icon

Spomínanie inej ženy

lesna_luka
19. sep 2025

Ahojte, už som tu mala viac príspevkov ale znova som sa dostala to takej divnej situácie a hoci sa snažím nastaviť sa správne, tak si prídem ako debil a neviem, či moje zmýšľanie je dobré. Vyrastala som s narcistickou manipulatívnou mamou a preto od malička sa neviem rozhodovať a mám hlboké pochybnosti o sebe a často netuším kde je sever a či moje pocity sú proste správne. Riešim to aj na terapkách ale neviem stále v tom tápem. Chodila som pár týždňov s jedným mužom ale potom odišiel na 2 týždne preč na dovolenku. Ja som nebola do neho až tak veľmi zaľúben,á ale veľmi pekne sa ku mne správal a imponovalo mi to, veľmi ma dobýval, lichotil, každý deň dovečera chcel byť spolu až som začala mať úzkosť a začala som sa s ním trochu hádať o tej hranici, že to je už moc že nestíham prácu ani nič iné. On to tak pokorne prijal, že mám pravdu, že ma chápe atď. Potom ale, keď bol preč, začal sa čoraz menej ozývať niekedy aj celý deň nič. Ja mám úzkostnú vzťahovú väzbu, tak to bol pre mňa horor, strápnila som sa, písala správy volala nič. Potom že bol mimo mobilu alebo že mali búrku atď. Postupne sme si odtiaľ čoraz menej volali. Keď sa vrátil, myslela som si, že obnovíme čo bolo predtým, ale zrazu zmenil ton hlasu, výraz, bol chladný, rezervovaný, povedal, že moje slová o tom, že možno tam stretne niekoho s kým si bude lepšie rozumieť sa asi naplnili. Často som mu totiž vravela, že nie som ešte tak zaľúbená ako on, ale chcela by som to a ak je s tým ok,môžme tomu nechať čas, či sa to rozvinie. On súhlasil. Po tej dovolenke bol ale podráždený, vraj ja si mám rozmyslieť čo chcem, že tam spoznal ženu, trávil s ňou každý deň a že si na nej začal všímať iné kvality. A tiež že mu povedala že sa jej páči, žeby ho chcela. Mne bolo hrozne po tej informácií nedokázala som v ten deň nič jesť, piť ani nič robiť. Začala som to zúfalo riešiť, pýtať sa. On povedal že to chce uzavrieť, nemám sa pýtať, že on len cítil potrebu byť úprimný, ale že mňa má radšej a chce byť so mnou. Ja som ale odvtedy mimo, začala som byť podráždená, zisťujem že občas mám až také pocity nenávisti voči nej, jemu. Začal mi odvtedy vyčítať, že som negatívna, že ho to nebaví (lebo som sa sťažovala na stresy v práci, na problémy s bývaním atď čo je objektívna pravda že bola som naozaj negatívna lebo som sa trápila svojimi okolnosťami). Keď som to s ním chcela hlbšie rozoberať alebo analyzovať prečo je po dovolenke chladný , tak mi len povedal, že nevie a že o tom nechce hovoriť, že sa rozhodol pre mňa a to mi má stačiť. Ale ja si už neviem obnoviť tie pocity čo boli predtým, prídem si čoraz chladnejšia a prázdnejšia. Je normálne čo cítim? Asi čakal že o neho budem bojovať alebo to vo mne vzbudí žiarlivosť, ale ja som sa naopak oveľa viac opustila, zľahostajnela a cítim len bolesť a prázdnotu. Neviem či ja som divná alebo on spravil chybu.

sissy27
19. sep 2025

@lesna_luka toto je take spravanie 3r deti na pieskovisku - ja tu hracku nechcem, nezaujima ma, ale v momente, ked na nu siahne ine decko, tak je zle. Presne toto si teraz predviedla - ty si ho nechcela, este mu aj povies, ze mozno tam stretne niekoho lepsieho (a to sa ani nepytam, co vsetko okrem toho si mu povedala) a ked stretne, tak vystrajas. Tak ti zas vysiel v ustrety a zostal s tebou a zase ti to nevyhovuje… medailu tomu neborakovi 😬 a ty sa nevyhovaraj na zle detstvo, ked niekoho chces alebo nechces, tak to proste vies. Ty ho chces len preto, ze by ho mohla mat ina a on by venoval pozornost jej, to je cele.

viestta
19. sep 2025

Myslism si, ze by si mala zmenit terapeuta, pretoze zrejme ti nepomaha. A kym sa skonsolidujes, daj pokoj kazdemu chlapovi, pretoze ty nevies co chces. Zbytocne sa budes trapit v akomkolvek vztahu. O tom, ze budes trapit aj partnerov ani nehvorim.

melanta
19. sep 2025

Keď sa zaujímal veľmi veľa, vadilo ti to a požiadalo si ho, aby svoju aktivitu znížil. Keď ju znížil, tak si ho zase zaplavila správami, lebo to bolo málo. Nechaj ho, nech si nájde niekoho vyrovnaného, aby mohol viesť kľudný život. A ty sa daj dokopy, dospej, dozrej, vysporiadaj sa so sebou. Viac rieš psychológa, ak je potrebné aj psychiatra a partnera si hľadaj až vtedy, keď budeš na vzťah pripravená. Teraz rozhodne nie si.

zmrzlinka2021
19. sep 2025

@lesna_luka

Máte toxický vzťah. Ty ho dusis, si nevyzreta. On je s tebou s ľútosti a nie je schopný odísť z toho pseudo vzťahu

lesna_luka
autor
19. sep 2025

vdaka za názory - budem nad tým premýšľať..fakt som otvorená objektívnej kritike...ako zrejme som to chcela skúšať v nevhodnom období života...

anonym_ce7fd0
19. sep 2025
@lesna_luka

vdaka za názory - budem nad tým premýšľať..fakt som otvorená objektívnej kritike...ako zrejme som to chcela skúšať v nevhodnom období života...

@lesna_luka ja si naopak myslím, že začal triangulovat, cize vtahuje do vášho vzťahu nevzťahu ďalšiu osobu, zrejme fiktivnu, aby si začala žiarliť a on sa cítil na koni, že aký je žiadaný.
A týmto na teba ide. Tebe sa zhnusil a to je dobre, riad sa intuíciou a kopni ho do guli, chudáka je to 😉

romiada
19. sep 2025

@lesna_luka mne to pripadá, ze Ty chceš po ňom istotu ,záruky ale sama mu to dat nevieš. V štýle "najprv miluj Ty mňa a ja sa potom rozhodnem či budem aj ja Teba". Ty reálne nie si asi doňho zamilovaná, iba by si niečo podobné chcela. Niekoho kto sa k Tebe bude správať pekne, imponovat Ti, dobyvať Ta. Ale tento to asi nie je. Inak by si ho potom nenaťahovala od mantinelu k mantinelu. Niekedy sa zdá ze chlapi (ako lovci) majú radi tieto hry na mačku a myš ale ak je to vyzrety normálny chlap, ktorý chce mať milujucu ženu pri sebe, tak opak je pravdou.

anonym_e1ed2f
19. sep 2025

@lesna_luka menej sa pozoruj a začni viac rozumom myslieť, lebo áno, si podľa mňa zmätená, labilná a určite je toho viac.

grof_monte_christo
19. sep 2025

Ja neviem, divni ste obaja. Ako ďaleko ste sa dostali v intimite? Bol to vztah so všetkým, co k tomu patri? S kým išiel na tu dovolenku? Sam? Vy ste spolu zatiaľ nič neplánovali? Možno tam naozaj niekoho spoznal, ale dovokenkova láska odznela, možno majú k sebe daleko a vzťah nemá perspektívu. Možno ona nechala jeho a teraz si ty opäť dobrá. Možnosti je veľa.
Ak máš naozaj úzkostnu vzťahovu vazbu, tak toto už nerozchodis. Ukončite to.

korylan
19. sep 2025
@lesna_luka

@lesna_luka vykašľať sa na neho, odstrihnúť. Na dovolenke sa motal s inou ženou, to nie je láska. Vo vzťahu po hádke pôjde za ďalšou? Chceme stabilného chlapa,ktorý si nebude fúkať ego novými znamostami.

lesna_luka
autor
19. sep 2025
@romiada

@lesna_luka mne to pripadá, ze Ty chceš po ňom istotu ,záruky ale sama mu to dat nevieš. V štýle "najprv miluj Ty mňa a ja sa potom rozhodnem či budem aj ja Teba". Ty reálne nie si asi doňho zamilovaná, iba by si niečo podobné chcela. Niekoho kto sa k Tebe bude správať pekne, imponovat Ti, dobyvať Ta. Ale tento to asi nie je. Inak by si ho potom nenaťahovala od mantinelu k mantinelu. Niekedy sa zdá ze chlapi (ako lovci) majú radi tieto hry na mačku a myš ale ak je to vyzrety normálny chlap, ktorý chce mať milujucu ženu pri sebe, tak opak je pravdou.

@romiada chapem...nebola som az taka paf ale nejake city tam boli..dnes sa so mnou rozisiel, s tym ze neciti odo mna lasku....a som sa trapne rozplakala pred nim...neviem chcela som ho lubit ale od tej dovolenky som vela dni preplakala a bola ubolena....a stalo sa ..myslela som to uprimne

anonym_340497
19. sep 2025
@lesna_luka

@romiada chapem...nebola som az taka paf ale nejake city tam boli..dnes sa so mnou rozisiel, s tym ze neciti odo mna lasku....a som sa trapne rozplakala pred nim...neviem chcela som ho lubit ale od tej dovolenky som vela dni preplakala a bola ubolena....a stalo sa ..myslela som to uprimne

@lesna_luka hľadáš v ňom istotu a lásku a sama si to nedala a ešte si mu to aj povedala😉načo si išla s bubnom na zajace?Niekedy menej rozprávaj a analyzuj

lesna_luka
autor
19. sep 2025
@anonym_340497

@lesna_luka hľadáš v ňom istotu a lásku a sama si to nedala a ešte si mu to aj povedala😉načo si išla s bubnom na zajace?Niekedy menej rozprávaj a analyzuj

@anonym_340497 no nechcela som ho vodit za nos, zdalo sa mi ze uprimnost je najviac..mala som ho rada ale zdalo sa mi ze neviem mat tak rychlo hlboke city ako on..a on mi tvrdil ze je s tym ok, ze kludne dajme tomu aspon rok, ze mu davam dost lasky ze viac nechce...ale po tej dovolenke bolo vsetko inac..uz nikdy nechcem zazit take veci..vyznania lasky a potom nic...je to strasne tazke prijat taky sok...

motylik2559
20. sep 2025

@lesna_luka Ahoj autorka, moj nazor je taky, ze ak ti nezaberaju tieto terapie, kde chodis tak zmen psychologa. V tomto, v com sa umaras je nasledkom tvojich stale nezvladnutych traum z detstva a zial nemas ziadne sebavedomie a ani sebauctu, inak by si toto s nim nedovolila, resp.by si s takym chlapom ani nebola. Sprav laskavost sama sebe a vykasli sa na takeho magora, bud sama dokym sa nedas do poriadku, lebo sa ti to bude opakovat aj v dalsich vztahoch. Bud budes narazat na samich kretenov, alebo aj keby si narazila na niekoho normalneho, tak toho chlapa udusis vo vztahu ty a on ta opusti. Zameraj sa na seba, chod k dobremu psychologovi, daj si s nim sedenia aj castejsie a zacni sa venovat veciam, ktore ta bavia, roznym konickom-ci uz sport, malovanie, joga, beh, knihy, vybehni s kamoskami von, dobrovolne vencenie psikov v utulku. Kup si nieco pekne pre seba z coho budes mat radost dlhodobo, prip. behni ku kadernicke alebo kozmeticke. Dlhdobejsie sa zameriavaj len na seba a nie na to, aby si mala vztah za kazdu cenu, kym nebudes celkom v poriadku a nenadobudnes svoju sebauctu, kym budes vediet ludom nastavit hranice, povedat nie.Toto je podla mna pre teba po tomto co si napisala jedina spravna cesta. Teraz sa ti moze javit ako tazka, ale postupnymi krokmi to dokazes a este budes aj sama na seba hrda. Drzim ti silno palce🍀🍀🍀

anonym_504357
20. sep 2025

@lesna_luka nemohla som ani docitat
Tebe ani tie terapky nepomahaju a zbytocne ta to mota, uplne tie prve vety ako z naucenej knihy od terapeutky cele zle
Spravas sa ako 3 rocne decko, chalanovi to asi doslo, nic viac nic menej
Zablokuj a skus inu terapiu alebo neviem co, s takym materialom co ty ponukas to bude fakt bieda do buducna

anonym_c61e34
20. sep 2025

Potrebuješ vyvolávať hádky a štekať po niekom NATO aby si niekomu dokázala korektne povedať,že jeho spoločnosť je ti síce príjemná ale potrebuješ čas aj na seba?
Tiež potrebujem svoj priestor, mať každý deň aj keď len hodinu pre seba v pokoji,v kľude byť jednoducho len ja sama,ale viem to povedať slušne a viem to aj slušne odôvodniť,aby dotyčný pochopil že takáto som,takúto mám povahu.
Najskôr ho odstrkuješ a keď sa stiahne tak sa ho dožaduješ?
Urobil najlepšie čo mohol,vrátil sa s kratšieho konca.
Ty sa nevieš správať a zo svojho okolia veľmi dobre poznám prípady z takou a hentakou poruchou,ale vždy to vidím ako taký alibizmus že ja mám poruchu xy a čokoľvek spravím zle,čokoľvek mi nevyjde za všetko vždy môže len a len porucha.
Porucha ako alibizmus.

karolinakr
21. sep 2025

máš o niekoho záujem, len dokiaľ on nemá ak začne po tebe túžiť, prestaneš si ho vážit, ked ťa ignoruje, zas ho chceš dobývať a takto oo kolečka---podla predchadzajucich prispevkov systematicky pracuješ na tom, aby si si odháňala mužov od seba...píliš si konár pod sebou,ale viníš vždy z toho chlapa...zmen terapeuta a prečitaj si niečo o svojej diagnoze, ak nejakú máš postupne z toho von, lebo takto to budeš robiť donekonečna a vysledok žiadny

dayanare
21. sep 2025

- To, že nemáš po pár terapiách všetko vyriešené neznamená, že terapia nefunguje.
- Tvoje pocity sú vždy správne a normálne. Ak im nerozumieš, daj tomu čas.
- Za to, že teraz nevieš fungovať vo vzťahoch nemožeš, ale možeš to pochopiť a niečo s tým spraviť.
- Najlepšie, čo možeš spraviť, je posilniť svoje sebavedomie a sebadoveru - tvoja sebahodnota nezávisí od toho, či ťa má niekto rád.

- O toho muža vo vašom vzťahu vobec nešlo. Hoci sa ti v skutočnosti možno nepáčil, páčilo sa ti to, že ťa má niekto rád preto, lebo v detsve sa ti toho pocitu a lásky moc nedostávalo. Jeho pozornosť ti imponovala preto, lebo si mala pocit, že za niečo stojíš, ak ťa má niekto rád. A keď ti začal venovať menej pozornosti, ohrozilo to tvoje vnímanie seba samej a ty si zúfalo chcela znovu cítiť, že si hodná lásky.
Pokiaľ bude tvoja sebehodnota závisieť od lásky niekho iného a od toho, či ti prejavuje dosť pozornosti, nebudeš mať zdravé vzťahy.