icon

Skúsenosti s finančným zneužívaním priateľmi

28. apr 2025

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či sa niekomu z Vás stalo, že ho človek ktorého spoznal finančne zneužíval skrz vylíčenú náročnú životnú situáciu. Náročná životná situácia rozumej - zdieľal príbeh a následne požiadal o pomoc, hral na súcit a vytvoril si s Vami väzbu, na základe ktorej Vás mohol vydierať - moja priateľka, napr.
Ďakujem za zdieľanie skúsenosti, resp. ak viete o niekom vo Vašom okolí, že sa mu niečo také stalo a ako sa s tým vyrovnal, keď si uvedomil, že je vlastne len zneužívaný.

pribinak
28. apr 2025

Nie. Toto by bola stopka vo vzťahu

denkabemommy
28. apr 2025

Nie, nenechala by som sa finančne nikým využívať, o svojich financiách rozhodujem sama, pomôžem, keď to uznám za vhodné, nie keď mi niekto povie, že nemá z čoho zaplatiť deťom jedlo (najmä ak viem ako žije)

bystrozraky
28. apr 2025

hehe toto co popisujes je presene ako funguju narcisti. Na zaciatku hned zdielaju nieco c ma vyvolat sucit a podla toho ako zareagujes, zvolia dalsie kroky. Ber to ako cennu lekciu do zivota 🙂 ja som sa tiez takto poucil 🙂 Mam neikede v profile aj video, kde slovensky odbornik presne toto popisuje. Prajme pekny den ;)

autor
28. apr 2025
@bystrozraky

hehe toto co popisujes je presene ako funguju narcisti. Na zaciatku hned zdielaju nieco c ma vyvolat sucit a podla toho ako zareagujes, zvolia dalsie kroky. Ber to ako cennu lekciu do zivota 🙂 ja som sa tiez takto poucil 🙂 Mam neikede v profile aj video, kde slovensky odbornik presne toto popisuje. Prajme pekny den ;)

@bystrozraky Ďakujem za skúsenosť 🙂 , áno pravdepodobne šlo o narcistu a inak patologickú osobnosť.

lucia13022023
28. apr 2025

Osobnú nie, ale veľmi blízku. Žiaľ išlo o osobu, ktorá bola rodina, veľmi blízka a teda bolo to veľmi ťažké odstrihnúť od seba takúto osobu a ešte ťažšie uvedomiť si to, že ťa len využíva.

autor
28. apr 2025
@lucia13022023

Osobnú nie, ale veľmi blízku. Žiaľ išlo o osobu, ktorá bola rodina, veľmi blízka a teda bolo to veľmi ťažké odstrihnúť od seba takúto osobu a ešte ťažšie uvedomiť si to, že ťa len využíva.

@lucia13022023 Áno, toto je na tom, čo najťažšie priznať si túto skutočnosť.

sova7
28. apr 2025

Ukončiť to hneď ako zistíš že je to zneužívanie a nikomu nepoziciavat v nijakom prípade peniaze.

astronaut321
28. apr 2025

Bola by s tebou tá osoba, keby si peniaze nemala? Myslím si, že treba hľadať odpoveď na túto otázku. Bohužiaľ sme na Slovensku a veľa ľudí je v zlej životnej situácii. Niekto sa vyhrabe a niekto ťažko.