘

katka700
18. okt 2022

Držím palce, bud silná a nenechaj sa ovplyvniť muzovym citovym vydieranim. Nezhodneme sa v ničom nie je dôvod na rozvod (to by boli rozvedený všetci) ale eufemizmus pre "mám inú tak sa zbal a padaj". Nájdi si dobrého rozvodového právnika, ktorý pre teba a dieťa vydobyje maximum, znalca, ktorý dom a pozemok ohodnotí na maximum.

katkati
18. okt 2022

Muž málokedy opustí rodinu, keď nie je zaľúbený do inej ženy. Väčšinou ani kvôli milenke, keď ide len o sex. Je to určite veľmi bolestivé, ale isto ťa čaká ešte pekná budúcnosť, len musíš pretrpieť to hnusné obdobie.

ada_alica
18. okt 2022

@katkati svätá pravda, nikdy sa nerozvedie len tak, na betón niekoho má

eliskadad1
18. okt 2022

@tenerifka podobný názor mám ako ty, ale teda myslím si, že týmto ľuďom, čo toto spravia ako sa hovorí raz nazrie čert a potom sa zbadajú, že čo všetko zahodili, ale to už bude neskoro

nina004
12. aug 2024

Ahoj, môžem sa ťa spýtať ako sa ti a odstupom času darí? Mňa stretlo dá sa povedať skoro to isté.