Rozvod ako blesk z neba
Včera mi bol doručený návrh na rozvod od môjho manžela. Nič neobvyklé za situácie keď je manželstvo v rozvrate , hádky na dennom poriadku , milenky a neviem čo .
Ale u nás nič také nebolo , normálne sme žili , spávali spolu , hospodárili spolu a zrazu BUM rozvod . Manžel bol a je doma, aj teraz prišiel z práce , najedol sa a hrá sa s deťmi . Keď som sa ho na to opýtala že čo to má znamenať ,tak že on už dlhodobo nie je šťastný , že potrebuje nutne životnú zmenu , že chce dať výpoveď v práci a niečo pocestovať po svete , spoznať nových ľudí .
On je 40+ , ja som tesne pred 40 tkou , máme tri deti , všetky plánované, najmenšie má 6 rokov, v septembri ide do školy. Byt v ktorom bývame je jeho , ešte pred manželstvom , ja mám svoj dvojizbový menší , ktorý je prenájme. Panika ma chytá , keď si len pomyslím že by som s troma deťmi mala ísť do dvojizbáku o rozlohe 62 m2, teraz sme v 110 m 2, môj byt je 25 km od mojej práce a škôl mojich detí . Všetko by som musela prekopať , zmeniť školy a zrejme aj premiestniť svoju kanceláriu . Od včera doobeda som poriadne nejedla , nikto o tom nevie len moja mama. Tá mi poradila aby som začala so zmenou hneď , tu a teraz . Tak som začala , jeho prádlo som povyhadzovala mimo prania a oprala len sebe a deťom, z koša na žehlenie prádlo to isté , to isté s jedlom .Prišiel z práce a dvíhal pokrievky na hrncoch a tam nič, že či som nevarila, vravím varila pre seba a deti . A on mi na to že či si ideme komplikovať do rozvodu vzájomne život ? Ja fakt neviem čo mám robiť , hádam prvýkrát v živote neviem čo robiť , ako sa chovať keď mi ide srdce a hlava doslovne vybuchnúť. Rozvodové konanie máme stanovené na koniec januára, o rozvod podal začiatkom augusta a to sme boli na dovolenke na Malorke koncom augusta, doslovne sme ju presexovali , a do včerajšieho dňa som si nič nevšimla , žiadny vážny rozkol .
To je naozaj toto? Bud mu kvalitne preplo, kríza stredného veku. Alebo.... Prečo uvazjes o zmene bývania, ked je taky geroj, nech ide,ale deťom nebrať detské izby, zázemie,skoly, kamarátov. Tebe tu trochu istoty co ti ostane,tvoja práca,klientela, príjem z prenájmu...
A kde su u neho jeho deti? Im tiež povie,ze je z nich unavený,a ide spoznávať inych ľudí...
Prečítala som to mojemu, a odkazuje tvojemu .. že je kokot!
Debil, ja by som mu dala cestovanie. Deti by som mu dala, nech sa stara sebec sprosty. Som sa rozculila za Teba.
No nič, zamerala by som sa na vysušenie brutálneho výživného pre deti a seba.
Neviem z ktorého si mesta, ale nájdi si podľa odporúčaní dobreho právnika
Samozrejme koniec servisu okolo jeho zadku.
Ono je to na tebe, či sa rozvádzať chceš alebo zabojuješ....lebo to čo píšeš, nie je dôvod na rozvod....skúste sa porozprávať, možno je to u neho len vyhorenie a potrebuje čas....ak nemá milenku, tak možno mu skús dať dočasne priestor pre seba...všetko záleží od ozajstného dôvodu prečo chce rozvod a ako si predstavuje svoju budúcnosť....
Je dosť možné, že vás ani nerozvedu v takomto prípade. Kamaráta otočili 3x, pri 3 pokusoch o rozvod na manželskú poradňu. Véd toto nieje normálne, sexovať na dovolenke to áno a on už vtedy vedel kam to smeruje. Nemá nejaký psychicky problém?
Preco su chlapi taki sebci, on chce cestovat acto berie aj deti so sebou, a odstahuje sa on?
On chce byt predať po rozvode a za tie peniaze cestovať po svete . Že chce aspoň rok pauzu . Nie je so mnou štastný , vraj jeho život stratil ten správny smer.
U chlapa, ktory ma doma zazemie a pohodlie za tym je na 99% nejaka ina zena. Nic by som mu nedarovala, ani sa nestahovala, deti su aj jeho a mju narok na normalny zivot a nie na vrtochy pana otca, ked samu postavi pri inej zene
A na deti vobec nemysli, ze ma za ne zodpivednost?
Ty sa predsa nechces rozviest, ani stahovat..... Zahraj tuto hru, a uvidis co z pana manzela vylezie potom
Nie je vraj so mnou štastný a že si ma váži ako matku jeho detí ale tam to končí . Že neustále riešim prácu , deti , čo sa kúpi domov , čo bude na obed , že aj dovolenku som vybrala bez neho ( 100 krát som sa ho pýtala či môže byť Malorka ) .
Ved jasne, ty budes teraz za vsetko vinna...... Boze
@tenerifka ja už ani neviem či sa nechcem rozviesť, mám žiť ďalej s človekom čo mi toto povie ?
Keby som menežment rodiny nechala na ňom , asi sa rozpadne fungovanie do mesiaca.
On si tak ospravedlñuje svoje konanie, tym, ze teba bude nakoniec za ten rozvod obviñovat
Tak co riesis nechce ta viac snad to dal najavo dost jasne, ak mas sebauctu nech ide kde chce, ci chces viest zivot, ze on milenky atd. len kvoli detom, trapne veci, ze prestat prat a varit, uz sa rozhodol tak by som sa ho nesnazila presviedcat
Kokos on je ako Kevin spacey v americkej krase. ( len mà o 2 deti viac a normalnejsiu zenu) ze ci si budete komplikovat zivot pred rozvodom kreten moze byt rad ze nemal handre vyhadzane von oknom nie to este zradlo pod nod full service do rozvodu. Nejaka mega kriza stredneho veku a on ak nešuka nejaku mladsiu studnicku mladosti tak uz urcite mà nejaku vo vyhlade. Tvoja mama mà pravdu zariad sa tak.
Ale ved ok, ale preco by si sa mala ty stahovat? Ved si v tom byte roky upratovala, zveladoala ho..... On sa chce rozviest, tak nech tiahne
@tenerifka lebo po rozvode ho chce predať.
tak byt prenajme cca za 600-700eur, toľko mu môžu dať výživné na 3deti....ak chce cestovať, nebude môcť pracovať, teda bude bez príjmu...úspory sú vaše, nie jeho.....stále mi v tom chýba dôvod, prečo rozvod....teoreticky sa mohol odsťahovať a nechať veci plynúť, čiže dočasne by si žil "svoj život" , naozaj v tom nevidím logiku....
Vyhorel....ale takto sa to nerobí mal Ti to povedať, že nie je spokojný mohli ste niečo zmeniť.A nie na Vianoce sa hrať na rodinu a potom rozvod.Tiez si myslím, že niekoho ma s kým si plánuje zdvihnúť kotvy a neriešiť nákupy, deti a pod... mojej kamarátke to spravil muž tiež taký vek a 3 deti.Dokonca si kúpil vlastný byt o čom nevedela, ale ustáli to, ale za akú cenu
Tak to rozhodne sud, ci homoze predat, ci nañ aj tynemas narok, veci nie su ciernobiele, zila si tam roky....
Nech ide on do toho tvojho mensieho 2 izboveho. Nech maju deti svoj domov.
A ako bude robiť striedavú starostlivosť, keď chce ísť cestovať?
Kriza stredneho veku....
Clovek musi akceptovat realitu, ze su urcite veci ktorych sa musi vzdat vzhladom na okolnosti ( rodina, deti atd. ). Ked pridu deti tak sa clovek vzda svojich cielov ci urcitych snov v prospech ich blaha.
Je to z jeho strany velmi sebecke.....urcite minimalne co sa tyka deti. Ak by ste boli bezdetny par tak tomu by som este rozumel, ale aj keby som mal tuzbu ist cestovat a byt znova slobodny, neviem si to velmi dobre predstavit len tak si zbalit kufre a nechat tri deti doma bez opatery.
Podla mna tam musi byt cosi viac. Partneri idu bezne od seba, rozvody dnes nie su nic vynimocne, ale drviva vacsina otcov chce mat nadalej kontakt so svojimi detmi.
Podla mna je to skrat ktory casom olutuje. Predat byt, cestovat po svete a zanechat doma 3 deti sa nijak inak neda nazvat.
Poradit ti v tomto neviem. On chce ocividne urobit hrubu ciaru, ale podla mna sa dopusta chyby.
@tenerifka je to jeho byt to, ze ona nechce odísť je druhá vec
Tak skoro Vás pri 3 malých deťoch nerozvedu myslím, že Vas ešte pošlú do poradne a pod ..chvála Bohu aspoň za to, že máš svoj byt.Tvoj byt je len tvoj či kúpený za manželstva?Verím, že niekomu takto prepne ja som to mala s tou kamarátkou jedného dňa sa zobudil a on nie je šťastný všetko sa točí okolo detí, nemá doma kľud a pod...a to boli deti už väčšie.
neurobím s tým nič , povedal že hneď ako nás rozvedú že chce aby som sa odsťahovala, že ho chce predať , lebo že teraz je veľmi vhodná doba na predaj , byt má tak hodnotu tých 180 tis eur , je moderne a pekne zariadený aj s parkovacím miestom a veľkou terasou k tým 110 sa ešte priráta 20m2 terasa.

Tak to je sila. Opytaj sa ho, ci si na to cestovanie berie aj deti. Ako si to predstavuje? On si bude uzivat a vas zrazu len tak odlozi bokom? Fuuu, normalne by som sa uz dnes odstahovala.