Ukončenie toxického vzťahu je bolestné rozhodnutie
Ukončila som vztah, ktorý bol veľmi zlý, toxický. Čím viac som sa snažila, tým si viac ku mne dovoľoval. Nebolo to vždy také okaté, skôr ignoracia z jeho strany, ale niekedy aj urážky, ponižovanie, zastrašovanie. Ja neviem prečo som to všetko znášala. Spočiatku to bolo OK, až posledné mesiace boli zle, stále som dúfala v zmenu. Neviem ako sa takto dokázal voči mne zmeniť, otočiť. A toto týranie on označuje za lásku. Dnes som sa rozhodla, že už stačilo a chcem to skončiť. Nemame záväzky, tak je to celkom ľahké, ale citovo to take ľahké nie je, keď niekoho ľúbite a viete, že sa ku vám správa síce zle, ale to rozhodnutie to skončiť je stále veľmi ťažké. Neviem prečo to sem píšem, akoby som sa chcela sama utvrdit, ze to naozaj chcem a ze znova mu na to neskocim, keď mi zavolá. Jemu som nepovedala, že je koniec a ani mu to nechcem povedať, z dôvodu, že by sa nahneval a všetok hnev otočil voči mne, viem ze by to bolo pre mňa ťažké. Bojím sa tej reakcie. Zatiaľ som sa len rozhodla sa s ním prestať stretávať a nereagovať na neho, alebo len minimálne. Možno by sa potom rozišiel on so mnou z jeho pohľadu a dal by mi skôr pokoj, nakoľko toto je typ, ktorý nehodlá dat pokoj.
vztah ktory je toxicky treba ukoncit razne tzv. chirurgickym rezom. nemate zavazky, dakujem bohu za to. ukonci, nepis, nekomunikuj, nereaguj. dakuj si , ze si sa spravne rozhodla. a ano je to tazke, ako kazdy vztah a jeho ukoncenie, pokial bol v nom clovek citovo angazovany... ale vaz si samu seba a dopraj si nieco skutocne... netoxicke
No len mu to slusne oznam , a potom Vydrz!! nepis , neodpovedaj. Ked ti bude smutno spomen si na to zle. Preco si nicit zivot ked je tolko dobrych chlapov. Su , len netreba stracat cas s hentakymi co nestoja za to. a nevahaj aj so psychologom sa poradit ak bude treba.
Za mna - treba povedat dotycnemu ze je koniec. Bojis sa jeho reakcie toho ze ti bude volat......samozrejme ze bude- lebo nevie ze je koniec. Koniec bude az vtedy kex to ukoncis. Terzz si sa ken odmlcala a kn bude chciet vediet co sa stalo. Z druhej strany si ja neviem predstavit ako by som sa citila keby sa neviem dovolat partnerovi, neopisoval by a ja by som nevedela co je s nim. Som za ferove jednanie. Treba to ukoncit- nie sa hrat na nezvestnu
Ja som mojmu ex 2,5 roka tolerovala snád vsetko, čo sa dalo a bol to naozaj extrem psychické aj fyzické ubliženie, nevera, alkohol, drogy a jeho večne sľuby = dristy na N tú a ani 20rúk by mi nestačilo, aby som spočítala, koľkokrát sľúbil, že sa zmení, veď on ľúbi ... Jedného dňa som si povedala, že stačilo, on to samozrejme pochopiť nevedel, prišiel aj ku mne domov, vyhrážal sa mne, mojej rodine, potom posielal kytice, sľuboval hory a doly aj mi bolo smutno aj som ľutovala, že čo keď tentokrát sa zmení, ale našťastie som vydržala ... A veruže ho to dlho držalo, aby som mu dala šancu. Teraz je ženatý a podvádza svoju manželku s dieťatom už a chvalabohu, že na jej mieste som neostala ja ... Bohviečo sa za ich dverami este deje, ale ja za mojimi mam úžasného chlapa, ktorý mi za 11 rokov nepovedal ani, že som krava a niesol by ma na rukách každý deň spolu s našim synom. LEN VYDRZ a nedaj so sebou zametať ...
@nikoleta999 to ako keby si opísala môjho, skoro identické a ešte aj horšie u mňa.
Ach jaj kedysi bola taka fasa doba bez mobilov a netu. Ty si slaba ze ho nevies bloknut? Mas ho radsej ako seba.

Uf, chápem ťa, že sa bojíš jeho reakcie, ale v tomto prípade nie je správne riešenie hrať sa na mŕtveho chrobáka.