icon

Rýchly postup cez rozchod

20. júl 2025

Ahojte,
viem, ze kazdeho pocity su individulane a kazdy vztah a rozchod je iny. Ja sa ale citim velmi zmatene, zaujimali by ma vase skusenosti, ak mal niekto podobnu situaciu. Alebo aj nemal, ale co na to nezaujato poviete.
V skratke popisem- mam 26, ex ma 31. Nebyvali sme spolu, ja mam este skolu, takze byvam s rodicmi. Boli sme spolu skoro 3 roky. Rozisli sme sa pred 2 tyzdnami. Bol to vztah na dialku kd zaciatku, niekedy sme sa videli 3x do tyzdna, niekedy raz za 3t, bolo to rozne. Ked sa dalo, boli sme spolu aj vyse tyzdna v kuse. Dolezite je aj to, ze to bol moj prvy skoro vo vsetkom, predtym som bola len parkrat na rande a nebolo to nic vaznejsie ako 1 pusa. Napriek tej dialke nam to slo, nemali sme kvoli tomu ziadne problemy, okrem skuskoveho, kedy som sa vela ucila, tak som stresovala a menej sme komunikovali. Potom zas vsetko ok, klapalo to v kazdom smere, planovali sme spolocne byvanie rozpravali sme sa o svadbe, mali sme dobre vztahy s rodinami.
On bol extremne mily a starostlivy, pacilo sa mi ako sa sprava aj k inym ludom. Nevidela som na nom ziadnu zavaznu chybu.
V marci odisiel do zahranicia, ze zarobi, ked ja mam este rok skoly a potom ked sa vrati budeme uz konecne spolu viac, zozenieme si byt...ja som sa toho velmi zlakla, ze ved sa budeme vidiet este menej. On bol ale stale ten, co ma ubezpecoval, ze spolu budeme. Cely vztah mi pripominal, ze ja som pre neho naj aka som uzasna, ze chce so mnou zostarnut a podobne.
Tu sa dostavame k rozchodu. Nepiste mi preco to asi urobil a pod, co si o nom myslite, o tom nechcem...chcem sa bavit o tom preco sa citim relativne velmi dobre napriek situacii.
Rozchod- bol prec vyse mesiaca, jeden den vsetko super-oslovoval ma zlato, srdiecka vsade, ze uz sa tesi na mna domov zrazu sa odmlcal. Ked to bolo uz druhy den, napisal ze si dame videohovor. Uz som tie 2dni vedela ze je zle, aj som plakala...potom prisiel den kedy sme sa rozisli. Poprosim nesudit to, ze sme sa nerozisli osobne, ma sa vratit aj v auguste a to by sme aj tak tym stylom poslednych dni este zhorsili. Ze vraj on sa tam chce viac venovat kariere a este kopa veci, rozpravali sme sa dlho. Ked som sa pytala, ci je v tom ina, tvrdil ze nie. Klamal, lebo o 3 dni som uz mala jasny dokaz, ze niekoho ma. Staci teda vediet, ze sa o 4 dni priznal, ze sa rozisiel po 3r so mnou pre babu ktoru pozna 3 tyzdne a lebo ku mne vraj uz neciti to co na zaciatku, ona prisla k nemu do prace, sadli si a dali sa dokopy. A vrchol je, ze ked sa dali dokopy sa poznali lrn 1t a on to tym padom 3t tahal s obomi. Nic mi nepovedal. Bol s nou uz pocas juna a my sme sa rozisli v juli. Ona o mne vedela.
Pocas tych dni, aj pocas rozchodu to bol uplnr iny clovek. Bol hnusny, odmerany, arogantny a vobec ho nemrzela tsto situacia. Ja som mu vylievala srdce a ina sa tvaril, ako by som mu citala telefonny zoznam. Tak sa so mnou bavili, ze sa mi zhnusil.
Sklamanie mojho zivota, ja som mu verila najviac na svete, jemu a rodicom. Takze by som povedala, ze budem min. mesiac v pi...ale ja som sa vyrevala v den rozchodu, to riadne. Na druhy den som plakala asi 4 minuty dokopy. A odvtedy ani slza. Som skor nahnevana, alebo sa to prejavuje tak, ze som roztrzita, ale ja vobec nie som smutna, nechyba mi. A tu zacinaju moje otazky a pochybnosti, ci ja som vlastne normalna. Som velmi emotivna a nic...aj som sa chcela vyplakat este a nejde to. Mozno sa tak hnevam,alebo mam taky odpor, ze som sa uz odlubila? Ja nerozumiem...kazdy hovori, ako dlho trva dostat sa z rozchodu a podobne. Ja mam pocit, ze by som si uplne v klude stiahla tinder a sla na nejake nezavazne slusne rande. Nie s tym, ze s hocikym a ze by som hned sla do vztahu len aby som nebola sama. To som bola 23r a viem sama zit celkom spokojne. Keby niekoho naozaj kvalitneho stretnem, asi by som sa nebranila napriek mojim problem s doverou, ktore urcite teraz mat budem.
A to je divne, nie? Ja som si myslela, ze sa budem spamatavat par mesiacov...aj som sa teda hnevala, aj som ho este kontaktovala a vynadala mu. Ale nejak som v pohode. Necitim taku zášť voci nemu, ktora by ma nejak vyvadzala z miery, ani v kuse na to cele nemyslim, vsetky fotky a pod som uz vymazala, nepremyslam nad tym co bolo.
Je toto normalne? Naozaj neviem co robit. Ci pomaly na nejake rande ist ak bude moznost, alebo sa radsej tej moznosti este branit. Druhu stranu by som samozrejme oboznamila so situaciou. Logicky mi to pride velmi skoro a neviem, ci je to dobry napad...niekto hovori, ze ved v auguste nech uz randim, niekto ze nech cakam aj rok. Co si myslite vy, ako vy ste to brali v mojej situacii?

v zrazu s

tana999888
20. júl 2025

Poznam kamarata ktory ti zlepsi naladu chces cislo?

autor
20. júl 2025
@tana999888

Poznam kamarata ktory ti zlepsi naladu chces cislo?

@tana999888 to je myslene vazne ci nejak ironicky? 😅

jaskolka
20. júl 2025

Ja to čítam opakovane,ale absolútne nechápem,čo chces riešiť. Tak si po rozchode ,nechýba ti,ani nesmutis,čiže o čo vlastne ide ? Chces ísť na rande s iným? Veď kľudne choď, či čo sa deje? Čomu sa chces brániť? A prečo?

anonym_7f2ce1
20. júl 2025

Hlavne neoboznamuj nového priateľa so situáciou.Neviem prečo všetci hneď novému vyklopíte životopis.Ako dlho, prečo bol rozchod a pod...reagujes normálne ani ja som nerobila sceny, neplakala po nociach.Smutna som bola, ale tak normálne skôr som hľadela dopredu a nie čo bolo.
Chalan sa zachoval ako väčšina tých čo idú do zahraničia.Tes sa, že ste už nemalý hypo a deti.
A randi kedy sa ti zaziada😉

autor
20. júl 2025
@jaskolka

Ja to čítam opakovane,ale absolútne nechápem,čo chces riešiť. Tak si po rozchode ,nechýba ti,ani nesmutis,čiže o čo vlastne ide ? Chces ísť na rande s iným? Veď kľudne choď, či čo sa deje? Čomu sa chces brániť? A prečo?

@jaskolka ci je to normalne. Ja nepoznam nikoho, kto to znasal tak dobre. Je mi to strasne divne. A ci je mozne, aby som sa uz z toho zahojila, alebo je to len nejaky klam a unahlila som sa v nazore, ze som uz ok

jaskolka
20. júl 2025
@anonym_autor

@jaskolka ci je to normalne. Ja nepoznam nikoho, kto to znasal tak dobre. Je mi to strasne divne. A ci je mozne, aby som sa uz z toho zahojila, alebo je to len nejaky klam a unahlila som sa v nazore, ze som uz ok

@anonym_autor ja som sa mesiac po rozchode stretla s mojím už teraz manželom a pol roka na to sme sa zasnúbili. Takže áno,je to možné,lebonjr to veľmi individuálne. Niekto sa nevie dostať z rozchodu aj roky,niekto už počas vzťahu, ktorý smeruje ku koncu,sa odpútava a vlastne ten rozchod je pre neho len formálne ukončenie a je vyrovnaný hneď

anonym_634b08
20. júl 2025

Ja som tak reagovala po 5r vzťahu, spravil vec, ktorou u mňa skončil a hotovo, žiadna ľútosť, žiaden cit, vybavené😆 takže môže sa to stať, si normálna, neboj sa.

zanka777
20. júl 2025

@anonym_autor tá prvá veta je super 😂v skratke opíšem... A litánie dlhé 😂👌

autor
20. júl 2025
@zanka777

@anonym_autor tá prvá veta je super 😂v skratke opíšem... A litánie dlhé 😂👌

@zanka777 hej, naivka, som si myslela ze to zvladnem 😆😆😆😆

lija22
20. júl 2025

si normalna. Je to v pohode, ze nereves. Je v pohode, ze reves. Druhej novej strane nic nevysvetluj, nikoho by to nezaujimalo a ziadny potencialny pytac nechce pocuvat o trampotach predchadzajucich nabijakov.
Na rande chod, alebo nechod, nechaj vsetko plynut ale lahvinku vinka si daj.

autor
20. júl 2025
@lija22

si normalna. Je to v pohode, ze nereves. Je v pohode, ze reves. Druhej novej strane nic nevysvetluj, nikoho by to nezaujimalo a ziadny potencialny pytac nechce pocuvat o trampotach predchadzajucich nabijakov.
Na rande chod, alebo nechod, nechaj vsetko plynut ale lahvinku vinka si daj.

@lija22 joj, baby ja som myslela ze poviem ze som tak kratko po rozchode 😄 dakujem za odpovede zatial vsetkym, citim sa lepsie

olimuc
20. júl 2025

Si uplne normalna … horsie by bola keby si mala hlavu v smutku este x rokov. Mozno si podvedome tusila, ze sa ro skonci ked odide do zahranicia, len si sa ho este drzala, lebo sila zvyku … zivot ide dalej. Ked chces ist na Rande chod. Tak ako si on nasiel niekoho ineho najdes aj ty.

anonym_31b5fb
20. júl 2025

@anonym_autor O čo sa tu vlastne jedná ? Aký má zmysel zadanie tejto témy ? So širokosiahlým zadaním, ktoré sa ani dočítať nedalo ? Mladá žena nemá lepší program ?

alyson29
20. júl 2025
@jaskolka

@jaskolka aj ja to tak mám so svojim manželom 😁🙈 tiež po mesiaci rozchodu 4 ročného vzťahu s expartnerom som sa dala dokopy už teraz s mojím manželom, o pol roka ma požiadal o ruku a za ďalší rok sme boli svoji ☺️

autor
21. júl 2025
@anonym_31b5fb

@anonym_autor O čo sa tu vlastne jedná ? Aký má zmysel zadanie tejto témy ? So širokosiahlým zadaním, ktoré sa ani dočítať nedalo ? Mladá žena nemá lepší program ?

@anonym_31b5fb momentalne asi nie, kedze je to nova vec a moje prezivanie sa vymyka tomu, co ja poznam. Popisala som to tak, aby som dala najavo, ze to nebol zly vztah, ale aj to co sa stalo, aby ste mi poradili a zhodnotili co najobjektivnejsie preco si myslite ze je to pre mna take v pohode. Relativne, lebo kedze to riesim, trapi ma to, ale ovela menej nez som cakala. Ja podla niekoho riesim kraviny, podla mna ste niektore velmi cynicke

autor
21. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_31b5fb momentalne asi nie, kedze je to nova vec a moje prezivanie sa vymyka tomu, co ja poznam. Popisala som to tak, aby som dala najavo, ze to nebol zly vztah, ale aj to co sa stalo, aby ste mi poradili a zhodnotili co najobjektivnejsie preco si myslite ze je to pre mna take v pohode. Relativne, lebo kedze to riesim, trapi ma to, ale ovela menej nez som cakala. Ja podla niekoho riesim kraviny, podla mna ste niektore velmi cynicke

@anonym_autor a riesim to tu, lebo v okoli to nikto nechape a nikto mi neveri, ze sa tak citim a hovoria mi uplne opak toho co mam robit, nez by som robila ja

letfenixa
21. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a riesim to tu, lebo v okoli to nikto nechape a nikto mi neveri, ze sa tak citim a hovoria mi uplne opak toho co mam robit, nez by som robila ja

@anonym_autor ako tvoje okolie vie, ako sa cítiš. To každému na počkanie rozprávaš svoje litanie?

moonlight1210
21. júl 2025

“Pocas tych dni, aj pocas rozchodu to bol uplnr iny clovek. Bol hnusny, odmerany, arogantny a vobec ho nemrzela tsto situacia. Ja som mu vylievala srdce a ina sa tvaril, ako by som mu citala telefonny zoznam. Tak sa so mnou bavili, ze sa mi zhnusil.”

Ty si si rozchdom mentalne presla uz ten cas predtym, ked sa choval ako debil. Tak si definitivnu bodku za vztahom iba oplakala (tusila si, ze pride), a teraz ides dalej.
Este je mozne, ze ta v buducnosti znova nachvilu prepadne smutenie, ale to prejde tiez.

On zacal novy vztah zlym sposobom (vyvinoval sa sam pred sebou), takze je mozne, ze sa ti casom znova zacne ozyvat, az novota tej druhej vyprcha.

autor
21. júl 2025
@letfenixa

@anonym_autor ako tvoje okolie vie, ako sa cítiš. To každému na počkanie rozprávaš svoje litanie?

@letfenixa ano, samozrejme ze som to porozpravala rodicom a blizkym kamaratkam

maury
21. júl 2025

@autorka je to úplne v poriadku keď takto prežívaš rozchod. Poznám X ľudí, ktorí na tom boli podobne po niekoľkoročných vzťahoch a jedna kamoška si takto po 3 mesiacoch od rozchodu našla manžela. S bývalým predtým bola 7 rokov. Zobrala tu úplne pragmaticky v štýle: veď keď to už nefungovalo, tak to nefungovalo. A život ide ďalej

zanka777
21. júl 2025
@anonym_autor

@zanka777 hej, naivka, som si myslela ze to zvladnem 😆😆😆😆

@anonym_autor 😂😂😂ja nie v zlom len ma to pobavilo

sova7
22. júl 2025

Veď to ani nebol vzťah. Len ste sa občas stretli a on pri tebe cakal na tu s ktorou bude mať riadny vztah. Ty si to síce brala že ste pár ale čo ti na ňom ma chýbať keď ani poriadne nevieš kto to je a boli ste spolu sem tam. A zbytočne sa v tom rypes. Dobre že ti je fajn a nechýba ti aspoň to budeš mať rýchlo za sebou a môžeš si nájsť niekoho kto nehľadá len vyplnenie voľného času toto bol taký moderný akože vzťah. Keď chlap niečo chce vzťah bývanie teba nehovori o tom a neplánuje roky ale to urobí. Teba roky kŕmil rečami len čo prišla tá ktorú skutočne chce okamzite sa rozhybal. A nemá ani gule to povedať narovinu a priznať sa. Možno takto dúfa že si ťa tak nechá v zálohe keby mu to náhodou nevyšlo a potom ti zase zahrá na city. Len si ťa držal pri sebe rečami a sľubmi kým mu to vyhovovalo a ty si myslela že ešte počkáš a už to príde. S ním nie. Kľudne sa na neho vykasli zbytočne s týmto strácas čas