Uverejňovanie fotiek na Facebooku
Uverejňovanie fotiek rodiny,zamilovane fotky ,fotky detí.....
Skoro stále dám na príbeh alebo dávam príspevky.
Môj manžel mi dnes povedal mam to prestať robiť ,dieta je nekludne ja neviem ci to ma s tým niečo spoločné ci nie mi sa pohádame atď
....ako to vidíte??
Manžel vraví keď dám takéto niečo hore na FB je to ako keby dávam ľuďom podnet tu máte záviďťe nám preklinajte nás...doteraz to neriešil ale ja neviem ja aj verím aj nie na to neviem..Asi prestanem s tým...
Ako to máte vy ako to vidíte .......
Nuz to preklinanie je dost divne zdovodnenie, v kazdom pripade aj on ma pravo sa k tomu vyjadrit a ak si to nezela mala by si to akceptovat
Osobne nevesam na fb kazdu blbost. Obcas nieco dam. Ale nepotrebujem sa pred druhymi ukazovat.
Ja fotím rada a foto aj pridávam, väčšinou iba na stories, no nie každý prd ako sa vraví, iba vybrané a nie priliš osobné... dieťa nemám, keby som mala, tak to zvažujem a preberám ešte viac, máme doma všelijaké videá z môjho detstva a som rada, že sú len v domácom archíve a nie niekde vyvesné, v začínajúcej puberte som neznášala, keď sa púšťali na oslave a všetci sa na mne smiali... v dobrom, ale vtedy som to brala inak... takže nie závisť a preklínanie, ale toto by bol pre mňa dôvod zdieľať trošku premyslenejšie, poznám ľudí, ktorí dávajú naozaj všetko a niekedy mi je tých detí až ľúto, lebo viem ako som sa cítila ja... s mužom by som hľadala kompromis, teda nie všetko (na rovinu, ľudia dávajú veľa rovnakých, rozmazaných, nezaujímavých foto), ale nejakú naozaj peknú foto z času na čas
na fb mam naozaj len maly okruh znamych a rodiny ... tym,ze zijem daleko od nich postujem fotky -z vyletov napriklad .. mam par znamych kt nemozu cetsovat a radi sa pozru kde sme bolia ako anglicko vyzera aj v mensich miestach kutocha a podobne .. a fotky dcery zas pre starkych .. to si uz dcera vybera ake mam dat - vidia ju raz za rok tak aspon takto s nimizdielam zivot ... ale nemam tam znamych neznamych a ludi co ma nezaujimaju ..
V živote by som nevyvesila fotku svojho dieťaťa na ig alebo FB.
Keď si manžel neželá aby si dávala súkromné fotky na FB tak nedávaj. Má právo k tomu niečo povedať keď na tých fotkách je aj on a vaše spoločné dieťa.
Ja osobne som dala dokopy 4 fotky môjho syna na FB, aj to viditeľné len pre vybraných priateľov.
Rodinu nezdielam, iba ak niekto chce, tak mu poslem. Aj tak take fotky uprimne skoro nikoho nezaujimaju. Ja sama si radsej pozriem fotky z party, dovolenky, trebars aj o zrkadlo v zare😀…ako fotky deti spoluziakov a znamych.
Tu ale nejde len o to, ze fotky uvidia tvoji kamoši, aj keď len par... ide o to, že odovzdavas o sebe dáta!!! Napr polohu... počet detí... orientáciu... preferencie a kopu ďalšieho. Aj keď dáš len do "storky", si myslíš ze foto potom sublimuje??? Zostáva naaavzdy na datovych uloziskach... aj keď ty na ňu už dosah nemas
Ked tak, dam len par foto, obcas do pribehu. Prveho syna som prve 3 roky vobec nedavala. Potom sem tam ano, teraz mame aj druheho a tiez len obcas, ked sme niekde na výlete. Ale manzelovi sa to tiez nepaci a skor zavesim, ked robim nejake dobre jedlo, kolac, ako deti 😊
Ja som svojho času vyhodila veľmi veľa ľudí z Facebooku a kritérium bolo, pokiaľ by som sa s tým človekom osobne stretla a nemám si s ním čo povedať, nechcem ho mať ani v priateľoch na FB. Tak mi tam ostalo asi 130 ľudí. Ja rada varím, pečiem, takže pridávam fotky jedál/koláčikov. Rodinu dávam tiež, ale málinko. Deti veľmi zriedka a často sú to také fotky, že sú odzadu alebo im nevidieť do tváre. My radi cestujeme, ale nedávam každý trip na FB. Keď ideme niečo nezvyčajné, tak dám pár fotiek a k tomu popis, kde sme boli. Už sa mi stalo, že taká dovča inšpirovala kamošov a šli pozrieť to isté. Ja keď vidím niektorých ľudí, ako si tam pchajú každý prd, tak nechápem 🤷♀️.
@bebememe Ja raz za dost dlhy cas dam na FB nejake fotky maleho. Su viditelne iba pre priatelov a davam si pozor, aby to nebolo nic, za co by sa mu neskor mohol niekto smiat alebo to nanho vytiahnut. Cize napr. fotku s narodeninovou tortou, bezne foto so mnou alebo s manzelom alebo obycajny usmiaty portret.
Ja osobne si aj rada pozriem fotky mojich FB priatelov, roznych spoluziakov zo zakladky, zo strednej. Ja som taka dost orientovana na ludi a realne ma zaujima, ako sa kto ma, ako zije...Nazivo by nebolo sanca sa stretnut s tolkymi ludmi, takze som za tie fotky rada.
S tym preklinanim a zavidenim ma to v zivote nenapadlo. Ale je fakt, ze s manzelom konzultujem kazdu fotku, ktoru tam idem dat. Ked je niekedy proti, tak nedam.
@bebememe Známy dáva krásne fotky čiste seba ( nemá deti) z rôznych výletov. Vždy si to rada pozriem, lebo sú to pekné miesta. Ale tiež som sa nedávno zarazila, keď mi spoločná známa závistlivo povedala, že jej lezie na nervy s tým, keď ukazuje fotky, že z tých výletov nič nemá iba sa predvádza. Tak naozaj keď si človek uvedomí, veľa ľudí možno iba závidí, hlavne v dnešnej dobe.
Ja žiadne fotky nedávam.
@bebememe chápem ze sa chce človek pochváliť ale vzhľadom na zachovanie súkromia a možného nebezpečenstva by som rešpektovala muza. Dalej, vies o tom ze fotky ktoré zverejnis na fb sa automaticky stavaju majetkom Facebooku? A ten ich môže používať na čokoľvek. Tu nemas žiadne autorské práva.
@bebememe prekliatie, neprekliatie, s tvojim manželom súhlasím. Ja nemám soc. siete okrem MK. Nikdy som nevidela zmysel v zdieľaní cez obrazovku, kam chodím, s kým, kedy, zásnuby... na čo mám a nemám... Raz sme boli na dovolenke s kamoškou. Chcela sa odfotiť na pamiatku. Ok. O týždeň kráčam po ulici, stretnem starú známu, malý pokec, potom na mňa vybalila s takým tým prajným úškrnom: Ozáj, ste boli na dovolenke tam a tam? Ostala som prekvapená, odpovedám : áno, odkiaľ vieš? Ona: XY dávala fotky na IG, hmmm to si žijete, keď takto "labzujete" kade tade (neodpustila si 👌)... po rozlúčke som telefonovala s XY a povedala jej, že si to neželám a má fotky stiahnuť. Veľmi sa "tvárila" v štýle, Bóže veď o nič nejde... 🤷♀️
Sorry mne to vadí.
Tvojmu manželovi sa jedná asi celkovo o vstupe do vašej súkromnej zóny prostredníctvom soc.. sietí, zdieľania fotiek a sharentingu. Mala by si jeho rozhodnutie rešpektovať.
https://www.prevcentrum.cz/vite-co-je-to-sharen...
https://eduworld.sk/cd/marcela-kozejova-palkech...
https://radiozurnal.rozhlas.cz/co-je-novy-trend...
Tak ja napríklad celkovo nechápem potrebu pridávať tie príbehy. 😏
ja som myslela,ze facebook je uz davno nemoderny...
Mám 2 malé detičky,ale nikdy v živote som ich nezverejnila,ani nezverejním. Načo?? Kto chce,ich vidí,ja nepotrebujem,aby ich xy ľudí ocumovalo na FB. Manžel takisto nič nepridáva. A čuduj sa svete,sme šťastní a naozaj to nepotrebujeme vešať na sociálne siete. Niektoré individua tam hádžu i fotky z ultrazvuku,pre mňa je to už čisté dno toto 🤦🏽♀️
@bebememe vidim to tak, ze poznam jednu co tymto zije. Za mna, je to trapne. Pretoze okrem toho ze to nie su prave ludia, na ktorych by sa clovek pozrel ze aha aka krasa, este k tomu dava trapne komentare ktore chcu byt poucne a motivacne 😂 ona si mysli ze je asi nejaka osobnost ktoru je hodno nasledovat.
Ale nie som falosna a kedze sa mi to nepaci, nelajkujem ani nekomentujem, len sa pousmejem.

Ak si to partner neželá, tak s tým prestaň..má v niečom pravdu. Nie je vhodné a ani prospešné prezentovať svoje súkromie na FB a zvlášť malých detí..občasné foto je v poriadku, ale niektorí prešvihli tu únosnú mieru a FB takmer žijú..