Stretávanie bývalých partnerov. Kde je hranica?
Zaujimalo by ma. Aka je podla vas primerana hranica stretavania sa byvalych partnerov, ked tam je dieta? Co by ste boli schopne akceptovat, a co uz je za hranicou? Je podla vas normalne, ked sa stretavaju na rodinych oslavach? Alebo ze jeden chodi k druhemu domov z dovodu, ze si ide prevziat dieta, prip dlhsie s dietatom nebol a chce ho prist pozriet? Alebo z dovodu, ze dieta je chore?
Nezačínaj si s mužom, ktorý má dieťa, ak nie si pripravená milovať jeho dieťa ako svoje a ak nie si schopná jeho matku považovať za súčasť vášho života. Ja chodím s mojím mužom na predstavenia jeho syna, sedím vedľa jeho exmanželky, aj ideme potom spolu na kávu, aj ju pozvem k nám na kávu ak príde pre malého. Ak muž nemôže, idem k nej pre malého ja. Ak je muž pracovne preč, zoberiem si chlapca na víkend ja a urobíme si program. Je to mužov syn, takže akoby aj môj. Presne ako píše @denkabemommy je skvelé, ak sa rodičia aj po rozvode/rozchode vedia správať ako rozumní ľudia a milujúci rodičia. Ak to nevieš akceptovať a vadí ti to, nechaj toho muža inej.
Je to normalne, ze sa stretavaju na rodinnych oslavach aj ze si pride vyzdvihnut aj odovzdat dieta aj ked je chore, ze sa obaja staraju o dieta nie len jeden a aj ked ho pride pozriet lebo mu chyba. Mne by nevadilo aj keby kazdy vikend mal priatel u seba dieta alebo aj keby cez tyzden po skole sa s nim az do vecera stretaval. Predsa je to jeho dieta a rozisiel/rozviedol sa so zenou nie aj s dietatom.
Nic lepsie pre vsetky zucastnene strany neexistuje, ako to, ze su to vyrovnani a dospelo chovajuci ludia. Ja mam taky vztah s exmanzelom. Moja rodina neoslavuje, ale ak je oslava v jeho rodine, vzdy dostane pozvanku on a dostanem pozvanku ja. Ked sa tam stretneme, normalne oslavujeme. Ked on nemoze, tak ja idem bez ohladu na to. Ja chodim k byvalej svokre aj svagrinej. Jeho sa nepytam. Cez deti budeme vzdy rodina. On mi kupil auto a zaplatil drahu dovolenku. Sam od seba, bez toho, aby ziadal nieco spat. S jeho expriatelkou ma vecne problemy, lebo ta zena este psychicky nedospela. A kto trpi najviac - ich dieta.
Zavist a ziarlivost je to najhorsie co do vztahu medzi ludmi prinasas. Skodis sama sebe.
@katarinaba
@nynia
@melanta
@denkabemommy
Praveze mne tato situacia nevadi, avsak vcera som bola v debate so “znamou” (kamaratka kamaratky, nase nazory su ale vo vseobecnosti dost rozdielne), ktora mala potrebu somnou riesit to, ze ako to zvladam, ze ona by to nedavala, mat v zivote aj prave tu ex, ved predsa len kedysi boli oni par, ze ona by ziarlila, ked tolko casu travia spolu, a aj z toho dovodu, ze iniciatorom rozchodu bol muz.
Bohuzial, beriem ho aj ja ako vlastneho, ved s nim travim mnozstvo casu, avsak ex je proti mne. Cize nejake podujatia v stvorici asi uplne nie (aj ked ma mrzi, kedze dieta sa pyta, preco som sa napr nebola pozriet na jeho vystupenia, ale este je male, takze nejako si to cele neuvedomuje), dokonca ma problem, aj ked by malo byt dieta len somnou (bez muza).
Cize ja som ale s touto situaciou ok, ale nebudem klamat, vcera ma trosku tato debata so znamou zjepokojila, a trosku to vo mne nahlodala.
Stacilo mi precitat "nase nazory su ale vo vseobecnosti dost rozdielne" co si cakala, ked vase nazory su rozdielne, ze ta v tom podpori? Ved sama pises, ze sa rozchadzate v nazoroch tak nerozumiem ako ta to mohlo znepokojit, ci ta uplne vsetko znepokojuje v com su vase nazory ine? Ved kazdy ma pravo vyjadrit svoj nazor ale ty nie si povinna sa nim riadit ked to tak necitis. Ale ja som taka, ze pre man riesit moj vztah s niekym tretim je uz z principu redflag, dost som sa v minulosti na tom popalila a nechala sa ovplyvnit takze teraz to beriem tak, vo vztahu sme dvaja a dvaja si ho riesime, co nam vyhovuje, co by sme chceli, ako by sme to chceli... nikto viac do toho nezasahuje. A ked sa raz za cas niekto taky mudry najde tak ja len, ze ok porozpravaj si a idem dalej.
Bolo by mi jedno co vravi " znama" skor by ma mrzelo ze ex je proti mne
A do akej miery sa ta partner zastane
@petrao2 no ako by si mal zastat? Pred kym?
Takých ako Tvoja známa je bohužiaľ veľa. Takých ľudí si netreba všímať. Riadia sa sebeckým pohľadom na situáciu. Dobré vzťahy sú hlavne prínosom pre dieťa a je smutné, že to tí ľudia nechápu.
Dcera ma spoluziacku z rozvedenej rodiny, rodicia oostali byvat blizko seba (jeden bytovy dom, ina brana) a s detmi chodia spolu aj na rodinne dovolenky a predlzene vikendy. Pre mna idealny stav, ale zial velmi malo sa tak stava. Neviem ci rodicia uz maju inych partnerov tak mozno aj to zohrava ulohu
No je pekne ze ako rodina maju pekne vztahy a netahaju deti do konfliktov
Ale ty jej vadis,nemozes sa stretavat s detmi
Co ked budete mat raz vlastnu rodinu?
Budes v pohode s casom ktory travi s ex a detmi?
Aky ma on nazor nato ze ex je proti tebe?
Ak nato nema zjavny dovod alebo ma?

Takýchto rodičov do každej rozvedenej rodiny 🥰. Dieťa sa cíti stále milované oboma a rodičia medzi sebou vedia vychádzať. Hotový sen 👌