V ktorých krajinách môže mať žena viacerých manželov?
V ktorom state je možné mať viacerých manželov?Viem, v arabskom svete muž môže mať niekoľko manželiek.. Ale existujú štáty, kde môže mať žena viacerých manželov? Príde mi to výhodné z financnej stránky, ak jeden zomrie ,ostane druhý a podobne

Ja nechápem načo by ti boli 2 alwbo traja muži
Však si nájdi 1 a poriadne lovateho. Ten keď umrie tak ti zostane kopec peňazí a máš vystarane
@anonym_autor zatial mi google nic nenadiel, ale ak by to bolo mozne, co keby si si vybrala vsetko blbcov? Co potom?
Oficialne legalne nikde, ale neoficialne sa bezne praktizuje v krajinach v okoli Himalaji-Tibet, Nepal, Butan.....
Ja nechápem načo by ti boli 2 alwbo traja muži
Však si nájdi 1 a poriadne lovateho. Ten keď umrie tak ti zostane kopec peňazí a máš vystarane
@pribinak pre mna to je sen-jeden vari, druhy upratuje 😍
@pribinak pre mna to je sen-jeden vari, druhy upratuje 😍
@jablkovastrudla a treti obstastñuje..... A prinesu 3 vyplaty😍
Internet mi našiel toto
Keňa je jednou z mála oblastí sveta, kde je polyandria možná. Priamo v tejto krajine síce nie je dovolená zákonom, ale od prípadu v roku 2013 nie je za ňu žiadne trestné stíhanie. Úplne legálne môže mať žena viacero manželov v Indii, v Nepále, v Číne a na Markézskych ostrovoch.
@anonym_autor tak neviem v každej téme tu obhajujete aké je manzelstvo super z právneho hľadiska.. tak logickú mat viacerých manželov musí byť ešte vyhodnejsie
@anonym_autor tak neviem v každej téme tu obhajujete aké je manzelstvo super z právneho hľadiska.. tak logickú mat viacerých manželov musí byť ešte vyhodnejsie
@anonym_autor ano, je to tam z praktickych dovodov, tusim jednak bolo viac chlapov a zda sa mi, ze v niektorych krajinach je to tak, ze bratia si vezmu jednu zenu a deti su spolocne, nik nepatra koho ktore je.
@jablkovastrudla a treti obstastñuje..... A prinesu 3 vyplaty😍
@tenerifka tretieho ozeliem, vdaka 😂
@anonym_autor Vo väčšine krajín sveta je legálne iba monogamné manželstvo – teda jeden muž a jedna žena. V niektorých štátoch, najmä v islamských krajinách ako Saudská Arábia, Irán či Pakistan, je povolené, aby mal muž viacero manželiek (polygýnia). Ale existuje aj opak – tzv. polyandria, keď má žena viacerých manželov. To je síce veľmi zriedkavé, ale predsa sa vyskytuje, napríklad v niektorých horských oblastiach Tibetu, Nepálu, či častí Indie (hlavne medzi etnickými skupinami, kde je ťažké uživiť rodinu, tak si bratia delia jednu manželku). Z právneho hľadiska to však väčšinou nie je oficiálne uznané ako manželstvo v očiach štátu. Ale existuje ako tradícia. Takže v podstate áno, niekde to je možné, hoci výnimočne.
V Afrike,... nigeria etiopia a kongo tuším.
@anonym_autor a pocitas aj s tym, ze budes mat viac ako jednu svokricku?
@anonym_autor a pocitas aj s tym, ze budes mat viac ako jednu svokricku?
@anonym_470c8d ked si zoberie bratov tak nie 😂
Sa mi zda, ze jedna vetva eskimakov mohla mat zena viac manzelov, aby vyzili a v pripade jedneho manzela sa mal o nu a o deti kto postarat.
@anonym_autor pozeral som dokument o brazilskom kmeni Zo'é kde žena aj muž mohli mať viacero manželov , manželiek. Keď sa žene narodilo dieťa tak jej manželia odišli do pralesa kde spoločnými silami postavili kolísku. Bol to mierumilovný kmeň . Boli šokovaní prestávavou že by ľudská bytosť zabila inú ľudskú bytosť. A pojmy vojny krádeže alebo väzenia im boli cudzíe
Nieco mi hovori, ze ty to nechces koli peniazom, ako pises 🙂 Inak by si nasla jedneho bohateho 🙂
Počula som o nejakých kmeňoch ,niekde mimo civilizácie,kde môžu ženy mať viacej mužov a vraj to môže fungovať. Samozrejme že môže,jeden do záhrady, druhý zarábať,tretí varí,perie,upratuje, štvrtý sa stará o deti a piaty na sex 😁. No či sa to obmieňa,to už neviem 🤭. Ja som skromná, stačí mi jeden 😄.
daj pokoj,pre kristove rany,som šťastne rozvedená
(berte s rezervou) To sa nestane, vies preco? Ked ma jedna zena z viacerych svoje dni, chlap ma dalsiu, ale ked ma jedina zena svoje dni pri 3 chlapoch, nepichne si( casto ani fajka kvôli bolestiam, či diskomfortu) ani jeden. My sme vychcani v tejto veci. 🤪😉
v Polynezii povodni obyvatelia, ci im to umoznuju aj zakony neviem
@anonym_autor videla som o tomto dokument. Už neviem od kial to bolo, ale staršia žena si najskôr zobrala muža, potom jeho brata a nakoniec aj ďalšieho brata. Sexuálne žila ale len s prvými dvoma, na tretieho si ešte nenašla čas😂
@anonym_autor Nepál, Tibet. Ale neviem k aký majetkom by si tam chcela prísť 🙂 a počítaj s rapídne nižšou životnou úrovňou
Veď sa vydaj za jedného a keď ti umrie, vydáš sa zase za iného.
Mozes mat aj tu.
Kludne
Mozes mat aj tu.
Kludne
@evaevinka tu na sk môžem mať len milencov..ale manželov nie

@anonym_autor kokos, ešte ich ani nemas a už by si jedneho pochovala 😅