Spolubývajúcej vadí cesnaková vôňa
Prišla som z práce a začala som variť polievku. Nemala som cibulu a tak som do zápražky dala namiesto nej cesnak. Spolubývajúca na mňa následne vyletela, že má smrad v celej izbe a musela obe okná otvoriť dokorán.
Ja mám taký pocit, že ten cesnak bol len zámienkou na vyvolanie konfliktu. Skoro vôbec spolu nekomunikujeme, osloví ma len keď sa jej niečo nepáči.
Ja som však vo svojej izbe žiaden cesnak necítila. Na chodbe trochu áno, lebo máme prepojenú kuchňu a chodbu ale.... Neviem čím to je, dvere máme rovnaké.
Možno je upírka. 🤔🧛🏻♀️
necudujem sa, ja cesnakovy smrad z varenia ani z ludi neznasam, u mna v byte? az do agresivity🫢 nevyvetratelne a všetko napachnute.
Tak v noci zasmradit cely byt cesnakom by nasralo aj mna a to cesnak milujem
@ivankatomasko nemuselo to byt len o vyvolani konfliktu, jednoducho moze byt citlivejsia na rozne vone/pachy.. Mne napriklad vadi aj cibula aj cesnak, obidve su velice tazko vyvetratelne (aspon v nasom byte, neviem ako je rieseny ten Vas), a teda darmo mam vsetky okna otvorene, ten pach citim aj dalsi den..
Tak mne tiez vani vona pri vareni,vzdy su zavrete vsetky dvere,neznasam to v izbach abo chodbicke
Na druhej strane,ona urcite tiez vari, nie?
Komunikácia. Začnite.
@ivankatomasko by som ju pochvalila ze je sikovna ako rychlo nasla riesenie a teraz nech trosku popracuje na svojej emocnej stabilite 😅
Ak si zacala varit po navrate z poobednej, mala by si mat aj ty trochu empatie a nevarit silno aromaticke jedla.
Asi by som vyletela aj ja, neznášam cesnak, robí mi strašne zle, je to aj nejaká alergia a averzia. Je pravda že by som najskôr kludnejsie upozornila, že ten smrad cítiť všade , ale aj ty si mala mať rozum a nepoužívať tak výrazný odér v spoločných priestoroch.
Veľa ľudí si neuvedomuje, ako to cítiť a že to môže obťažovať niekoho. Mala som klientku, ktorá keď prišla, čpela cibuľou a cesnakom neskutočne hnusne, a pred pár týždňami som v buse sedela vedľa pána, ktorý smrdel tiež. Ľudia okolo, nielen ja sme mali čo robiť, aby sme nehodili šablu.
Tak to riešte a odkomunikujte ako 2 zrelé normálne ženy
Pri takomto bývaní treba mať veľkú dávku empatie a porozumenia, rešpektu. Každá máte svoje potreby, pracujete asi v rozličných časoch, no keď prídeš z práce je normálne,že si hladná a ideš si navariť. Ja som v zahranici žila vždy v spoločných domoch s viacej ľuďmi a tolerovali sme sa vzájomne, inak by to nešlo. Ak to niekto nedokáže, nech si nájde súkromné bývanie. Ja nejdem mäso a vkuse si tam vyprazali a smrdelo mi to, no nikdy som ani len náznakom nedala znat, že mi to vadí
Ja sa zas čudujem, na čom všetkom sa dokážu ľudia nasrať 🤔. A tiež som nevedela, že tí, čo prídu domov z poobednej, sa majú nad sebou zamýšľať, že si chcú navariť 🤷🏼♀️🤦🏼♀️
Ahoj, podla mna si clovek moze navarit co chce. Tiez som kedysi este ako 20+ rocna zila v prenajmoch, kde kazdy mal svoju izbu. Kazdemu voni/smrdi nieco ine a ked si clovek riadne plati tak sa nebude obmedzovat, co mu chuti predsa. Ale zaklad pre toto je komunikacia. Ked isiel niekto varit nieco aromaticke, tak aj sam otvoril balkon, okna aspon v spolocnych priestoroch povas varenia aj po nom, kym to nevyprchalo. Ak aj sa stalo, ze si to clovek neuvedomil-nikto po nikom nevyletel, skor sa este zasmial a tomu druhemu co varil povedal nieco vtipne ohladom "voni" z toho a ten co varil si to uvedomil a pootvaral hned aj sa ospravedlnil a zivot isiel dalej🙂 Ak aj by tam nebol tento humor ako kedysi u nas, ale da sa vsetko povedat slusne a ten co vari sa ospravedlni a spravi opatrenia🤷♀️ Boze moj sme ludia a nemozeme vediet co komu prekaza v ramci voni alebo nie. Takze, ak sa ti da, skus schovat so spolubyvajucou vojnovu sekeru a ospravedln sa jej, ze si nevedela,ze jej to vadi a druhy krat pootvaras vsade okna...ona ak je normalna, tak to prijme🙂
Ona pred pár dňami vyprážala karfiol a tiež to bolo v kuchyni cítiť.
Otvorila som okno a neriešila to viac.
Príspevok si napísala o polnoci. To si vtedy varila?
Príspevok si napísala o polnoci. To si vtedy varila?
@nikaeli O deviatej večer.
@nikaeli O deviatej večer.
@ivankatomasko no.. ja osobne mám vôňu cesnaku rada, ale 'zasmradiť' ním byt večer na spánok nie je nič príjemné 🤷🏻♀️ to musíš uznať.. Všeobecne už podvečer nevarím, neznášam akékoľvek pachy pri zaspávaní.
Asi bude lepšie, ked budem bývať sama. Hoci viac zaplatím.
Ono je tam viac vecí. Ona chodí spať o deviatej a všetko počuje, čo sa deje v kúpeľni, aj keď sa snažím byť úplne potichu. Ja prídem z práce o šiestej, niekedy neskor, tak predsa nazaľahnem o deviatej. Nehovoriac o tom, že ona vôbec nerecykluje odpad, všetko (plasty, zvyšky jedla..) nahádže do jedného koša...
Ono je tam viac vecí. Ona chodí spať o deviatej a všetko počuje, čo sa deje v kúpeľni, aj keď sa snažím byť úplne potichu. Ja prídem z práce o šiestej, niekedy neskor, tak predsa nazaľahnem o deviatej. Nehovoriac o tom, že ona vôbec nerecykluje odpad, všetko (plasty, zvyšky jedla..) nahádže do jedného koša...
@ivankatomasko je to tvoja spolubývajúca, nie tvoj partner. Nie je to vaša 'spoločná' domácnosť v zmysle partnerstva. Nemôžeš očakávať, že bude žiť podľa tvojich predstáv. Tebe vadí, že ide skoro spať, jej vadí, ze večer búchaš 🤷🏻♀️ buď sa dohodnete alebo nie..
@ivankatomasko my varíme takéto veci v letnej kuchyni, tiež som na to háklivá a keď je kuchyňa prepojená s obývačkou čo my máme tak ozaj aj veci napáchnu
@ivankatomasko dík za oznam

tak nech si otvorí okno 😃 čo na toto povedať.U mňa by umrela ja pchám cibulu a cesnak skoro všade 😊