icon

Sklamanie zo starých priateľstiev po návrate domov

22. máj 2025

Ženy ja som tak sklamaná, že mám sto chutí ujsť, či bežať het tak dlho ako vládzem....
Tak aby som načrtla, s mužom pochádzame so stejnej dediny zo stredného Slovenska. Vypadli sme z domu spolu, začala sme žiť svoj život realizovať vlastne sny. Muž začal podnikať aj mu dobre šlo, ale v prenajatých priestoroch sa nedalo rozširovať. Potom náhle zomrel svokor a on zdedil nielen dom ale aj priestory s veľkým potenciálom rastu a rozvoja. Tak sme sa rozhodli pre sťahovanie.
Aj keď všetko vyzerá ako keď sme odchádzali pod povrchom je všetko iné.... horšie. Myslela som si že moje deti sa budú kamarátiť s deťmi mojich kamarátok v rovnakom veku, sú z dobrých rodín ako bude super, bárs by sa ani nestretli. A niekdajšie kamošky ....jedna ukazuje prstom na druhú aká je bonzáčka, že si mám dávať pozor čo pred ňou poviem. Navzájom sa udávajú. Fotia každé 💩a vešajú do skupiny na fbc. Samé ohováranie a klebety. Až mi je do plaču taká som sklamaná.

kitycat
22. máj 2025

No ano... ocakavania vs realita byvaju castokrat odlisne.

Ako dlho ste naspat? Veci si este mozu sadnut 🙂

marca12
22. máj 2025

Nemusis byt viazana na stare kamaratky. Casom spoznas novych ludi. Isla si do toho s velkym idealom. Verim,ze casom si najdes dobru partiu a aj deti dobrych kamaratov. To,ze je niekto z dobrej rodiny,neznamena,ze ma aj dobre srdce. Tou dobrou rodinou asi myslis dobre situovanych ludi?

autor
22. máj 2025
@kitycat

No ano... ocakavania vs realita byvaju castokrat odlisne.

Ako dlho ste naspat? Veci si este mozu sadnut 🙂

@kitycat sťahovali sme sa vlani v lete, mám na 90%. HO prácu, ale sem tam som sa musela vrátiť aj do kancelárie. V byte v meste sme už mali stiesnené podmienky ale obaja sme chceli ešte jedno dieťa, aj sa nám pošťastilo, ale momentálne som PN. Doteraz som nemala čas vnímať okolie, ľudí okolo seba, najradšej by som zamkla bránu a kľúče zaklopala na záhrade

autor
22. máj 2025
@marca12

Nemusis byt viazana na stare kamaratky. Casom spoznas novych ludi. Isla si do toho s velkym idealom. Verim,ze casom si najdes dobru partiu a aj deti dobrych kamaratov. To,ze je niekto z dobrej rodiny,neznamena,ze ma aj dobre srdce. Tou dobrou rodinou asi myslis dobre situovanych ludi?

@marca12 nie, inteligentných, vzdelaných ľudí , za ten čas čo sme späť dcéra mojej niekdajšej najlepšej kamošky bola dva krát v nemocnici kvôli oprave alkoholom. Rodičov starých rodičov má pedagógov, psychológov,a pod.
Dedina rozdelená na starostovi stranu a toho druhého čo prehral o pár hlasov. Proste sú na nože. Začala som sa s cudzími ženami rozprávať na ihrisku buď kydali na starostu a tých čo pracujú na úrade alebo na tú druhú partiu...

hipuska
22. máj 2025

Ja ťa plne chápem. Ja som sa vrátila na dedinu a je to des, čo sa týka týchto veci. Moje deti nezapadli. Syn je 9 tak, má ambície a nejde ani na koncoročný večierok a chatu. Povedal mi, mami aj tak sa tam všetci opijú. Ja som tiež mala staré kamošky z detstva a teda, to je závisť a ohováranie z každej strany. A akurát som si povedala minule leto že dosť. Prerušila som kontakty a našla si nové priateľstvá. Akurát sa to rok rozbiehalo a teraz v lete plánujeme spoločnú dovolenku

cacianka
23. máj 2025

ked sa pozrieš na mapu, uvidíš cesty, cestičky, chodníčky. nechodíme všetci po jednej z nich. všetci sa vekom a okolnosťami meníme, na všetky strany. aj ty môžeš niekomu zo starej generácie pripadať úplne iná, hnusná, nadradená, pyšná, príjemná, milá, prívetivá.
tak ako ty vnímaš že sa ľudia zmenili, zmenili ste sa aj vy s mužom

autor
23. máj 2025
@cacianka

ked sa pozrieš na mapu, uvidíš cesty, cestičky, chodníčky. nechodíme všetci po jednej z nich. všetci sa vekom a okolnosťami meníme, na všetky strany. aj ty môžeš niekomu zo starej generácie pripadať úplne iná, hnusná, nadradená, pyšná, príjemná, milá, prívetivá.
tak ako ty vnímaš že sa ľudia zmenili, zmenili ste sa aj vy s mužom

@cacianka toto nie je o mape a cestičkách. Kadejakých ľudí je aj vo veľkomestách, ale toto som ešte nezažila. Sadnem si na terasu s akože kamoškou na kávičku a krátko na to má druhá upozorní aby som si dala sakra pozor čo jej poviem, lebo .... Čakám na kuriéra, prihovorí sa mi suseda, a na druhý deň má už sesternica upozorní, aby som si dala pozor, lebo je bonzáčka a udáva každého. Tu už treba pomalí papier aj na bežnú susedskú výpomoc. Spolužiak fotí všetko čo si zmyslí a náhlasuje na životné prostredie, hygienu, ochranu zvierat atď. Ďalší fotí traktory a poľnohospodárske stroje a nejakým spôsobom meria rýchlosť a hluk, všetko to vycapí na fbc. Líšky si chodia po dedine a hydina mizne každú noc. Ďalší všade fotí nelegálne skládky , ale že by si dali brigádu a odpratali to nie. To je takéto ešte niekde?

tykat
23. máj 2025

Ako sa hovori... nevstupis dvakrat to tej istej rieky.
Vy ste odisli a dedina sa zatial zmenila. Ako dlho ste boli prec?

luccija
23. máj 2025

Možno to bolo také aj predtým, ale si to tak nevnímala a, keď si sa odsťahovala bola si medzi inými ludmi, iné problémy...v každej dedine sa rieši starosta, kto kúpil podvodom aké pozemky, kde kto vyhodil odpadky do lesa.U vás na dedine majú ľudia asi veľa času🙂niekedy je anonymita mesta lepsia

martin96321
23. máj 2025

Este si nepochopila slovensku náturu?😇 Potrebujeme nutne k zivotu niekoho na koho mozme ukazat prstom. Inac by nas zivot nemal zmysel. A ak sa vám nedajboze bude darit v podnikani,este len vtedy budes za ludru.....to sa nerobi

autor
23. máj 2025
@tykat

Ako sa hovori... nevstupis dvakrat to tej istej rieky.
Vy ste odisli a dedina sa zatial zmenila. Ako dlho ste boli prec?

@tykat ak počítame aj školu tak cca dvadsať rokov

bielasovicka
23. máj 2025

20 rokov? No tak je jasné že sa odvtedy všetko zmenilo. Ved to je všade tak

autor
26. máj 2025
@bielasovicka

20 rokov? No tak je jasné že sa odvtedy všetko zmenilo. Ved to je všade tak

@bielasovicka no je to dosť ale o to väčšie je aj sklamanie. Ešte taký prípad čo ma priam šokoval. Kamoška pravidelne dávala na soc sieťe mapky s s tasami, toľko km bežala s takým navýšením, toľko bola na bike. Ja z diaľky, aké je super že popri deťoch a všetkých povinnostiach má

autor
26. máj 2025

čas na seba, stará sa o svoje zdravie. A skutočnosť? Ona nepracovala na ttp už 17 rokov. Sem tam brigády a vpp. Nadáva na ex na výživné, ale odmieta vstať ráno pred siedmou na bus do roboty, zavidí mi moju HO prácu, chce aby som jej niečo našla ale všetko neguje.

bielasovicka
26. máj 2025

Kašli na ňu. Nič jej nezhanaj. Pre ňu asi nič nebude dobré. Povedz, že nemáš čas, máš toho veľa, ináč takýchto ľudí neznášam.🤨

autor
26. máj 2025
@bielasovicka

Kašli na ňu. Nič jej nezhanaj. Pre ňu asi nič nebude dobré. Povedz, že nemáš čas, máš toho veľa, ináč takýchto ľudí neznášam.🤨

@bielasovicka jednak som sa jej snažila slušne povedať, že mať home office, to nie je len tak, a vlastne čo by vo firme môjho muža alebo spoločnosti kde pracujem robila ona bez jazykových znalostí s učnovkou, v odbore v ktorom nechce pracovať.
Beztak, čo som napísala je iba špička ľadovca