Šanca slobodnej mamy na vzťah
Ako muži vnímajú slobodnú matku? Je dieťa prekážkou pre partnerský život? Mám 28, skoro ročne dieťa z dlhodobého 10rocneho vzťahu, finančne som na tom dobre, aj vzdelanim, karierou pred materskou, staram sa o seba výzorovo... len mám nejaký blby pocit, ze skratka nemám nárok na vzťah keď už mám dieťa.... Ako vnimaju muzi taketo matky? Jasne, ze uprednostnia radšej slobodné, no či to dieťa je takou prekážkou? Viem, ze aj zoznamovanie začiatku vzťahu sú uplne ine, nie ako za slobodna...no na co sa pripraviť?
@anonym_autor poznam take a v pohode si nasli inych. uplne v pohode. su muzi co beru zenu aj s detmi, aj ked nie su jeho
len malé parcento mladých mužov nemá problém ak má žena dieťa z predch. vzťahu.
si mladá , takže skôr budú o teba prejavovať záujem o čosi starší muži ktorí už deti z predch. vzťahov majú. neraz to býva dosť komplikované pre všetkých zúčastnených.
@anonym_autor ahoj.Šancu nájsť normálneho chlapa maš.Som názoru,že chlap skôr prijme dieťa novej partnerky,ako nová partnerka prijme dieťa nového chlapa.Takze v tom nevidím problém.To skôr chlapi s deťmi majú problém nájsť normálnu partnerku.Viem to,lebo to akurát prežívam.Každa žena chcela,aby som všetok čas venoval jej.Ale bohužiaľ pre ňu,moje deti budú vždy u mňa na prvom mieste.Tak som sa zmieril s tým,že ostanem sám aj keď nechcem.Dokonca som na zoznamkach hľadal iba rodinné založenu matku,pretože som hľadal nejaku normálnu,ktorá nepotrebuje vymetať už bary a venovať sa rodine.Ale nenašiel som.A to som chcel fakt obyčajnú ženu,ktorej vadí samota,niekoho na výlety,na trávenie voľného casu.Drzim ti palce,je len otázkou času kedy nájdeš niekoho normálneho 😉
@anonym_autor staci podumat, ako by si brala ty (ako bezdetna) napadnikov s dietatom/detmi, ktore by u nich, pochopitelne, boli vzdy na prvom mieste, pred tebou.
A treba si uvedomit aj to, ze dieta/deti je/su dokonale (OK, takmer dokonale) len v ociach svojich rodicov...
@anonym_autor Ja som to tu pisala viackrat, mam troch dobrych kamaratov, ktori maju rozvedene zeny.
Dvaja z nich nemaju vlastne dieta, jeden ma. Najnovsie aj moj bratranec ma novu priatelku s detmi a v sirsom okoli poznam takych vztahov vela. Neviem, ci zijem v nejakej bubline, ale okolo mna je dost muzov, ktori vedia otvorit srdce aj cudzim detom a vedia ich mat uprimne radi.
@anonym_autor ahoj.Šancu nájsť normálneho chlapa maš.Som názoru,že chlap skôr prijme dieťa novej partnerky,ako nová partnerka prijme dieťa nového chlapa.Takze v tom nevidím problém.To skôr chlapi s deťmi majú problém nájsť normálnu partnerku.Viem to,lebo to akurát prežívam.Každa žena chcela,aby som všetok čas venoval jej.Ale bohužiaľ pre ňu,moje deti budú vždy u mňa na prvom mieste.Tak som sa zmieril s tým,že ostanem sám aj keď nechcem.Dokonca som na zoznamkach hľadal iba rodinné založenu matku,pretože som hľadal nejaku normálnu,ktorá nepotrebuje vymetať už bary a venovať sa rodine.Ale nenašiel som.A to som chcel fakt obyčajnú ženu,ktorej vadí samota,niekoho na výlety,na trávenie voľného casu.Drzim ti palce,je len otázkou času kedy nájdeš niekoho normálneho 😉
@31mato923 naozaj? Ja som bola naklonena pre slobodneho otecka pretože len ten vie a rozumie ake to je a čo to obnasa mat dieťa. Ze občas príde sopeľ zrušené stretnutie atď a nebude z toho hneď robiť teatro. V podstate som chcela slobodneho otca lebo by sme mali rovnaké zaujmy vymýšľalo by sa kadečo pre deti spoločne zabavili by sa spolu (moje dcérky sú veľmi priateľské a príjmu deti, k sebe). No šťastie mi neprialo. Naozaj sme také ktoré sme tejto možnosti viac než naklonené. Nemam problém prijať cudzie dieťa. Len jedna podmienka z moje strany tam je a nech to znie akokoľvek sebecky - žiadna psychická diagnóza. Moje dcérky si zaslúžia kľud a ja nechcem robiť sudcu medzi deťmi. Sú zvyknuté na 7 rokov bez otca majú len mňa majú pohodu a nejaké hyperaktívne dieťa alebo s inou psychickou poruchou by im narušilo ten kľud ktorý mi dlho trvalo nadobudnúť.
@31mato923 naozaj? Ja som bola naklonena pre slobodneho otecka pretože len ten vie a rozumie ake to je a čo to obnasa mat dieťa. Ze občas príde sopeľ zrušené stretnutie atď a nebude z toho hneď robiť teatro. V podstate som chcela slobodneho otca lebo by sme mali rovnaké zaujmy vymýšľalo by sa kadečo pre deti spoločne zabavili by sa spolu (moje dcérky sú veľmi priateľské a príjmu deti, k sebe). No šťastie mi neprialo. Naozaj sme také ktoré sme tejto možnosti viac než naklonené. Nemam problém prijať cudzie dieťa. Len jedna podmienka z moje strany tam je a nech to znie akokoľvek sebecky - žiadna psychická diagnóza. Moje dcérky si zaslúžia kľud a ja nechcem robiť sudcu medzi deťmi. Sú zvyknuté na 7 rokov bez otca majú len mňa majú pohodu a nejaké hyperaktívne dieťa alebo s inou psychickou poruchou by im narušilo ten kľud ktorý mi dlho trvalo nadobudnúť.
@anonym_d9a828 Presne ako píšeš.Normalny človek a rodič,chce tráviť čas s deťmi,chodiť po výletoch,detských kutikoch,ihriskách,tráviť spolu čas.Bohužial pre mňa,momentálne to robím sám.A vždy keď niekde sme a vidím šťastnú rodinu,je mi ľúto že ja som sám.Soplik a iné choroby patria k detstvu,a nikto to nemôže tomu druhému vyčítať.To jednoducho patrí v dnešnej dobe k deťom...Ale takéto veci pochopia iba rodičia...
K tej hyperaktivita...no to je v dnešnej dobe ťažké,pretože hyperaktivitu má teraz podľa mňa každé druhé dieťa.Moj syn má 7,dcéra 9 a často si robia zle a podpichuju sa.Ale keď mám iba jedno dieťa,je to úplne iné a dieťa je kľudné.Pochopil som,že tým,že sú také živé keď sú spolu si pýtajú iba pozornosť.Ale nie vždy sa dá venovať obom naraz...Taký je život s deťmi 😉
Som sama so synom od jeho cca dvoch rokov a nikdy som nemala núdzu o nápadníkov. Skôr ja som bola tá vyberavá 🤣. Ale zas ja som z tých, ktorej by tiež nevadil slobodný otecko, pokiaľ by sa staral o svoje deti (práveže by to bolo pre mňa plus).
Nulová.
@anonym_autor ak chces rovesnika, tak ta sanca bude oscilovat okolo nuly, lebo dnes chlapi do 30 o detoch nechcu ani pocut, nie to s nimi zit a starat sa o nich. navyse mas dieta vo veku, kedy je jeho samostatnost na mile vzdialena. ale starsi chlapi okolo 40 a viac - rozvedeni, co maju svoje deti relativne odrastene, nechcu dalsie deti, polichoti im mat mladsiu partnerku.
@kristiii však ja som tiež písal sám za seba a bez ohľadu na to aby si poznala podrobnosti prečo mám taký názor si môj názor označila za perlenie, tak potom akú reakciu čakáš odo mňa??
@sevrin tak čítať si tvoje reakcie v dvoch diskusiách za sebou mi stačí. Nazvať niekoho, že je z koncentráku a tuto autorke napísať, že jej šanca je nulová...perlenie je najslušnejší výraz, aký ma napadol, sorry
@kristiii však ja som tiež písal sám za seba a bez ohľadu na to aby si poznala podrobnosti prečo mám taký názor si môj názor označila za perlenie, tak potom akú reakciu čakáš odo mňa??
@sevrin dakujem :D vieš a niektorí muži, či s dieťaťom, či bez, maju tiez nulove šance mať nejakú normálnu partnerku, snáď to nebude tvoj pripad :D
@anonym_d9a828 Presne ako píšeš.Normalny človek a rodič,chce tráviť čas s deťmi,chodiť po výletoch,detských kutikoch,ihriskách,tráviť spolu čas.Bohužial pre mňa,momentálne to robím sám.A vždy keď niekde sme a vidím šťastnú rodinu,je mi ľúto že ja som sám.Soplik a iné choroby patria k detstvu,a nikto to nemôže tomu druhému vyčítať.To jednoducho patrí v dnešnej dobe k deťom...Ale takéto veci pochopia iba rodičia...
K tej hyperaktivita...no to je v dnešnej dobe ťažké,pretože hyperaktivitu má teraz podľa mňa každé druhé dieťa.Moj syn má 7,dcéra 9 a často si robia zle a podpichuju sa.Ale keď mám iba jedno dieťa,je to úplne iné a dieťa je kľudné.Pochopil som,že tým,že sú také živé keď sú spolu si pýtajú iba pozornosť.Ale nie vždy sa dá venovať obom naraz...Taký je život s deťmi 😉
@31mato923 nemyslela som klasické vystrajanie 😃 skôr také keď sa veľké decko hodí v obchode o zem úmyselne ničí veci okolo seba so všetkým bucha zámerne neposlucha 😊 bežne nezhody sú medzi deťmi normálne. Veru aj na mňa dolieha zvlášť teraz keď som s deťmi sama na dovolenke ten zvyšný člen nám chyba
@31mato923 nemyslela som klasické vystrajanie 😃 skôr také keď sa veľké decko hodí v obchode o zem úmyselne ničí veci okolo seba so všetkým bucha zámerne neposlucha 😊 bežne nezhody sú medzi deťmi normálne. Veru aj na mňa dolieha zvlášť teraz keď som s deťmi sama na dovolenke ten zvyšný člen nám chyba
@anonym_d9a828 no našťastie som takéto ešte nezažil,aby sa mi dieťa hádzalo o zem a dúfam,že ani nezažijem.😉 Ty si aspoň na dovolenke,moje deti sú tiež od dnes v Taliansku a ani si nevieš predstaviť moje pocity,keď viem že sú s novým partnerom mojej ex,za ktorého má vymenila😔.Poviem ti,že strašný pocit...Ja som bohužiaľ nemal s kým ísť tak prvé leto,ktoré som bez dovolenky😔
Mám 27 rokov. Priateľ 26. Ja mám 2 deti (6 a 4). Miluje ich viac, ako ich vlastný otec 🤷♀️ ja som vzťah nechcela žiadny. On sa mi nejak prirútil do cesty a presvedčil ma, že “nie je otec ten kto splodí, ale ten kto vychova” je pravdivé.
Tak asi budem divná pre väčšinu z vás. Ale nesúhlasím s názorom, ze deti majú byť vždy na prvom mieste. Nie! Svoje dieťa ľúbim nadovšetko, snažím sa mu dať všetko, čo viem. Ale nie je to môj bôžik a neskáčem tak, ako si praje, nepodriaďujem svoj život tomu, čo chce.
Chcem tým povedať, že ak človek chce mať fungujúci vzťah, nemôže pozerať len na požiadavky dieťaťa. Teraz nepíšem o prípade keď je dieťa choré napr. Ale musí vedieť rozumne rozhodnúť, aby to zle neovplyvňovalo vzťah. Bola som vo vzťahu, kde ex mal 2 deti a robil presne to. Deti stále na prvom mieste (a to neboli malé deti, ale 8 a 13) a ja stále na poslednom. O tom, že ma vlastne len využíval (potreboval aby mu niekto pomáhal s deťmi, ostatnými vecami...), tu písať ani nebudem.
@anonym_autor ak chces rovesnika, tak ta sanca bude oscilovat okolo nuly, lebo dnes chlapi do 30 o detoch nechcu ani pocut, nie to s nimi zit a starat sa o nich. navyse mas dieta vo veku, kedy je jeho samostatnost na mile vzdialena. ale starsi chlapi okolo 40 a viac - rozvedeni, co maju svoje deti relativne odrastene, nechcu dalsie deti, polichoti im mat mladsiu partnerku.
@matkahelka
@matkahelka no a 40tnik uz chce mať svoj pokoj a nie sa starať o malé dieťa, nebodaj sa s nim učiť .
@matkahelka
@matkahelka no a 40tnik uz chce mať svoj pokoj a nie sa starať o malé dieťa, nebodaj sa s nim učiť .
@juliana1033 40-nik chce mat pokoj? no neviem, lebo v mojom okoli si deti robia prave chlapi okolo 40. bezne si dnes chlapi po 40 zakladaju nove rodiny s mladsimi zenami. aj nam sa narodila druha dcera, ked mal muz 40 a nechcel klud.naopak, on bol iniciatorom toho, aby sme mali dalsie dieta. a je lepsim a aktivnejsim otcom ako pred 16 rokmi pri prvej dcere. venovat sa cudziemu malemu dietatu, ci s nim zit, urcite nie je pre kazdeho chlapa, ale ako som pisala, z mojho pohladu je to skor pre starsieho chlapa ako pre 30 rocneho.ak sa teda bavime o vizii stabilneho dlhotrvajuceho vztahu, nie len o nejakych lichotkach a namotavkach kvoli sexu.

Je to ťažké. Budú tvrdiť ze dieťa nie je problém ale stačí ze 2-3x zrušíš stretnutie lebo bude choré alebo ti vypadne stráženie a už to problém bude. Muži nevedia pochopiť ze dieťa bude vždy na prvom mieste a čokoľvek budeš riešiť to dieťa bude uprednostnené. Nechcú to veľmi chápať. 🤷♀️ A kľudne sa môže stať že aj keď ho prijme budete mat spoločne dieťa a začne robiť rozdiely. Toto sú úskalia. Pozitívne veci fakt neviem. Všeobecne asi chlap dopraje dieťaťu lepší mužský vzor než single matka a všeobecne je s nimi viac sranda nakoľko sú uvoľnení a nie takí úzkostlivi ako matka. Lenže to asi nestačí. Neponáhľaj sa. Máš malé dieťatko. Keď bude väčšie a samostatné bude to pre vzťah asi ľahšie. Si veľmi čerstvo po rozchode keď máš také malé dieťa. Nemysli hneď na ďalší vzťah lebo trafis na debila. Určite sú aj svetle výnimky ale je ich veľmi veľmi málo