icon

Trápenie so závistlivou kolegyňou

timea91
21. sep 2025

Mám kolegyňu, ktorá je veľmi nespokojná so svojím životom. Žena má 2 deti. Plat, ktorý zarába, jej už nestačí. Preto závidí všetkým, ktorí majú lepší život ako ona. Ja som s platom aj s prácou spokojná. Firma zamestnáva prevažne ľudí bez detí. Žena sa ku každému chová trapne a ponižuje niektoré kolegyně,neustále ohovára a vykrikuje, ponižuje hlavne tých, ktorí vyzerajú lepšie a majú lepší život. Aj ku mne sa chová trápne,rieši neustále,odkial mám peniaze na drahé dovolenky,festivaly,alebo přeco nemám deti, Buď reagujem ironicky, alebo sa na nej dobre zasmejem, pretože takéto správanie od matky 2 detí je trápne. Sú kolegyne, ktoré sa už boja chodiť do práce, alebo sú z nej bez nálady. Zažili stě už nieco podobné?

anonym_4cf6ad
21. sep 2025

@timea91 áno zažila, ale narozdiel od teba som sa ani nesmiala. Povedala som jej, že ktovie, vie, kto nevie, závidí a bola ticho.

pribinak
21. sep 2025

Nezažila som takú kolegyni, ale ak je vás viac asi by ste mali osloviť nadriadenu, aby jej vysvetlila že do sukromia kolegýň ju nič nie je (peniaze deti dovolenky ….)

anonym_55bfb8
21. sep 2025

@timea91 od kolegyne nie, za to švagor si myslí, že s mužom zarábame milióny 🤣🙈. Takže občas si vypočujem ale ja mu pritakávam, lebo sa na tom bavím.

timea91
autor
21. sep 2025
@anonym_55bfb8

@timea91 od kolegyne nie, za to švagor si myslí, že s mužom zarábame milióny 🤣🙈. Takže občas si vypočujem ale ja mu pritakávam, lebo sa na tom bavím.

@pribinak
@anonym_55bfb8 bol prípad, že sme boli s partiou na koncerte rockovej skupiny, a kolegyna má začala osočovať, že takú hudbu počúvajú autisti a chorí ludia, přitom raz ona tiez hovořila že tú skupinu občas počuva aj ona, já sa na nej dobře smejem, vypadá extrémne trápna, ako sa tvári že je So svojou rodinou nadmerne šťastná, no štatstny človek nepotřebuje osočovať iných

anonym_f792aa
21. sep 2025
@timea91

@pribinak
@anonym_55bfb8 bol prípad, že sme boli s partiou na koncerte rockovej skupiny, a kolegyna má začala osočovať, že takú hudbu počúvajú autisti a chorí ludia, přitom raz ona tiez hovořila že tú skupinu občas počuva aj ona, já sa na nej dobře smejem, vypadá extrémne trápna, ako sa tvári že je So svojou rodinou nadmerne šťastná, no štatstny človek nepotřebuje osočovať iných

@timea91 ja mám hocijaké kolegyne, ale teda mne príde trápne ich riešiť verejne na webe ešte k tomu cez víkend a celkovo mať v hlave chovanie kolegýň

reela
21. sep 2025
@anonym_f792aa

@timea91 ja mám hocijaké kolegyne, ale teda mne príde trápne ich riešiť verejne na webe ešte k tomu cez víkend a celkovo mať v hlave chovanie kolegýň

@anonym_f792aa ja sa jej ani necudujem, take typy ludi sa ti dokazu dostat pod kozu, k tomu je nedela, zajtra ju rano ma ako na salame...
Treba zobrat kolegyne a ozvat sa sefovi. Ak nie, tak jej treba urobit kolektivne tiez mini peklicko, ako to robi ona. Tit for tat.

anonym_f792aa
21. sep 2025
@reela

@anonym_f792aa ja sa jej ani necudujem, take typy ludi sa ti dokazu dostat pod kozu, k tomu je nedela, zajtra ju rano ma ako na salame...
Treba zobrat kolegyne a ozvat sa sefovi. Ak nie, tak jej treba urobit kolektivne tiez mini peklicko, ako to robi ona. Tit for tat.

@reela nie, ja neriešim absolútne. Je mi to jedno, usmejem sa a o minútu to mám z hlavy. Ani by ma nenapadlo ohovárať kolegyne na internete

eleanor2510
21. sep 2025
@timea91

@pribinak

@timea91 odkial vedela, ze si bola na takom koncerte? Jedine od teba. Naco si jej to povedala, ked vies, aka je? Bav sa s nou len o praci, ked sa bude pytat na sukromie, odpovedz, ze o tom nebudes hovorit. Ak ma problem, slusne, ale razne ju posli tam, kam patri.

anonym_37299c
21. sep 2025

nie,nezažila.Pomohlo?

anonym_3f4072
21. sep 2025

Kolegyňa nie ale niektorý členovia širšej rodiny si myslia že sme na tom finančne viac než dobre.

hopsas
21. sep 2025

@timea91 kolegyňa je veľmi nešťastný človek. Ale ani ty sa mi nepáčis. Cítim z teba nadradenosť a povysenectvo akože ty si tá lepšia. A ona ta trapna. Ty nie. Len ona. Nie je mi to sympatické.

tiika
21. sep 2025

@timea91 pokial nechcem odpovedať, neodpovedám, ak nesúhlasím s druhým názorom a dotyčný nie je pre mna dôležitý, tak neriesim, nepresviedčam, na čo? Ak si s kolegyňou nerozumiem, nenašli sme spoločnú reč, tak sa bavím len v rámci slušnosti.
Zvláštne mi pride, že ty máš potrebu to riešiť. Tazko sa ti niekomu hovorí nie, neodpoveda na otázku alebo berieš príliš osobne, čo kolegyňa hovorí?

simona20201309
21. sep 2025

@timea91 všade sa musí nájsť podobná porucha. Neexistuje dokonalý kolekt8v bez jedinej falosnice q zakeracky. Ja som si raz povedala že už horšiu kolegyňu nemôžem zažiť a zažila som. Tak už sa to bojim vypustiť z úst že,,horšia už nemôže byť

simona20201309
21. sep 2025

@timea91 a sú to presne tie typy ktoré majú doma ,,dokonalého mužíčka a skvelw deticky" , navonok vysmiate ropuchy a vo vnútri zatrpknute neprajne zmije

viera012345
24. sep 2025

@timea91 Keď sa nespokojnosť a závisť stretnú,, sú jedinci, ktorí to dávajú pocítiť aj svojmu okoliu.Dotycna pani je veľmi nešťastná a o ten pocit sa delí aj so svojím okolím