Sklamanie vo vzťahu
Mám priateľa, sme obaja 40tnici. Ja bývam sama, v malom byte, môj priateľ býva s dospelou študujúcou dcérou. Sme spolu 4 roky. Keď dcéra občas vypadla niekam na výlet, väčšinou sme spali u neho a užívali si, že sme spolu. Vždy ma zavolal on, ja som nikdy sama neinicovala to, že budeme u neho.
Keďže však posledné mesiace viac krát spomínal, že nikdy nie je sám, že je vždy doma s niekým ... tak som mu dala priestor posledné mesiace priestor, keď náhodou dcéra vypadla, aj keď ma ku nemu volal spať, ja som mu dopriala samotu, aby si užil čas pre seba. Aby si robil čo len chcel, a nemal za zadkom ďalšiu ženu doma. Prišla som k nemu na návštevu na hodinku, dve a potom som ho nechala, nech si užíva byt pre seba 🙂.
Včera sme boli spolu von, aj sme si volali, dnes sme si volali už 2x. Teraz na obed mi volá a mimo toho mi povedal, len tak medzi rečou, že dcéra ide domov. Domov? Odkiaľ? Ona niekde odišla? Že áno, na chatu, ale vracia sa domov už dnes a nie v nedeľu, ako mala v pláne. Aha a nechcel si mi o tom ani povedať? Že veď by som ti o tom povedal dnes večer ....
Tak som zastala a mňa to sklamalo. Nedá sa povedať, že nahnevalo, ale sklamalo. U mňa chce vedieť všetko, hovorím mu o všetkom ... a on mi nepovie, že je sám... Spýtala som sa ho, prečo mi o tom nepovedal, veď by som sa k nemu nebola nanominovala do bytu. Že on to vie...
Inak povedal mi to až potom, čo sa dozvedel, že som dostala MS.
Dnes prišla a medzi rečou som mu spomenula, že sa cítim na nič, lebo som dostala.
On sa ma spýtal, ako som zistila, že som dostala MS? Wtf? Tak ako som to zistila? To, čo je za otázka. Tak ty chceš vedieť o mne, ako som zistila, že mi prišla MS, ale že tvoja dcéra nie je doma mi ty nepovieš?
Už ja som debil?
Asi áno..
Ze asi nie je partner,ale iba kamarát s výhodami (tak mi to z celého vyšlo) 😏.
Cože? Ta 3. veta od konca nemá zmysel. Však žena predsa vie, kedy má MS, či?
Inak váš problém sa mi zdá inde. Možno až tak nepotrebuje tvoju spolocnost alebo vztah s tebou?
@barka1 veľmi zvláštna veta, nepočula som ju nikdy od neho. Chcel to rýchlo zahovoriť tak ho napadla otázka, ako som zistila, že som dostala. Moju spoločnosť nemá, keď ju nechce. Bez ohľadu na to, či je dcéra doma alebo nie.
Ze asi nie je partner,ale iba kamarát s výhodami (tak mi to z celého vyšlo) 😏.
@zuzanita1609 Už aj bez výhod 🙂. Zase nie som sprostá. Keď hovorím o mojej spoločnosti, tak hovorím, že prídem ho pozrieť, dať si kávu. Nie, že máme spolu sex.
Nie som si istá, o čo tu ide.
Resp. vieš, čo od tohto vzťahu očakávaš? Možno niečo iné než on.
Ste spolu 4 roky, a okolo 40-tky, nechceš niečo stabilné?
Lebo v takomto veku mi príde zvláštne toto chodenie. Alebo občasný vzťah, či čo to je.
Jeho dcéru poznáš? Niekedy v trojici ste neboli spolu vonku?
Berie ťa ten muž ako niekoho do života, či len na trávenie voľného času, keď nič iné nemá v pláne?
Dobre si to zariadil s tou dcerou, nema na teba naladu, akoze je doma dcera, vsak to overovat nelojdes, alebo vie co, chod🐮ked tam ma byt akoze dcera, tak ty ze ides okolo a mozno budes valit oci, koho tam najdes.... Tos chlap, ziadany artikek, ty tahas za kratsi koniec... Deti asi nemas? (ta MS, mozno zil v obave, ze ta otehotnel🥀)
Nie som si istá, o čo tu ide.
Resp. vieš, čo od tohto vzťahu očakávaš? Možno niečo iné než on.
Ste spolu 4 roky, a okolo 40-tky, nechceš niečo stabilné?
Lebo v takomto veku mi príde zvláštne toto chodenie. Alebo občasný vzťah, či čo to je.
Jeho dcéru poznáš? Niekedy v trojici ste neboli spolu vonku?
Berie ťa ten muž ako niekoho do života, či len na trávenie voľného času, keď nič iné nemá v pláne?
@unicornlady Poznám jeho dcéru, chodím k ním domov, aj sme spolu boli veľa krát vonku, na výlete apd. Máme po 40tke a brala som to ako niečo stabilné, s tým, že spolu nebývame. Pre mňa nie je synonymom stabilného vzťahu spoločné bývanie. Robíme všetko spolu ako iné páry, len ja chodím spať domov a on domov... a občas sme boli niekedy spolu, keď to okolnosti dovolili a my sme chceli. Nie vždy som chcela, nie vždy sa dalo. Ale tak skôr ide o to, že si hovoríme všetko. Zjavne nie.
Evidentne došlo k nedorozumeniu, ked on predpokladal, že info o dcere nie je pre teba dolezita a ty si myslíš pravý opak. Za mna to zase nie je ziadna tragedia, to sa stáva.
Alebo ti to povedat nechcel, aby bol sám. A ty by si ho aj samého nechala. Tak kde ty potom vidíš problém? V tom, že chceš, aby ste si hovorili "všetko"? To je ale velmi obmedzujuce. Podla mna to nie je dobré. Každý si má nechat nejaku autonomiu, nie riesit s partnerom "všetko".
celé divnééééé. tak ste iba kamoši?
A ako často sa vidíte?
A ako často sa vidíte?
@wintery každý deň, niekedy aj ráno, aj poobede. Niekedy sme celé dni na výlete niekde.
A keď tá jeho dcéra doštuduje, možno sa časom odsťahuje atd...
Hovorili ste o vašom spoločnom pláne? Či chcete bývať spolu? Svadbu? Možno 1 dieťa by ste ešte stihli. Ty deti máš? Alebo už sa nedá mať?
A keď tá jeho dcéra doštuduje, možno sa časom odsťahuje atd...
Hovorili ste o vašom spoločnom pláne? Či chcete bývať spolu? Svadbu? Možno 1 dieťa by ste ešte stihli. Ty deti máš? Alebo už sa nedá mať?
@unicornlady hovorili, ale aký to má súvis s tým, čo sa pýtam, lebo nie celkom rozumiem a všetko som vysvetlila.
To je naozaj ten život bez chlapa taký ťažký? Lebo denno-denne sú tu tieto témy a ja proste neviem pochopiť, k čomu je jednej žene v najlepších rokoch takýto chvost na krk...
Povedala si, že každý bývate vo svojom. Občas prespíte u seba navzájom.
Nenapísala si, či plánujete bývať potom spolu, svadbu...
Súvis to má s tým, že nakoľko beriete tento vzťah obaja ako perspektívny do budúcnosti.
Pretože, ak je to naozaj seriózny vzťah, tak sa ozaj mohol len pozabudnúť, že dcéra bola niekde vonku. Možno si myslel, že ti to spomínal.
Ale keby neplánuje s tebou budúcnosť, tak to môže znamenať, že ťa berie len na trávenie voľného času, keď mu to vyhovuje. A inak, jeho život je len jeho, bez teba, nie vy dvaja spolu.
Preto je to dôležité.
Ten jeho komentár k menštruácii je síce zvláštny, ale tak ty si ho poznáš, či aj inokedy občas povie niečo zvláštne, takže sa nad tým netreba zamýšľať..
Počkať a čo si sa pýtala? Lebo v závere iba to,že či si už ty debil. Čo ťa vlastne trápi? Že sa mu prispôsobuješ a 4roky sa stretávate iba ako kamaráti?
Ja moc nerozumiem o čo presne ide a prečo je tá informácia, že bol sám, taká podstatná… podstatné je, že ťa pozvať nechcel, čo ale píšeš že rešpektuješ a dávaš mu priestor, takže ta trápi presne čo?… a možno on ten priestor bral akože tvoj záujem ochladol…neviem ako bolo toto celé komunikované… respektíve, za mňa osobne, ak to dospelo do bodu, že treba priestor, aj keď spolu nebývate, tak by som to vnímala, že to celé ide do kytek… ale rôzni ľudia majú rôzne hranice, čo sa týka spolu stráveného času
Máš kamaráta s výhodami u ktorého občas prespíš. Neviem prečo by ti mal hovoriť všetko, ani ty nemusíš. Príliš si sa upla na neho. Ty ho niekedy pozveš k sebe či len chodíš k nemu?
Ja moc nerozumiem o čo presne ide a prečo je tá informácia, že bol sám, taká podstatná… podstatné je, že ťa pozvať nechcel, čo ale píšeš že rešpektuješ a dávaš mu priestor, takže ta trápi presne čo?… a možno on ten priestor bral akože tvoj záujem ochladol…neviem ako bolo toto celé komunikované… respektíve, za mňa osobne, ak to dospelo do bodu, že treba priestor, aj keď spolu nebývate, tak by som to vnímala, že to celé ide do kytek… ale rôzni ľudia majú rôzne hranice, čo sa týka spolu stráveného času
@lindous nie, pozvať ma zjavne chcel, dnes, aj by mi to povedal, ale dcéra príde domov. A to, že som dostala by ma to nemalo žiaden vplyv, spolu by sme boli tak, či tak.
Povedala si, že každý bývate vo svojom. Občas prespíte u seba navzájom.
Nenapísala si, či plánujete bývať potom spolu, svadbu...
Súvis to má s tým, že nakoľko beriete tento vzťah obaja ako perspektívny do budúcnosti.
Pretože, ak je to naozaj seriózny vzťah, tak sa ozaj mohol len pozabudnúť, že dcéra bola niekde vonku. Možno si myslel, že ti to spomínal.
Ale keby neplánuje s tebou budúcnosť, tak to môže znamenať, že ťa berie len na trávenie voľného času, keď mu to vyhovuje. A inak, jeho život je len jeho, bez teba, nie vy dvaja spolu.
Preto je to dôležité.
Ten jeho komentár k menštruácii je síce zvláštny, ale tak ty si ho poznáš, či aj inokedy občas povie niečo zvláštne, takže sa nad tým netreba zamýšľať..
@unicornlady pre mňa nie je dôležité spolu bývať. Myslím, že aj napriek tomu môžeme mať vážny vzťah. Pre mňa to vtedy - keď je exkluzívny (teda vernosť sa berie ako samozrejmosť), dôverujeme si navzájom, vieme sa na seba vo všetkom spoľahnúť, pomáhame si navzájom, sme tu pre seba v dobrom aj zlom, poznáme svoje klady a zápory a napriek tomu sme spolu, ľúbime sa a keď nie sme spolu 3 dni, je nám sakra zle. Dokážeme sa navzájom rozosmiať, ale aj byť ticho a chceme pri sebe zostarnúť. To je pre mňa synonymom vážneho vzťahu. Že si jeden bez druhého svoj život už nevieme predstaviť.
Máš kamaráta s výhodami u ktorého občas prespíš. Neviem prečo by ti mal hovoriť všetko, ani ty nemusíš. Príliš si sa upla na neho. Ty ho niekedy pozveš k sebe či len chodíš k nemu?
@januska12323 chodí ku mne domov, ja ku nemu, jeho dcéra ku mne a sme spolu aj všetci traja. Aj na dovolenky spolu chodíme, aj my dvaja zvlášť.
Divný vzťah...bolo ste spolu včera a nič ti nepovedal.Kolko x u neho z mesiaca prespis?Príde mi to, že potrebuje vyplniť čas, ale večer mať svoj kľud.Ok, nech ho má aj si na to pristúpila, ale nebavilo by ma ako teenegerke chodiť domov, keď ste sami.Ak to berieš tak ako píšeš, že nie je dôležité spolu bývať tak by ťa nemalo rozhodiť, že ti to včera nepovedal načo?Veď aj tak tam ideš len, keď to navrhne on a to by mi vadilo.Cakat na zavolanie po 4 r by mi to vadilo, ale zase nehovorím, že sa mu tam máš nasťahovať
Ešte by si nám mohla ozrejmiť, kde je problém
Lebo chudák chlap nič, absolútne nič nespravil.
Divný vzťah...bolo ste spolu včera a nič ti nepovedal.Kolko x u neho z mesiaca prespis?Príde mi to, že potrebuje vyplniť čas, ale večer mať svoj kľud.Ok, nech ho má aj si na to pristúpila, ale nebavilo by ma ako teenegerke chodiť domov, keď ste sami.Ak to berieš tak ako píšeš, že nie je dôležité spolu bývať tak by ťa nemalo rozhodiť, že ti to včera nepovedal načo?Veď aj tak tam ideš len, keď to navrhne on a to by mi vadilo.Cakat na zavolanie po 4 r by mi to vadilo, ale zase nehovorím, že sa mu tam máš nasťahovať
@luccija nečakám na zavolanie. On chodí ku mne, ale ak chceme spolu prespať, tak u mňa to nejde, mám malú posteľ pre dvoch. Čiže ja spím doma sama. A nerozumiem na zavolanie. Nemali sme spolu sex niekoľko mesiacov. Kvôli mojej operácii. Čiže nečakám nikam na zavolanie. Ale príde absolútne normálne, že mi povie, že dcéra išla na chatu. To je všetko.
A teraz tu opisuješ, aký máte dokonalý vzťah, chodíte spolu na dovolenky, aj s dcérou.
Na začiatku, keď niekto spomenul, že či je to kamarát s výhodami. Tak si napísala "už aj bez výhod".
To čo znamená?
Že ste začínali ako kamaráti s výhodami a teraz je z toho viac? (povedal ti, že ťa ľúbi alebo niečo?)
Alebo ste teda fungovali intímne a teraz už dlhšie nič nebolo?
Ak ta mrzi, ze ti nehovori vsetko, tak ani ty mu vsetko nehovor o sebe. Ja to ani nepovazujem za spravne, hoci nie kazdy to tak asi berie vo vztahu.
A teraz tu opisuješ, aký máte dokonalý vzťah, chodíte spolu na dovolenky, aj s dcérou.
Na začiatku, keď niekto spomenul, že či je to kamarát s výhodami. Tak si napísala "už aj bez výhod".
To čo znamená?
Že ste začínali ako kamaráti s výhodami a teraz je z toho viac? (povedal ti, že ťa ľúbi alebo niečo?)
Alebo ste teda fungovali intímne a teraz už dlhšie nič nebolo?
@unicornlady povedal mi, že ma miluje, že si život bezo mňa nevie predstaviť. Sme zasnúbení. Svadbu neriešime, možno raz, nepotrpím si na to. Čo sa týka spoločného bývania, uvidíme. Zrejme keď sa dcéra osamostatní, ale možno nie. Neviem. Mne to popravde vyhovuje takto. Možno raz nebude, ale neriešim to.
Štvorročný vzťah, ktorý sa nikde neposúva...a podľa popisu to vyzerá skôr na kamarátstvo s výhodami, a výhody nemusia byť len sex. Ale napríklad aj to, že keď mu to aktuálne vyhovuje ste spolu, keď nie má svoj kľud. A ty vlastne píšeš, že mu dávaš priestor, tak z tohto pohľadu nespravil nič zlé. Osobne si myslím, z vlastnej skúsenosti aj čo mám vypozorované z okolia, žiaden zaľúbený muž, ktorý so ženou plánuje budúcnosť, nebude čakať toľko rokov, aby si ju nasťahoval k sebe.
Ja to teraz nemyslím nijak útočne, ale načo ste sa teda zasnúbili, ak nevieš, či svadba bude. A nevieš, či bývať spolu budete.
Naozaj ti to takto vyhovuje alebo si to len nahováraš?
Štvorročný vzťah, ktorý sa nikde neposúva...a podľa popisu to vyzerá skôr na kamarátstvo s výhodami, a výhody nemusia byť len sex. Ale napríklad aj to, že keď mu to aktuálne vyhovuje ste spolu, keď nie má svoj kľud. A ty vlastne píšeš, že mu dávaš priestor, tak z tohto pohľadu nespravil nič zlé. Osobne si myslím, z vlastnej skúsenosti aj čo mám vypozorované z okolia, žiaden zaľúbený muž, ktorý so ženou plánuje budúcnosť, nebude čakať toľko rokov, aby si ju nasťahoval k sebe.
@smoulingirl ale ja som mu od začiatku povedala, že nebudeme spolu bývať. Že ak chce so mnou mať vzťah, tak takto. On s tým súhlasil. Že ak to budem cítiť inak.. on si ma chcel posichrovať a ukázať mi, že ma naozaj miluje, tak ma požiadal o ruku. Ale s tým, že svadba nebude teraz, jedného dňa, keď to bude mať pridanú hodnotu pre nás oboch.

Cože? Ta 3. veta od konca nemá zmysel. Však žena predsa vie, kedy má MS, či?
Inak váš problém sa mi zdá inde. Možno až tak nepotrebuje tvoju spolocnost alebo vztah s tebou?