icon

Strata susedov

7. jún 2025

Všetko v mojom živote odchádza. Poviete si, že riešim blbosti. Bývame v paneláku a boli tu dve mladé rodiny. Ostatní skôr starší ale tieto dve rodiny som tak viac vnímala. Susedia na dolnom poschodí odišli asi pred 3 mesiacmi. Mali tri malé deti. Ďalšia suseda s prvého poschodia s tou sme boli niekedy kamošky. Časom to opadlo už sme sa nestretávali. Manžel pracuje s jej mamou v práci. Majú tiež 3 malé deti. Odpísali asi pred tromi dňami. Ona bola taká veselá kopa sedávali vzadu v paneláku. Vždy bolo živo. Mala taký špecifický hlas, že ju proste bolo počuť. Vďaka nej ten panelák ozival. Už je tu nový sused. Zostali sme tu iba my. Ja tiež tuzim po väčšom bývaní ale žial na to nemáme. Je to ťažké. Zrazu cítim, také prázdno. Neviem ani prečo veď sme sa extra nebavili. Susedia s ktorými sme si nesadli ti stále byvaju a ja si hovorím prečo je to tak. Ako vnímate vy takéto veci ?

zabka79
7. jún 2025

Tiez sa snad vsetky rodiny z dvora bytovky prestahovali...s malymi detmi su v malych startovacich bytoch a potom idu do vacsieho...skor ti je luto ze nemozte do vacsieho...

maminkadeticiek
7. jún 2025

Asi zijes v rutine,ked riesis takto vyrazne druhych a ich vplyv na tvoj pocit pohody.Byvanie nezmenis,a bohviebci ho vobec potrebujes menit.Ale mozetebsibako todina ozvlastnit dni inak,vylety,konicky,cokolvek.Najdibpocit spolojnosti v sebe

andrea_82
8. jún 2025

Co by som ja dala za to, keby sa niektori moji susedia odstahovali. 🙃 Ale inak nie, nikdy som neriesila, ze by mi chybali v podstate cudzi ludia. Mam vlastnu rodinu. Ci to skor nebude tym, ti vlastne nechybaju ti ludia, ale ze im tak trochu zavidis, ze isli do vacsieho.

motylik2559
8. jún 2025

Trosku neozumiem, tebe chyba suseda, ktora mala povedzme specificky hlas, bolo ju pocut, ale pritom si sa s nou nerozpravala,ked si prechadzala cez branu hore na poschodie, kde byvas? Chyba ti niekto koho si pocula za tu 1-2min kym prisiel vytah a nastupila don alebo tych par sekund ked si sla k schodisku a isla hore do bytu? No mas veru pravdu,ze riesis blbosti🤷‍♀️ Keby si mala zrejme viac zaujmov, tak by ti to ani nejak nedoslo. Este by som pochopila, kebyze ti odide suseda, s ktorou si sa kamaratila cely cas az po jej odstahovanie, ze ste chodili von, kavickovat, alebo len tak pokecat...Zameraj sa na seba, neries blbosti okolo susedov, s ktorymi si ani neudrziavala blizsie vztahy az po ich odstahovanie a hned ti bude lahsie🙂

autor
8. jún 2025
@motylik2559

Trosku neozumiem, tebe chyba suseda, ktora mala povedzme specificky hlas, bolo ju pocut, ale pritom si sa s nou nerozpravala,ked si prechadzala cez branu hore na poschodie, kde byvas? Chyba ti niekto koho si pocula za tu 1-2min kym prisiel vytah a nastupila don alebo tych par sekund ked si sla k schodisku a isla hore do bytu? No mas veru pravdu,ze riesis blbosti🤷‍♀️ Keby si mala zrejme viac zaujmov, tak by ti to ani nejak nedoslo. Este by som pochopila, kebyze ti odide suseda, s ktorou si sa kamaratila cely cas az po jej odstahovanie, ze ste chodili von, kavickovat, alebo len tak pokecat...Zameraj sa na seba, neries blbosti okolo susedov, s ktorymi si ani neudrziavala blizsie vztahy az po ich odstahovanie a hned ti bude lahsie🙂

@motylik2559 sem tam sa mi prihovorila, keď sme sa stretli pri výťahu alebo tak ale nijaké hlbšie kamarátstvo to nebolo

motylik2559
8. jún 2025

Ved o tom som pisala, sem tam aj ja pokecam so susedmi, ale nepovazujem ich za obcasne kamosky. Co je to obcasna kamoska? bud to kamoska je alebo nie je. potom su len znami a susedia, s ktorymi obcasne prehodis rec. Tiez som mala nadomnou susedu, s ktorou som pokecala dokonca viac nez s inymi zbezne, ALE nebola to hned zakonite kamoska...odstahovala sa a vobec to nejak so mnou nepohlo,ze uz tu nie je. o 3 posch vyssie byva suseda, ktora mi je aj kolegynou v praci aj ked na inom odd.-ked sa stretneme tak kecame aj hodinu, ale stale ju beriem ako susedu a kolegynu, nie ako kamosku, lebo inak cas spolu netravime,ze by sme zasli niekam na kavu, ci vylet. Kebyze sa odstahuje, tiez to neriesim aj ked si vychadzame. Prepac, ale naozaj riesis blbosti. Ty skor ries samu seba....mas pracu? zaujmy? realne kamosky s ktorymi chodis von? Na to sa zameraj a nie kto sa kedy odstahuje z baraku🙂

drobec105
11. jún 2025

Tým že máme veľkú bytovku susedov vôbec neriešim, keď niekoho stretnem pozdravíme sa, keď je nálada tak prehodíme pár viet ( small talk) a hotovo. Nemám potrebu sa s nikým kamarátiť. Zavriem dvere a viac ma "nezaujíma".

mk1111111111
Autor odpoveď zmazal
mirage
24. aug 2025
@mk1111111111
Odpoveď bola zmazaná
mk1111111111
24. aug 2025
@mirage

@mirage jeh, preklikla som temu, malo to byt do inej🙈