Strach z prvého rande po traumách z minulosti
Ahojte, potrebujem babské povzbudenie.. Som rok slobodná a mám tak troška traumu z mužov ktorí spomínajú svoju ex. Moje posledné dva vzťahy skončili tak, že jeden sa rozišiel so mnou po roku a vrátil sa k ex a s druhým som sa rozišla ja, pretože sme stále riešili problematickú ex s ktorou mal dieťa a robila nám peklo zo života a nakoniec sa k sebe tiež vrátili.. A naposledy keď som mala rande a chlap mi tiež takto svoju bývalku spomínal aká bola psycho a pomaly všetko o nej a aké zlé ženy on stretol v živote a čo mu tie beštie robili mne sa jednoducho znechutil.. Dnes mám večer rande a troška sa bojím aké to bude. Chlap vyzerá veľmi fajn, zatial sme si len písali ale tiež ex spomenul medzi rečou a ja som to hneď stopla a taktiež sa ma pýtal koľko som slobodná o sebe povedal, že 2 roky a pýtal sa na mňa a ja som povedala tiež ale už som bližšie detaily nechcela rozvíjať aj keď sa pýtal na posledný vzťah prečo sme sa rozišli som jednoducho povedala, že nechcem sa o tom baviť je to ukončené a bodka. Celkovo mám strach už tak podvedome, že aj on bude "poznačený" tou bývalou alebo nevyliečený.. Ešte mi včera keď sme sa bavili o psychológii, lebo obaja máme také záľuby a o ľudských vzťahoch, tak spomenul, že on spal určitú dobu radšej v aute ako s bývalou v byte.. Nechcem ho škatuľkovať len neviem kedy je to v norme a kedy to už bude nevyliečený chlap, ktorý hľadá náplasť.. A popravde ja už o iných ženách, čo ktorá komu urobila na rande počúvať nechcem..
🌞 Píšeš rozumne, máš v tom jasno. Toto by nebavilo nikoho. Správne si zareagovala, že nechceš riešiť bývalky, ktoré ani nepoznáš. Aj keď v obsahu slov, ktoré venuje bývalej partnerke ho môžeš tak trochu spoznať - ako hovorí o nej, tak bude raz o tebe 🙂. Takže ak sa tomu nedá vyhnúť, pozorne počúvaj - aj cez tento obsah slov ho spoznáš a vycítiš prípadnú agresivitu, alebo galantného muža, ktorý opatrne či s úctou k žene volí slová, ... toleranciu k prešľapom, radikála netolerujúceho nič len svoje názory... Myslím, že ti ani nie je veľmi čo poradiť. Snáď len to, že raz príde chlap, ktorý bude spĺňať tvoju predstavu. Prajem ti, aby to bolo práve teraz - do tretice 🙂. 🍀
@anonym_autor ja by som to zase tak nedtamatizovala. Na prvom rande by som určite nestopla muža, ktorý spomenul svoju ex. Ak by o nej hovoril pridlho, tak by som ho poprosila, či môžme zmeniť tému a podla reakcie by som zvazila ďalšie rande.Nevidjm ale na tom nič tragické, aj my sme aj jeden aj druhý ex spomenuli, jednou, dvomi vetami a vybavene. Nijako to nás vzťah nenarusilo
Ex boli súčasťou našich životov nejakú tu dobu, niečo sme zažili, nejak nás to ovplyvnilo, podľa mňa je normálne nehrať sa na to, že neexistujú, samozrejme so zdravou mierou… na prvom rande sa to síce ani za mňa nehodí vyťahovať, ale medzi mnohými je to bežná téma, bežná otázka, ak to je tebe nepríjemné, tak to môžeš úplne v klude stopnúť a na rovinu povedať, ale je to podľa mňa malo na to, aby si z toho niečo s určitosťou vyhodnotila, niektoré veci ukáže naozaj iba čas
To, ze ty mas opodstatnenu ale zatial nevyriesenu traumu z toho, ze ex sa vratil k byvalej neznamena, ze kazdy muz, ktory spomenie ex sa k nej vrati. Ja som mala 3 vztahy s vynimkou prveho sme sa vzajomne bavili o ex nesli sme do detailov ale pride mi to normalne. Raz som citala citat ak si svoje nevyliecis rany budes obvinovat ludi, ktory ti ich nesposobili. A myslim, ze to sa k tvojmu opisu hodi najprv si vyliec traumu a ked budes pripravena na vztah vtedy chod do toho. Nie je normalne sa tvarit, ze ten kto uz bol vo vztahu nemal ex a davat na tu temu embargo. Kebyze moj priatel sa tak sprava ako ty tak hned tomu vztahu by som dala stopku, nemam zaujem o budovanie vztahu s niekym kto zjavne nie je psychicky pripraveny na vztah.

No tak ked spomenie ex tak mu v tom momente navrhni ze ak to uz dnes viac neurobi tak ani ty toho svojeho spominat nebudes- a potom na neho zmurkni veselo a povedz ze by mal ten obchod prijat.