icon

Som v manželstve nešťastná. Je rozvod riešením?

15. aug 2025

Ahojte všetci, ktorí si prečítate tento môj výlev srdiečka. Som vydatá vyše roka a mame ročnú dcérku. S manželom sme chodili 5rokov. Prvá veľká láska veď to asi chápete. Už v tedy ked sme spolu chodili bolo veka príležitosti, ktoré ma mali stopnúť, ale viete ružové okuliare a cau. Je veľmi žiarlivý, nedotklivy, nepozná hranice urazí sa urobí scény všade aj pred mojou rodinou. Veľmi trápne scény žiarlivostne už len pre to keď sa na mňa pozrel kamarát z detstva. Ja som to nevidela, teda skôr nechcela vidieť. Bývame v byte bez hypotéky. Avšak staviame dom, krory ja úplne nechcem v inom meste ako mame byt bližšie k rodicom manžela. Nemám zujem o stavbu nanič čo sa týka toho domu. Lenže idem vysvetliť preco. Veľmi sa zmenil odkedy sme začali bývať na byte, veľa veľa pije, bolo strašne množstvo neskutočných hádok, urážok na moju adresu že som vyjeb****pi**kur**potkan a podobne keď si vypije hlavne vtedy. Bola už aj internetová nevera z jeho stranyku ktorej som ho ako on tvrdí dohnal ja lebo veď som bola po pôrode s nevšímala si ho so sexom každý deň . Neustále urážky ako sa obliekam, čo robím a podobne. Robím všetko čo sa týka domácnosti aj dcérky. Starám sa o ňu ja, doteraz ju nevie ani prebaliť, len tak 10minut sa pohra a už si mysli že sa staral celý deň. Čo sa týka domácnosti tak isto len ja varím periem upratujem. On nevie nič vôbec.ani len vymeniť žiarovku. Ide hlavne o to že pije hlavne kwd je s nami a pred jeho rodičmi ktorí mu pomáhajú finančne na ten som že je neviniatok že sa stara o nás a on je otec hrdina. Pritom vedia aká jw pravda vedia že pije veľa krát keď k nám prišli ho zobrali domov aby nám neublizival psychicky kwd bol opitý . Ale na druhý deň už všetko zabudnuté a že treba znova šancu dať mu. Milionkrat som mu dala znova šancu, vrátila sa aj keď mi ubližoval psychicky…ja sa chcem rozviesť ale naberam odvahu. Stále zo všetkého čosi spravi obviňuje mna. Ako z všetko môžem ja ako kvôli mne a stalw takto. Hlavne kvôli malej, chcem aby vyrastala s mamou ktorá sa stalw nebojí keď príde otec, ktorá nebude slúžkou alw ženou a matkou ktorá bude ľúbena a nie urazena a klamana. Ja viem že jw to moja vina lebo som vedela aký je a aj tak som si ho vzala lebo však tehotná a nemala svadbu … bol nátlak hlavne z jeho strany. Moja rodina nechcela a doteraz deti stranu mne. Vie aký je. O malú sa nestará, jedine čo cele dni robi je že ju natáča a forinsvojim rodicom akože sa jej venuje a pritom to mienke vôbec pravda. nepomáha mi a keď som týždeň u rodičov ktorý mi pomôžu tak mi nadáva že nech sa zbalím a idem so pi** keď som u našich tyzdne a že on neche byt bez dcéry . Pritom keď po týždni prišiel k nám tam od rana sa ozieral.
Ťažko sa mi píše o tom.. keby mám písať všetky scény všetko tak sme tu so zajtra. Skratka kW ro moja vina že chcem muža ktorý denne nepije ? Že chcem muža ktorý mi pomôže uvariť aspoň sprostý čaj kwd už nič iné a nebude ma len urážať nepomahat mi. Ja neviem , fakt som ja divná ? Ja už ani svokrovcov nemôžem cítiť a mala som och rada ale neskutočne sa mi zhnusili aj tým že nonstop nátlak na mňa až odpustím a kwd poviem že sa chcem rozviesť tak že ok že však dom sa predá.. ako ja neviem čo som j divná alebo čo

Strana
z2
petamich
15. aug 2025

Naozaj potrebujes pocut, ze tvoj muz je chory a vas vztah je chory? Myslim, ze to vies aj sama.

Cim skor sa rozved, vysporiadaj a daj si sama sebe sancu na normalny zivot a svojmu dietatu tiez.

sova7
15. aug 2025

Ani som to nedočítala. Len kde tu utrzky. Ale ak su tu ženy v podobnej situácii ešte na začiatku vzťahu tak takto to dopadne ak neodidete a neukoncite to včas. Divná budeš autorka ak v tomto cvokhause ostanes žiť. Muž je alkoholik chorobne ziarlivy chce žiť blízko rodičov ktorý sú na jeho strane. Ty chces aby dcéra vyrastala s takýmto človekom? A ozaj tie videá skutočne posiela rodičom? A prezradim ti tajomstvo. Už nie je stredovek dieťa a tehotná môžeš byť aj bez svadby. Prosím ťa zapni konečne rozum začni sa správať ako matka nepočúvaj kde ti čo kto povie a natara a urob niečo preto aby si s týchto sraciek dostala svoje dieťa a ano aj seba. Neverím že ťa teší byť rohozkou. Právnik úrady riešiť styk s dieťaťom ale už sa rozhyb. Hádam nechceš čakať až ťa ešte aj zbije

anna777115
15. aug 2025

Nie, nič z toho čo ti vraví nie je tvoja vina, každý sme tu na svete sami za seba a naše rozhodnutia robíme z vlastnej iniciatívy. Tvoje rozhodnutie by malo byť čím skôr sa odpútať od tohto manipulanta, dcéra je ešte maličká,nijako vážne ju to nepostihne a ty máš do budúcna veľkú šancu byť šťastná s človekom, čo si ťa bude vážiť. Nezostávaj s týmto šašom. Rieš, seba a malú.

maca1984
15. aug 2025

Nie si divná.
Prosím ťa, urob pre svoj život, a život svojho/vášho dieťaťa zmenu k lepšiemu.
Nebuď s blbom alkoholikom.

domkakvet
15. aug 2025

@anonym_autor uz si mala byt prec, na co cakas.

cacianka
15. aug 2025

Toto je tak závadný kus chlapa, že snáď horší nemôže byť !
To že si urobila jedno hlúpe rozhodnutie a aj tak si zvolila sobáš, je jedna vec, ale druhú hlúposť a este ďalšie už nerob.
Máš rodinu, ktorá ťa podporí, pomôže, je to tvoja vlastná rodina, vlastná krv, tak sa vyser na hentoho nepodarka, vráť ho jeho nepodarenej rodine, ako vadný kus - čo si vychovali čo mu tolerujú, nech si nechajú a žijú s ním. Ty nemusíš. Vieš prečo ťa stále presviedčajú, že máš odpustiť, dať aj 157. šancu ? Lebo vedia aký debil to je, oni sa ho zbavili, zavesili ho na krk tebe a staraj sa ! A hlavne nerob zlo svojej dcérke , prosím ťa. Ona to veľmi dobre vníma, aký je jej tatko, ale nievie že to takýto nemá byť, že sú aj dobrí otcovia, milujúci, nežiarliví a nealkoholickí tatkovia. Vykašli sa na dom, rieš si bývanie, nevieme komu patrí byt kde žijete teraz, zbav sa toho prepitého bremena. Urob svojej dcérke šťastný život, ale aj sebe. Si mladá silná a veríme že to zvládneš. 🍀

krisbar
15. aug 2025

Opat jedna zena, co sa vyrozpravala a zivot ide dalej.a my co mame funkcne vztahy, si hovorime "boze ako v tom moze zit!" A empaticky nas je ta luto. Ale TY si ta, co robi rozhodnutia.

kitycat
15. aug 2025

@anonym_autor naco tento epos? Naco vycet tohoto spolunazivania? Tu ti vsetky napiseme Ano, rozved sa.

Ale spravis to? Ja nechapem ako sa dokaze jedna zena takto ponizit.
Necha sa nabuchat.
Potom si ho vezme.
Vsetko robi a necha sa urazat.
A teraz premysla ci chce tak vela...

Takyto posranťy zivot, pretoze s nim budes v kontakte aj napriek rozvodu dalsich 17 rokov

gribka1
15. aug 2025

Utekaj čo najskôr.

anonym_0a6052
15. aug 2025

@anonym_autor On si ťa neváži. Raz by mi môj muž povedal škaredo a balila by som kufre. Sama vidíš, že to nie je správne a nechceš,aby tvoje dieťa videlo takéto správanie. Ak máš ísť kde, tak by som sa potichu zbalila a odišla. A určite sa nedaj presvedčiť , až sa vrátiš. Keď pije jeho zlé správanie sa bude stupňovať. Po roku a možno aj skôr si povieš prečo som neodišla skôr.

maminkadeticiek
15. aug 2025

Si normalna ze si este nepodala ziadost o rozvod?Ako vazne si normalna????

sova7
15. aug 2025
@maminkadeticiek

Si normalna ze si este nepodala ziadost o rozvod?Ako vazne si normalna????

autor
15. aug 2025

Chcem sa rozviesť, alw chcem aby dcéra bola prisúdené len mne ale keď sim isl na materskú bola som na úrade práce. Bojím sa že keď nemám prácu mi ju nedajú. A jemu ju nedám lebo viem že ju bude huckat proti mne. Ona je moje všetko a nechem o ňu prísť.

derdia
15. aug 2025

@anonym_autor chod k rodičom, na výlet, a ostaň tam dokiaľ neporiesis rozvod... Daj pozor aby ti neublížil!!!!o dieťa neprídeš. Ty si jej prvoradá príbuzná!!! Ty si ju vynosila, porodila, vstavala...musis sa dostať preč z toho toxické ho prostredia.

maminkadeticiek
15. aug 2025

Boze kto by ti ju bral netaraj hluposti.Uz nejdem plytvat energiou,z jednej vety mi je jasne kolka bije.Rob ako uznas za vhodne

autor
15. aug 2025

Vyhráža sa mi že urobí všetko pre ro aby som o ňu prišla. Toto ma stopuje

autor
15. aug 2025

Ďakujem aj tak za názory, a vaše nestranne pohľady.

krisbar
15. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor jasne! Chlap co s nou nevie stravit 10 min si ju vezme na 24/7. Nerozumies, ze to je ako vsetko co robi len cista manipulacia a vydieranie? Najdi si dobru pravnicku, ked bude opity, narob si videa a nema sancu pomaly ani na hodinu v sobotu denne bez tvojej pritomnosti.

mk22
15. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor co to trepes, ze ti ju vezme.
To vážne sa toho bojis?
Véd si matka.
Vezmi sa a odíd k rodičom a vusc sa nevracaj. Nikdy.
Zachran seba aj dieťa.
Tvoj chuj sa nikdy nezmení a teda za rok manželstva toho stihol až az

lenuska9999
15. aug 2025

@anonym_autor určite sa rozvod, tvoje zmýšľanie je správne. Netreba ti doma pijaka a tvoja dcéra sa nepotrebuje na to pozerať. Potom si v dospelosti nájde rovnaké hovädo, lebo si nebude vážiť samu seba, lebo bude poznať tento vzorec správania od teba … naozaj viem, že je to ťažké, ale je to správne. Určite už začni zbierať dôkazy o tom ako pije, foť si napr konverazcie vaše , fľaše doma atd. Svedecké výpovede by boli fajn. Aby si to mohla použiť na súde. Neboj, alkoholikovi dieťa nikto neprisudi. To ani do striedavej starostlivosti. Popros rodičov o pomoc, buď u nich kým sa postavíš na nohy

ika02
15. aug 2025

Ahoj, hlavne maj svedkov a iné dôkazy (nahrávaj nadávky, vyhrážky...) o jeho chlastaní. Neboj sa, keď sa ho opýta sudca na meno detskej lekárky, na veľkosť oblečenia, ktoré dieťa aktuálne nosí atď., určite nebude vedieť. Trvaj na tom, že sa nestará, je agresívny, vulgárny...
Žiadaj styk len každý druhý víkend. Keby žiadal striedavku, trvaj na súdno-znaleckom dokazovaní (psych.posudok). Je to manipulátor a správa sa k Tebe ako k handre. Odíď čo najskôr. Držím prsty.

januska12323
15. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor jasné alkoholik sa zrazu stane vzorným oteckom 24/7. Rozmýšľaj trošku, máš kam ísť, rodičia ti pomôžu, dcéra pôjde neskôr do škôlky a ty do roboty. Zvládneš to a o 5 rokov sa obzrieš a nebudeš chápať na čo si čakala.

vladuska20
15. aug 2025

Tak takemu alkoholikovi asi tazko zveria malu,ty pekne uz davno si mala podat o rozvod a mala si mat klud a pokoj.Tak uz necakaj ani chvilu.

ninka99865
15. aug 2025

A byt je koho?

vilma7
15. aug 2025

On da ti.moze kľudne vyhrážať. Keď pride na lámanie chleba tak sa akurát ožerie a nespraví nič.

cacianka
15. aug 2025

99% týchto typov sa vyhráža, že matke zoberie dieťa, a skutek utek. Prázdne reči ožrana. Konaj čím skôr, kým je dcérka malá a nás vyššiu šancu že nebudete mať striedavku, ani celý víkend, ale max pár hodín aj to v tvojej prítomnosti. A keď je takýto, tak aj to sa ožere a nepríde, alebo máš veľmi pádny dôvod mu dcéru nevydať, do rúk alkoholika. Návrh na rozvod zvládneš napísať aj sama, vzorov nájdeš mrte na nete, upravíš podľa vašich potrieb, alebo ak máš dosť € tak si zaplať advokáta. Môžeš využiť aj cpp ( centrum právnej pomoci), na ich stránke nájdeš pravidlá pomoci zadarmo. Nepíšeš koho je byt, ako ho vieš poriešiť a nezostať s holou onou. Už to že máš podporu rodiny je výborný základ, kým dostanete termín zbierajú dôkazy a svedectvá o jeho alkoholizmu a správaní k tebe, svedkov popros aby svedčili na súde, prípadne napísali čestné vyhlásenie.
Žena spamätaj sa a rieš, hádam tu nechceš plakať každý mesiac a nič neurobiť

autor
16. aug 2025

Byt kúpil on ešte pred tým sko sme sa vzali. Takže neviem čo dalej. Nech si ho nechá, chcem len konečne dobrý život s nie žiť stále v strachu. Kde nájdem tie papiere k rozvodu?

autor
16. aug 2025

Len sa bojím že keď nemám prácu či to zaváži na súde a nezveria mi ju. O prácu som prišla zo zdravotných dôvodov. Potom som ostala hneď tehotná. Dcéra ma len rok takže ešte praca neprichádza do úvahy ale aj tak. Ma s tým niekto skúsenosti ?

cacianka
16. aug 2025
@anonym_autor

Byt kúpil on ešte pred tým sko sme sa vzali. Takže neviem čo dalej. Nech si ho nechá, chcem len konečne dobrý život s nie žiť stále v strachu. Kde nájdem tie papiere k rozvodu?

@anonym_autor vzory nájdeš ľahko na nete. Návrh na rozvod, vzory podaní, vyhľadaj si na nete CPP, aké majú pravidlá a kde máš najbližšiu pobočku, objednaj sa , ak si na MD máš nárok na bezplatnú právnu pomoc. Taktiež môžeš ísť na UPSVAR, aj tak váš spis pridelia koliznej, ktorá bude hájiť záujmy dieťaťa. Nikomu nič nehovor, ries diskrétne , zdover sa len ozaj dôveryhodnej osobe, rodine.

mk22
16. aug 2025
@cacianka

@anonym_autor vzory nájdeš ľahko na nete. Návrh na rozvod, vzory podaní, vyhľadaj si na nete CPP, aké majú pravidlá a kde máš najbližšiu pobočku, objednaj sa , ak si na MD máš nárok na bezplatnú právnu pomoc. Taktiež môžeš ísť na UPSVAR, aj tak váš spis pridelia koliznej, ktorá bude hájiť záujmy dieťaťa. Nikomu nič nehovor, ries diskrétne , zdover sa len ozaj dôveryhodnej osobe, rodine.

@anonym_autor nenechaj sa zastrašiť ze ti vezme dcéru, too jedine vie, vyhrážať sa.
Alkoholikovi nikdy nezveria dieťa, neboj sa.
Ako píše
@cacianka vyhľadaj si v tvojej blízkosti cpp centrum právnej pomoci, kde ta nasmeruju poradia.

Strana
z2