Som zúfalá z odchodu priateľa za prácou do zahraničia
Ahojte, môj priateľ s ktorým sme niekoľko rokov ide odísť do zahraničia kvôli € ktoré potrebuje na SK mal skvelý plat avšak tvrdí, ze z toho nevie vyplatiť všetky veci ide do DE a to tak, že tam bude chodiť 3tyzde tam a týždeň doma, ťažko znášam zmeny a mám traumu z odlúčenia od detstva. Hrozne plačem cele dni, môžem robiť čokoľvek tak neviem sa odreagovať a nemyslieť na to zle, nikdy som to takto nechcela avšak okolnosti nedovolia 😭 každý deň je rovnaký, nemám skoro nikoho okolo seba s kým by som mohla tráviť čas a už aj keď som s niekým tak sa mi tlačia slzy, môžem sa hocijako zamestnávať všade aj v práci sa musím ísť vyplakať na wc, asi len hľadám utesenie či je tu tiež niekto taký ako ja. Som zúfalá 😔
Joj, nemozes byt takto zavisla na druhych…to nikdy nebudes stastna
Chudák chlap, ten vie, prečo je aj po rokoch stále len priateľ a prečo odchádza a peniaze sú zrejme len výhovorka. Neexistuje nič horšie ako precitlivená, preafektovaná, nesamostatná žena, ktorá v kuse bezdôvodne narieka. Od takej každý uteká. Traumy sa liečia u psychiatra, nie na partnerovi. Pozri sa na to tak, že budeš mať čas na terapie.
@heleninamama vravíš to ako keby sa pocity dali ľahko ovládať, ja to takto cítiť nechcem, ale ako sa dá zmeniť to čo cítim
Navstiv psychologa
lahko nie ale da sa to riesit terapiou.
3 týždne nie je žiadna hrôza, to zbehne raz dva a keď príde domov budete spolu týždeň a si aspoň budete vzácnejší.
@226lenka to áno lenže mňa desí to, že po tom týždni odíde zasa a tamto dookola a dookola to z toho mi je nevoľno keby je to jednorazovo tak nepoviem
Neviem či toto je to čo chceš počuť, ale neviem si predstaviť, že môj partner, s ktorým to je vážne a plánujeme spolu budúcnosť, by spravil takéto rozhodnutie bezomňa a určite by som mala v hlave otázniky... ja viem, že veľa rodín takto žije, no mali by s tým byť ok obaja... napríklad u nás by to bolo to najkrajnejšie riešenie a hľadali by sme spôsoby ako keď tak odísť spolu, lebo nie, nechcela by som tráviť trištvrte mesiaca sama na diaľku a to si myslím, že som dosť samostatná a prežili sme aj pár mesačné stáže od seba, ale to bolo vždy jednorázové... asi by som dosť intenzívne rozmýšľala čo ďalej..
Mne by to tiež bolo ľúto, a veľmi tazko by som to znasala, ale ty musíš vediet na akej úrovni je vas vztah
Vieš koľko ľudí takto žije ? Bohužiaľ taká je doba , predstav si napríklad mňa , som sama o chvíľku s 3 deťmi a muž pracuje v Nemecku , a ver mi nechodí len na 3 týždne keďže tam aj podnikame…keby som sa mala za každým tak rúcať ako ty tak som na psychiatrii čo nevidieť . Dnes je už iná doba chvalabohu vieme si volať písať na kamere sme každý deň fungujeme tak 7 rokov , áno zakaždým si poplačeme keď odchádza aj hlavne deti ale podporujeme sa a vieme že to robime preto aby sme sa mali dobre , môj chodi domov síce na 2 týždne ale stojí to za to užívame a vážime jeden druhého chodíme si kam chceme vyletujeme a je nám dobre
Sama píšeš že tie peniaze potrebuje na Slovensku je to ťažké , tak ho podpor .. ty si zatiaľ nájdi koníček máš prácu a ja napríklad keď sme ešte nemali deti a mal prísť domov tak som ho zakaždým prekvapila aj on mňa napríklad darčekom super večerou hocičím 🙂
Bude dobre vzchop sa
Skor ako to, ci bez neho vydrzim by som sa pytala, ake veci musi zaplatit a nevychadzaju mu zo skveleho platu. Mal vysoku hypo na dom a po zvyseni urokov je to uz neznesitelne? Alebo si ako mlady zobral pozicky na trapnu audinku a dovolenky a drinky v podnikoch..nedajboze dlhy z hazardu..to by bola prva vec, ktora by ma zaujimala a rozmyslala by som ci mi za to stoji to trapenie.
@lonely66 lenže , aj my sme nejak začínali a deti prišli až po troch rokoch vzťahu a od začiatku do zahraničia chodil , preto som jej písala nech si nájde koníček plus nech jeho príchod zakaždým okorení 🙂 tak som to robila ja
A ro predsa nenapisala ci ju chce alebo nechce za ženu , veď to som si mohla aj ja myslieť , to je blbosť podľa mňa
Chlap si chce zarobiť lebo musí ako spomínala keby ju chcel podviesť spraví jej to aj pod nosom, lenže keď to bude takto znášať , neviem ako dlho to vydrží ..
Rodiny a hlavne tie, kde sú deti, by mali žiť spolu. A to je jedno či tu, alebo
v zahraničí. Buď sa uskromniť a pracovať na SK alebo zarábať oveľa viac v zahraničí, ale rodinu zobrať so sebou.
Smer psychiater. Čím skôr, tým lepšie .Traumu z detstva treba riešiť a nie choro lipnúť na priatelovi.
@lonely66 neboli sme manželia opakujem , keď sme sa spoznali robil v Nemecku ja na Slovensku ..
Všetko prišlo časom
Prečo si ma premyslieť čo ďalej ? To ho ma kvôli tomu opustiť lebo ona ma problém? Čo keď príde ďalší to tiež takto dopadne , veď dnes skoro každý mladý chalan robi von , ja sama zamestnávam piatich a teda ženatý je len jeden , jeden je zasnúbený a zbytok majú priateľky a teda nepocula som že by mali problémy a to pracovali tiež na Slovensku
@firma2211 Povedala by som, že dosť veľký rozdiel je v tom, že tvoj robil v Nemecku a ty si bola na Slovensku, už keď ste sa spoznali, vedeli ste, že idete do vzťahu na diaľku a bolo to rozhodnutie vás oboch mať takýto vzťah... ja by som do niečoho takého nešla, nezačala by som si s chlapom, ktorý pracuje v zahraničí, lebo proste vzťahy na diaľku nie su pre každého, mne nestačí dlhodobo sa vidieť väčšinu mesiaca iba cez kameru a pre autorku je to tiež zmena, niečo čo od vzťahu nečakala...
Chod s nim 🤷
Osobne, ak nemáte deti a tu žiadne záväzky, balím kufre a ideme tam spolu. Na Slovensku to aj tak nemá budúcnosť. Ale najprv by som sa uistila, že to myslí aj on vážne so vzťahom. Keďže tu má super plat, či je fakt motivácia ešte lepší plat alebo či je jeho odchod o niečom inom.
.

Nemôžeš ísť s ním?