icon

Strach o manželstvo: Ako riešiť krízu dôvery?

30. mar 2026

Ahojte, asi sa potrebujem len vyrozpravat, lebo som posledne dni uplne nanervy. S manzelom sme spolu 15 rokov. Zacali sme sa stretavat tesne po rozchode jeho ex s nim. Asi po 0.5roku sa zucastnil rozlucky so slobodou, kde bola aj jeho byvala. V tu noc sa obaja opili a ona u neho prespala - v byte, kde predtym spolu zili. Zatajil mi to, ale prisla som na to - hadka, rozchod (docasny nakoniec). Nemyslim si, ze sa spolu vyspali... lebo jeho ex sa v tom case chcela k nemu vratit, takze ked ma stretla, hned mi to vyhodila na oci, ale po mojej otazke, ci s nim spala, bola ticho. Nakoniec sme to s muzom (vtedy este priatelom) nejako ustali. Postupne sme si zariadili spolocny zivot, byvanie, rodinu... Vtedy sme mali okolo 25, teraz sme 40tnici. Nas zivot pocas nasledujucich rokov bol kludny, pracujeme obaja, starame sa o deti, domacnost, zahradu... Kazdy mame svojich kamaratov, chodime na rodinne dovolenky... Sex pravidelny da sa povedat, niekolkrat do mesiaca. Muz je workoholik, ale nikdy sa nezvykol zucastnovat akcii typu teambuilding, vianocny vecierok... Nebavilo ho to vraj. Bezne hadky mavame sem tam, ale nic podobne ani naznakom, ako na zaciatku s jeho ex.
No a teraz k mojmu problemu. Manzel nedavno menil pracu - stredny manazment. Ako "spravny" workoholik nadvazuje kontakty s roznymi ludmi napriec firmou, aby sa co najrychlejsie adaptoval..., co sa mu uz aj celkom podarilo. Predtym chodil z prace bez energie, teraz jej ma zrazu na rozdavanie. Rozprava mi o "novych" kolegoch, ale vela aj o kolegyniach, pricom casto spomina jednu konkretnu - rozpravala mu ako sa oni radi chodia zabavat z prace a on sa ma k nim pripojit... ako mu ona vie v praci pomoct, poprosila ho, ci jej vie nieco zohnat (mimopracovne)... tak som si ju pohladala na nete. Pekna baba, vekovo priblizne ako my, mozno trochu mladsia, vyzera ze slobodna, rada sa bavi, vyletuje... Moj manzel je atraktivny chlap - vzhladovo, majetkovo, postavenim... Ja si tiez o sebe myslim, ze som celkom atraktivna zena, ale povedzme si uprimne, po tych 15rokoch, sme upadli do urciteho stereotypu - aj v posteli aj v zivote aj ten nas vzhlad... A cuduj sa svet muz zostal otvoreny na teambuildingy, firemne akcie... A mne sa zrazu objavila scena s jeho ex. Niezeby som mu neverila, ale nas stereotyp, mozna kriza stredneho veku a atraktivna zenska, co sa rada bavi a nema co stratit, mi nedaju spat. Porozpravat sa s nim otvorene a spravit zo seba ziarlivu neistu manzelku (co ocividne som)? Nechat to tak a stresovat pri kazdej akcii, ktorej sa zucastni, ked teraz uz som nanervy len z toho, ze je s nou cely den v praci? "Riskovat", ze sa opije a zase spravi daku "hlupost"? Vtedy som to prekusla, teraz viem, ze najmensi preslap a skoncili sme. Prednedavnom som ho brala ako istotu, manzela, najlepsieho kamarata... Teraz sa bojim o nas.

Strana
z2
lukma
30. mar 2026

@anonym_autor Ahoj, neviem, čo Ti v tejto fáze poradiť. Som 16 rokov vydatá a zaľúbila som sa do kolegu z práce. S manželom sme zostali spolu, ale neviem Ti povedať, či by mi na začiatku vedel pomôcť. Asi by som klamala sebe aj jemu, že sme len kamaráti. Chcelo to čas. 3 roky som sa z toho nevedela vymaniť. Možno keby za mnou prišiel už vtedy, keď som začala o seba viac dbať, keď som bola ako vymenená a ja by som sa priznala... odišla z práce...možno by to netrvalo 3 roky a nestálo toľko sĺz. Ale musela prejsť tá zaľúbenosť.

catherin4
30. mar 2026

Ale ved nic s nou nema, aspon to nevies. Moc to prezivas. Neries to vobec.

anonym_037d77
30. mar 2026

zažívam niečo podobné, tiež stále rozpráva len o nej, stále jej s niečím pomáha, proste jej má plnú hlavu, neviem ti poradiť čo s tým keď som "zatlačila" všetko poprel

lukma
30. mar 2026
@anonym_037d77

zažívam niečo podobné, tiež stále rozpráva len o nej, stále jej s niečím pomáha, proste jej má plnú hlavu, neviem ti poradiť čo s tým keď som "zatlačila" všetko poprel

@anonym_037d77 Kým o nej rozpráva, tak je ešte dobre, horšie je, keď o nej prestane hovoriť. Ja som o kolegovi úplne prestala hovoriť, prestala som sama od seba hovoriť o tom, ako bolo v práci. Odpovedala som len na nevyhnutné a bola duchom neprítomná. To už bolo zle. Celkovo som toho názoru, že ľudia opačného pohlavia by spolu nemali pracovať celé hodiny, pretože aj keby nechceli, tak majú jeden druhého v mysli aj po práci.

ninka99865
30. mar 2026
@lukma

@anonym_037d77 Kým o nej rozpráva, tak je ešte dobre, horšie je, keď o nej prestane hovoriť. Ja som o kolegovi úplne prestala hovoriť, prestala som sama od seba hovoriť o tom, ako bolo v práci. Odpovedala som len na nevyhnutné a bola duchom neprítomná. To už bolo zle. Celkovo som toho názoru, že ľudia opačného pohlavia by spolu nemali pracovať celé hodiny, pretože aj keby nechceli, tak majú jeden druhého v mysli aj po práci.

@lukma a ako ste to s manželom riešili?

anonym_4afaf6
30. mar 2026
@lukma

@lukma ľudia opačného pohlavia by nemali spolu pracovať celé hodiny. 😰 V arabských krajinách by to bolo lepšie. V Európe " kvete pšenka" len pre vyrovnaných a sebaistych ľudí.🤷

zorienka28
30. mar 2026

Stredny manazment na Slovensku, ale “majetkovo a postavenim” tak atraktivny, ze upodozrievas kazdu, ktora sa nanho pozrie? Ale no neprehanaj.

S tou avanturou s byvalou by uz moj snubenec nebol. To si mala riesit vtedy.

lukma
30. mar 2026
@ninka99865

@lukma a ako ste to s manželom riešili?

@ninka99865 Manžel nič netušil alebo nechcel tušiť. Kolega bol narcista, takže keď som mu povedala, že som sa zaľúbila, nastal lovebombing, totálne oblbovanie, ale ja som sa stále chcela vrátiť srdcom k manželovi. Snažila som sa vymaniť z pracovnej spolupráce s kolegom, ale to tiež nešlo ihneď. Nakoniec sa úplne vyšachoval tým, že zbabral svoju prácu a vyhodili ho. 3 roky som sa z toho snažila dostať. Teraz pracujem výhradne sama alebo a inými ženami. Manžel bol veľmi trpezliví, v jednu chvíľu som ho chcela opustiť, nekričal, len na ňom bolo vidno nesmiernu bolesť. Nikdy na to nezabudnem. Najprv som zostala kvôli deťom, potom kvôli nemu. Stále ho milujem.

anonym_bdd5e8
30. mar 2026

@anonym_autor nepripominala by som 15 rokov stary kvazi preslap/ nemas potvrdene , ci spolu spali alebo len prespala, aj ked teda to bolo tak ci onak odveci /. manzela by som len trochu skludnila a vymyslala aj rodinne programy, program pre vas dvoch... je pekne , ze chce zapadnut, ale v kazdej riti zase ako 20 rocny byt pichnutý nemusí ci... odtial potial

lukma
30. mar 2026
@anonym_bdd5e8

@anonym_autor nepripominala by som 15 rokov stary kvazi preslap/ nemas potvrdene , ci spolu spali alebo len prespala, aj ked teda to bolo tak ci onak odveci /. manzela by som len trochu skludnila a vymyslala aj rodinne programy, program pre vas dvoch... je pekne , ze chce zapadnut, ale v kazdej riti zase ako 20 rocny byt pichnutý nemusí ci... odtial potial

@anonym_bdd5e8 Ako píšeš, musia si nájsť čas pre seba ako manželia, nebyť len rodičmi svojich detí. Nejakú novú spoločnú záľubu. Opäť spolu randiť. My dávame deti spať o 21:00 vždy a potom sme spolu.

pseudomonas87
30. mar 2026
@anonym_4afaf6

@lukma ľudia opačného pohlavia by nemali spolu pracovať celé hodiny. 😰 V arabských krajinách by to bolo lepšie. V Európe " kvete pšenka" len pre vyrovnaných a sebaistych ľudí.🤷

@anonym_autor 📌

anonym_ad90f5
30. mar 2026
@lukma

@anonym_bdd5e8 Ako píšeš, musia si nájsť čas pre seba ako manželia, nebyť len rodičmi svojich detí. Nejakú novú spoločnú záľubu. Opäť spolu randiť. My dávame deti spať o 21:00 vždy a potom sme spolu.

@anonym_autor jedna fitnesska raz vravela v nejakom rozhovore nieco s zmysle, ze nema cenu sa stresovat a strachovat, ci nas muž nepodvedie. Lebo to je v nom a nie v nas, aby sme to zmenili alebo tomu zabránili. Ja by som sa skúsila s mužom porozprávať a podeliť mozno o túto obavu. Ty ho poznas a musis vediet, ci by mu románik s hocikým stal za to, aby prišiel o svoju rodinu a roky budovania.

anonym_e77ef0
30. mar 2026

@anonym_autor tiež má manžel takú kolegyňu, o ktorej od začiatku manželstva veľa rozprával. Na silvestra srdiečka posielal, potom ma tehotnú pustil za ruku keď ju uvidel, rozbehol sa za ňou akoby sa bál, že... Neviem... nesedí mi viacero vecí...sklamal ma hneď na začiatku...pomaly strácal môj rešpekt pre iné veci...raz som mu aj vykričala, že každá jedná naša debata začínala jej menom...prestal, ale telefonáty, zvláštne sms zostali... možno sa raz dozviem čo je v tom....🤷‍♀️

anonym_ce6542
30. mar 2026
@zorienka28

Stredny manazment na Slovensku, ale “majetkovo a postavenim” tak atraktivny, ze upodozrievas kazdu, ktora sa nanho pozrie? Ale no neprehanaj.

S tou avanturou s byvalou by uz moj snubenec nebol. To si mala riesit vtedy.

@zorienka28 ako si jej pomohla tvojou odpoveďou? keby, keby

anonym_c180e0
30. mar 2026

Netreba prehliadať varovné signály, ktoré ti dáva intuícia. Najskôr by som vymyslela plán, vieš taký ženský rafinovaný, ako vniesť do manželstva znova iskru. Byť trošku za tajomnú, nejaká nová "záluba" zmeniť trochu image, aby si to chlap všimol. Urobiť spoločný program, viac sa o muža zaujímať, v zmysle aký mal deň. Aké úspechy v práci dosiahol, pochváliť, dať mu rešpekt a pocit, že je pre teba dôležitý a potrebný. Ty ho poznáš, budeš vidieť zmenu k lepšiemu vo vašom vzťahu, alebo nezáujem. Vtedy je to viac menej jasné. Nasledoval by dôrazný rozhovor o tvojich pocitoch a následkoch jeho konania.

anonym_0f8346
30. mar 2026

Ahoj, ja len ze Ti drzim palce tuto situaciu zvladnut. Velmi sa mi paci aka si sama pred sebou uprimna a realisticka. Ja byt v takej situacii (a aj som v podobnej bola), nevydrzim sa tvarit ze sa nic nedeje a "sledovat". Alebo tu vymyslala "rafinovane plany s iskrami" a bohvieco.
Normalne by som si sadla s manzelom, a takto v klude bez emocii a hadky mu uplne realne vysvetlila ako sa citim, ako to vnimam, a co to znamena pre buducnost. S kym hovorit uprimne a narovinu, ak nie najprv s manzelom? (Za predpokladu ze obaja ste normalni ludia a nie nejaki psychopati.) Ver mi, takyto rozhovor vas urcite niekam posunie viac, ako nase diskusie tu. Takze vela sil a porozpravajte sa.
Ale rada: naozaj s kludom anglicana, proste s cielom "takto to citim a nechcem aby sa nieco pokazilo, tak to preberme a riesme, aby to niekde nesmerovalo kde nema". Ak mate naozaj OK vztah a ani jeden z vas nema zaujem aby sa nieco pokazilo do buducna a uplne by som to narovinu pomenovala - aby sa rozpadla rodina - urcite bude rozhovor prospesny.

anonym_48cfc9
30. mar 2026

Opíšem ti moju situáciu s pred x rokov, keď sme boli ešte mladí. Ja doma na materskej s 1r. dieťaťom. K manželovi do roboty nastúpila mladá rozvedená žena. Po nejakom čase som si všimla, že stále o nej rozpráva, všetko o nej vie. Zlom prišiel, keď zahlásil, že potrebujete niečo na dome opraviť, veď chuderka, sama žena. Tak vtedy, som sa s ním porozprávala, že čo sa mi nepáči, ako to vidím ja. Dovtedy som sa držala aj keď to bolo ťažké. Manžel tvrdil, že to tak ona nemyslí. Nechal si to prejsť hlavou a prestal ju nejako riešiť. Po asi roku mi hovorí, vieš kolegyňa poprosila šéfa, že niečo potrebuje domov objednať, že potrebuje správne odmerať linku. A ja mu hovorím, toto neveští nič dobré. Tak aj bolo, do roka sa rozviedol, nechal doma 2 chalanov v puberte. Šéfovej manželky mi bolo veľmi ľúto, aj chalanov. Manzel vredy, že odkiaľ si to vedela? Čo by som tebe poradiť, sleduj muža, zatiaľ nič nehovor, aby si nebola " stíhačka". Ide na akciu, nerob drámu, zaželaj mu príjemnú zábavu , aj keď vo vnútri budeš nervózna. A keď budeš cítiť, že je toho veľa porozpravajte sa. Povedz mu ako to ty vidíš, cítiš. A ešte záverom, po rokoch sme sa stretli na spoločnej akcií s nimi. On úplne vypapkaný ,ona každú mladú ženu sledovala a ja som sa zabávala, že ako rýchlo sa to opakuje.

lukma
30. mar 2026
@anonym_c180e0

Netreba prehliadať varovné signály, ktoré ti dáva intuícia. Najskôr by som vymyslela plán, vieš taký ženský rafinovaný, ako vniesť do manželstva znova iskru. Byť trošku za tajomnú, nejaká nová "záluba" zmeniť trochu image, aby si to chlap všimol. Urobiť spoločný program, viac sa o muža zaujímať, v zmysle aký mal deň. Aké úspechy v práci dosiahol, pochváliť, dať mu rešpekt a pocit, že je pre teba dôležitý a potrebný. Ty ho poznáš, budeš vidieť zmenu k lepšiemu vo vašom vzťahu, alebo nezáujem. Vtedy je to viac menej jasné. Nasledoval by dôrazný rozhovor o tvojich pocitoch a následkoch jeho konania.

@anonym_c180e0 Toto je pravda, že muži zvlášť potrebujú v očiach ženy vidieť obdiv a také to očarenie. Potom ich to tak nezvábi mimo domu.

lukma
30. mar 2026
@anonym_48cfc9

Opíšem ti moju situáciu s pred x rokov, keď sme boli ešte mladí. Ja doma na materskej s 1r. dieťaťom. K manželovi do roboty nastúpila mladá rozvedená žena. Po nejakom čase som si všimla, že stále o nej rozpráva, všetko o nej vie. Zlom prišiel, keď zahlásil, že potrebujete niečo na dome opraviť, veď chuderka, sama žena. Tak vtedy, som sa s ním porozprávala, že čo sa mi nepáči, ako to vidím ja. Dovtedy som sa držala aj keď to bolo ťažké. Manžel tvrdil, že to tak ona nemyslí. Nechal si to prejsť hlavou a prestal ju nejako riešiť. Po asi roku mi hovorí, vieš kolegyňa poprosila šéfa, že niečo potrebuje domov objednať, že potrebuje správne odmerať linku. A ja mu hovorím, toto neveští nič dobré. Tak aj bolo, do roka sa rozviedol, nechal doma 2 chalanov v puberte. Šéfovej manželky mi bolo veľmi ľúto, aj chalanov. Manzel vredy, že odkiaľ si to vedela? Čo by som tebe poradiť, sleduj muža, zatiaľ nič nehovor, aby si nebola " stíhačka". Ide na akciu, nerob drámu, zaželaj mu príjemnú zábavu , aj keď vo vnútri budeš nervózna. A keď budeš cítiť, že je toho veľa porozpravajte sa. Povedz mu ako to ty vidíš, cítiš. A ešte záverom, po rokoch sme sa stretli na spoločnej akcií s nimi. On úplne vypapkaný ,ona každú mladú ženu sledovala a ja som sa zabávala, že ako rýchlo sa to opakuje.

@anonym_48cfc9 Toto je hranica, ktorú je ťažké si udržať, ak s niekým pracuješ každý deň veľa hodín - nehovoriť s ním o osobných veciach, o svojom manželstve... Časom sa taký vzťah stane veľmi dôverný a potom sexuálny.

anonym_e3b43f
30. mar 2026

Ono sa vždy nájde nejaká kočička, to budeš za každým vyšilovať? 😀

anonym_8e8ee5
30. mar 2026

Ti chapi su ale sprosti....naco vam o tom hovoria?...to len dokazuje, ako sa nevedia ovladat...

anonym_b823ce
30. mar 2026

Neveríš mu, pochopiteľne, tiež neverím, že s ex nič nemal a len tak z nudy išla mu na byt a tebe o tom zhodou okolností klamal
Bolo to dávno,ty musíš vedieť, či sa niečo v ňom pohlo alebo len nemal príležitosti
A keď to nevieš,ja by som sa na tvojom mieste s ním o tom porozprávala
Lebo ajtak ti to bude vŕtat v hlave a cítiť sa vinna za nedôveru ktoru raz dokazal zradiť? alebo vinna za to, že ste si dali šancu a teraz máš v sebe neistotu?
Veď ty si mu dala šancu z lásky a on z lásky to ma chápať aj ked o 20 rokov
Alebo máte si klamať o pocitoch, neistotach a bohvie o čom ešte..a ver, že je iný pocit keď môžeš druhému povedať všetko alebo si vzájomne tajite

anonym_4afaf6
30. mar 2026
@lukma

@anonym_48cfc9 Toto je hranica, ktorú je ťažké si udržať, ak s niekým pracuješ každý deň veľa hodín - nehovoriť s ním o osobných veciach, o svojom manželstve... Časom sa taký vzťah stane veľmi dôverný a potom sexuálny.

@lukma ale čo nepovieš, to keď pracujem 8 hodín denne s kolegom, tak si robím svoje a tých pár voľných chvíľ, doslova minút, čo spolu poklebetime o rodine a všetkom a trošku sa posmejeme, tak to je ako problém? Ja robím roky rokúce v kancelárii prevažne s mužmi a nič také sa nikomu nestalo. To je už veľmi tragické manželstvo, keď stačí kolegovi pokecať s kolegyňou cez pracovné voľno a ide sa rozvádzať. Bože, pekne stíhačky ste sa zlietli, chudák chlapy, nech nikam nechodia, nech sa nerozprávajú, pekne domov na výsluch. 🥴

lukma
30. mar 2026
@anonym_4afaf6

@lukma ale čo nepovieš, to keď pracujem 8 hodín denne s kolegom, tak si robím svoje a tých pár voľných chvíľ, doslova minút, čo spolu poklebetime o rodine a všetkom a trošku sa posmejeme, tak to je ako problém? Ja robím roky rokúce v kancelárii prevažne s mužmi a nič také sa nikomu nestalo. To je už veľmi tragické manželstvo, keď stačí kolegovi pokecať s kolegyňou cez pracovné voľno a ide sa rozvádzať. Bože, pekne stíhačky ste sa zlietli, chudák chlapy, nech nikam nechodia, nech sa nerozprávajú, pekne domov na výsluch. 🥴

@anonym_4afaf6 To záleží od toho, ako sa ľudia k sebe navzájom správajú. To je fajn, že máte taký kolektív, že všetci viete, kde sú hranice, ale je to skôr výnimka ako pravidlo.

bruno1
30. mar 2026
@lukma

@ninka99865 Manžel nič netušil alebo nechcel tušiť. Kolega bol narcista, takže keď som mu povedala, že som sa zaľúbila, nastal lovebombing, totálne oblbovanie, ale ja som sa stále chcela vrátiť srdcom k manželovi. Snažila som sa vymaniť z pracovnej spolupráce s kolegom, ale to tiež nešlo ihneď. Nakoniec sa úplne vyšachoval tým, že zbabral svoju prácu a vyhodili ho. 3 roky som sa z toho snažila dostať. Teraz pracujem výhradne sama alebo a inými ženami. Manžel bol veľmi trpezliví, v jednu chvíľu som ho chcela opustiť, nekričal, len na ňom bolo vidno nesmiernu bolesť. Nikdy na to nezabudnem. Najprv som zostala kvôli deťom, potom kvôli nemu. Stále ho milujem.

@lukma Tak že má u teba ...Bianco šek..aj keď ty to tak nevnímaš.A že ho stále miluješ? Viem že tomu chceš veriť,minimálne tvoj manžel vie že 3 roky vášho spločného života ,to tak nebolo.🥺A zopakovať sa to môže ,lebo sa to už stalo.

lukma
31. mar 2026
@bruno1

@lukma Tak že má u teba ...Bianco šek..aj keď ty to tak nevnímaš.A že ho stále miluješ? Viem že tomu chceš veriť,minimálne tvoj manžel vie že 3 roky vášho spločného života ,to tak nebolo.🥺A zopakovať sa to môže ,lebo sa to už stalo.

@bruno1 Človek je preto človekom, že sa zo svojich chýb dokáže poučiť a neopakovať ich.

romiada
31. mar 2026

@anonym_autor nepomožeš si nijako. Nevieš preprogramovať myseľ druheho človeka ako nejaky softver v počitači. Možeš robiť aj stojky na hlave, zvadzať ,nosiť pradielko a hrať tanečky ..... keď raz ma chlap v hlave inú nič s tým neurobiš. Robiť stíhačku? Načo - strata energie. Vyhražať sa? To nie je láska. Možeš jedine v klude počkať čo sa bude diať.

autor
31. mar 2026

Dakujem vsetkym za odpovede, vase skusenosti, vase rady, vasu kritiku... Pomohlo vidiet aj ine nazory na danu vec. Zaludok mam stale obrateny, neviem sa na nic sustredit, uplne ma ta situacia vyviedla z rovnovahy. Prednedavnom by ma ani vo sne nenapadlo, ze budem nieco take riesit.
Nelutujem, ze som muzovi pred 15rokmi dala sancu. Boli sme na zaciatku vztahu a nasledujuce roky mi dokazoval, ze som sa vtedy spravne rozhodla.
Momentalne si nemyslim, ze s danou kolegynou doteraz nieco mal (aspon fyzicky nie) a ani nemozem povedat, ze by sa nejak zmenilo jeho spravanie sa ku mne. Ale ta blba predtucha alebo ako by som to nazvala. Neviem to presne vysvetlit.
Jasne, ze neriesim kazdu "suknu", ktora sa na mojho muza pozrie ci s nim prehovori. Ako som spominala, muz je a bol vzdy atraktivny a zdravo sebavedomy, co vela zenam imponuje. Aj doteraz robil so zenami, len ten pocit strachu/bezmocnosti/neistoty tam predtym nebol.
Musim si to este par dni nechat prejst hlavu, idu sviatky, trochu casu stravime rodinne a rozhodnem sa, co dalej, lebo s takto stiahnutim zaludkom pri kazdom pomysleni na neho ci nu, neviem zit.
Neovplyvnim to mozno, ale nekonat uplne a len sledovat asi tiez nedokazem.

bruno1
31. mar 2026
@lukma

@bruno1 Človek je preto človekom, že sa zo svojich chýb dokáže poučiť a neopakovať ich.

@lukma já som nepísal o tebe ,ty si to mala jednoduchšie ,lebo si vedela čo cítiš .Písal som o tvojom manželovy ,ten nevie ,ako na tom je .Jediné čo vie na 100% ,že ho dokážeš prestať milovať,veď si to už ráz spravila.

lukma
31. mar 2026
@anonym_autor

Dakujem vsetkym za odpovede, vase skusenosti, vase rady, vasu kritiku... Pomohlo vidiet aj ine nazory na danu vec. Zaludok mam stale obrateny, neviem sa na nic sustredit, uplne ma ta situacia vyviedla z rovnovahy. Prednedavnom by ma ani vo sne nenapadlo, ze budem nieco take riesit.
Nelutujem, ze som muzovi pred 15rokmi dala sancu. Boli sme na zaciatku vztahu a nasledujuce roky mi dokazoval, ze som sa vtedy spravne rozhodla.
Momentalne si nemyslim, ze s danou kolegynou doteraz nieco mal (aspon fyzicky nie) a ani nemozem povedat, ze by sa nejak zmenilo jeho spravanie sa ku mne. Ale ta blba predtucha alebo ako by som to nazvala. Neviem to presne vysvetlit.
Jasne, ze neriesim kazdu "suknu", ktora sa na mojho muza pozrie ci s nim prehovori. Ako som spominala, muz je a bol vzdy atraktivny a zdravo sebavedomy, co vela zenam imponuje. Aj doteraz robil so zenami, len ten pocit strachu/bezmocnosti/neistoty tam predtym nebol.
Musim si to este par dni nechat prejst hlavu, idu sviatky, trochu casu stravime rodinne a rozhodnem sa, co dalej, lebo s takto stiahnutim zaludkom pri kazdom pomysleni na neho ci nu, neviem zit.
Neovplyvnim to mozno, ale nekonat uplne a len sledovat asi tiez nedokazem.

@anonym_autor Si s ním 15 rokov, dobre ho poznáš a intuícia neklame. Ja len že v tejto fáze mu asi nebudeš schopná pomôcť, len dúfať, že to dobre dopadne.

Strana
z2