Skúsenosti s finančným zneužívaním priateľmi
Ahojte, chcela by som sa spýtať, či sa niekomu z Vás stalo, že ho človek ktorého spoznal finančne zneužíval skrz vylíčenú náročnú životnú situáciu. Náročná životná situácia rozumej - zdieľal príbeh a následne požiadal o pomoc, hral na súcit a vytvoril si s Vami väzbu, na základe ktorej Vás mohol vydierať - moja priateľka, napr.
Ďakujem za zdieľanie skúsenosti, resp. ak viete o niekom vo Vašom okolí, že sa mu niečo také stalo a ako sa s tým vyrovnal, keď si uvedomil, že je vlastne len zneužívaný.
Nie, nenechala by som sa finančne nikým využívať, o svojich financiách rozhodujem sama, pomôžem, keď to uznám za vhodné, nie keď mi niekto povie, že nemá z čoho zaplatiť deťom jedlo (najmä ak viem ako žije)
hehe toto co popisujes je presene ako funguju narcisti. Na zaciatku hned zdielaju nieco c ma vyvolat sucit a podla toho ako zareagujes, zvolia dalsie kroky. Ber to ako cennu lekciu do zivota 🙂 ja som sa tiez takto poucil 🙂 Mam neikede v profile aj video, kde slovensky odbornik presne toto popisuje. Prajme pekny den ;)
hehe toto co popisujes je presene ako funguju narcisti. Na zaciatku hned zdielaju nieco c ma vyvolat sucit a podla toho ako zareagujes, zvolia dalsie kroky. Ber to ako cennu lekciu do zivota 🙂 ja som sa tiez takto poucil 🙂 Mam neikede v profile aj video, kde slovensky odbornik presne toto popisuje. Prajme pekny den ;)
@bystrozraky Ďakujem za skúsenosť 🙂 , áno pravdepodobne šlo o narcistu a inak patologickú osobnosť.
Osobnú nie, ale veľmi blízku. Žiaľ išlo o osobu, ktorá bola rodina, veľmi blízka a teda bolo to veľmi ťažké odstrihnúť od seba takúto osobu a ešte ťažšie uvedomiť si to, že ťa len využíva.
Osobnú nie, ale veľmi blízku. Žiaľ išlo o osobu, ktorá bola rodina, veľmi blízka a teda bolo to veľmi ťažké odstrihnúť od seba takúto osobu a ešte ťažšie uvedomiť si to, že ťa len využíva.
@lucia13022023 Áno, toto je na tom, čo najťažšie priznať si túto skutočnosť.
Ukončiť to hneď ako zistíš že je to zneužívanie a nikomu nepoziciavat v nijakom prípade peniaze.
Bola by s tebou tá osoba, keby si peniaze nemala? Myslím si, že treba hľadať odpoveď na túto otázku. Bohužiaľ sme na Slovensku a veľa ľudí je v zlej životnej situácii. Niekto sa vyhrabe a niekto ťažko.

Nie. Toto by bola stopka vo vzťahu