Svokrovci chodia bez ohlásenia
Ahojte. Svokrovci nam dovolili byvat v ich dome, ked som chcela riesit byt, tak prisli s tym ze naco budeme riesit hypo atd ked maju dom a ten je prazdny... my sme si ten dom zariadili, s tym ze povedali ze ho daju na manzela. Ja som investovala do prerabky domu priblizne 40tisic. Svokor povedal ze dom ostane ich synovi. Preslo 15rokov a dom stale nedavaju na manzela. Chodia tam kazdy den, aj vtedy ked tam my nie sme. Vadilo by vam to? Ze nemate ani trocha kludu???? Vojdu si dnu do domu bez ohlasenia kedze maju kluc, vzdy bez ohlasenia. Ja chapem ze je to ich dom, to im neberiem . Mne to strasne vadi,a s manzelom sa vkuse hadame kvoli tomu lebo jemu to je jedno.
na návšteve ste v podstate vy u svokrovcov....
má manžel aj súrodencov? lebo ak nie tak ten dom s veľkou pravd. zostane vám, ale ak súrodencov má tak čakajte nepríjemnosti.
vadilo, vymenit zámok
ked sa nezhodnete s manželom je to tažké, čo už teraz ..
Vadilo by mi, ze nebyvam vo vlastnom. Cele zle od zaciatku. Ale bolo to lacne a jednoduche, tak... 🤷 Co uz teraz, poriadne si to dat na poriadok a vysvetlit a zvazit. Nic viac sa tu neda povedat.
No keď je to muzovi jedno, tak sa zdvihni a choď si to s nimi vydiskutovať sama.
na návšteve ste v podstate vy u svokrovcov....
má manžel aj súrodencov? lebo ak nie tak ten dom s veľkou pravd. zostane vám, ale ak súrodencov má tak čakajte nepríjemnosti.
@deti95060810 ano ma, ale ked som chcela aby sme isli do bytu a vzali hypo. Bol zasadne proti. On chcel ist do toho dommu
A tebe to vyhovuje, ze dom bude len na muza? No ja by som s tym nesuhlasila, ak si do domu vrazila peniaze. O rok mozes skoncit na ulici
Tak ale potom si to vybavuj s muzom a nie svokrovcami, ked toto je jeho volba a ked sa nevedia zorganizovat, ani s prepisom, vyrovnanim za dom a zabezpecenim byvania pre Tvoju rodinu.
Holt nie vzdy vsetko zadarmo (kedze ano, kupit pozemok a dom, v akomkolvek stave, by uz bolo zas nieco ine) je aj najlepsie, v konecnom dosledku.
Vadilo by mi,že dom v ktorom byvam,nie je môj.Mozu tam chodiť,koľko chcú.Je to ich majetok
Poviem uprimne, v tvojom pripade su neohlasene navstevy svokrovcov ten najmensi problem.
Skôr by mi vadilo že by som investovala toľko peniazi do cudzieho
Muselo by mi strasne drbat, aby som vrazila 40tis do cudzieho domu, ktory este nie je napisany ani len na manzela, nie to este aby si tam aj ty mala podiel. A hej, vadilo by mi to neskutocne, ani omylom by som nieco take nestrpela.
Vadilo by mi, že som vrazila 40 litrov do cudzieho domu, že nie som na LV.
Že nebyvam vo vlastnom.
Ale sama si si na vine. Takéto veci kde a ako budeme bývať sa riešia ešte predtým ako si založím rodinu
Keby sa niečo dialo, tak ideš s holou ritou a čakajú tá roky súdenia
A to si dala 40000 len tak? Aspoň tretinu mali na teba prepísať a tak si mala investovať. Oni chodia do svojho, muž býva u rodičov a ty čo u koho si? Cítiš sa takto bezpecne do budúcnosti? Treba riešiť prepis čím skôr s tým že buď hneď na teba prepisu polku alebo potom muž. Následne vymeniť všade zámky a povedať že potrebujete súkromie. Inak just by som urobila niečo keď prídu zas neohlásene napr. nechať ich čakať polhodinu že si bola akurát vo vani alebo 20 min že ťa preháňa že si bola na wc, alebo aj hodinu že sorry spala som nepočula som vás čo to má znamenať že si tam chodia kedy chcú?
40tis pred 15 rokmi malo upne inú hodnotu, ako má dnes. Vadilo by mi, prečo časť domu nieje napísaná na mňa.
Ťaháš za veľmi krátky povraz, ak chlap nestojí pri tebe môžu ťa hocikedy vyhodiť a nezmôžeš nič. Si tam v podstate len na návšteve.
40tis pred 15 rokmi malo upne inú hodnotu, ako má dnes. Vadilo by mi, prečo časť domu nieje napísaná na mňa.
@terezia74 pred 15 r. si za 40 tisíc e postavila menší dom - svojpomocne.
@terezia74 pred 15 r. si za 40 tisíc e postavila menší dom - svojpomocne.
@deti95060810 jej investovaných 40tis pred 15rokmi ma dnes hodnotu miním trojnásobok. A autorka nevlastní z domu nič
Napr môžeš začať s tým, že skrížiš kľúč v zámku, aby sa nedostali dnu poza vás chrbát. Ale nič iné ti nezostáva, len skúsiť rozhovor s nimi, radšej bez muža , lebo ako prvý by začal vyskakovať do teba on.
Slušne im povedať, že keďže vám dom zapožičali, aj ste do neho vrátili svoje peniaze, nie ich, považujete ho za svoj domov a ich neohlásene návštevy, vstup len tak že vojdú, považuješ za narušenie súkromia. Veď to nie je vlaková stanica, ani verejný dom.
Či by sa to páčilo im , keby tak vrazí niekto k nim ?
Ale priprav sa na to, ze bude búrka, a riadna, kedy sa ukáže pravý charakter všetkých.
Aj v rámci najmu/ podnajmu fungujú pravidlá, kedy majiteľ nemôže vstúpiť do obydlia ako a kedy sa mu zachce.
Napr môžeš začať s tým, že skrížiš kľúč v zámku, aby sa nedostali dnu poza vás chrbát. Ale nič iné ti nezostáva, len skúsiť rozhovor s nimi, radšej bez muža , lebo ako prvý by začal vyskakovať do teba on.
Slušne im povedať, že keďže vám dom zapožičali, aj ste do neho vrátili svoje peniaze, nie ich, považujete ho za svoj domov a ich neohlásene návštevy, vstup len tak že vojdú, považuješ za narušenie súkromia. Veď to nie je vlaková stanica, ani verejný dom.
Či by sa to páčilo im , keby tak vrazí niekto k nim ?
Ale priprav sa na to, ze bude búrka, a riadna, kedy sa ukáže pravý charakter všetkých.
Aj v rámci najmu/ podnajmu fungujú pravidlá, kedy majiteľ nemôže vstúpiť do obydlia ako a kedy sa mu zachce.
40 tisic investovať do niečoho co nie je moje.. Hm...rozprávali ste sa o tom? Kedy prepisu dom na muža? Presne ako píše @cacianka, treba vážny ale slušný, pokojný rozhovor.
40 tisic investovať do niečoho co nie je moje.. Hm...rozprávali ste sa o tom? Kedy prepisu dom na muža? Presne ako píše @cacianka, treba vážny ale slušný, pokojný rozhovor.
@lucia13022023 áno, aj ona má právo na rozhovor a pripomenúť prepis, lebo aj ona investovala dosť vysokú sumu. Investovať áno ? Držať hubu ?
@lucia13022023 áno, aj ona má právo na rozhovor a pripomenúť prepis, lebo aj ona investovala dosť vysokú sumu. Investovať áno ? Držať hubu ?
@cacianka no len aby mala autorka aj nejaké doklady ohľadom toho investovania... 😉
starkí sa môžu po večeroch vytešovať ako sa im zhodnotil majetok.
Ty si tolko dala do toho domu, no snad mas na to aspon nejaky doklad. Jasne ze by mi to vadilo, nemat ziadne sukromie, ale dom je ich, maju prava iba oni.
Mne to hlava neberie.....ako si mohla dať niekomu toľko peňazí?
@cacianka no len aby mala autorka aj nejaké doklady ohľadom toho investovania... 😉
starkí sa môžu po večeroch vytešovať ako sa im zhodnotil majetok.
@deti95060810 pri večerných správach sa vytesuju, že ju odrbkali ako fico občanov. Dom nabral hodnotu, a keď ju manžel vyhodí, budú mať parádu.

Vadilo by mi, ze som investovala peniaze do cudzej nehnutelnosti. Oni chodia do svojho, vy ste tam len v podnajme