icon

Rýchle tempo vzťahu a pochybnosti o výzore

lesna_luka
20. aug 2025

Ahojte baby, píšem tu lebo cítim takú bolesť a chcela som sa asi vyrozprávať. Viem, že na túto tému tu bolo už veľa diskusii, ale asi stále dúfam, že nájdem nejaké nové povzbudenie alebo neviem čo. Spoznala som sa s jedným mužom a začali sme sa intenzívne stretávať, ja som to brala tak nezáväzne ako kamarátstvo, a bola som zároveň v ťažšej životnej situácií v práci, na bývaní atď. Zároveň som v tom čase potrebovala pomôcť s nejakými pragmatickými vecami a on mi navrhol pomoc. Nechcela som ho využívať, ale stále ma uisťoval, že chce proste len pomôcť človeku v núdzi. Ja som veriaca praktizujúca, on vôbec a predtým mal viac aj čisto sexuálnych vzťahov ešte v mladosti a preto som sa aj trochu bála, žeby asi nerozumel môjmu nastaveniu tak som sa do toho nehrnula. Napriek tomu mi s ním ľudsky bolo fajn, tie stretnutia som ale nejako nevedela ukončiť a naťahovali sa dlhé hodiny, ale potom som často bola nevyspatá a nestíhala do práce. Kým to bolo také kamarátske, bolo to veľmi fajn a ja som bola rada, že nie som na všetko sama. Potom ma ale jedného dňa (cca po 2 týždňoch čo sme sa poznávali) chytil za ruku a dal mi pusu. Ja som sa nebránila, zdalo sa mi to celkom príjemné. Začalo to byť ale následne veľmi intenzívne, písanie od rána do večera, každý deň spolu niekoľko hodín dlho do noci a ja som začala cítiť hroznú úzkosť. Zľakla som sa, že nie som vlastne tak zaľúbená ako on, lebo už začal hovoriť o spoločnej budúcnosti atď. Ja som pod tým tlakom a úzkosťou mu napísala že je to na mňa veľa nezvládam to atď a dosť ho zranila. Navyše keď sme sa stretávali, tak vždy mal také celkom fajn oblečenie a šiltovku a keď sme potom šli plávať, všimla som si takú dosť nadváhu ale nie takú hroznú (okolo 90 kg) ale bol aj neopálený a bez šiltovky s plešinkou vyzeral trochu inak. Nejako som si nevedela zvyknúť ale zároveň keď sme boli vo vode nevadilo mi aj objať sa s ním atď keď ma učil plávať. Večer som mu dokonca sama od seba dala pusu a začali sme sa bozkávať. Len potom došiel taký zmätok že vlastne ho neľúbim asi tak a bojujem s jeho výzorom. Ja som mu to všetko napokon povedala, ale keď som videla tú bolesť v jeho očiach bolo mi hrozne. Povedal, že môžeme spomaliť atď ale už mi potom nenapísal a je mi do plaču. Strašne som ho chcela ľúbiť, lebo sa ku mne správal ako k princeznej, ale keď som to riešila aj na terapii, povedala mi terapeutka že to vizuálne páčenie je veľmi dôležité a ja som tam zaváhala. Proste som nevedela, či to budem vedieť prijať a aj v iných diskusiách som čítala, že je lepšie vycúvať a nezraňovať tých ľudí. Ono v šiltovke a v takom štýlovom oblečení sa mi celkom páčil, ale pri tom plávaní som zistila že s tým bojujem. On mi vravel že po rozchode dosť pribral ale nebýva vždy taký a že chce chudnúť (o tom chudnutí mi vravel ešte predtým než toto vedel) Ja som mu to povedala tak, že nechcem aby sa kvôli mne menil, ale zároveň že ja som na štíhle typy a bojím sa, žeby som nevedela po ňom tak fyzicky túžiť, ako by si to zaslúžil. Mám z toho hrozný zmätok lebo boli dni, že som tú príťažlivosť aj chémiu cítila, potom zase nie. Ono pri tom stretávaní keď to bolo také nezáväzné bolo mi fajn, cítila som pokoj, bezpečie, istotu, blízkosť, ale nebolo to vášnivé také zaľúbenie z mojej strany. Keď mi dlhšie nenapísal aj som na neho myslela, aj sa bála že ho stratím. Ale potom keď to nabralo rýchle tempo a intenzitu začala som cítiť silnú úzkosť a nemohla ani pracovať, ani jesť, začalo ma to nejako ničiť. Je mi z toho veľmi ťažko, mám už 33 a viem že tento muž spĺňal emocionálne všetko. BJe tu tu niekto z vás, kto to fyzické vedel prekonať alebo časom sa to vytratilo aj keď zo začiatku to nevedel prijať? Alebo sa to proste nedá ak to takto mám na začiatku? Je mi strašne strašne smutno..ale neviem či je to dôkaz lásky alebo len to, že sa opäť bojím samoty a stratila som blízku oporu.

mimaapeto
20. aug 2025

priťahuje ťa v šiltovke a v tričku😀 ale bez toho nie prepáč smejem sa ... no čo využila si ho ty silno veriaca 😀 chlap je zjavne dobrák a tebe to nestačí nájdi si chlapa s kockami a po dietati napíšeš ako sa o teba nestará a nedá ti ani € 😀 ale bude to proste na pohľad fešák

anonym_2bc52a
20. aug 2025

@lesna_luka za mňa úplná blbosť pokračovať v takomto vzťahu keď ťa fyzicky nepriťahuje, to sa nedá naučiť ani nútiť. Áno človek si ťa získa hlavne povahou a zaľúbiš sa najmä do charakteru ale ak si zaľúbená, neriešiš či mu visí brucho alebo nemá modré oči, začneš ho vnímať ako krásneho. Ak to tak nevidíš, tak s tým nepokračuj, ublížiš mu. Známa tak bola vo vzťahu vyše roka, on čakal na iskru a nakoniec sa s ňou rozišiel aj tak. Proste ak to tam nie je, tak to tam nevyčaruješ. Nekúp sa v tom. Normálne mu to vysvetli že proste ho neľúbiš a berieš ho skôr ako kamaráta. Možno sa s tým vyrovná a budete kamoši ďalej.

mogaa
20. aug 2025

no neviem, s pribratím a opálením sa dá urobiť všeličo:slight_smile to nie je neriešiteľný problém...ono žena sa zalúbi ak je na ňu chlap dobrý a láskavý a potom neriešiš vzhľad....

anonym_5ea486
Odpoveď bola odstránená
anonym_84e208
Odpoveď bola odstránená
spongebob1
20. aug 2025

@lesna_luka Na 100% mozem tvrdit, ze nebol do teba zalubeny. On ta videl cisto z muzskeho pohladu, zalubenost prichadza neskor. Skoda, ze si vztahu nedala sancu, mas 33 rokov, takze dvorit ti budu uz aj rozvedeni styridsiatnici s detmi.

karolinakr
20. aug 2025

nemyslim si, že musiš byt chora len preto, že ta muž užasny dušou nepriťahuje fyzicky...to je uplne normalna vec
nie každy chlap ma všetko v baliku - aj vyzor, dušu, charakter peniaze či postavenie...
byt na jeho mieste - začnem cvičit, posilovňa, do pol roka schudne 10kg aj nejake vyrysovane svaly sa ukážu
nie je to neriešiteĺnè

januska12323
20. aug 2025

@lesna_luka máš 33 ale zmýšľanie ako 20 ročná. Radšej ho nechaj inej a ty dospej.

colsami
20. aug 2025

Podla mna nevies co chces, cely prispevok je jeden zmatok, ledva som to docitala. Nechcela by som takeho frajera ani partnera (ako si Ty) kym si vela veci neusporiadas sama v sebe.

athena27
20. aug 2025

@lesna_luka o tom je to randenie, o spoznávaní sa, či si vyhovujete a áno aj po fyzickej stránke. Príťažlivosť vo vzťahu byť musí - vtedy skôr príde aj zaľúbenie a časom láska. Ak je to vzťah z rozumu, časom ťa to dobehne a budeš si to len vyčítať. Ty si zaslúžiš ozaj sa zaľúbiť bez ohľadu na to koľko máš rokov a on to isté, zaslúži si ženu, ktorá bude po ňom túžiť a ľúbiť ho. Stretávali ste sa, nevyšlo to.. ide sa ďalej... všetko prebolí, ale pamätaj vždy sa lepšie vracia z kratšej cesty 🙂

jesenzima
20. aug 2025
@mimaapeto

priťahuje ťa v šiltovke a v tričku😀 ale bez toho nie prepáč smejem sa ... no čo využila si ho ty silno veriaca 😀 chlap je zjavne dobrák a tebe to nestačí nájdi si chlapa s kockami a po dietati napíšeš ako sa o teba nestará a nedá ti ani € 😀 ale bude to proste na pohľad fešák

@mimaapeto úplne presne 👍👍😀😀

jesenzima
20. aug 2025

Myslím,že autorke sa zišla tá pomoc a všetko ostatné sú výhovorky ...

domka222
20. aug 2025

Ja nechápem, to chodil v čom oblečený, keď si nevidela,že má nadváhu (okolo 90kg)?

anonym_7fba3f
20. aug 2025

Na to, že si praktizujúca veriaca (asi to znamená toľko, že chodíš do kostola) si dosť povrchná, nakoľko ti záleží hlavne na vonkajšom vzhľade. Ale urobila si mu službu, že si to ukončila.

karolinakr
20. aug 2025
@anonym_7fba3f

Na to, že si praktizujúca veriaca (asi to znamená toľko, že chodíš do kostola) si dosť povrchná, nakoľko ti záleží hlavne na vonkajšom vzhľade. Ale urobila si mu službu, že si to ukončila.

@anonym_7fba3f veriaci si maju najskaredšich rozobrat, aby dokazali, že nie su povrchni a pre teba tu sami fešaci ostanu potom..
figu drevenú
aj ten najškaredši chlap sa paci niekomu, len tuto autorka to nie je ...

anonym_7fba3f
20. aug 2025
@karolinakr

@anonym_7fba3f veriaci si maju najskaredšich rozobrat, aby dokazali, že nie su povrchni a pre teba tu sami fešaci ostanu potom..
figu drevenú
aj ten najškaredši chlap sa paci niekomu, len tuto autorka to nie je ...

@karolinakr nie, tým som chcela napísať, že mu nedala ani šancu nakoľko jej záleží na výzore a to nie je práve kresťanské. A práve naopak, ja mám už 16 rokov muža, ktorý ma ale vôbec nepriťahoval na základe výzoru, ale dala som tomu šancu, nakoľko sa mi páčil ako človek a mám skvelého manžela, ktorého milujem 👍

lesna_luka
autor
20. aug 2025

Ahojte ja som sa len chcela spytat, ci niekto ste mali taku skusenost..ale je tu dost vela hejtujucich komentarov...ja sa nechcem obhajovat, ale mrzi ma ze som naozaj prosila mozno o pohlad tych ktori niecim takym presli. Skoda ze je to tu take prehejtovane v tych diskusiach a zbytocne to ublizuje..vacsinou tu pisu ludia ktori sa trapia a hladaju rady a toto nikomu nepomaha si myslim..moj nazor je, ze lepsie keby pisal niekto kto sa chce normalne vyjadrit a nielen hejtovat...ale to asi nie je v mojej moci ovplyvnit..takze odkaz hejterom: ak vas tema nezaujima alebo je pre vas trapna tak nestracajte cas jej citanim a zbytocnymi reakciami pls

anonym_7fba3f
20. aug 2025
@lesna_luka

Ahojte ja som sa len chcela spytat, ci niekto ste mali taku skusenost..ale je tu dost vela hejtujucich komentarov...ja sa nechcem obhajovat, ale mrzi ma ze som naozaj prosila mozno o pohlad tych ktori niecim takym presli. Skoda ze je to tu take prehejtovane v tych diskusiach a zbytocne to ublizuje..vacsinou tu pisu ludia ktori sa trapia a hladaju rady a toto nikomu nepomaha si myslim..moj nazor je, ze lepsie keby pisal niekto kto sa chce normalne vyjadrit a nielen hejtovat...ale to asi nie je v mojej moci ovplyvnit..takze odkaz hejterom: ak vas tema nezaujima alebo je pre vas trapna tak nestracajte cas jej citanim a zbytocnymi reakciami pls

@lesna_luka áno, ako som napísala vyššie, mám manžela, ktorý ma výzorovo nijako nepriťahoval, ale pritahoval ma ako človek a som sťastná, že som tomu dala šancu.

anonym_6b1382
20. aug 2025

@lesna_luka hlavne že si praktizujúca veriaca a máš svoje zásady, ktoré si ale kúsok ohýbaš. Objímaš sa s chlapom vo vode, aj sa s ním bozkávaš, ale ťa nepriťahuje. Málokedy mi je chlapa ľúto, ale tohoto mi je. A fajn, že si sa s ním rozišla. On má na viac ako na teba. Ozaj , že rozum na 17 rokov.

lesna_luka
autor
20. aug 2025
@anonym_7fba3f

@lesna_luka áno, ako som napísala vyššie, mám manžela, ktorý ma výzorovo nijako nepriťahoval, ale pritahoval ma ako človek a som sťastná, že som tomu dala šancu.

@anonym_7fba3f dakujem velmi rada by som to aj ja takto zazila a mala...

anonym_ba0e7d
20. aug 2025

@lesna_luka prepáč,na začiatku tvojho príspevku som si myslela, že máš snáď 13...a.nie ze 33!! Ty musis dospieť najprv a potom si hľadať vzťah..

elizea
20. aug 2025

Vôbec si nevšímaj tie hejty. Podľa mňa je to na teba príliš rýchle, keď on začne s tou budúcnosťou a tak… Potrebuješ pomalšie tempo a potom uvidíš, či by to šlo alebo nie.
Myslím, že ale aj tak si to budeš musieť rozhodnúť sama.

anonym_2bc52a
20. aug 2025

ježkove oči čo ju tu hneď hrabete pod čiernu zem, tak ju nepriťahuje a? za to že je kresťanka musí pol roka chodiť s chalanom čo sa jej nepáči len preto že je dobrák? Mne sa môj chlap tiež na prvom rande nepáčil ale druhé-tretie som z neho bola odvarená a obzerala si ho ako svatý obrázok. Ak to ona necíti tak prečo by ho po mesiaci mala vidieť inak? Môže byť aj misionár z Afriky čo deťom varil polievku zo surovín čo sám pestoval na púšti, keď tam nie je príťažlivosť tak tam proste nie je. Ja som tiež nešla na druhé rande s chalanom čo mal nadváhu tak 60kg preto som zlá? Proste sa mi nepáčil. To neznamená že som povrchná. Rovnako nikde nie je napísané že si autorka nenájde pohodlného pupkatého plešouna keď ju zaujme.

liusa82
20. aug 2025

tak je to také úsmevné ako si to opísala pekne do detailov nič si nevynechala😊Asi to bolo pre teba dôležité takto to dostať zo seba.Ale je to tak ak ťa nepriťahuje už teraz to škoda strácať čas.Tvoj aj jeho.Síce občas sa stane že aj po čase z kamarátstva dačo vznike.Možno keby schudne časom.No čo proste sa ti nepáči a bodka,hotovo.Vždy lepšie uťať to teraz ako potom vyplakávať kade tade že začala som si s ním len z nejakej lútosti lebo má fajn povahu a boli by v tom už nebodaj aj deti alebo spoločný majetok a ktovie čo ešte

domkakvet
20. aug 2025

@lesna_luka podla mna to nebol vhodny partner.

lesna_luka
autor
21. aug 2025

Dakujem za konstruktivne nazory (nie tie, ktore boli len cisty hejt) ja som to uprimne chcela prekonat aj citim voci tomu cloveku fyzicku pritazlivost chut pobozkat ho...ale neviem, ci on sa zacal bat l, ze ma strati, ale som si zacala uvedomovat ze to jeho tempo nedavam..prosila som ho o 2 dni bez kontaktu fyzickeho, mat cas byt sama so sebou, ale napriek tomu sme boli jeden den 3 hodiny, na dalsi den mi rano o siedmej pisal, ze je pred domom chce sa rozpravat..potom ked som vecer vracela ze chcem mat cas pre seba tak zase ze chce volat...travila som s nim skoro kazdy den po praci niekedy aj do jedenastej vecer...ale ked to zacal takto stupnovat..ja som zistila ze nic nestiham, vykon v praci nula bodov, nespim, necvicim, nenakupujem, neodpisujem kamoskam, nepozeram serialy ..som coraz unavenejsia a este som aj ochorela ...asi to tempo kazdy den byt spolu a este aj volat pisat...ja to nezvladam..komunikovala som to xkrat a stale mile vety typu chcem Ti dat viac priestoru a potom nic...ja si myslim ze toto je asi horsi problem...ja som zacala modlit aby uz odisiel na dovolenku ....lebo sa mi zdalo ze skolabujem od unavy..a dnes mi pisal ze ho ine zeny volaju von a ci moze ist a ked som mu povedala ze je to na nom, tak on bol smutny ze preco neziarlim..ze jemu by to vadilo kebyze ja tak idem..ale ja som tej debate neporozumela...proste zacinam mat z toho zly pocit

lesna_luka
autor
21. aug 2025

Ja som si najprv myslela ze je to prejav muznosti a lasky a takeho dobyvania, ale ja vobec neviem ci toto je ok...uz sa predo mnou aj rozplakal ale to si spomenul na smrt blizkej osoby tak to bolo asi ine len ja netusim...ci ja prehanam alebo on prehana