icon

Sebec a narcis - zmena v inom vzťahu

7. jan 2026

Ahojte dokáže sa sebec,narcis a závislák zmeniť v inom novom vzťahu alebo hrajú divadlo pred celým novým okolím?Napíšte vaše skúsenosti.

Strana
z2
anonym_bb2aea
7. jan 2026

Nedokáže sa zmeniť ale každý vzťah je iny
Môj názor

enmery
7. jan 2026

@anonym_autor Narcis a zmeniť?to je nemenná porucha osobnosti. Narcis vždy hra len divadlo.
Závislá si v prvom rade musí uvedomiť svoju závislosť a chciet to liečiť, inak je stratený, ak si neuvedomí a nechce...

anonym_9db6c3
7. jan 2026

nie nedokaze ale na zaciatku sa dokaze pretvarovat a to aj dlhsi cas napr rok

anonym_57998d
7. jan 2026

Mňa fascinuje, ako viete všetky hneď identifikovať narcisa. Iní na to roky študujú.

autor
7. jan 2026
@anonym_9db6c3

@anonym_9db6c3 môj bývalý mi robil zle veci a keď hovorím zle,tak naozaj zle.Musela som ho vyhodit z domu a potom si našiel ďalšiu ženskú so 4 deťmi,kde vraj seka dobrotu a je ukážkový otec,samozrejme na našu dcéru kašle a iba posielajú peniaze a niekedy ju vidi ked sa mu náhodou hodí cesta okolo.Sú spolu niečo vyše roka ale ja tomuto neverím,keď roky robíte zle ,že niečo sa naozaj zmeni lusknutim prsta.On z toho obviňuje mňa,x̌evraj som bola zlý človek k nemu a ona je vraj úplne iná a preto sa aj k nej správa inak lebo im to funguje a nám to akože roky rokuce nešlo.

autor
7. jan 2026
@anonym_9db6c3

@anonym_9db6c3 čo je podľa vás narcis? Objasnite

enmery
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_9db6c3 čo je podľa vás narcis? Objasnite

@anonym_autor Objasní co je narcis podľa teba, to ty si sem prišla s tým, že narcis...dnes už narcis sa hovorí o každom ale málokto reálne vie, čo to je a keďže si sa opýtala túto otázku asi nemáš ani šajnu ani ty...

autor
7. jan 2026
@enmery

@anonym_autor Objasní co je narcis podľa teba, to ty si sem prišla s tým, že narcis...dnes už narcis sa hovorí o každom ale málokto reálne vie, čo to je a keďže si sa opýtala túto otázku asi nemáš ani šajnu ani ty...

@enmery ja som sa normálne opýtala,že čo si vy myslíte,že to znamená?načo potom odpovedáte,keď vôbec ste neodpovedala k danej téme?ďalšia trúba,čo chodi iba vyrypovat a nemá záujem normálne pomoct/poradiť

anonym_68efce
7. jan 2026

Záleží či, keby bol diagnostikovaný, tak by naozaj došli na narcistickú poruchu... vtedy sa nezmení, vie s tým pracovať, ale nevylieči sa úplne... ak bol proste zlý partner vo vašom vzťahu, v inom môže byť dobrým partnerom... máte spolu dieťa? alebo čo vás drží v kontakte, že vieš o jeho súčasnom živote? ak aj áno, vôbec by som s ním nerozoberala tieto témy

autor
7. jan 2026
@anonym_68efce

Záleží či, keby bol diagnostikovaný, tak by naozaj došli na narcistickú poruchu... vtedy sa nezmení, vie s tým pracovať, ale nevylieči sa úplne... ak bol proste zlý partner vo vašom vzťahu, v inom môže byť dobrým partnerom... máte spolu dieťa? alebo čo vás drží v kontakte, že vieš o jeho súčasnom živote? ak aj áno, vôbec by som s ním nerozoberala tieto témy

@anonym_68efce no zlý partner sa mysli v tomto prípade závislý na ťažkých drogách,hazarde,tabletkách a fyzické tyranie,nezáujem o spolocny život roky rokuce a zrazu je z neho anjel a vzorný otec pre iné deti len nie pre dcérku.Tak preto sa pýtam.

anonym_68efce
7. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_68efce no zlý partner sa mysli v tomto prípade závislý na ťažkých drogách,hazarde,tabletkách a fyzické tyranie,nezáujem o spolocny život roky rokuce a zrazu je z neho anjel a vzorný otec pre iné deti len nie pre dcérku.Tak preto sa pýtam.

@anonym_autor tak to nie je nutne narcis a áno, človek nad závislosťou môže vyhrať (aj keď je tam vždy riziko, že spadne späť) a teda sa aj komplet zmeniť, ak za jeho správaním boli drogy

anonym_93dbd4
7. jan 2026

clovek sa pri spravnom patnerovi dokaze zmenit ..ale ak berie drogy a hazard tak to lusknutim prsta nezmeni a chudak zena takto ohrozit deti ..no ak si ich nasekala 4 a k sebe nasackovala narkomana ta potom bude asi jednoduhsia ako on

autor
7. jan 2026
@anonym_93dbd4

clovek sa pri spravnom patnerovi dokaze zmenit ..ale ak berie drogy a hazard tak to lusknutim prsta nezmeni a chudak zena takto ohrozit deti ..no ak si ich nasekala 4 a k sebe nasackovala narkomana ta potom bude asi jednoduhsia ako on

@anonym_93dbd4 no práveže zeveaj pri nej ani náznak ničoho,takže tiež mi nejde do hlavy,že pri nás to robil také dlhé roky a tam nič.Tiež sa čudujem,že toto si zobrala do bytu mesiac po zoznámení ale asi je tak spokojná.

enmery
7. jan 2026
@anonym_autor

@enmery ja som sa normálne opýtala,že čo si vy myslíte,že to znamená?načo potom odpovedáte,keď vôbec ste neodpovedala k danej téme?ďalšia trúba,čo chodi iba vyrypovat a nemá záujem normálne pomoct/poradiť

@anonym_autor Pozri si moj prvý koment-odpovedala...ja nemôžem za to, že ty nevieš čítať. Narcisticka porucha je ťažká porucha osobnosti a je nemenná!

enmery
7. jan 2026

Fyzické tyranie hej hej...to sa zmení😲

Bože udri!

domkakvet
7. jan 2026

@anonym_autor podla toho co opisujes, tak to este nemusi byt narcista, ale nasilnik a zavislak, ale ti sa tiez nezvyknu menit, len to potlacit do urciteho casu, hlavne to nasielie, ako zavislak zo zavislosti sa este vyliecit moze a ak by islo o narcistu, to sa zatial neda ani liecit.

anonym_bc429f
7. jan 2026

Nie nezmení.Hra divadlo na dobráka pred každým.Samozrejme pred partnerkou len na začiatku..Za zatvorenými dverami sa naplno prejavi

rozculena
7. jan 2026

@anonym_autor čo riešiš? Že tvoj bývalý má novú frajerku?Už si tu písala.

autor
7. jan 2026
@rozculena

@rozculena ja som sem nepísala a aj ja mam nového priateľa,iba ma zaujímajú skúsenosti inych žien,ktoré takto roky trpeli a či je to vôbec možné,že sa takto akože niekto zmení,keď to pri našej dcére nerobil.Dieťa si to nezaslúži,že dnes sa pozerá na to ako jej otec vychovava s láskou cudzie deti a na ňu sere.

autor
7. jan 2026
@rozculena

@rozculena nediskutuje,keď k tomu nemáte čo povedať a nikdy ste si tým neprešli.Vďaka

anonym_7819ed
7. jan 2026

Skade vieš, ako to u nich doma funguje?

anonym_deb87a
7. jan 2026

Rok vztahu je nic a cas este ukaze aka je realita.

moonlight1210
8. jan 2026

@anonym_autor ak je narcis, tak sa nezmeni. Moze hrat divadlo. To vie robit hlavne, ak chce dosiahnut, aby okolie uverilo jeho verzii o vasom vztahu, tak ukazuje, ako s tou druhou mu to skvele funguje. Alebo ak chce, aby si ty lutovala a citila sa zle, tak to ukazuje pre teba.
Ty si ten divak, na ktorom mu zalezi, aby to videl a ona netusi, ze je v celej hre iba kulisa.

Ale moze byt aj to, ze ho ona drzi nakratko, netoleruje mu jeho spravanie. Co sa do istej miery da. Alebo na istu dobu sa to da. Ale je to ako drzat hada v terarku a cakat, kedy najde sposob, ako sa dostane von (a ze hady dokazu velmi trpezlivo skumat, kde to ma slabinu, aby unikli). Kedy on najde sposob ako si vymenit ulohy a dirigovat vztah.

Tvoj vsak nemusel byt hned narcis.
Mohli ste mat len toxicky vztah, kde vzajomne spoluzitie z vas vytahovalo to najhirsie. Lebo po pociatocnej faze zalubenia ste spolu iba bojovali. Spociatku kludne iba o svoju spravnu verziu vztahu a vzajomne tlacili do nej toho druheho. Neskor sa uz stratilo, cim to zacalo a premenilo sa to len na vzajomne ublizovanie.

anonym_eadec1
8. jan 2026

@anonym_autor nezmeni. Nikdy
Len to zahra aby ocaril dalsiu obet, vzorce spravania sa budu opakovat

anonym_443ac6
8. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Narcis potrebuje byť obdivovaný, považuje seba a svoje potreby za najdôležitejšie a vďaka tomu mu chýba schopnosť vžiť sa do kože druhého.Samozrejme,to je laický opis,ale v podstate pri diagnostike odborníka je charakteristika narcistickej osobnosti veľmi podobná

anonym_2d3ef9
Včera o 15:46

každý muž sa dokáže zmeniť ale až po tom, čo zažije bolesť.....ale nie každý sa zmení automaticky...závisí na ňom ako to uchopí a čo s tým spraví

anonym_249aec
Dnes o 16:56

@anonym_autor áno môže sa správať v inom vzťahu normálne ako v predchádzajúcom. A nie je to tým že sa zmenil. Každý človek vyvoláva v tom druhom nejaké reakcie a správanie. Napr ak ty si absolútne nevážiš samu seba, takí ľudia to vycítia a budú chovať k tebe ako k handre.naopak ak je druhá slečna sebavedomá a pozná svoju hodnotu, nikdy si k nej nedovolí to čo k tebe. A niektorých ľudí aj podvedome ten druhý môže niečím iritovat a sám nevie čím a prečo.

monulka205
Dnes o 17:00
@anonym_autor

@rozculena ja som sem nepísala a aj ja mam nového priateľa,iba ma zaujímajú skúsenosti inych žien,ktoré takto roky trpeli a či je to vôbec možné,že sa takto akože niekto zmení,keď to pri našej dcére nerobil.Dieťa si to nezaslúži,že dnes sa pozerá na to ako jej otec vychovava s láskou cudzie deti a na ňu sere.

@anonym_autor ty si to prečo tolerovala roky? Dovolila si aby toto dcére robil? Mala si ho poslať do kelu, dcéra nechce vidieť matku bez sebaúcty lebo si nájde rovnakého chuja

autor
Dnes o 20:47
@monulka205

@anonym_autor ty si to prečo tolerovala roky? Dovolila si aby toto dcére robil? Mala si ho poslať do kelu, dcéra nechce vidieť matku bez sebaúcty lebo si nájde rovnakého chuja

@monulka205 žila ste niekedy v podobnom vzťahu?

ibatanecnica
Dnes o 20:54

@anonym_autor nedokaze. Len nie kazdy partner ho odhali.

Strana
z2