icon

Prečo preferuje telefonovanie cez WhatsApp?

17. júl 2024

Ahojte.
Zoznamila som sa s chlapom cez net a nechce so mnou volavat cez telwfon, ze lepsie cez WA

Urcige dovodom nie je spoplatnenie ale nieco ine.

Volania cez Wa sa nezobrazuju na nejakych vypisoch alebo co moze byt dovod?

Zda sa mi to take divne a chcme byt opatrna

Dakujem

Strana
z2
vilma7
18. júl 2024

Tak ak to má pracovný telefón, tak ho asi nechce používať na súkromné hovory, čo plne chápem.

simca06022011
18. júl 2024

myslim, ze whatsapp sa v prvom rade pouziva, pretoze je to bezplatne cez apku, cez net.. nie kvoli vypisom a pod veciam. presne ako pise @katarinaba , kto by v case netu vyuzival bezne na dlhe vykecavacie hovory klasicke hovory. Dcera vola len cez toto + video hovory.
Nie ziadne kontrolky by mi neblikali v tomto pripade, je to uplne normlana poziadavka. Aj pred 15rokmi som so zahranicim volala vylucne cez skype, msg a pod, a dlhe hovory so svokrovcami, video hovory a pod, taktiez sa u ans takto riesili.

autor
18. júl 2024

@simca06022011 neviem ako ste prisli na to ze cez internet je to zadarmo. Ved aj wifi / data si kazdy z nas plati.
To su nejake mylne predstavy

To nehovoeim o nejakom studentovi ktori ma obmedzene data alebo hovory

Je to chlap dospely.

Skor tam ide o ten vypis hovorov / nebola som si ista, ci sa zobrazuju tieto hovory cez WA vo vypise od dodavatela sluzby. Pisali ste ze nie, takze to ke pre mna odpoved. Ide o ten vypis. Telefon ma sluzobny a pracu ma dost vysoko bezpecnostnejo charakteru.

katarinaba
18. júl 2024

Tak vies, ze ma sluzobny telefon, pracu bezpecnostneho charakteru. Este ste len zacali a uz ho podozrievas a nedoverujes mu. Mozno aj on chce byt len opatrny. Tym, ze mas jeho WA, tak v podstate mas jeho telefonne cislo. Ak by mal naozaj zle umysli, nieco tajil, skor by volil Messenger - bez cisla, fejkovy resp. ziadny profil na FB. Podstatne lepsia volba na ukryvanie ako WA.
Tak bud si s nim sadni a porozpravaj sa s nim, uvidis jeho reakcie a odpovede. Mozno ma na to naozaj vazny dovod.
Alebo mu teda volaj cez WA v case, kedy to necaka. Ak nebude mat problem zdvihnut tak na tom nemusi byt vobec nic zle.

autor
18. júl 2024

@katarinaba nepodozrievam / pytala som sa.

jana_eyre_2
18. júl 2024

Tak keď ti bude volať cez wa, povedz že to seká lebo máš niečo s netom a nech ti zavolá normálne.. podľa reakcie by som asi tiež myslela že niečo chce zatajiť ak ani v takom prípade nechce volat bežne..

simca06022011
18. júl 2024

ked myslis :DD nebudem sa s tebou hadat, podla mna je to hlupost. Kto by riesil nejaky hovor s nejakou dievkou z niekade. NIK. A ano, na sluzobnom mobile ak ma sukromne hovory (ale to kto zisti podla vypisu? jedine ak budete hodiny telefonovat, bude to podozrive), tak zamestnavatel moze mu tieto h
Tiez som dospela, aj moj chlap ma takmer 50, a pouzivame tieto komunikacne "kanaly". Cuduj sa svete :D ano data platime, zvacsa v takom mnozstve ze nemam ani sancu ich minut, resp. neobmedzene, hovory ja tym padom nemaam neobmedzene, netreba mi to. ja by som sa nad tymto absolutne nepozastavovala.

katarinaba
18. júl 2024

pises, ze je v tom bud manzelka alebo chce nieco zatajit - to nie je podozrievanie? Ale v pohode. Tak uz ti len prajem, nech to ma logicke vysvetlenie.

evaachesa
18. júl 2024

Určite by mi blikala kontrolka - žena, deti? 🤷 Povedať že je lepšie volať cez WA je ok ale až takto to omielat a nedvihnúť normálny hovor je určite minimálne čudné. 🤷

earlgrey
18. júl 2024

Ja som dospelá osoba a nemám paušál 🤣 normálne si dobíjam kredit, kde mám neobmedzený internet a na všetko používam appky 🤣 aj na hovory a neskrývam doma ani manžela a ani neviem čo 🤣 boooože žena, už keď na začiatku takto niekoho podozrievaš, tak neviem, čo bude neskôr. Skús skľudniť hormóny.

lneviemmeno
18. júl 2024

Nechápem, ako ste niektorí došli na manželku. Tak to by potom nezdvihol ani cez wa. Skús mu tam zavolat kedykolvek a ak zdvihne, nemá manželku. Možno ide fakt o to, že je to firemné číslo a nechce aby to svietilo vo výpisoch u zamestnávateľa. Nemusi za tým nič hrozné byť..

wintery
18. júl 2024

Co znamená praca vysoko bezpecnostneho charakteru?

autor
18. júl 2024

@wintery vygoogli si
Nie kazdy pracuje ako vodic kamionu, predacka alebo poistovak 😂

vroni
18. júl 2024

@wintery, práca vysoko bezpečnostneho charakteru je taká, že ti dovolia na služobný mobil natiahnuť WhatsApp a posielať súkromné správy. 🤣🤣🤣🤣

wintery
18. júl 2024

No mňa ako prvé napadli bezpečnostné zložky, ale chcela som sa teda uistiť. A ak robí v takejto sfére, tak odpoveď je jasná. Určite nebude používať služobný mobil na telefonovanie s random ľuďmi. Mám viacej známych v takejto sfére a všetci využívajú rôzne appky na komunikáciu kvôli bezpečnosti a to dokonca na osobnom telefóne, nie to ešte služobnom 😂

rozculena
18. júl 2024

iste...a používa pracovný mobil na súkromné účely 😂

rozculena
18. júl 2024

som si gúglila prácu vysokobezpečnostného charakteru....nič také google nepozná

rodinka20
18. júl 2024

A koľko má rokov ? Asi chce zatajiť pred manželkou. 🤷

petamich
18. júl 2024

zeny je uplne bezne, ze pracovny mobil sa pouziva na sukromne ucely (ja sukromny mobil a pausal ani nemam, na co, ked mam neobmedzeny firemny pausal)

hovory a data vramci EU pokial neprekrocis fair user policy su brane ako tuzemske = ziadna specialna sadzba, priplatok, takze aj keby hned zil blizko hranic, za data predsa tiez plati, takze aj keby bol na Sri Lanke, tak nedava zmysel whatsapp/vs. hovor

to ze niekto preferuje whatsapp/messenger hovory je uplne bezna vec ALE ak by striktne trval na tom, ze len whatsapp a nic ine, tak by to pre mna podozrive bolo a tiez by som sa nad tym zamyslala

a autorka: ak by mal pracu vysoko bezpecneho charakteru (to neviem ci mysli Pentagon alebo co), tak by si do firemneho mobilu ani ten whatsapp nemohol nainstalovat 🤷‍♀️

vroni
18. júl 2024

@petamich, presne o tom to je, WhatsApp sa nepovažuje za bezpečnú aplikáciu pre chránenú komunikáciu. Takže sa celkom určite nebude vyskytovať na žiadnom telefóne používanom v súvislosti s bezpečnosťou akéhokoľvek charakteru. Že sa v bežných povolaniach služobný mobil môže používať aj na súkromné účely, je pomerne častá prax.

petamich
18. júl 2024

@vroni tiez si myslim 🙂 nejako mi to nesedi v tomto pribehu - sluzobny mobil, citliva praca bezpecnostneho charakteru a nainstalovany whatsapp

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
vroni
18. júl 2024

@jozko_z_lesa, presne naopak. Na odpočúvanie telefónu musí byť technika, povolenie, existovať zvukový záznam. Na WhatsApp ti stačí prelomiť šifrovanie Mety, čo zvládne aj priemerné zdatný IT. Nie že by niekomu trhalo žily, že ti mama napíše, že bude v nedeľu slepačia polievka alebo že sa Zuza prespala so ženatým Misom z vedľajšej dediny, ale na citlivú komunikáciu je to skutočne úplne nevhodná platforma

Strana
z2