icon

Tichý rozvod - emocionálna osamelosť

Dnes o 11:06

"Dvaja ľudia zostávajú zosobášení, no cítia sa vzdialení, odcudzení a emocionálne osamení. Tichý rozvod nie vždy zahŕňa konflikt alebo neveru. Namiesto toho je to pomahlý, tichý rozpad intimity, komunikácie a spojenia v čase."

*Kľúčové body:*

• Manželia môžu ostať spolu, no strácajú emocionálne puto
  • Nedochádza k otvoreným konfliktom, no vzťah stráca na hlbke
  • Komunikácia je minimálna, chýba intímnosť
  • Môže byť spôsobené rôznymi faktormi (prílišná práca, stres, nedostatok pozornosti

Je to aktuálna téma, o ktorej sa veľa hovorí. Máte skúsenosť s podobnou situáciou, lebo u nas je to tak; 😊

goodidea
Dnes o 11:12

@anonym_autor s týmto ma skúsenosť asi každý v dlhoročnom vzťahu 10-15 a viac ročnom, my sme na tom našom zapracovali a ten vzťah je pekný

anonym_0a19fd
Dnes o 11:15

@anonym_autor a ako sa snažíš autorka proti tomu bojovať? Kedy ste boli s mužom na nejakom drinku, v kine, na koncerte?

anonym_452ce8
Dnes o 11:32

@anonym_autor ano, kvoli tomu sa teraz rozvadzam. Po viac ako 20 rokoch.

anonym_adb896
Dnes o 11:48
@anonym_452ce8

@anonym_autor ano, kvoli tomu sa teraz rozvadzam. Po viac ako 20 rokoch.

@anonym_452ce8 napodobne

autor
Dnes o 11:58
@anonym_0a19fd

@anonym_autor a ako sa snažíš autorka proti tomu bojovať? Kedy ste boli s mužom na nejakom drinku, v kine, na koncerte?

@anonym_0a19fd
Nijako, rozvodom my sa spolu nerozpravame, spime odelene, deti nebyvaju s nami.

anonym_4abbb1
Dnes o 13:45
@goodidea

@anonym_autor s týmto ma skúsenosť asi každý v dlhoročnom vzťahu 10-15 a viac ročnom, my sme na tom našom zapracovali a ten vzťah je pekný

@goodidea ako dlho vam to trvalo a co pomohlo? Teraz je to nasa situacia a neviem niekedy ako dalej

goodidea
Dnes o 13:53
@anonym_4abbb1

@goodidea ako dlho vam to trvalo a co pomohlo? Teraz je to nasa situacia a neviem niekedy ako dalej

@anonym_4abbb1 ťažko povedať že čo, možno nájsť v tom dennom ruchu čas pre seba..veľa bozkov, dotykov..rozprávania ..počúvania jeden druhého ..ale musia chcieť obaja

anonym_2e0854
Dnes o 16:30

aj my tak skoncime....moj muz absolutne nie je na bozky, dotyky, intimitu..a ja zas velmi

anonym_05a0ed
Dnes o 16:54

Práve to prežívam a rozmýšľam čo a ako ďalej…

pralinka25
Dnes o 16:59

tak zalezi ci mate zaujem to dat dokopy alebo je vam to jedno. za mna je toto opravitelne

anonym_f65030
Dnes o 17:02

My tam žijeme a nepovažujem to za problém, vzťah ako vzťah. Kto definoval ako to má/nemá vyzerať?

ria_sprout
Dnes o 17:12

Tiež to poznám a nejako nemám energiu sa tomu venovat. Možno to raz príde. Za 20rocny vzťah máme za sebou všelijaké obdobia, zatiaľ sme ich všetky nejako preskákali...

anonym_5e3264
Dnes o 17:40
@goodidea

@anonym_4abbb1 ťažko povedať že čo, možno nájsť v tom dennom ruchu čas pre seba..veľa bozkov, dotykov..rozprávania ..počúvania jeden druhého ..ale musia chcieť obaja

@goodidea manžel má 48 rokov a považuje sa za starého, nikdy som mu tak nepovedala.. nekomunikuje, vzťah 20 rokov .....čo poradis ? Ja takto žiť nechcem

goodidea
Dnes o 17:49
@anonym_5e3264

@goodidea manžel má 48 rokov a považuje sa za starého, nikdy som mu tak nepovedala.. nekomunikuje, vzťah 20 rokov .....čo poradis ? Ja takto žiť nechcem

@anonym_5e3264 tak mne to príde tak že chceš len ty a to je málo...poradňa, terapia...spomenúť slovo rozvod

pralinka25
Dnes o 17:53
@anonym_5e3264

@anonym_5e3264 asi mu klesaju hormony. mozno nevie co ma chciet. clovek sa tak zacykli v zauzianom stereotype. najlepsie funguje sem tam zamiesat karty.
nejake vzruso co trochu rozvirit vody. pre nieco ste sa dali dokopy. co to bolo? vrat sa na zaciatok. v com bola vasen, chemia vzrusenie. da sa to urcitym sposobom vytiahnut von. muzi su vizualne typy. je nieco c by ho dokazalo trochu zobudit? najhorsia je asi nuda a stereotyp

anonym_5e3264
Dnes o 17:53
@goodidea

@anonym_5e3264 tak mne to príde tak že chceš len ty a to je málo...poradňa, terapia...spomenúť slovo rozvod

@goodidea spomenula som rozvod, dokonca som odišla na 2 týždne... nič..a najlepšie na tom je, že keď som preč nechýba mi

anonym_5e3264
Dnes o 17:55
@pralinka25

@anonym_5e3264 asi mu klesaju hormony. mozno nevie co ma chciet. clovek sa tak zacykli v zauzianom stereotype. najlepsie funguje sem tam zamiesat karty.
nejake vzruso co trochu rozvirit vody. pre nieco ste sa dali dokopy. co to bolo? vrat sa na zaciatok. v com bola vasen, chemia vzrusenie. da sa to urcitym sposobom vytiahnut von. muzi su vizualne typy. je nieco c by ho dokazalo trochu zobudit? najhorsia je asi nuda a stereotyp

@pralinka25 ja sa snažím, tvorím program(kino, divadlo, plaváreň, bowling..nikam už nechce), do manželskej poradne nechce a rozviesť sa nechce....

pralinka25
Dnes o 18:08
@anonym_5e3264

@pralinka25 ja sa snažím, tvorím program(kino, divadlo, plaváreň, bowling..nikam už nechce), do manželskej poradne nechce a rozviesť sa nechce....

@anonym_5e3264 pozri niekedy sa mozes aj na hlavu postavit a nepomoze nic. a ty nie si povinna zit v base a hnit za ziva.
u nas najlesie funguje ale flirt. nie hovorenie nie program ale obycajny flirt. taky ako na zaciatku. on si to vobec ani neuveodmuje ale zrkadli ma. ale iba tie podprahove nenapadne veci.
ale uprimne s clovekom co apriori nic nechce by am to tiez nebavilo. lebo vsak to ako ziva mrtvola co o nic nema zaujem.

goodidea
Dnes o 18:13
@anonym_5e3264

@goodidea spomenula som rozvod, dokonca som odišla na 2 týždne... nič..a najlepšie na tom je, že keď som preč nechýba mi

@anonym_5e3264 tak to je už pravdepodobne mŕtvy vztah