icon

Starostlivosť manžela v prípade zdravotných komplikácií

16. sep 2025

Ahojte mám 27 rokov s manželom sme spolu od roku 2019 rok bol ako tak v pohode zveľaďovali sme si domček, rok 2020 kopali sme záhradu na nový štrk a v tom to prišlo, seklo ma švihlo o zem zobrali ma do nemocnice, vysunutých 6 platničiek najhorsia L5-S1
Od vtedy čiže 5 rokov sa trápim s chrbticou nikdy som nepracovala som na ID a od 2023 som na materskej, najhoršie je že nemôžem dvíhať malu, nič ťažké dvíhať všetko musí robiť Manžel ...momentálne ma čakajú 4 operácie a som z toho zúfalá telo sa mi rozpadá samo a manžel sa stále o mňa musí starať ... karpalne tunely obidva meniskusy a chrbtica .ako by sa zachovali vaši manželia pri takýchto stavoch ?

Strana
z3
any_soj
16. sep 2025

@anonym_autor som si istá, že by robil, čo by bolo v jeho silách nielen aby nás finančne zabezpečil, ale aj aby sme nakoľko by bolo možné mali všetci spolu príjemný čas.

anonym_0e590e
16. sep 2025

@anonym_autor klobuk dole ze ste sa rozhodli mat dieta v tvojom zdravotnom stave, spravny manzel ostane vzdy po vasom boku, prajem vela stastia nech operacie dobre dopadnu.🍀

biba_18
16. sep 2025

ja som bola 4 mesiace ležiaci pacient a staral sa o mňa a stará sa o mňa stále, lebo problémy pretrvávajú aj keď ich nemám také vážne ako ty, ale ani slovkom by nespomenul že sa nepostará…

anonym_98d41a
16. sep 2025

Tak snad tvoj manzel vedel do coho ide, ked ste sa rozhodli pre dieta.

anonym_cae95d
16. sep 2025

Uprimne asi by sme sa obcas pohadali lebo by to bolo narocne, ale som si ista ze by to nevzdavala a postaral by sa o mna aj o dieta.

pribinak
16. sep 2025

Manželia sa starajú o manželky aj pri oveľa horších diagnózach ako je rozpadnuta chrbtica a zodrate kolena
Napr onko ochorenia, alebo psychiatrické diagnózy

doriiis
16. sep 2025

Postaral samozrejme.Ale ja by som na tvojom mieste nemala dieťa. Teda skôr akoby som si dala dokopy zdravie

sevrin
16. sep 2025

Vzťahy sú aj o tom
Single sa musia spoliehať len na seba.

anonym_7576f6
16. sep 2025

@anonym_autor v manželstve sa hovorí v dobrom aj v zlom..takže postaral by sa môj rovnako aj ja o neho..skôr nechápem prečo ste si v tvojom zdravotnom stave robili dieťa 😅😅😅

krasneleto
16. sep 2025

@anonym_autor moj partner by do tehotenstva nesiel v takomto dezolatnom stave... ale respekt... si v nelahkej situacii a bral si ta s tym, ze v dobrom aj zlom, nie? musi pri tebe stat a ani po operacii nebudes uz nikdy zdrava a 100 funkcna....

kacena4
16. sep 2025

po pravde som na tom podobne, operaciu chrbtice uz mam za sebou. manzel bol stale so mnou pomahla staral sa ak bolo treba. drzim palceky aby si sa dala dokopy a bola schopna starat sa o rodinu a dieta drzim palceky

anonym_576e71
16. sep 2025
@pribinak

Manželia sa starajú o manželky aj pri oveľa horších diagnózach ako je rozpadnuta chrbtica a zodrate kolena
Napr onko ochorenia, alebo psychiatrické diagnózy

@pribinak by si sa čudovala ale nestarajú, veľmi malé % to dá, zvyšok sú zbabelci, poznám dokonca takého, ktorý ženu nechal ,vyhodil ju z domu a dopratal si tam milenku, vysokopostavený pán, grcať sa mi z neho chce keď ide okolo

anonym_905ef1
16. sep 2025

Nevladzes pracovat, ale zvladla si sex, tehotenstvo a potom aj porodit dieta... Podla mna to take zle s tebou nebude. Dobre, asi nepojdes do skladu dvihat skatule, ale nejaka administrativna praca by sa snad nasla, nie? Ci ako si predstavujes svoj zivot?

anonym_905ef1
16. sep 2025

@anonym_autor a teda neviem ako by sa zachoval moj muz, ale keby on bol na tom takto, tak si stale myslim, ze pracovat hlavou by snad vedel. Uprimne, neviem ci by som zahodila cely aktivny zivot starostlivostou a financnym zabezpecovanim nevladneho muza. Skor nie

minenkaa
16. sep 2025

@anonym_autor sa chváliš alebo

rozculena
16. sep 2025

@anonym_autor nechápem,načo ti je vedieť,ASI AKO by sa postaral iný manžel.......

anonym_00b170
16. sep 2025

@anonym_autor Pozri sa manželstvo by malo byť o tom postarať a pomáhať si jeden druhému. Byť spolu v dobrom aj zlom. Ale veľa krát je realita niekde inde.A dieťa ste mali zvážiť keď sa dáš nejako dokopy.Zase nemôžeš od muža čakať, že byde chodiť do roboty any Vás uživil, starať sa aj o teba aj o dieťaťa. Je tiež len človek. A ty by si mala tiež premýšľať do budúcna ako fungovať a snažiť sa finančne pomáhať rodine .

anonym_b88bca
17. sep 2025

A kedy pracuje ked sa o vas stara?

ivik4
17. sep 2025

No ked si ozaj zvladla vynosit dieta,uzivat si s muzom tak to take zle asi nebude, alebo?
Ja chvalabohu dieta dalsie nechcem lebo keby ano tak smola,rozum by mi to pri mojej chorobe nikdy nedovolil a trapila by som sa.

anonym_63e327
17. sep 2025

@anonym_autor to čo musí byť za diagnóza, že sa rozpadáš? Aj meniskus, aj karpalne tunely? Určite ťa už doktori poriadne prevetrali, ale teda štandard to nie je. Niekde musí byť problém v kostiach. No mrzí ma to, taká mladá žena. Ach jaj. Liečenie by ti nepomohlo?

autor
17. sep 2025
@doriiis

Postaral samozrejme.Ale ja by som na tvojom mieste nemala dieťa. Teda skôr akoby som si dala dokopy zdravie

@doriiis moje zdravie nebude už nikdy normalne mám aj psychiatrické diagnózy na ktoré beriem ID ..a k tomu stale niečo také a pritom som nikde nepracovala že mám mat takéto problémy a v tak mladom veku preto sa s manželom hádame

autor
17. sep 2025
@anonym_b88bca

A kedy pracuje ked sa o vas stara?

@anonym_b88bca normálne chodí do roboty mama sa stara o mňa aj o malú cez deň a potom on nastupuje ..lenže nečakal to ..my sme sa zoznámili mala som 51 kg aktívne som športovala ...teraz mám 143 kg a chodím stále po psychiatriach a o chrbte ani nehovorím ...je zaujímavé že je stále ešte pri mne aj keď sa hádame ...proste osud mi hádže polená pod nohy a mám z toho psychické problémy že som aká som a nemôžem byť zase to pekne mladé dievča

autor
17. sep 2025
@anonym_905ef1

Nevladzes pracovat, ale zvladla si sex, tehotenstvo a potom aj porodit dieta... Podla mna to take zle s tebou nebude. Dobre, asi nepojdes do skladu dvihat skatule, ale nejaka administrativna praca by sa snad nasla, nie? Ci ako si predstavujes svoj zivot?

@anonym_905ef1 nie nezvládla, som na ID z dôvodu psychiatrickych diagnóz a hlava mi nedá rozmýšľať som rada že si vôbec pamatam čo bolo včera kôli liekom strácam pamäť

anonym_905ef1
17. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_905ef1 nie nezvládla, som na ID z dôvodu psychiatrickych diagnóz a hlava mi nedá rozmýšľať som rada že si vôbec pamatam čo bolo včera kôli liekom strácam pamäť

@anonym_autor v tom pripade nechapem, naco ste mali dieta. Ale tak vasa vec

anonym_6abd86
17. sep 2025

Pekné, že v úvode píšeš o chrbtici, nakoniec je z teba závažný psychiatrický pacient s morbídnou obezitou, ktorý sa nevie postarať o seba a o dieťa - medailu mužovi 🎖

anonym_265538
17. sep 2025

Naozaj vsetka cest tvojmu manzelovi, ze to s tebou dava. Vies kolko muzov zutekalo pri mensich problemoch a kolki zutekali uplne bezdovodne? Pokojne aj od malych deti a tehotnych zien! Tu je aj tvoja odpoved na uvodnu otazku.
Rozmyslaj, modli sa co robit dalej v tvojej situacii. Dufam, ze dospejes k rieseniu, skor nez bude neskoro. Ako prva vec mi napadla liecebny pobyt v kupeloch. S tvojimi diagnozami mas na to urcite narok, aby to bolo preplatene poistovnou. Zmena prostredia, prides na ine myslienky, das sa trochu dokopy. Je to dobry start na novy zaciatok ✌️

autor
17. sep 2025
@anonym_6abd86

Pekné, že v úvode píšeš o chrbtici, nakoniec je z teba závažný psychiatrický pacient s morbídnou obezitou, ktorý sa nevie postarať o seba a o dieťa - medailu mužovi 🎖

@anonym_6abd86 a môžem ja za to že sa mi nakopilo toľko problémov ???? Z dôvodu že sa nemôžem hýbať tak som pribrala a bola na hospitalizaciach ..výborne že sa vieš vysmievať chorému človeku ..človek tu príde po radu a dostane vynadane bravo

minenkaa
17. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_6abd86 a môžem ja za to že sa mi nakopilo toľko problémov ???? Z dôvodu že sa nemôžem hýbať tak som pribrala a bola na hospitalizaciach ..výborne že sa vieš vysmievať chorému človeku ..človek tu príde po radu a dostane vynadane bravo

@anonym_autor nežiadala si žiadnu radu

autor
17. sep 2025
@anonym_265538

Naozaj vsetka cest tvojmu manzelovi, ze to s tebou dava. Vies kolko muzov zutekalo pri mensich problemoch a kolki zutekali uplne bezdovodne? Pokojne aj od malych deti a tehotnych zien! Tu je aj tvoja odpoved na uvodnu otazku.
Rozmyslaj, modli sa co robit dalej v tvojej situacii. Dufam, ze dospejes k rieseniu, skor nez bude neskoro. Ako prva vec mi napadla liecebny pobyt v kupeloch. S tvojimi diagnozami mas na to urcite narok, aby to bolo preplatene poistovnou. Zmena prostredia, prides na ine myslienky, das sa trochu dokopy. Je to dobry start na novy zaciatok ✌️

@anonym_265538 ďakujem za radu ale myslím že mi nepomôže liečebný pobyt :(

anonym_b88bca
17. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Pozrela som si tu diagnozu ale mne pride dovne ze si invalid,to ze pobers invalidny je ok ale co robis len lezis cele dni a lutujes sa,priberas??Pri tej diagnoze je odporucana aj fyziterapia a pohyb,proste nienlrzat cele dni a noc nerobit.Vysad tie psychiatricke lieky a daj sa dokopy.

Strana
z3