icon

Strácate priateľky a nahrádzate to aktivitami osamote?

23. jún 2025

Ahojte,
viem, ze takychto tem je tu neurekom, ale potrebovala by som vidiet vas nazor na moju konkretnu skusenost. Ide o to, ze mam 24 rokov a nemam ani jednu kamaratku. Uprimne to vobec nechapem, podla mna som priatelska, rada vypocujem, pomozem a nie som doterna.. ale kazde nejake kamaratstvo upadlo casom do stratena. Pri vela z nich som to chapala - menili sa nam zivotne priority, nebolo to uz tak zlucitelne casovo, nazorovo.. chapem. Ale opat sa mi raz teraz stalo, ze som si myslela, ze mam kamaratku, ale prichadzam na to, ze som jej bola dobra len ked nieco potrebovala. Inak nema zaujem sa len tak stretnut, pokecat, nic. Skoncili sme teraz VS a chcela som sa este stretnut, kym odcestujeme kazda inam, tak ma len odbila, ze hej a viac nic.. Celkom ma toto uz sklamalo a zamrzelo, lebo som to necakala. Chcem sa spytat, zazivali ste/zazivate toto aj vy? Ja uz premyslam, ze kaslem na nejaku kamosku.. Budem asi udrziavat dobre pracovne vztahy a nejake zbezne vztahy so znamymi, a budem si cas viac vyplnat volnocasovymi aktivitami a travit ho s priatelom.. Lebo mam pocit, ze ostatni mimo rodiny fakt len ked nieco potrebuju a tam to zacina a aj konci.

gribka1
23. jún 2025

Znásilňuješ to a asi sa hneď naviazeš. Kopec ľudí sú len známi. Ľudia so života prídu a odídu. Keď nemáš kamošku z detstva, tak to ťažko doženieš v tom provom zmysle slova.

danniiee8
23. jún 2025

Ja to mám podobne. Presne to začalo rovnako- každá na výšku do iného mesta, medzitým vzťahy, zmena priorít atď. Nejak tie vzťahy upadli a časom aj keď by sme rady, nemáme si čo povedať. Je to asi normálne

doriiis
23. jún 2025

Tieto BFF kamarátstva sú strašne preceňované.Ludia sa menia,menia sa ich pohľady,priority a ono raz dospejes do veku a štádia keď pochopíš,že samota je neuveriteľne návyková a dobrá.

lindous
23. jún 2025

Urcite robim viac aktivít o samote resp, s partnerom či maminou ako keď som bola mladšia a s kamarátkami som trávila skoro všetok voľný čas… ale to že už na seba nemáme toľko času, pre mňa neznamená, že som o ne prišla… možno sa vidíme menej často a nie sme v dennom kontakte, ale vieme, že sa na seba vždy môžeme spoľahnúť a vždy máme čo prebrať… proste sme prijali, že naše životy sa menia, ale udržiavame to vramci možnosti 😊 samozrejme nie so všetkými, ale to mi príde prirodzene, že kruhy okolo mňa sa menia

sszuzu8
23. jún 2025

Mam 31 a som na tom podobne. Odkiaľ si? 🙂 vyzeráš byt v pohode

viki99999
23. jún 2025

toto isté sa mi presne bohužiaľ stalo po VŠ. Ak chceš napíš 🙂

ema22270
24. jún 2025

Ja mam asi tak 3-4 kamaratky. Z toho 2 su z detstva, jedna z vysky - je odomna ale o dost starsia a potom jednu kamosku co som spoznala spolu tak 12 rokov dozadu. Je aj krstna starsiemu synovi. Potom par ludi z rodiny ale to tak asi 3 ludia. Viac neriesim, tiez vela ludi prislo a odislo. A celkovo tiez ma kazdy to svoje, svoje rodiny, problemy aj zdravotne..aj rodinne.. a ked ma niekto uz rodinu deti, tam je to tazko pravidelne sa kontaktovat. My si tak nahrame spravy niekedy po mesiaci, co ma kto nove.. napiseme si.. nie vzdy sa stretavam ale vieme o sebe. 🙂