Stres z rodinného konfliktu: Ako sa rozhodnúť?
Zaujimalo by ma nasledovne: mate zenu ktorej brat vas psychicky znici, dovedie vas na psychiatriu, dovody nejdem rozvadzat, z polovice si za to mozem defacto sam. Jedine riesenie po 2 rokoch trapenia pre mna je toho cloveka vymazat navzdy zo zivota ale ona sa od neho(ako suseda) nechce odstahovat..
Takze obetovali by ste rodinu s 2 detmi, alebo vlastny zivot ? Ps. stres z neho mi sposobil srdcove arytmie, bolesti chrbta, na velku chodim uz 2 roky 8-10x denne. Zle myslienky, nocne uzkosti, nespavost a kazdy jeden som v strese uz 2 roky tj 700 dni. Kazdy jeden den. Uplny psychicky kolaps a utrapenie sa z niekoho.
Takze som na krizovatke, bud zomrem (neviem kedy) ale bo opsutim rodinu.
A nemoralizujte.. ano som sracka neschopna ochranit vlastnu rodinu ale chcem vediet vas nazor, mal som dost casu sa s tym vysporiadat a nedokazal som to. Sh to 2 roky. Ten clovek ma utrapil k smrti.
@lordbp život máš len jeden. V potom rade pozeraj na seba a svoje zdravie,aby si sa mohol plnohodnotne venovať deťom či už so ženou,alebo sám.
@lordbp manželka to nevidí?
@zmrzlinka2021 manzelka razne povedala ze neodie.. dovody ktore k tomu viedli uz cca rok pominuli ale v hlave ma ten clovek nici kazdy den a ked pride ku mne domov tak mi neraz preskoci srdce (tie systoly)....
Na jednej strane by si asi mal na sebe pracovať po psychickej stránke, ak dôvody na tieto stavy voči nemu už nie sú.. Na druhej strane je na zváženie, ci máš po svojom boku tu pravú ženu, keď ťa nechá psychicky sa deptat a nič neurobí pre to, aby ti bolo lepšie.. Odid, ale nechoď ďaleko od detí..
Odsťahuj sa, porieš si psychiku a potom môžeš riešiť deti.
vždy máš na výber, v prvom rade sa odsťahuj, daj dokopy, aj kvôli deťom. Ked budeš v poriadku môžeš začať bojovať o deti a ich zdravie.
Odist
Nechapem postoj manzelky v celom tomto, ma byt na tvojej strane a uz davno zbalena a nachystana na odchod
Ale chybaju nam detaily celej situacie
Odid aby si neochorel ešte horšie.Nech si žije z bratom alebo sama a o deti by som bojovala na tvojom mieste.Netrp psychický odid a bojuj o deti.Pri takej žene žiť je trest.Pokaiľ si ešte zdraví tak odid čím skôr tým lepšie.O deti môžeš požiadať aj sudne.
odist od zeny je to prve.
druhe najst si byvanie, predpokladam, ze pracu mas
po tretie neviem ake su deti velke ale zaziadala by som o striedavku
ale to najdolezitejsie, daj sa dohromady ty sam, pohladaj psychologa
@lordbp Počuvaj a to mu akože nevieš normalne švihnuť jednu po papuli?
@lordbp Takze tvoja zena sa nechce odstahovat z miesta, kde mate za suseda jej brata, ktory ti sposobil psychicke problemy so zdravotnymi nasledkami? Pokial medzi nimi neexistoval incest a nema k tomu racionalne vysvetlenie, tak asi ti bude zdraviu prospesnejsie sa zaradit medzi tatkov na ktorych bude nadavat rozvedena mamicka samozivitelka.... Pri manzelstve sa vravi v dobrom i zlom ... ak pri tebe v zlom nestoji, nema to moc buducnost.
Si na to sám , alebo máš niekoho blízkeho, čo ti vie poradiť? ideálne dobrého terapeuta. JA si myslím, že ked odídeš, môžeš stretnúť podobný typ inde. Jeho nezmeníš, snaž sa zmeniť seba.
A Tvoja manzelka nevidi, ako na tom si? Ci jej je to jedno?
Urýchlene požiadaj psychiatra nech tá pošle na hospitalizáciu aspoň na dva tri mesiace
Prečítaj si svoju poslednú tému https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/totalny-stres-z-jedneho-cloveka/?page=5&scrollto=first
Daj sa liečiť tam zjavne sa rozbehlo psych ochorenie
@lordbp prosím ta, začni sa liečiť, čím skôr tým lepšie. Takto znicis seba a aj svoju rodinu. Na manželku sa nevyhoaraj, predpokladám, že žiť s tebou v takomto stave je dosť peklo. Pre teba, manželku, deti... Predpokladám, že odchod by bol len útek, verím, že liečba vyjasni tvoju myseľ a na suseda a jeho reči budeš kašľať. Nečakaj, pokiaľ si pokazis vzťahy aj s deťmi, nakoľko oni to silno vnímajú a vidia, že ich otec je labilny a ver, že deti potrebujú v otcovi vidieť vzor a istotu, inak nemajú prvú pôdu pod nohami.
Držím palce, aby si zabojoval a darilo sa ti
s akou diagnozou si bol hospitalizovany?
Neodchadzaj od ženy a od deti, ale chod na čas bývať inam ak ak si to mozes finančne dovoliť, na pár mesiacov podnájom. Vysvetli to doma, že ich lubis, ale musíš sa dať jednoducho dokopy a v takom prostredí to nedokážeš. V podnájme ta môže rodina navštevovať. Necháš si deti na vikend, rozptýlia ta. Navštevuj odborníkov. Ak by ta žena podporila, ideálna by bola aj rodinná terapia.
@mamina7070 presne to mi napadlo, ze som to.uz citala. Treba cim skor liecbu.
@lordbp ste bližinec ? Treba sa dať do poriadku sám seba v prvom rade a potom už niečo riešiť
zbal sa a chod .. ak je tvoja zena pripecena a zalezi jej viac na jej bratovi ako jej vlastnej rodine tak problem je v nej ... deti su odolne tie si zvyknu ale zivot mas len jeden a je prilis kratky na to aby si si ho este viac skracoval obmedzenym idiotom
Máš hlúpu ženu, ktorá to zľahčuje. Zbal sa a odíď. Máš z neho úzkosti...psychicky ťa týral.
Treba dotiahnuť psychológa, možno aj psychiatra a hlavne odísť od toho debila.
Ženu a deti teraz nerieš. Dôležité je tvoje zdravie.
Zene treba povedať dôvod odchodu. Keď ťa má rada, časom zmení názor a vybuduje si s tebou nové bývanie.
Nečakaj na zmenu názoru ženy, ona to zľahčuje.
Odíď a uvidíš čo sa bude diať. Hlavne sa upokoj a nerob si žiadne nádeje. Či žena príde s deťmi za tebou je šanca 50:50. To poriešiš až sa upokojis. Držím palce.
Aj keď odídeš akokoľvek ďaleko, v hlave ho budeš mať stále. Nečudovala by som sa, ak by si stretol podobného človeka kamkoľvek pôjdeš. Je to Tvoja životná lekcia a Ty si ju ešte nezvládol. Potrebuješ odbornú pomoc. Ak Ti nie je manželka oporou, tak ju opusti a lieč sa sám. Ale neutekaj pre jej brata. On je len kulisou Tvojej životnej lekcie. Nemáš zvládnutý svoj zdravotný stav. Tvojim výberom by mala byť liečba, aby si sa stal silnejším človekom. Potom budeš slobodný chlap a budeš mať vždy právo na výber. Teraz Ti to právo berie Tvoja diagnóza. Prajem veľa síl.
@lordbp zatiaľ sa nerozvadzaj, Ľubiš svoje deti a zrejme aj svoju ženu, ktorá síce teraz trucuje so sťahovaním, ale nevieš,čo bude o pol roka či rok. Nájdi si blízko rodiny garzónka, zabyvaj sa, cez víkendy si zober deti k sebe a kľudne aj ženu, možno časom zistí, že je vám fakt lepšie bez jej brata, tvojho stresu a príde na trvalo s deťmi. A k bratovi môže zájsť aj sama kedy chce. Ty pozeraj na svoje zdravie a kontakt s detmi. Psychická pohoda je veľmi dôležitá v živote, tak na seba myslí. Držím palceky 👍
Psychiatra mam 18.10. neviem ci do vtedy nezomrem... ako pisem, od toho cloveka mam uz rok aj 2 mesiace pokoj, sprava sa ku mne max. slusne, ale v hlave ma zere ako rakovina den co den. Je to uz len moj problem, o nom to uz nie je..

@lordbp odišla by som od nej, ukludnila sa a o deti by som bojovala ako lev