icon

Sused privádza žiačky na byt: Je to problém?

12. jan 2025

Ako susedia to nechceme priveľmi riešiť ale všimli sme si, že k sebe na byt vodí žiakov, čo by nám až tak nevadilo. Možno majú doučovanie a podobne. To sme si mysleli. Až do chvíle keď sme si začali všímať jedno dievča že tam chodí dosť často. Trvá to už asi 2 roky. Vieme že tam trávi čas aj 5,6 hodín. Niekoľko krát tam prišla aj okolo deviatej až desiatej v noci a ktovie či tam aj neprespala. Tento človek sa tvári že je slušný, milý ale veľa ľudí o tom vie, ako to v skutočnosti je. Už mal pomer so svojou žiačkou ktorú učil na inej škole a teraz sa obávame že znova. Je to vypočítavé z jeho strany ale ľudia ho majú veľmi radi, lebo je ho všade veľa. Aspoň sa tak prezentuje. Veď pracuje na strednej škole, v centre voľného času a pracuje ako tréner. Upozornili sme ho anonymne na to, nech s tým prestane.

Strana
z4
markusrasford
12. jan 2025

Véd upozornite aj políciu. Nech to preveri

aurelia2000
12. jan 2025

Takíto susedia ako si ty, no to je ďalší benefit učiteľského povolania! Tá "žiačka", ktorú opisujes, môže mať kľudne cez 25. Ak si stará rafika, nerozoznas to.

zic
12. jan 2025

K vypocitaniu tych jeho dobrych vlastnosti by som pridal "pracuje vela s mladezou" 🙂 🙂

zuzinka888
12. jan 2025

A kolko rokov maju tie dievcata?? Odhadom? Lebo ak maju viac ako 15 - je to nemoralnie nie protizakonne. A mnohe dievcata sa citia byt inn ak si ich vydrziava starsi chlap a robia mu matrc.

martul
12. jan 2025

@markusrasford a čo by mala preveriť? Keď sú dospelé, čo protizákonné robia?

eternity24
12. jan 2025

Upovedom políciu/prokuraturu.

markusrasford
12. jan 2025

@martul a mala by preveriť ci sú dospelé. Podľa autorky nie sú. Podľa teba co si okolo ani nechodila sú dospelé. Polícia je to pre každého a keď je len najmenšie podozrenie tak nech koná. Pomáhať a chranit.

user62056819
Odpoveď bola odstránená
viestta
12. jan 2025

Kolko rokov maju tie "ziacky"? Ak su to stredoskolacky (starsie ako 15 rokov), tak sice je to nemoralne, ale aj ked sa pokrajas, tak nie je to protizakonne. Ak si si ista, ze su to nezletile osoby, tak kontaktovat policiu, nech to preveri.

viestta
12. jan 2025

@markusrasford staci ak maju 15+ a policia s tym nema co robit, to vies?

markusrasford
12. jan 2025

@viestta keď majú 15 plus a teoreticky tam chodia ťahať trávu. Píšem teoreticky. Tak ma co robiť polícia ani ty ani ja nevieme koľko majú. Tak snáď autorka vie čo píše. Snáď si je vedomá ze sa nemôže zahrávať s osudom človeka.

martul
12. jan 2025

@markusrasford nevieme, či sú dospelé ani že nie sú.

viestta
12. jan 2025

@markusrasford teoreticky tam mozu chodit rovnako na doucovanie z matematiky ako na travu.

markusrasford
12. jan 2025

@martul tak aby sa predišlo zlu treba kontaktovať orgán co to môže preveriť.

januska12323
12. jan 2025

Viete to a čo s tým robíte? Netvár sa ako ti to vadí keď pri podozrení na zneužívanie ani nezavoláš políciu.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
markusrasford
12. jan 2025

@viestta a prakticky to môže polícia vyriešiť. Miesto fabulovania

1ryba
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
12. jan 2025

Dost podstatna info chyba, a to vek tych ziakov.

adrianap83
12. jan 2025

Keď s to začne riešiť polícia, tým pádom sa to dozvedia aj jeho zamestnávatelia, čo je vzhľadom na jeho typ práce dosť dôležité. A kedže takýto pomer uz mal, je to dosť pravdepodobné.
Neviem akému rodičovi by sa páčilo, že jeho 15 ročná dcéra takto zvláštne funguje. Aj keď by to bolo možné zo zákona.
Nerozumiem, ako je možné, že ďalej pracuje s deťmi.

deti95060810
12. jan 2025

ak poznáš rodičov, tak skús najskôr kontaktovať ich...
ale komu nechýba dieťa doma po 20 hod.?
ja už by som deti hľadala po zotmení...

bielasovicka
12. jan 2025

No o 21,22 hodín tam určite nechodia malé dievčatá. Tie musia mať tak 17.

n3la
12. jan 2025

Ako vieš ze sú to jeho študentky🙂? Môže byt na zoznamke a dievčatá spoznávať tam, ano ak on ma neviem 40 a dievčatá 17 je to pre niekoho nechutne, ale vlastne nič zle nerobia 🤷🏻‍♀️

zuzana76
12. jan 2025

Na akej škole učí? ak je to ZŠ tak je to mimo zákon, kedze su to deti pod 15 rokov zvacsa, ak je to stredna, tak tie dievcata mozu mat aj 18, je to sice nemoralne a proti dobrým mravom, ale de facto je to ich vec. Riaditel by takeho ucitela vsak mohol prepustit. Ak je to VS, su to dospele zeny, opat je to nemoralne, ak ten vyucujuci danu studentku aj uci. Ak nie, tak je to vylucne ich sukromna vec. Dalsia vec, rodicia co posielaju deti na doucovanie o deviatej ci desiatej vecer, su normalni? Taktiez ti, co nechaju svoje dieta na doucovani 5-6 hodin? Ak mate podozrenie na nekalu cinnost, drogy, prostitucia, tak to treba riesit samozrejme.

zuzana76
12. jan 2025

Dalsia vec pomer so ziackou, ano proti dobrym mravom. Mala som jedneho kolegu, zacal si so ziackou a radsej odisiel ucit inam a uz to bolo akoze v poriadku. Ziacka mala 17-18 rokov, ucitel o 7-8 viac. Neviem, ci su este spolu, ale dlho boli, ona potom studovala pravo. Takisto druhy kolega si vzal svoju ziacku - dlhorocne manzelstvo.

rozculena
12. jan 2025

@zuzana76 vekovo to je úplne v poriadku,nie akože.

nika23t
12. jan 2025

Och. Mať takú susedu, ako si Ty... A kde sú rodičia tých žiakov??? Snáď žiačka neostáva pravidelne na noc, či? A Ty máš oko nonstop na kukatku, či ako to vy dobrí susedia viete? A ak máš podozrenie, že robí niečo zle, dávno ho niekto mal nahlásiť. A nie ociernovat susedov. A keď tento sused bude vyriešený, kto je ďalší na rade? Nechutne, takéto obvinenia a ani nevieš, či su pravdivé.

denkabemommy
12. jan 2025

😅 mám 26 a ešte aj v kine na film 18+ si oddomna pýtali občiansky, v obchode bez občianskeho si netrúfnem ísť kúpiť alkohol, lebo ma už 2x otočili, dokonca aj keď bola predavačka moja rovesníčka (čo som zistila ďalším rozhovorom s ňou), takže len toľko k tým mladým študentkám v byte. Vôbec to nemusia byť mladé študentky, len dobre vyzerajúce mladé ženy.

Teba je radosť mať za susedku, keď ti to príde podozrivé, rieš to s políciou, nie na modrom koňovi 🤦‍♀️.

kavasmliekom
12. jan 2025

A teba je čo do toho, ak chceš zostať anonymná? Bud hrdinka a zaklop mu v čase, keď bude mať návštevu, alebo rovno aj s políciou, ak si myslíš, že ich tam priviaze a učí anatomiu ľudského tela, či sexuálnu výchovu. Ani si nevieš predstaviť, koľko študentov to robí dobrovoľne a ešte o tom aj jeho rodičia vedia.
Tak bud sa staraj verejne, priamo, alebo choď do svojho bytu a nešpehuj ich

sense
12. jan 2025

Vy ste čo nalepeni s mužom nonstop má kukátko keď viete kto k nemu kedy chodí a koľko času tam trávi? Ako vieš že sú to jeho žiačky? Ak sú to deti pod 15rokov miesto koná si to mohla riešiť cez príslušné orgány?

Strana
z4