icon

U mužovej rodiny sa necítim dobre

10. máj 2025

Prosím ako sa zachovať alebo vyhovoriť keď tam musím ísť "musím znamená nejaký sviatok keď niekto má . Nedá sa to počuvat tie intrigy o iných ľuďoch a zároveň aj také podpichovačky ku mne . Normálny ľudia to nerobia keď vidia že to nerobí dobre druhému.

rejka7
10. máj 2025

Normálnych a psychicky zdravých ľudí s empatiou je málo. Fakt je ten, že takých ako je mužovi rodina je veľa, veľa. Môžeš tam neísť. Budú ťa ohovárať, v tvojej neprítomnosti že si fajnová a citlivka a pod. Ale tebe to môže byť jedno, lebo tam nie si. Alebo tam prídeš, ale budeš mať nervy, budeš tam mať z toho stres a budeš sa tváriť, že to nepočuješ, alebo sa nebudeš veľmi s nimi baviť a nájdu si inú obeť, alebo práve ty budeš ich " potrava " na takéto aktivity. Alebo sa budeš aktívne brániť a rovnako podpichovat, zhadzovať a pod. Ale to je tiež na nervy. Ja by som tam prestala chodiť, a mužovi povedala, že tam nebudem chodiť, lebo nemáš rada, keď sa do teba navážajú a ohovárajú druhých.

katica06
10. máj 2025

Ako sa chova tvoj muž na týchto akciách? Vie o tvojich pocitoch tvoj muž?

anketkarka
10. máj 2025

Toto robí vo väčšej alebo menšej miere každý dnes bohužiaľ. Ako Ťa podpichujú? Čo na to muž?

minenkaa
10. máj 2025

Vôbec tam nemusis chodiť ,aký je na to dôvod ,musieť

earlgrey
10. máj 2025

Veď si otvor ústa...ja napr. nechodím nikam, kam nechce....neexistuje také niečo, že MUSÍM...no nemusím...a ak sa opýtajú na dôvod...poviem priamo...nebaví ma počúvať intrigy, ohováranie a iné blbosti...nechcem byť toho súčasťou...a nech si každý myslí čo chce...

isis234
10. máj 2025

Presne ako písali vyššie. Nemusíš.
Robíš to LEN z povinnosti, že je to manželova rodina. Neberú na Teba ohľad. Ovšem ak o tom vedia, že Tebe je to nepríjemné.
Ja by som tam nechodila. Otvorene povedala mužovi aj ak by bola príležitosť a oni sa pýtali, prečo??? som neprišla??? Nie je to pekné, ak rozprávajú o iných. Je to oslava a mala by rodina hovoriť o sebe. Riešiť svoje problémy.

sova7
10. máj 2025

Vzťahy ktoré mi ubližujú neudrziavam. Ani s rodinou. Vysvetľovať prečo im to nebudem.

sova7
10. máj 2025
@anketkarka

Toto robí vo väčšej alebo menšej miere každý dnes bohužiaľ. Ako Ťa podpichujú? Čo na to muž?

@anketkarka ja to nerobím. Nešla som ani na rodinnú oslavu povedala som že mám obdobie keď chcem byť sama a hotovo. Nejdem tam kde sa nebudem cítiť dobre také vzťahy mi za to nestoja

jaja20
10. máj 2025

Toto som zažívala vyše 10 rokov, až som si nakoniec povedala : " Dosť, môj čas je príliš vzácny na to, aby som ním mrhala v spoločnosti takýchto toxických osôb."
Prestala som chodiť k manželovej rodine a už 15 rokov mám od nich pokoj.

motylik2559
10. máj 2025

Ahoj, mas 3 moznosti: bud to budes brat jednym uchom dnu a druhym von lebo ohovaracky väcsinou vychadzaju z ust takeho cloveka, ktory ma sam so sebou problem, prip.zavidi nieco tomu koho ohovara,....alebo si samu seba obranis bez ohladu na to,ze ide o manzelovu rodinu, pretoze nikto nema pravo sliapat po ludskej dôstojnosti,....alebo jednoducho oznamis muzovi,ze viac tam nejdes povies z akeho dovodu ale budes si za tym aj stat bez ohladu na to, ci by sa manzel ofucal alebo nie. Ty nie si povinna chodit tam, kde ti je slovne ublizovane a necitis sa tam dobre. Si dospela a svojpravna osoba a toto by mal aj manzel pochopit, ked mu to vysvetlis. A v konecnom dosledku by mal byt on prvy, ktory si ta zastane ci tam pojdes alebo nepojdes a mali by blbe reci. Drzim ti palceky, nech sa rozhodnes pre ktorukolvek moznost🍀

jamimo
10. máj 2025

@autorka nevyhováraj sa. Proste oznámim, nejdem a hotovo. Ja to tiež tak robím, život ma naučil. Viem svoj čas využiť lepšie pre seba, ako napr. počúvať debilné Fico úderky a podobne 🙄 Byť asertívnou a umenie povedať nie, som sa naučila dávno. A vieš ako mi je dobre? Nech si každý myslí čo chce 😉