Stretávate sa s bývalými partnermi a prečo?
Davnejsie som musela ist na take komplexne psychologicke vysetrenie. Vsetko vyslo ok, ale prekvapila ma otazka psychologicky, ze ci sa stretavam s ludmi z davnejsej minulosti a co napriklad s byvalymi. Ked som odpovedala, ze vlastne nie, lebo clovek sa posuva zvycajne niekam dalej, prestahuje sa a tak, a co sa byvalych tyka, nevidim dovod na udrziavanie vztahov, nakolko sme si zjavne nejako nesadli - povedala, ze tak to by bolo mozno na terapiu. Trochu ma to zaskocilo, pretoze ked sme sa rozisli, tak asi tam bol nejaky zasadny dovod, clovek sa vacsinou nerozchadza pre blbosti. A ak je to pre mna zasadna vec, technicky nevidim dovod, preco by som mala aktivne udrziavat dalej tieto, ale aj ine problematicke vztahy. Nehovorim o nahodnych stretnutiach, tam prebehnu zdvorilostne frazy, ako sa mas a pod. Registrujem to aj tu na MK ale obcas aj v mojom okoli, ze "my sme ostali kamosi". (nemam na mysli situacie, kde su deti, tam je to pochopitelne). Tak sa chcem opytat, ze preco udrziavate vztahy s byvalymi, a kvoli comu ste sa rozisli? Toto nie je vycitka, realne ma zaujimaju dovody, ake mate, mozno by som to vedela aj ja prehodnotit, ze som si mozno nieco nikdy neuvedomila.
rozvod... odvtedy sme sa videli pár krát - bez pozdravu. Syna nevidel 15 r.
zato s jeho bratmi sa bežne zdravím, dokonca aj komunikujeme...
aj takto to niekedy dopadne...
Nemala som nikdy chuť sa stretnúť so žiadnym byvalym. Keď som sa raz rozišla tak som sa rozišla. Neni to môj dlhoveky kamarát je to bývalý partner. Asi by som mala ísť k psychológovi😀
Nestretavam sa s nikym z byvalych, ani s tym, co som mala dlhorocny vztah /tu bol dovod rozchodu jeho klamstva, podvadzanie a neschopnost sa k veciam postavit celom/. Nevidim na to ziadny dovod. Ak niekoho stretnem, pozdravime sa a tym to konci. A nemyslim si, ze by som mala ist kvoli tomu na nejaku terapiu. S byvalymi sa nekamaratim, nekontaktujem ich, je to minulost a nechcem sa k tomu vracat. Z ich strany tam tiez nie je zaujem o kontakt so mnou.
Ak som sa niekedy s jedným ex s ktorým som mala vážny vztah stretávala, bolo to z dôvodu že ani jeden z nás to v sebe nemal uzavreté.. keď sme si našli partnerov, tak sme sa stretávať prestali a odvtedy som ho nikdy nevidela ani len náhodne a pritom bývame v jednom meste.. ďalší sa odsťahoval do zahraničia, kde žije dodnes a dvoch som asi dva krát stretla iba náhodou.. s jedným sme sa ani nepozdravili a tvárili sa že sa nepoznáme a s druhým sme prehodili nejaký small talk.. nevidím dôvod sa s nimi stretávať a kamosit, každý máme vlastný život a keď si predstavím že píšem o vzťahoch spred 20tich rokov až mi je smiešno 😅
Tvoja psychologička chce z Teba očividne len peniaze za psychoterapiu vyraziť. Nehovorím, že neexistuje možnosť rozísť sa v dobrom, ale reálne kopu vzťahov končí kvôli nevere, násiliu a teraz za to, že sa niekto nechce s bývalým/bývalou viac stýkať, robí to z neho adepta na psychoterapiu? 🤦 Ja sa s mojím bývalým nestýkam, v živote ho už nechcem vidieť a väčšina mojich kamošiek sú na tom rovnako. Niekedy ani nemusí byť nejaký špecifický dôvod, ale proste cesty sa rozišli. Psychologička podľa mňa riadne preháňa.
Asi mala pocit, ze palim mosty. 😔 No a ako to mate tie, ktore sa kamosite s byvalymi? Preco? Aky mate dovod?
ja som sa so ziadnym zo svojich byvalych nerozisla v zlom. ked sa stretneme pokecame ale ja ich nevyhladavam, neoslovujem ani neriesim. ale zas ak sa ozvu neignorujem. ale tak netravime spolu rodinne dovolenky, nepozyvam ich na grilovacky ani ich nevolam na kavu.
Keď sa stretneme prehodíme pár viet,ale kamarátstvo by tam nefungovalo kvôli jeho manželke,pre ktorú má nechal.Ona ho odtrhla skoro od všetkých s ktorými sa predtým kamarátil.Ale všetko má svoje dôvody,ja mám šťastný vzťah,či aj on🤷🤷🤷
Podľa mňa si to nejak blbo pochopila
Možno mala skôr na mysli či si sa s tým vysporiadala, či v sebe nedusis zlosť k niektorému a tak, to mi z toho vyplýva, možno len zle položila otázku si myslím
@deti95060810 To je ale debil. Myslim to, ze syna nevidel 15 rokov.
Nestretavam sa so ziadnym byvalym.
Ak rátam že som mala asi tri vážne vzťahy tak s dvomi sa stretávam. Ale.len taký občasný obed.mozno raz za rok. Kedy si povieme ako žijeme. S tým tretím sa nestretávam lebo to odmietol.
Vôbec je na druhej strane republiky 😅😅 príroda tam je krásna a my turistická rodinka, no ja tam z hrdosti nejdem ved som tomu zbohatlikovi utiekla spred oltára a odvtedy ma nevidel 😅 by ma zbadal a zab. l asi 😅
@hopsas Kvoli comu ste sa rozisli?
Po čase som zistila že to nebolo ono, že hľadám niečo ine, iný typ muža

V jednom prípade ten vzťah dopadol veľmi zle a fakt nemám potrebu dotyčného stretnúť. Stretla som ho síce párkrát za rok a pozdravili sme sa, ale to je maximum. A som rada, že ho väčšinou nevidím.
V druhom prípade, tam sme si rozumeli viac ako kamaráti, než reálne partneri (tam už sú tie očakávania iné a niektoré veci sme nevedeli zladiť), vždy som s ním rada pokecala o hocičom. Ale on v podstate veľa cestuje, takže stretnúť ho nemám vôbec kedy.
Ak by však bola príležitosť, asi by som sa aj stretla. Ale teda len teraz, kým nemám vzťah. Inak by mi to prišlo asi zvláštne.
Ale na narodeniny, meniny si s ním napíšeme. No nie sme nejak v kontakte.