icon

Samota verzus spoločnosť. Ako sa vyrovnať s otázkami priateľov?

13. apr 2025

Ahojte, na začiatok poviem, že som človek, ktorý má rad svoj kľud, ale chodí aj medzi ľudí ale vždy následne potrebujem načerpať energiu osamote. Som ten typ - inteligentná samota je lepšia ako ........ spoločnosť :D doplňte si sami... No k veci.. poslednú dobu mi celkom lezú na nervy otázky od známych, ktorý sa ma stále pýtajú aké mám plány na leto alebo aj teraz na veľkú noc. Na to leto sa ma pýtajú už od zimy ale nie s tým, že chcú plánovať oni so mnou len sa pýtajú a ja odkedy niesom s ex priateľom, s ktorým som všade chodila nemám momentálne žiadne plány okrem pár dňovej dovolenky v Taliansku.. Za ďalšie, som dosť spontánna, čiže aj minulé leto sa diali veci, ktoré som vôbec neplánovala, proste som sa s kamoškou zobrala
a šla na víkend do Bupapešti z dňa na deň.. Ale odkedy nemám priateľa, viac cítim, že nemám moc s kým chodiť na dlhšie dovolenky alebo výlety, a trávim viac času sama preto sa ma to dotýka a aj na Vianoce som bola doma a odpočívala.. Svoj voľný čas trávim vo fitku, chodím so psami na prechádzky alebo idem niekam si sadnúť s kamoškou, niekam na jednodnový výlet a podobne ale rada som aj doma a mám taký "basic" deň.. Avšak tieto otázky ma rozčujujú, pretože by som aj niekam viac chodila keby mám s kým ale nechcem toto tým ľudom vysvetľovať... A keď som na tieto otázky odpovedala, že nemám zatiaľ plány asi budem doma tak reakcia tých ľudí či zase.. Je mi to celkom nepríjemne..

Strana
z2
simsalabim
13. apr 2025

Ludia sa s tebou rozpravaju, aby rec nestala. Nechapem, co ti vadi.

bonboniera
13. apr 2025

Musis byt veľmi zaujímavá osoba keď sa ta STÁLE niekto pýta aké mas plány 🙂

lija22
13. apr 2025

fascinujuce, ze toto moze niekto pokladat za problem hodny zalozenia diskusie 🙂

autor
13. apr 2025

@lija22 90% tem su tu horšich :D čiže kľud

deti95060810
13. apr 2025

to koľko ľudí sa ti denne pýta aké máš plány...lebo podľa tvojho príspevku mám pocit že asi tak 10 ľudí denne... 🙂

0silvia0
13. apr 2025

A mna sa nikto nepyta na taketo otazky, to je zaujimave

pribinak
13. apr 2025

Bože to sú len take small talks aby nebolo ticho a reč nestala
V skutočnosti je to každému jedno, sj keby si sa do jaskyne na celé leto zamurovala

Však povedz nudnu odpoved neviem a otoč reč na politiku.

autor
13. apr 2025

@pribinak ti dotiční to potom rozvijaju že prečo a rpečo nejdeš niekam s tou a tou a podobne.. a ja sa to snažim otočiť na iných a oni na mňa stale

hankab
13. apr 2025

Ja na otazky odpovedam vzdy: nic take/tak ako vzdy/vybehnem so psami von/budem oddychovat.
Kazdemu je to aj tak jedno. Aj keby si im zrovna povedala, ze sa budes doma utapat v depresiach, lebo nemas s kym travit sviatky, tak kazdy akurat tak mykne plecom a zije si dalej svoje. Nerozculuj sa nad tym zbytocne.

autor
13. apr 2025

lebo ti dotyční cestuju po svete ako aj ja som kedysi s ex

lindous
13. apr 2025

Mne to príde ako úplne obyčajná otázka na udržanie konverzácie a odpoveď "ešte žiadne, zatiaľ iba pár dňovú dovolenku v Taliansku a zvyšok nechám na spontánnosť" ako úplne normálna odpoveď.. skutočný problém je, že ty s tým nie si okej... ako sa správajú iní nezmeníš, nemôžeš nikomu zakázať sa ťa niečo pýtať, dôležité je ako sa ty k tomu postavíš....o čom sa nechcem baviť, nebavím sa, proste to odbijem, nemusíš hovoriť, že asi budeš doma, môžeš povedať, že uvidíš čo leto prinesie a vytiahnuť príhodu z minulého leta napr.... ak sú to kamoši, ľudia s ktorými by som rada trávila čas, využila by som to na vytvorenie spoločných plánov....

autor
13. apr 2025

okej, ďakujem za spätnú väzbu..

thereisabear
13. apr 2025

Však normálne - "Neviem, ešte uvidím" a hotovo. Nemusíš to s nimi analyzovať.

pribinak
13. apr 2025

Jednoducho odpoved: lebo nechcem a keď budem chcieť tak pôjdem

dskjhfdlkdjhl
13. apr 2025

Ved odpovedz pravdivo, ze aktualne mas len jednu kratku dovolenku naplanovanu a zvysok sa uvidi. Ja fakt nevidim problem.

valikasikulova
13. apr 2025

@lija22 ja si myslím že si chcela len " pokecat" 🙂

zobaka
13. apr 2025

niektori ludia radi vytahuju informacie, ci sa nahodou niekto nema lepsie ako oni, povedz, ze urcite niekam pojdes, ale uvidis este, ze kam, koniec

0silvia0
13. apr 2025

Ved im povedz, ze momentalne neriesis povrchne kraviny ako dovolenky a kam pojdes, ale riesis spiritualny rozmer svojho bytia. Si pomyslia, ze ti preplo a daju pokoj.

lucia13022023
13. apr 2025

Život ma naučil nič neplánovat 🤣 vždy keď si niečo naplánujem, život povie ee, to určite nie.
Preto na otázky ohľadom budúcnosti poviem, že nič neplánujem, žijem tu a teraz. Bodka.

januska12323
13. apr 2025

Skús odpovedať proti otázkou - prečo ťa to zaujíma? Už som odpovedala a nič sa nezmenilo.

hederamonstera
13. apr 2025

Achjaj, o com sa ma clovek rozpravat v dnesnej dobe? Vsetci su na vsetko haklivi, hrozna doba

autor
13. apr 2025

@hederamonstera ja niesom háklivá len nechápem, prečo keď odpoviem, že ešte neviem, to má niekto potrebu rozoberať do detailov otázkami a prečo a to budeš zas len doma a prečo nejdeš niekam na pár dní s tou a s tou a podobne :D

bielasovicka
13. apr 2025

Možno chcú aby si išla s nimi niekam 😉

lelelienka
13. apr 2025

A mozno len vidia, ako ta stve ze teraz “nemas s kym ist” (lebo to z prispevku priam srsi) a chcu ti naznacit, ze pokojne mozes cestovat aj sama napriklad a mozes si narobit krasne plany aj tak 😉 Skus to brat pozitivne a nie ako utok na seba.

danieli
13. apr 2025

Nemas to spracovane, tak ta to trapi/otravuje, predtym sa predpokladam pytali rovnako, len si bola v inej situacii, par sedeni u psychologa na poupratovnie by nemuselo byt na skodu ak sa chces citit lepsie, myslim, ze sa sice citis aj sama fajn, ale to spolocne cestovanie je takou viziou a tuzbou do buducna, pripadne prijemna spomienka

luccija
13. apr 2025

A chcela by si ísť s nimi, keď píšeš, že by si aj išla, ale nemáš s kým?tak, keď boli zvyknutí, že si chodila s exom tak sa pýtajú a čo je na tom veď sú to kamaráti.Najlahsie je povedať, že neplánujem uvidím čo život prinesie atď...prečo sa tak tak dotýkajú ich otázky?Ja by som sa spýtala proti otázkou máte niečo v pláne možno sa pridám...a uvidíš odpoveď nie, my sa len tak pýtame🤪

lukbe
13. apr 2025

Otázky sú normálne. Ak máš s tým problem, je x spôsobov na odpoveď. Niečo si aj napísala, plus vždy je možnosť povedať neviem ešte, nebudem, nechcem sa o tom rozprávať.

really8
13. apr 2025

Myslim ze mamka.sk vyraba tricka s napisom "nehovor na mna" daj si to aj vytetovat na celo keby bolo v prani

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
autor
13. apr 2025

@dharmasanata nechvastala ale mám v okolí dievčatá, ktoré sú stále niekde v zahraničí, to je skôr tým ale mám ich rada. Aj v rodine celkovo všetci veľa cestujú len dobre vedia, že momentálne som single:D

Strana
z2