icon

V ktorých krajinách môže mať žena viacerých manželov?

22. júl 2025

V ktorom state je možné mať viacerých manželov?Viem, v arabskom svete muž môže mať niekoľko manželiek.. Ale existujú štáty, kde môže mať žena viacerých manželov? Príde mi to výhodné z financnej stránky, ak jeden zomrie ,ostane druhý a podobne

Strana
z2
dennissa16
22. júl 2025

@anonym_autor kokos, ešte ich ani nemas a už by si jedneho pochovala 😅

br4n
22. júl 2025
sticker
wolf_
Autor odpoveď zmazal
huxy
22. júl 2025
sticker
pribinak
22. júl 2025

Ja nechápem načo by ti boli 2 alwbo traja muži
Však si nájdi 1 a poriadne lovateho. Ten keď umrie tak ti zostane kopec peňazí a máš vystarane

som_realistka
22. júl 2025

@anonym_autor zatial mi google nic nenadiel, ale ak by to bolo mozne, co keby si si vybrala vsetko blbcov? Co potom?

tenerifka
22. júl 2025

Oficialne legalne nikde, ale neoficialne sa bezne praktizuje v krajinach v okoli Himalaji-Tibet, Nepal, Butan.....

jablkovastrudla
22. júl 2025
@pribinak

Ja nechápem načo by ti boli 2 alwbo traja muži
Však si nájdi 1 a poriadne lovateho. Ten keď umrie tak ti zostane kopec peňazí a máš vystarane

@pribinak pre mna to je sen-jeden vari, druhy upratuje 😍

tenerifka
22. júl 2025
@jablkovastrudla

@pribinak pre mna to je sen-jeden vari, druhy upratuje 😍

@jablkovastrudla a treti obstastñuje..... A prinesu 3 vyplaty😍

doriiis
22. júl 2025

Internet mi našiel toto
Keňa je jednou z mála oblastí sveta, kde je polyandria možná. Priamo v tejto krajine síce nie je dovolená zákonom, ale od prípadu v roku 2013 nie je za ňu žiadne trestné stíhanie. Úplne legálne môže mať žena viacero manželov v Indii, v Nepále, v Číne a na Markézskych ostrovoch.

autor
22. júl 2025

@anonym_autor tak neviem v každej téme tu obhajujete aké je manzelstvo super z právneho hľadiska.. tak logickú mat viacerých manželov musí byť ešte vyhodnejsie

zuzana76
22. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak neviem v každej téme tu obhajujete aké je manzelstvo super z právneho hľadiska.. tak logickú mat viacerých manželov musí byť ešte vyhodnejsie

@anonym_autor ano, je to tam z praktickych dovodov, tusim jednak bolo viac chlapov a zda sa mi, ze v niektorych krajinach je to tak, ze bratia si vezmu jednu zenu a deti su spolocne, nik nepatra koho ktore je.

jablkovastrudla
22. júl 2025
@tenerifka

@jablkovastrudla a treti obstastñuje..... A prinesu 3 vyplaty😍

@tenerifka tretieho ozeliem, vdaka 😂

anonym_fc1567
22. júl 2025

@anonym_autor Vo väčšine krajín sveta je legálne iba monogamné manželstvo – teda jeden muž a jedna žena. V niektorých štátoch, najmä v islamských krajinách ako Saudská Arábia, Irán či Pakistan, je povolené, aby mal muž viacero manželiek (polygýnia). Ale existuje aj opak – tzv. polyandria, keď má žena viacerých manželov. To je síce veľmi zriedkavé, ale predsa sa vyskytuje, napríklad v niektorých horských oblastiach Tibetu, Nepálu, či častí Indie (hlavne medzi etnickými skupinami, kde je ťažké uživiť rodinu, tak si bratia delia jednu manželku). Z právneho hľadiska to však väčšinou nie je oficiálne uznané ako manželstvo v očiach štátu. Ale existuje ako tradícia. Takže v podstate áno, niekde to je možné, hoci výnimočne.

procrastique
22. júl 2025

V Afrike,... nigeria etiopia a kongo tuším.

anonym_470c8d
22. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a pocitas aj s tym, ze budes mat viac ako jednu svokricku?

pralinka25
22. júl 2025
@anonym_470c8d

@anonym_autor a pocitas aj s tym, ze budes mat viac ako jednu svokricku?

@anonym_470c8d ked si zoberie bratov tak nie 😂

oslo1
22. júl 2025

Sa mi zda, ze jedna vetva eskimakov mohla mat zena viac manzelov, aby vyzili a v pripade jedneho manzela sa mal o nu a o deti kto postarat.

jogy1984
22. júl 2025

@anonym_autor pozeral som dokument o brazilskom kmeni Zo'é kde žena aj muž mohli mať viacero manželov , manželiek. Keď sa žene narodilo dieťa tak jej manželia odišli do pralesa kde spoločnými silami postavili kolísku. Bol to mierumilovný kmeň . Boli šokovaní prestávavou že by ľudská bytosť zabila inú ľudskú bytosť. A pojmy vojny krádeže alebo väzenia im boli cudzíe

anonym_6df4d9
22. júl 2025

Nieco mi hovori, ze ty to nechces koli peniazom, ako pises 🙂 Inak by si nasla jedneho bohateho 🙂

zuzanita1609
22. júl 2025

Počula som o nejakých kmeňoch ,niekde mimo civilizácie,kde môžu ženy mať viacej mužov a vraj to môže fungovať. Samozrejme že môže,jeden do záhrady, druhý zarábať,tretí varí,perie,upratuje, štvrtý sa stará o deti a piaty na sex 😁. No či sa to obmieňa,to už neviem 🤭. Ja som skromná, stačí mi jeden 😄.

rozculena
22. júl 2025

daj pokoj,pre kristove rany,som šťastne rozvedená

pralinka25
22. júl 2025
@rozculena

daj pokoj,pre kristove rany,som šťastne rozvedená

@rozculena 😀

hellwant
22. júl 2025

(berte s rezervou) To sa nestane, vies preco? Ked ma jedna zena z viacerych svoje dni, chlap ma dalsiu, ale ked ma jedina zena svoje dni pri 3 chlapoch, nepichne si( casto ani fajka kvôli bolestiam, či diskomfortu) ani jeden. My sme vychcani v tejto veci. 🤪😉

viestta
22. júl 2025

v Polynezii povodni obyvatelia, ci im to umoznuju aj zakony neviem

liliana363
22. júl 2025

@anonym_autor videla som o tomto dokument. Už neviem od kial to bolo, ale staršia žena si najskôr zobrala muža, potom jeho brata a nakoniec aj ďalšieho brata. Sexuálne žila ale len s prvými dvoma, na tretieho si ešte nenašla čas😂

vulka
22. júl 2025

@anonym_autor Nepál, Tibet. Ale neviem k aký majetkom by si tam chcela prísť 🙂 a počítaj s rapídne nižšou životnou úrovňou

ha_ha
23. júl 2025

Veď sa vydaj za jedného a keď ti umrie, vydáš sa zase za iného.

evaevinka
23. júl 2025

Mozes mat aj tu.
Kludne

autor
23. júl 2025
@evaevinka

Mozes mat aj tu.
Kludne

@evaevinka tu na sk môžem mať len milencov..ale manželov nie

Strana
z2