icon

Spoločné záujmy a alkohol

alenkaalien
8. nov 2021

Ahojte. Poradíte my? Ide o priateľa, nemáme veľmi spoločné záujmy. Teda, on považuje za ok tráviť čas pred telkou, v krčme a plus má jeden svoj pekný osobitý záujem, o ktorom tu nechcem písať. Ja milujem pohyb, prírodu, cestovanie... Snažil sa sem tam prvé dva roky aj so mnou chodiť, no v poslednom čase to bolo už len trápenie preňho, o čom mi stále aj referoval... Takže ho nechcem už nútiť chodiť niekde kde nevládze, kde sa premáha len kvôli mne a pod. Inak navarí keď treba a poprace, nie je úplne ľavý... Len akosi pre mňa varenie a upratovanie nie je prejav lásky. Ani sedenie pred TV a v krčme... Keď chcem, aby niečo vymyslel, tak že čo by to malo byť, že veď ja som už všade bola. Akože, nemusí to byť príroda, mohol by vymyslieť aj kultúru, hocičo nové, čo by nám rozšírilo obzory, ale proste, pravda je taká, že cca 3 roky som všetko pre nás dvoch vymýšľala len ja. Ok, pred pár mesiacmi ma zobral na obed 🙂.
No ale ešte jedna podstatná vec... Cca každý druhý - tretí deň je v krčme... nevypije veľa, teda ako sa to vezme... tak tri pivá, príp. dve - tri poldeci. Lenže, naposledy sa stalo, že došiel totálne scápaný, akože na blato. Nie je vtedy agresívny, len ja som na alkohol zvyknutá nebola a proste je mi z toho neskutočne ťažko a trápne vidieť ho tak. Strácam potom zábrany, kričím po ňom, nadávam mu... viem, ani to nie je ok, no nedokážem inak ventilovať to sklamanie, aké mi tým spôsobuje. Viackrát za tie tri roky som chcela odísť - zo 3 x som mala pobalené veci, vždy ma odhovoril. Ale naposledy - v noci si len odišiel ľahnúť vedľa, že sa chce vyspať a nekomentoval môj plánovaný odchod, takže dedukujem, že mu je to už jedno... Predtým mi povedal, že sa to už nebude opakovať taká opitosť a doteraz nechápe, že čo z toho robím vedu, veď jedna opica, že ako mi tým ubližuje. Akú radu chcem? Neviem, strácam sa v tom, najlepšie by asi bolo definitívne odísť, no ťažko sa zahadzuje taký čas, ktorý bol (asi viac mojou zásluhou) aj, alebo vo väčšej miere pekný.

Strana
z2
mata1001
8. nov 2021

Radsej zahodit tieto 2 roky, lebo čas rychlo prejde, pridu deti a po 20. -30.rokoch si budes vraviet aka si blbá, ze si neodisla skôr...

elizabet173
8. nov 2021

@alenkaalien na čo udržuješ tento vzťah, keď máte každý iný pohľad na život a iný životný štýl? Keď je každý druhý, tretí deň v krčme a vypije tam podľa teba nie veľa, podľa mňa veľmi veľa na to, že to je každý druhý, tretí deň, tak čo si myslíš, ako to bude pokračovať? Naozaj ste baby také naivné, nechcem napísať hlúpe, ale musím, že vám je ľúto zahodiť takýto vzťah? Toto je vzťah? Že je on v krčme a ty doma? Že on slope? To ide aj do peňazí, to ťa nenapadlo? Ty chceš žiť aktívne, jeho to zjavne nebaví a chce tráviť voľný čas pred TV a pri pive, takto chceš žiť? Zabudni na to, že sa to svadbou a lebo deťmi zmení, ber nohy na plecia a hľadaj si priateľa podobných záujmov, podobného životného štýlu a najmä nie ožrana, lebo tvoj má slušný nábeh stať sa alkoholikom, ak ním už nie je

ivkazba
8. nov 2021

@alenkaalien každý druhý tretí deň je v krčme? Môj bol tento rok piť s kamarátom 2x, nie v krčme a opitý nebol ani raz. K čomu ti je takýto chlap. Poštuduj tu trocha diskusie. Prečítaš si v nich ako to bude keď s ním ostaneš. Keby som nebola na koníku, tak nikdy nezistím, koľko hlúpych žien existuje, ktoré majú dobrovoľne vzťahy s chudákmi.

dskjhfdlkdjhl
8. nov 2021

@alenkaalien Spolocne zaujmy nemate, on je prilis casto v krcme-to bude uplne idealny manzel😝 Preco si s nim? Partneri nemusia mat uplne vsetky zaujmy rovnake, ale ak jeden je gaucovy typ a ten druhy nie je, tak to v buducnosti bued len horsie. Ale ak sa ho nevies vzdat, tak si zadovaz zo 2-3 deti a potom sem napis ako Ti je vyborne😝

elizabet173
8. nov 2021

@dskjhfdlkdjhl ja už neverím žiadnej žene, ktorá tu vyplakáva, že je doma s tromi deťmi, na rodičáku, muž sedí pred TV, alebo v krčme, príde stadiaľ naliaty, smradľavý s oplzlými rečami, nepomôže jej v ničom, nikam nechce ísť, len by sedel pred TV, že taký nebol. Bol, možno v menšej miere, ale bol. Len ona mala ružové okuliare, alebo nechcela zahodiť roky vzťahu, alebo ju hnala do svadby vidina bielych šiat a kočíkovania. Do čerta, keď si ide slečna kúpiť kabát, ktorý nosí dve, tri sezóny, tak si nevyberie vadný kus, ale pri človeku, s ktorým by mala stráviť život jej to nerobí problém.

alenkaalien
autor
8. nov 2021

akože, tá krčma trvá tak hoďku - dve a je to po tom, čo porobí niečo v záhrade... akože, aj ja tam zájdem na jedno pivo tak raz za týždeň po nejakej pohybovej aktivite, pokecať s ľuďmi, ale neopíjam sa...

alenkaalien
autor
8. nov 2021

@elizabet173 tak celý život to má takto, vraví, že sa zmenil, tak neviem aké to bolo predtým. ale alkoholik... nezasahuje mu to do práce a vydrží bez toho keď chce...

ivkazba
8. nov 2021

@alenkaalien to je jedno že ide len na hodinu. Normálny chlap nemá potrebu chodiť do krčmy pravidelne ani raz za týždeň, nie to každý druhý tretí deň. A keď to teda nepotrebuje, tak prečo nejde len raz za mesiac? Evidentne ho obhajuješ. Tak potom sa s tým zmier a za 5 rokov, keď napíšeš že máš dieťa, čakáš druhé a muž je furt v krčme, tak ti pripomenieme túto diskusiu. Je úbohé, ak je žena zmierená s takýmto chlapom.

jankalukasova
8. nov 2021

@alenkaalien s chlapom, ktorý pravidelne navštevuje krčmu by som nebola. Teraz bývame na jednom mieste už šiestym rokom. Môj v miestnej krčme ešte nebol. Čo by tam robil? Pohárik kvalitného alkoholu si môže dať pokojne doma, s kamarátom, niekde na návšteve. Nemám problém. Bol na nejakých posedeniach s kolegovcami, tam tiež padlo pár pohárikov. Ale mňa proste ten krčmový model chlapa neskutočne odpudzuje. Zjavne to bude o tom, medzi akými ľuďmi sa človek pohybuje. Z môjho okolia vlastne takého "šenkára" nepoznám. Chvála Bohu.

veroniak12
8. nov 2021

Ono sa najjednoduchsie povie, ze odid od neho, ked si s nim stravila nejaky ten cas. Ale sama vidis, pokial mu je to jedno, a radsej bude sediet v krcme, asi by som predsa len zvazovalo, ci to vsetko za to stoji.

dskjhfdlkdjhl
8. nov 2021

@elizabet173 preto sa ja vzdy ako prve takychto placiek spytam, ci bol taky aj pred svadbou-tiez neverim, ze sa niekto moze zrazu (sobasom) takto otocit. Tak ale ked treba plodit hned s prvym, lebo uz vsetky kamosky porodili ...

dskjhfdlkdjhl
8. nov 2021

@alenkaalien kazdy alkoholik tvrdi, ze vydrzi bez alkoholu-aj ked sotva stoji na nohach. Ale kludne, smelo do toho, komu niet rady, tomu niet pomoci.

staronova
8. nov 2021

A prosim ta to sa tu este pytas co mas robit? Ved to nema buducnost. Vo vztahu musis byt spokojna a to nie si.

elinosar
8. nov 2021

@alenkaalien tvoj je iba kazdy druhy treti den v krcme? :D moj je kazdy den keby nebol kovid. takze si na tom podstatne lepsie. dokonca ten tvoj aj varit vie :D

petrapod
8. nov 2021

Máš dve možnosti buď zostanes vo vzťahu ktorý ti nevyhovuje alebo pôjdeš ďalej. Ja by som išla ďalej lebo keď nemáte teraz nič spoločné u to lepšie nebude.

78787878
8. nov 2021

@alenkaalien Si mladá. Nekaz si s ním život. Toto sú zásadné vady, ktoré Ti budú čím ďalej tým viac život strpčovať, až kým jedného dňa neodídeš. V horšom prípade aj s deťmi a bez peňazí. Toto chceš?

makova333
8. nov 2021

@alenkaalien alkoholik nie je len ten co v krcme stravi pol dna a vypije hektolitre. Alkoholik je ten, co pije pravidelne (napriklad aj doma, vobec nemusi chodit do krcmy, najmä zeny piju skor doma) a pokojne to moze byt jedno bororo denne, obden... A k tomuto: "nezasahuje mu to do práce a vydrží bez toho keď chce..." Nezasahuje zatial ( a poznam zeny, ktorym alkoholizmus nezasahoval roky do prace a alkoholicky boli), takze toto nie je merna jednotka ci je alebo nie je alkoholik. Vydrzi bez toho ked chce- ale on nechce a chodi tam pravidelne. Co myslis, preco?

deti95060810
8. nov 2021

načo sa trápiš v tomto vzťahu... možno za rohom na teba čaká človek ktorý ti viac sadne a budete mať spolu viac veci spoločných...
s alkoholom nie je sranda, môže sa to len a len stupňovať...no potrebuješ mať ožrana vedĺa seba?

alenkaalien
autor
8. nov 2021

@veroniak12 Radšej... to sa nedá zase povedať. Potom príde domov a spraví večeru a je so mnou pri tej telke 😀. A nie je klasický krčmový typ, teda nepôsobí tak... inak nebývame v paneláku, ale v dome, na dedine pri meste a keďže som bývala aj v byte, viem, že je to proste iné. Tu každý každého pozná, v krčme sa riešia veci, kontakty a iný podnik tu nemáme.

alenkaalien
autor
8. nov 2021

@78787878 práveže už mladá nie som, mám po 35-ke, čas mi uteká...

alenkaalien
autor
8. nov 2021

@elinosar to si akože srandu robíš? pekne...

mariejenka
8. nov 2021

@alenkaalien ty si vo vzťahu nespokojná, nepíšeš ci obaja pracujete,ty mas po 35,on je pravdepodobne rovnako starý/mladý alebo je starší. A tu sa to uz nezlomí,ze bude chcieť meniť svoj štýl života. Bavíte sa o budúcnosti?

alenkaalien
autor
8. nov 2021

@mariejenka áno, obaja pracujeme, on má pred 50-kou... bavili sme sa minulé roky, on má už odrastené deti, ale nemá nič proti tomu, že nejaké mať spolu. no ale ja riešim tieto pochybnosti...

zuzks5
8. nov 2021

tak ono podla mna su to dost velke pochybnosti a aj take obmedzenia pre teba. trva to podla mna uz dlho na to, aby to chcel len tak zmenit. prehodnot to, ci ti aj takto bez zmeny bude s nim dobre

mariejenka
8. nov 2021

@alenkaalien ej ha, neviem... bábätko by som v tomto prípade nepalnovala. Tak nejak to cítim. Ty sa rozhodni,ci život s priateľom v tomto rezime, aký máte chxes žiť ešte 3 roky, lebo 3 roky uz zijes a nechceš ich "zahodiť" tak mienis marnit ďalšie? Skus sa zamyslieť? Ja som mala pred manželstvom dva vztahy,a oba som ukončila,ked som prestala cítiť ze je to to co chcem, páni to pochopili, argumenty som mala dostatocne. A vedela som co chcem, to musíš vedieť tiež.

elinosar
8. nov 2021

@alenkaalien nerobim si srandu. moj ma po 50tke a pitie kazdy den odovodnuje tym ze uz ma vek a chce si "uzivat zivot". najprv som sa s nim tiez kolkokrat hadala a kricala, ale nepomoze to, nezmeni sa nikdy ani ten moj ani ten tvoj. bud sa s tym zmierit alebo si najst ineho

leni1977
8. nov 2021

@alenkaalien u 50-ročného chlapa by som už nejakú zmenu životného štýlu nečakala

nevenka
8. nov 2021

@alenkaalien a este si teda rozmysli, ci chces dieta s nim, skoro 50 rocnym, ked bude mat dieta 10 on 60, no nasi starki maju jedni okllo 60 a druhi uz skoro 70, a teda, to uz su take zdravotne problemy a nechut nikam chodit, ledva moj ocino na navstevu pride, aj to utekaju domov, lebo jemu je zima - ma z cukrovky neuropatiu na nohach, citi stale chlad. Uz ani na kupko sa im nechce. Moja mama este navari, aj sa hra s detmi, v pohode, ale vidim rozdiel, ked sa narodilo prve dieta pred 8 rokmi, vladala viac, terwz uz to je uplne ine. Nie ze by nechcela, nevladze. Druhi starki tiez nic moc zdravotne a to su podstatne mladsi. Tak si predstav, ze taky bude tvoj muz, nie stary otec dietata. A to Ti hovorim ako domasedka gaucova, aj moj muz je taky introvert domaci a sem tam si vyjdeme von (mimo korony a ked nam ma kto strazit deti).

krisbar
8. nov 2021

Pozri, co tak sledujem pribehy tu na MK, tak vacsinou ked tu niekto nieco napise tak odpoved uz pozna. Tak uz sa len vybicuj k aktivite. A yo tiez vies co mas robit.

lily246
12. nov 2021

@elinosar @alenkaalien a prečo si vlastne nechávate na krku tých starých alkoholikov? Nechápem 🤷

Strana
z2