Trápenie so zimnou osamelosťou a odmietnutím
Taký výlev.nejak to na mňa dolieha.a k tomu počasie.a ako sa to tu písalo vo viacerých témach, že tie zimné mesiace sú také dosť deprimujúce, tak ja to mám tiež tak...
Nemám veľa kamarátiek iba 2.ale s nimi som málo.jedna je ďaleko ale občas sa vidime, ale málo.nedá sa nám viac.druhá je bližšie, ale s ňou som tiež málo.viacmenej sme v kontakte cez soc.siete ako osobne.
Som na RD a tu v dedine som sa nejak nezačlenila a nemám tu nikoho.jedna rodinka sa tu nasťahovala tak s ňou akoby sme si sadli, ale potom akoby už nechcela.trošku ma to jej odmietanie trápi lebo som jej nič nespravila.keď niečo chce, vtedy vie viac napísať, ale keď ja jej tak odpíše stroho a ukončí pisanie.keď sa stretneme tak ako kedy.niekedy sa vyrozpráva, niekedy len pár viet alebo len pozdraví.trápi ma to lebo som myslela, že aspoň ju tu budem.mať ale vidím, že nie.nešóferujem tak niekde inde nájsť kamarátky si ani nemôžem.a nie som taký typ čo si ľahko nájde kamarátky len tak niekde...jedine čo mi napadá tak ihrisko, ale teraz asi deti na ihrisku nie sú v tej zime.vo vnútornom sme boli s manželom. ale tam to bolo tiez také, že nikto s nikým sa ani nerozprával.prišli tam 2 mamičky, ale spolu a to boli uz dohodnuté lebo sa poznali a prišli spolu.ale nikti som tam bola viackrát.
Ine nic ti nepomoze, len chodit na miesta kde sa ludia z dediny stretavaju, chod na tu akciu, je to sanca niekoho spoznat.
Ja ti rozumiem, tiež sa ťažšie zoznamujem, blízki mi vravia, že na prvý pohľad vyzerám neprístupne a chladne, tak sa mi moc ľudia neprihovárajú, no a ja som v skutočnosti hanblivá a tak sa len ťažko prihováram ja 😅 snažím sa teda medzi ľuďmi myslieť na to, aby som sa usmievala a hlavne prekonávam hanblivosť a prihováram sa 😁 iná rada na to nie je, len chodiť medzi ľudí a snažiť sa zapájať, niekde to raz klapne.
ja ti uplne rozumiem ako sa citis, prezivam nieco podobne, prestahovala som sa koli muzovi a som sama na rd tiez s dcerkou…ak chces kludne mi napis aspon si mozme v sukromi vyliat srdiecka 😅😅🤣🙏🏻
@viestta my sme mala dedina.tam su pozvani len niektori a moj manzel je pozvany.presne viem kto tam bude.vsetci sa pozname.
Tak ked sa poznate kde je problem? Necajak na to, ze ti niekto zaklope na dvere "Dobry den suseda, chcema sa zoznamit a travit spolu cas. Treba vykrocit zo svojej konfortnej zony a prevziat iniciativu. Neexistuje aby si nenasla neutralnu temu, s ktorou mozes zacat rozhovor.
@thoughtfulweirdo nejak tak je to aj so mnou.tiez mi blízki vravia, že ja vyzerám taka neprístupna preto sa mi nikto neprihovorí..len ja sa hanbim a niekedy v rychlosti mrviem ako zareagivat tak tym padom.posobim, ze nechcem rozpravat.
Ak mas auto zajdi aj do mesta, nemusis byt iba na dedine a v meste sa lahsie zoznamuje.
@viestta to by bolo super hneď by som otvorila dvere dokorán, že poďte dalej.ale viem, že také sa neudeje.možno vo filmoch.len skôr sa obavám,že každý sa tam bude mať s kým rozprávať len ja ostanem sama a nebudem sa mať ku komu pripojiť a hanblivosť mi nedovolí ísť len tak k niekomu.potrebujem sa s jedným.pánom rozprávať tak som rozmýšľala, že už len kvôli tomu pôjdem, ale neviem...
@domkakvet auto mam aj vodicak ale nesoferukem.no chcem.zacat.a v meste kde okrem ihrisk?
A co takto: Prepacte, mohli by ste mi podat vidlicku? Dakujem. Tie zakusky su vemi chutne. Aj vam chutia? Neviete kto ich piekol? Rada by som si vypytala recept. (alebo tak nejak podobne na akukolvek inu temu)
@lenagawel ty si aspon v inej dedine tak je to mozne, ze sa citis neprijata.ale ja som ostala vo svojej rodnej obci.manzel sa tu pristahoval a postavili sme tu dom.vo svojej rodnej obci ked ides na navstevu mas kamaratky?
@viestta no vidiet, ze ty nemas problem sa prihovorit a zoznamit sa
Ano, nemam. Natrenovala som si to, lebo som chcela. Inac by som bola sama ako prst.
@autorka úplne súhlasím, covid zmenil ľudí a spoločnosť, počas nútenej izolácie sme si odvykli socializivat sa, zistili sme ze vieme prežiť aj len vo svojej atómovej rodine, a to stačí. Prežili len skalné kamarátstva, ostatné zaniklo. Rozdeľujú nás názory, peniaze, mamičky na RD si prídu vymlete lebo im mozog vytiekol ušami asi 10x, a ostatní sa ku tomu stávajú tak ze ved o com sa snou budem rozprávať, o plienkach?
Dakedy to bolo lepšie, lepšie sa žilo v komunite. Teraz tu máme izolovanost a jednotlivca... Tak ako ti radia baby, chod na tu dedinsku akciu, popozeraj si to tam, okomentuj koláče celkom nenútene, alebo proste len sa ku niekomu prístav nezaujato a okomentuj co tam robia, mozno sa opýtaj na históriu tej akcie, ze ako dlho to už robia, co to je kto to je, vieš úplne volne, troškou ako skolacik ale nenútene... Debata sa rozvinie a prehodís par slov s ľudmi konecne, nielen to bebe dede Kuku co robíš doma kvôli dietatu😁 Držím palce 🙏
tak nie tak kde som byvala ale vieme si zavoalt s kamoskami zo strednej napriklad a stretnut sa.
Odkial si ?
Ja som sa prestahovala do ZA kvoli staremu xy rokov dozadu, nepoznala som tu ani jedneho cloveka. Teraz tu mam jednu velmi,velmi dobru kamosku a aj par znamych s ktorymi sem tam pokecam na kave, to z roboty a podobne. Tu kamosku som spoznala prave tu na koniku. Tak nezufaj 🙂
Mas vyhodu, ze si ostala tzv.doma, vsak skus ty sama byt aktivnejsia, necakaj tonl od ostatnych.. Ja som sa ako fakt mlada baba pristahovala za muzom 300 km a dnes mam plno kamosiek, proste musela som sa posnazit, aby som nebola izolovana. Na detskom ihrisku to bolo na materskej najlahsie a potom tie materske centra, tam to bolo tiez super pre zenu s malym dietatom.
Detske kutiky, kaviarne s detskymi kutikmi.
Máš možnosť si pokecať,spoznať ľudí z dediny a ty nechceš ísť? Tak potom nenariekaj,oni u teba sami od seba nezaklopu
Ja som sa tiež tak cítila keď sme sa presťahovali na dedinu kde bývame. Som ma RD a tiež žiadna kamoška, nič..stále sme chodili von samí, čas sa vliekol..až raz som videla že jedna mamička sa zvykne okolo nás prechádzať akurát sme boli vonku na dvore. Rýchlo som vybehla , prihovorila sa malému, jej, začali sa rozprávať. O pár dní išla znovu na prechádzku, tak som sa im zdravila a zase prihovorila či sa idú prejsť..ona že áno, či ideme s nimi. A od vtedy chodíme spolu stále s deckami von. Už rok 😉. Tiež sa nerada prihováram ľuďom, som skôr introvert ale niekde to začať musí a niekto musí spraviť ten prvý krok..keď chceš ty kamošky , tak sa musíš asi ty začať snažiť. Veľa šťastia, určite to príde ❤.
@lenagawel jedna z tych dvoch kamosiek je zo strednej.
@petka552 vychod, ale opacne ako ty.ak si z Kosic
@la_dolce_vita tu nikdy nikto na ihrisku nie je.len také deti zo školy.
@mnamko zatiaľ je ti tak, že idene s manželom obaja
@lia2022 veď to.že musim sa začat aj ja prihovarať nečakať, že oni maju prísť za mnou
Na takýchto akciách sa zoznamuje najlepšie, ja som tiež taký introvert plus mám resting bitch face 😂 takže vyzerám neprístupne, takže sa snažím na ľudí veľa usmievat a čuduj sa svete, veľakrát sa mi začali ľudia prihovárať aj sami, neboj sa komunikovať
@zoja1234 toto je prvykrát taká akcia.ale skúsim sa premôct a ísť k niekomu.ďakujem za rady.nejak som stále vyčkavala, že ostatní sa majú mne prihovoriť.teraz nebjdem čajat, ake začnem rozhovor ja.len tak všeobecne
@limoncino ano, usmev robi zazraky...

ale nikto sa s nikým nezačal len tak rozprávať a to sme tam boli niekoľkokrát.akoby ten covid všetko zmenil a ľudia sa ani teraz nechcú stretávať a zoznámiť s novými.či len ja mám taký pocit, že ľudia teraz žijú dosť izolovane?len oni s rodinou , starí kamaráti a to im stačí.niekedy mám pocit, že tu v dedine keby som zmizla nikto si to ani nevšimne.možno niekomu by to ani nedošlo, že ma niet a niektorí by sa možno po roku zamysleli kde som, že ma dlho nevideli.zajtra ma ísť manžel na jednu akciu z dediny. môžem ísť aj ja.ale asi nie.ak by bolo to, že by som sa nemala s kým porozprávať tak by som sa len trápila, že nikomu nestojím ani za pár viet.ďalšia vec je, že je yo večer a malá je veľmi na mňa naviazaná.isto by za mnou plakala a nechcem ju stresovať.aj keď tým, že som len doma tak by mi to prospelo niekam odísť.