icon

Ukončila som vzťah s manipulátorom. Ako ďalej?

17. júl 2024

Ahojte, včera som ukončila moje 7r trápenie s manipatorom. Samozrejme som ja ta najhoršia. A neveríte,ale sa tak aj cítim. Vraj som sviňa a neviem co ešte. Je mi ťažko. Čakajú ma tahanice o dieťa a majetok. Najhoršie,že neviem ako to povedať dcére. Ma 5 r. Zbožňuje ho. On na mna bude kydat kade sa dá, len aby on vyzeral,že je obet. Co robiť? Ako si prestat robiť výčitky? Ako ste to zvládli? Ako ste takéto niečo povedali vašim deťom?

Strana
z2
thirstymonk
17. júl 2024

V prvom rade gratulujem. Za žiadnych okolnosti sa nevráť. S ostatným ti nepomôžem, nemám skúsenosť. Veľa šťastia

vyrovnanaosoba
17. júl 2024

Dieťa pochopí, len netreba na neho nadávať. Proste povedz, že ste sa museli od seba odsťahovať, ale bude za ním chodiť a on ju tiež ľúbi.
Pravne veci s právnikom. Tam nepomôže nič, len stať si za svojim. A pevne nervy. Ver, že aj dcéra raz pochopí, že dôležité je aj mamine zdravie, aby si sa o ňu vedela postarať. ❤️

dadis
17. júl 2024

Najlepsie je nedat sa zatiahnut do tejto hry a neoplacat jeho spravanie a nenavist. Nicomu to nepomoze a ty sa budes citit horsie. Dalsia rada, ktoru by som bola rada, ak by mi niekto dal pred 5 rokmi: nesnazit sa dohodnut, vysvetlovat, nesnazit sa u neho apelovat na moralku a dobro (usetrila by som si miliony vymenenych emailov a sprav), zmierit sa s tym, ze bude neuveritelne klamat a ohovorat ta (dokonca aj jeho okolie). Takze minimalny kontakt, ziadne vysvetlovanie, vsetko riesit pristrednictvom tretich osob (sud, kolizny pravovnik, advokat, policia). Neplytvat peniaze na mediatorov. Zmierit sa s tym, ze to bude tazke obdobie, ale stoji to za to.

beasy
17. júl 2024

Gratulujem 🥹 bude to este nejaku dobu trvať kym si poriešite tieto ťahanice, najhorsie je ak mate aj dieťa lebo vas spaja minimalne na 18-20 rokov kedy naň ma narok aj on teda stretavat sa s nim a to kym sa necha dieťa ovplyvniť je len na ňom samotnom, aleurcite nepoľavuj a stoj si za svojim rozhodnutim, je to jedina šanca ako sa oslobodiť a mať novy krasny život 💙🙏

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
17. júl 2024

@lonely66 to je na román. Teraz je to príliš čerstvé a nemám silu o tom všetkom pisat. Musím teraz myslieť hlavne na dceru. Je veľmi na neho naviazaná. Teda na nás ako pár. Zlomí ju to. A budem to musieť s nou ustáť. On je teraz pracovné v zahraničí. Takže kým je preč, musím odsťahovať naše veci z jeho domu. A jeho veci z môjho bytu (bývali sme v mojom byte. Jeho dom sme navštevovali vsetci spolu raz za cas). Mam strach,ako to zvládnem. Ci už finančné ale hlavne psychicky

sovica
17. júl 2024

@autorka Najdôležitejší a najnepríjemnejší krok si už spravila, ostatné sa časom utrasie - silno držím palce👍 ...a nezabudni čo najskôr vymeniť zámok - máš veľké šťastie, že máš vlastný byt🍀

malapepka
17. júl 2024

Vsetko zvladnes! Bonus je, ze uz budes mimo jeho dosah a budes mat napriek vsetkym tahaniciam psychicky klud. Naozaj! Velka vyhoda, ze mas svoj byt. Bude vam dobre.
Dcerke urob teraz co najvacsiu pohodu, aby doma vladol pokoj. Ak sa budes chciet vyrevat, vyrev sa tak, aby ta nevidela. Nehovor o nom v zlom svetle. Nech ma dcera pri tebe doma pocit lasky a bezpecia.
Ak v case, ked bude mat ex dcerku pri sebe a bude na teba kydat, dcerka sa nebude citit komfortne. Deti neradi pocuvaju tieto blbe reci. Tym, ze u teba bude klud, bude ta lubit. Neboj sa.
Drzim palce a tesim sa s tebou, ze si sa k tomu odhodlala. Urcite si mala na to svoje dovody.

autor
17. júl 2024

@malapepka ďakujem. Dva roky som za neho platila životnú poistku. Z môjho. Len aby sme nejak s dcérou boli zaistené,keby dačo. Jasne,ze ja ju zrušiť nemôžem. Používa moje auto. Je na nom aj teraz v zahraničí. Jasne,ze mi ho odmieta vrátiť. A takto by som mohla pokračovať a pokracovat

sandra19860
17. júl 2024

Dobre si urobila...hlavu hore

tinkavvv
17. júl 2024

Drzim palce, musis byt silna najma kvoli dcerke. Mas nejaku rodinu?
Urcite pories predbezne opatrenie na dceru cim skor.

autor
17. júl 2024

@tinkavvv rodinu mam, no kvôli nemu sa mi všetci otočili chrbtom. Takže tam žiadnu podporu nečakám. To predbežne si chcem ešte dnes napísať a poslať do konca týždňa na sud

januska12323
17. júl 2024

Najprv si všetko presťahuj, porieš právne veci kým je v zahraničí. Potom mu oznám dokedy má vrátiť auto, keď nesplní choď na políciu a nahlás ho ako kradnuté. Reči a výčitky nerieš to teraz nie je dôležité.

autor
17. júl 2024

@januska12323 a na com bude chodiť do prace? Ako pôjde späť do zahraničia? Neviem, ci na to mam odvahu. Hoci je auto na moje meno, ja ho splacam, no kým si nekúpi svoje vlastné, toto mi vrátiť nebude chcieť. A keď aj bohvie v akom stave. Len aby mi ublížil. On sa v tom priam vyziva

katuskamala1
17. júl 2024

Dvom kanaratkam co ukoncili vztah s manipulatorom pomohlo nastudovat si (pozreli si videa na internete,podcasty a clanky na ibternete) ako hovorit s manipulatorom a vsetko okolo toho. Bolo to pre obe nesmierne tazke, ked to pocuvali, plakali ako dive, kym to spracovali a vsetko to co sa naucili zacali na svojivh ex aplikovat a vysledky su brutalne... Tazko sa radi hlavne od tych bab, co s tym nemaju skusenosti. Ja len cez kanaratky a bola som v soku... Drzim ti palce. Ostan silna a pevna v rozhodnuti.

som_realistka
17. júl 2024

Na čom bude chodiť do práce? Vždy, keď si polozis otázku, ktorá bude riešiť JEHO problémy, tak sa stopni. Teraz sa musíš od neho oslobodiť doslova. Máš ho tak hlboko v hlave, že stále sa staráš o JEHO blaho. Vždy ráno a večer, keď budeš pred zrkadlom, si opakuj: mam sa rada, milujem svoju dcéru, my dve sme teraz rodina a ja sa budem starať o nás dve. Auto nech ti vráť. Ako ti rádia baby, ak ho ty nepotrebuješ, predaj ho. Sú to TVOJE peniaze, ktoré PN zneužíva.

autor
17. júl 2024

@som_realistka ďakujem. Musím byť silná. To auto nepotrebujem. Jeho auto sa pokazilo a oprava bola drahšia ako jeho staré auto. Na nové nemal. Tak som ja časť peňazí dala a na ďalšiu časť zobrala úver,aby sa mu kúpilo auto. Nakoľko za prácou musí cestovať a ja to svoje auto potrebujem. Jemu by úver nedali, nakoľko mal záznam v uverovom registri. Teraz frajeri na novom aute,ktoré vlastne patrí mne. Co je paradox, aj pokuty za rýchlosť chodia na moje meno. Viem, blbá som

letfenixa
17. júl 2024

@autorka keď si napísala "na čom bude chodiť do roboty?", tak som to pochopila tak, že ho parafrazuješ. Ale očividne nie.
Skús si naozaj naštudovať techniku komunikácie s manipularorom.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
17. júl 2024

@lonely66 nie, nezdoverovala som sa nikomu. Moja matka ho neznáša. Vyústilo to až do toho,že so mnou neprehovorila viac ako 2 roky. Ostatná rodina stojí na jej strane. Takže nie, s tou rodinou počítať nemôžem a asi ani nechcem.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
17. júl 2024

@lonely66 áno aj nie. Žiaľ mi pred nejakým časom zomrel otec. Zavolal mi to jeden známy. Šla som na pohreb. Sama, bez neho. Matka bola zronena, tak ma nevyhodila hneď. Zato jej sestra tam po obrade urobila scénu,tak som radšej odišla. Je to na dlho, no rodina si mysli, ze ja som na rodičov zanevrela a ja som odmietla s nimi byt v kontakte dva roky. Uverili tomu,čo im moja matka povedala. Nevedia pravdu. Neschvalovala môjho partnera a keď zistila,že som tehotná, tak mi dôrazne oznámila,že si neželá,aby som bola viac súčasťou ich rodiny. Že ju viac nemám oslovovať matka. Som adoptovana. Pobalila všetky veci, co sme u nej mali, všetky fotoalbumy, dokonca aj psa,čo som im dala a doniesla mi to do bytu. Moju staršiu dceru to veľmi ranilo a spustilo to u nej rad problémov (sebaposkodzovanie, myšlienky na samovraždu, šikanu atd). Tak som odišla. Odišli sme žiť do úplne iného okresu. Po pohrebe sme ostali v kontakte, no je to cele zvláštne. ... nehľadám v nej oporu, ona je posledná, komu by som sa zdoverila

lonely66
Odpoveď bola odstránená
dudos
17. júl 2024

Veľmi dobrá priateľka, si už cez rok prechádza neverou manžela, rozvodom, striedavou starostlivosťou v jednom byte a životom po rozvode v jednom byte. 20 rokov žila s manipulátorom. Je jeho obeťou, je ťažké si opäť po vzťahu s takýmto človekom vybudovať nový začiatok ale určite to stojí za to. Ona to začala vnímať až nedávno. Tento pocit “znovuzrodenia samej seba”. Poslala nám (jej priateľkám, čo to s ňou prechádzame a sme jej oporou) tento link. Odporúčam. Pozrieť si ho celý.

https://www.youtube.com/watch?v=TleEOvXYujc
autor
31. júl 2024

Dnes som odniesla na súd návrh na úpravu rodičovských práv a na úpravu výšky výživného. Odsťahovala som časť jeho veci. V sobotu odveziem zbytok. Cítim sa však hrozne. Neviem si predstaviť, že už spolu nebudeme. Prečo to tak boli,keď ten človek mi toľko ublížil?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
31. júl 2024

@lonely66 ďakujem, viem, máš pravdu. Musím sa bez neho naučiť žiť.

autor
15. aug 2024

Ahojte, tak ako to dopadlo. Od môjho rozhodnutia to cele ukončiť, má asi 3x presvedčil,že nás rozchod je hlúposť. Že naša dcéra nás potrebuje oboch. Co je pravda. Ale údajne som všetkému na vine len ja. Lebo som sebecký, manipulujuci, žiarlivý človek, ktorý len drzo natrca ruku pre jeho peniaze. Vraj sa odstahujeme k nemu a bude nám dobre. Vždy to trvalo pár dní a zas ma akože nechal. Ja som to už brala cele v štýle, hovor si co chces, aj tak to nikam nevedie. Včera mi dokonca napísal,ako som ho ja tyrala. Ľudia moji, neuverite mi. Nikdy som mu v zivote nijak neublížila, nepodlieha ho ci akokoľvek využila. Naopak, býval v mojom byte, jazdí mojim autom, výdaje v domácnosti boli a sú zväčša na mojich pleciach. Všetko okolo rodiny bolo na mne. On len chodil do roboty (ak nejakú mal) a ja som sa starala uplne o všetko. Aj všetky záležitosti okolo neho som riesila ja. Platila jeho účty,lebo inak by ostali nezaplatené. Na jeho účty mi peniaze síce dal, no vždy som si ich musela doslova zobronit a často mi ani nedal všetko. Posledne mi dal nejaké eur v apríli. Teraz je august. Platila som jeho účty zo svojich. Dnes mi dlhuje cez 3000 eur a tie už asi nikdy neuvidím. Odmieta mi vratit auto. Na malu mi výživné chce platiť minimálne (stále neposlal nic). Atď atd. Teraz je od júna v zahraničí. Údajne príde na svk v septembri. Všetky veci som mu odsťahovala. Už konečne som v štádiu,že mi je z neho na grc. Viem, že teraz namotava nejakú inú. Je mi jej už teraz ľúto, lebo s týmto chujom ju fakt nič dobré nečaká. Toľko môj vylev. Nemám sa ani komu zdôveriť. A už som to potrebovala zo seba dostať von. Otázkou len je,ako to celé vysvetliť dcere

dadis
15. aug 2024

Podala si si predbezne opatrenie na zverenie a vyzivne? Ak nie, chod si to podat hned dnes.

tinqua
15. aug 2024

Najlepsim priateľom pravdy je čas. Musíš byť trpezlivá. Vidíš, že on nikdy nevydrží dlho v roli dobrého, sám sa odsabotuje. Aj v očiach dcéry. Lebo píšeš, že je dobrý otec a zároveň už dva mesiace mu dcéra nechýba a toto bude takto pokračovať....deti sú veľmi flexibilné, viac sa bojim o teba. Obranujes sa tu pred cudzimi ludmi, potrebujes aby sme ti verili, ze ty si na vine nebola. Je to hlúposť, od nikoho nepotrebuješ validaciu. Len ty vies o com to bolo a vies co nechces, bez ohladu na nazory iných. A prestan ho chranit. Prestan sa starat o jeho pracu, zivot...on sam to nerobi, ked nie je schopný ani svoje ucty si zaplatiť. Chran si peniaze, budes ich potrebovat. Ked budes mat predbezne zverenie, tak mu napis datum kedy auto bude odparkovane pred tvojim bytom v technickom stave v akom mu bolo poskytnute, ziadne vyhrazky iba toto. Ked to nebude, co nebude podaj trestne oznamenie za kradez. Zbav sa vycitiek svedomia, je to manipulator, vies co bolo, tak sa nenechaj presviedcat o opaku.

Strana
z2