Vadili by vám partnerove kamarátky?
Odradil by vás vzťah s mužom, ktorý ma kamarátky? Ma blízke kamarátky, s ktorými sa hocikedy stretne. Ja na to z predošlých vzťahov nie som zvyknutá. Bývali muži mali kamarátov, pripadne sa stretli ako partia zmiešaná, muži aj ženy. Ale vyslovene nechodili niekam sami s inou ženou.
On tvrdí, že ich vôbec nevníma sexuálne. Verím mu a pozná ich dlho. Ale aj tak mi to je celé nekomfortne. To, že je s nimi v kontakte neviem ani ako často, alebo keď majú posedenia na bytoch. Dokonca mi v tom čase ani nepíše, čo vo mne ešte viac vyvoláva nepríjemne pocity. Neziarlim na ne ako take, ale skôr sa mi nepáči že neuprednostni mna ako ženu. Neviem si predstaviť, vysedávať u nejakého kamaráta na byte a za cely čas si nespomenúť na partnera, zvlášť v začiatkoch kedy je tam plno vášne a myšlienok na seba. Ja mu napíšem kedykoľvek, aj keď som s niekym. Samozrejme, nie som nonstop na mobile keď som s niekym. Ale, keby som s iným mužom, o to viac by som mala potrebu dať mu najavo, že myslím na neho. Tak neviem, či som divná ja. Alebo je ešte nevyspely v tomto a chce niečo iné, ako ja.
@anonym_autor zaklad je neist proti sebe. Ak sa raz citis nekomfortne, netlac na pilu. Toto sa malokedy extra zlepsi, a nakoniec sa budete preto hadat, az sa v hneve rozidete, neznasajuc sa navzajom. Obaja ukrivdeni.
Vadi ti to a snazis sa najskor sama seba presvecit, ze to das. Lebo zalubenie, lebo city. Ale vnutri vies, ze to chapat nechces, vadi ti to, rozum hovori celkom jasne, ze toto nie.
Tak na to daj.
Bude ti smutno, ale stokrat viac by si po nejakom tom roku olutivala aj strateny cas, aj zranene city. A este by si bola nahnevana, ze si predsa od zaciatku citila, ze to nie je pre teba ok.
A to, ci by to trebars mne vadilo, u teba nic nezmeni. Nevsugerujes si, ze to tolerovat chces, ked to tak raz necitis.
@anonym_autor 1. Vadilo by mi, že chodí vysedávať po bytoch (teda ak nemáte 15-18r). 2. Vadilo by mi, že chodí bezomňa. 3. Kamarátky má aj môj muž ale v inom zmysle ako ten tvoj - vydaté manželky jeho kamarátov, všetci sa navzájom poznáme.
A hlavná vec: je jedno, čo si myslíme my na modrom koni, dôležité je, že ty sa cítiš nekomfortne, preto je lepšie si to buď vydiskutovať alebo skončiť.
@anonym_fcf359 oni tu boli predomnou preto si nemôžem dovoliť ani nejak vyskakovat. Keby občas zájde na kávu s nimi, rozumejme tak raz za pól roka. Tak ok. Ale ako píšeš, nemáme 18. Muž, ktorý by sa mal pomaly už pripravovať na rodinu tak neviem, budem v pôrodnici a on asi bude oslavovať s kamoškami na byte😃. Nechcem ho uraziť, keby mu to poviem. Žiaľ, nie sme spolu uplne často ( nebývame spolu zatiaľ, vzťah v začiatkoch) , tak ani nemôžem byt pri všetkých jeho voľnočasových aktivitách a to ani nechcem. Len teda, doteraz som toto nepoznala. On mi ich netajil , ale žije asi teda celkom inak ako ja.
@anonym_autor tie kamošky chlapov tiež nemajú. Bohvie či dakedy aj mali. Neviem, či by im to potom nejaký toleroval podľa mna sú muži na toto háklivejši
@anonym_fcf359 oni tu boli predomnou preto si nemôžem dovoliť ani nejak vyskakovat. Keby občas zájde na kávu s nimi, rozumejme tak raz za pól roka. Tak ok. Ale ako píšeš, nemáme 18. Muž, ktorý by sa mal pomaly už pripravovať na rodinu tak neviem, budem v pôrodnici a on asi bude oslavovať s kamoškami na byte😃. Nechcem ho uraziť, keby mu to poviem. Žiaľ, nie sme spolu uplne často ( nebývame spolu zatiaľ, vzťah v začiatkoch) , tak ani nemôžem byt pri všetkých jeho voľnočasových aktivitách a to ani nechcem. Len teda, doteraz som toto nepoznala. On mi ich netajil , ale žije asi teda celkom inak ako ja.
@anonym_autor to že tu boli skôr neznamená, že teraz nemôže obmedziť kontakt. Tiež som mala xy kamarátov aj niekoľko rokov, kým som nemala muža.
V žiadnom prípade nechoď proti sebe, toto sú dôležité vzťahové veci, chalan ešte nedozrel na “dospelácky” vzťah.
Ano moj muz ma aj kamaratky, nie mne to nevadi ALE moj muz s nimi nevysedava po bytoch, tak ze ani neviem, ze tam je a ako casto tam je 🤷♀️ rovnako ako ja mam muzskych kamaratov a normalne mu poviem, ze idem s Ferom na obed, na ten obed idem presne 4x do roka. Nechodim so single kamaratmi vysedavat na byt a moj muz o tom nevie. A rovnako nechodi on.
Vztahy su o komunikacii, treba mu povedat ako sa citis, ze ti nevadia kamaratky ako take ale citis sa nekomfortne, ked je s nimi casto sam na byte a neozve sa ti cely cas.
Bohvie, či tie jeho kamarátky vôbec vedia, že ťa má. Alebo či si len ďalšia kamarátka, za ktorou chodí na posedenia do bytu. A treba mu dať otázku, či by sa on cítil v pohode, keby to bolo opačne a na posedenia do bytov s kamarátmi by si chodila ty, bez neho. Nechcem byť zlá, ale tento človek má zrejme iné priority, ako si ty.
Len ci to nie su kamosky s vyhodami....
ja mam jedneho kamosa, ktory je mi ako brat. este s jednou kamoskou sme taka trojka, ze sa stretavame teraz uz malo (obaja su v zahranici), ale ked pridu, tak pokojne aj unho na byte, dame si vino a preberieme zivot. bolo by mi luto, keby jeho partnerka na toto ziarlila, lebo my sme fakt ako brat a sestra. ale ano, ta frekvencia je vekom a situaciou coraz nizsia a k inym (novsim) kamosom na byt nechodievam, stretavame sa vonku.
Mňa vždy pobavia podobné príspevky. Tiež som bola mužova kamarátka 😆😆
@anonym_autor nevadili. Ak tu boli kamarátky už predtým a vybral by si mňa, to znamená, že o ne nemá taký záujem, ako o mňa. Tiež mám kamarátov. Dvoch najlepších, dlhé roky. Sú mojou pravou rukou, moji bratia, súrodenci, otcovia, naj kamošky. Vediem s nimi také debaty, ktoré nedokážem viesť s nikým iným. Ale vzťah by som s nimi nedokázala mať, ani nič intímne. Môj muž ich rešpektuje, pozná, normálne sa s nimi baví. Ak ideme niečo vážne riešiť, tak vždy príde kamoš ku mne, sadneme do altanku a riešime. Muž určite počúva a sleduje cez kameru. A kvôli tomu to aj pekne vidí, chápe, počuje, rešpektuje 😀 to isté by bolo aj z mojej strany. Kým o všetkom viem, poznám, tak rešpektujem 😀
@anonym_autor Co by si si nemohla dovolit vyskakovat? Ach, asi si zalubena a bojis sa ze by sa s tebou rozisiel.
Fakt je ze mas vsetky prava "vyskakovat". Su to tvoje predstavy ako ma vztah vyzerat a na tie predstavy mas pravo. On ako spravny partner by to mal respektovat, alebo by ste mali najst kompromis.
Jedinny sposob ako moze mat zadany muz kamosku, je tak ze je to vasa spolocna kamoska. Toto co ma on su kamosky s vyhodami.
@anonym_autor s tymi svojimi kamaratkami by teda nemal mat problem zoznamit aj teba a ist spolu niekam , asi tak nejako
ano vadili
ja mam jedneho kamosa, ktory je mi ako brat. este s jednou kamoskou sme taka trojka, ze sa stretavame teraz uz malo (obaja su v zahranici), ale ked pridu, tak pokojne aj unho na byte, dame si vino a preberieme zivot. bolo by mi luto, keby jeho partnerka na toto ziarlila, lebo my sme fakt ako brat a sestra. ale ano, ta frekvencia je vekom a situaciou coraz nizsia a k inym (novsim) kamosom na byt nechodievam, stretavame sa vonku.
@deedol a ty partnera máš? Nemal s týmto nikdy problém? Pripadne, keby áno tak by si upustila od stretavok na byte? On to ma nejak podobne. Niekedy sa s nimi stretne aj spolu s chalanmi čo ma partiu, ale aj sám. Keď je nejaký sviatok trebárs. Tiež si niečo vypijú a taká klasická House party. Ja som žila celkom inak, mám len kamarátky. Nemám kamarátov v zmysle, že by som si s nimi písala a chodievala s nimi niekde.
@anonym_autor s tymi svojimi kamaratkami by teda nemal mat problem zoznamit aj teba a ist spolu niekam , asi tak nejako
@renesance80 to nemá, už sa na mna aj pýtali. Ale sme spolu ešte krátko a rozhodne nemám v zozname túžob na prvom mieste hneď spoznávať jeho kamarátky.
@anonym_autor Co by si si nemohla dovolit vyskakovat? Ach, asi si zalubena a bojis sa ze by sa s tebou rozisiel.
Fakt je ze mas vsetky prava "vyskakovat". Su to tvoje predstavy ako ma vztah vyzerat a na tie predstavy mas pravo. On ako spravny partner by to mal respektovat, alebo by ste mali najst kompromis.
Jedinny sposob ako moze mat zadany muz kamosku, je tak ze je to vasa spolocna kamoska. Toto co ma on su kamosky s vyhodami.
@andreatytler verím mu že nie, ma ich ako sestry ako tvrdí. Aj jeho predosle ex sa s nimi poznali. On je asi viac spoločensky, ako ja. Aspoň v týchto veciach, partie, party. Z mladosti mu to vydržalo až doteraz, po 30. Ja mám skôr vidiny iné, rodinne. Tvrdí, že aj on. Uvidíme, či kvôli mne obmedzí kontakt s tými, čo pozná cely život.
Aj moj teraz uz manzel zil do 30 uplne iny zivot ako teraz. Este na zaciatku nasho vztahu to bolo "idem s kamaratkou tam, inou hentam", ja som zas viac casu travila aj mimo prace s kolegami, aj sme si casto pisali. Ako sa nam v ramci partnerskeho zivota, najma po tom, ako sme spolu zacali byvat, zmenili priority, od tychto veci sme tak nejako prirodzene upustili. Ja to vnimam tak, ze tym jednym dnom, ked si ludia povedia "chodime spolu", sa zrazu nemoze skoncit vsetko, co bolo predtym, to by sa tu v inej teme oznacilo ako patologia. Ja by som tomu teda dala cas.
@anonym_autor Ja mam tiez muzskych kamaratov, ktorych som poznala este davno pred muzom, cize poznam ich uz desatrocia a neviem si predstavit, ze by mi ich muz zakazal. Niektori z nich su pritom aj taki blizsi, ze ozaj sa im zdoverim s hocicim. Ja v tom nevidim ziadny problem, lebo ja viem, ze muza s nimi nepodvediem, ani keby co bolo. A keby nahodou niekomu z nich ruplo v bedni a skusal by nieco, tak vtedy by som sama uvazovala o obmedzeni kontaktu.
Moj muz mal predo mnou tiez kamaratky, teraz ma blizsiu uz hlavne len jednu a nikdy ma nenapadlo na nu ziarlit.
Co mne pride zvlastne je to, ze po mesacnej znamosti mu chces diktovat s kym sa moze stretavat a s kym nie a akym sposobom. Byt tym chlapom tak utekam ako vladzem od takej kontroly. Este spolu ani poriadne nic nemate a uz ho chces kontrolovat ako chlapa po 20rokoch manzelstva
@andreatytler verím mu že nie, ma ich ako sestry ako tvrdí. Aj jeho predosle ex sa s nimi poznali. On je asi viac spoločensky, ako ja. Aspoň v týchto veciach, partie, party. Z mladosti mu to vydržalo až doteraz, po 30. Ja mám skôr vidiny iné, rodinne. Tvrdí, že aj on. Uvidíme, či kvôli mne obmedzí kontakt s tými, čo pozná cely život.
@anonym_autor tak to nie je partner pre Teba, ma inu naturu a tu nezmeni, hladaj ineho, ak Ti to vadi, takeho "menej" spolocenskeho, inak budete obaja nestastni
@anonym_autor ja keď som sa zoznámila so svojím mužom, tak tiež mal 3 kamošky, myslela som,že sú to naozaj kamošky a vôbec mi to nevadilo. Až potom vyšlo najavo, že s nimi v minulosti chvíľu chodil. Tak to mi teda vadiť začalo. A jedna z nich si uzurpovala právo, byť s ním, keď niečo potrebovala pomôcť a on bol so mnou. Chcela napríklad ísť s ním na výlet, lebo sa nudila a on povedal,že nemá čas. So mnou išiel na túru a poslal jej foto, že je so mnou na túre a ona mu to vyčítala, že veď jej povedal, že nemá čas. No on chcel byť so mnou. Potom chcela ísť s ním stanovať a povedala mu, nech ma oklame, že musí ísť niekam preč. No proste trúba. On mi to ale povedal, že ona ho volá stanovať a že ho navádza na klamstvo. Tak som mu povedala,že toto veru kamoška určite nie je. Kamoška sa správa inak. Už nie je s nimi v kontakte, vždy ho oslovili, ak niečo potrebovali pomôcť, previezť autom a tak. Ja mám dvoch kamarátov, boli to vždy iba kamoši, stretávame sa veľmi sporadicky, zájdeme na kávu raz za mesiac, ani to nie. To môjmu nevadi. Pozná ich.
Co mne pride zvlastne je to, ze po mesacnej znamosti mu chces diktovat s kym sa moze stretavat a s kym nie a akym sposobom. Byt tym chlapom tak utekam ako vladzem od takej kontroly. Este spolu ani poriadne nic nemate a uz ho chces kontrolovat ako chlapa po 20rokoch manzelstva
@prasiatko30 mas ptavdu, ale ani po 20 rokoch netreba niekomu stupat na otlak. Jednoducho, treba si najst seberovneho
Divná je tá, ktorej by toto nevadilo.
Mne príde divné zase to, že ťa s nimi chcel zoznámiť a ty to odmietaš. Veď z teba neubúdne a čo keď sa poznáte krátko, aspoň vieš, že nemá problém ťa zoznámiť s inými ľuďmi. Stretni sa a potom uvidíš. To podľa správania zistíš, či je medzi nimi niečo viac alebo nie. A potom rozmýšľaj nad všetkým.
@anonym_autor boli sme ai sadnut s kamosom a kamoskou pred dvoma dnami, 4-5 hodin intenzivneho hlbokeho rozhovoru, dlhsie sme sa nevideli, pozname sa 20 rokov. Ani mi nenapadlo vziat do ruky telefon a pisat domov
@anonym_autor boli sme ai sadnut s kamosom a kamoskou pred dvoma dnami, 4-5 hodin intenzivneho hlbokeho rozhovoru, dlhsie sme sa nevideli, pozname sa 20 rokov. Ani mi nenapadlo vziat do ruky telefon a pisat domov
@julish a s partnerom byvas pripadne ste manželia? Vedel pravdepodobne o tom, že tam ideš a potom si sa vrátila domov. Pri novom vzťahu, keď ešte spolu pochopiteľne nežijeme a sme vo veľmi častom kontakte, je pre mna divný pocit, keď sa za cely čas neozve. Až po príchode domov, a to som sa ešte ja musela pýtať, kedy tam šiel. V minulých vzťahoch, keď som s niekym už žila, tiež sme si nepísali počas celého dňa. Na začiatkoch to tak ešte je, piseme si vela
@anonym_autor Mam kamaratov, s ktorymi u seba navzajom “vysedavame" alebo ideme na veceru alebo do kina, cokolvek. Partner ma tiez kamaratky, s ktorymi sa stretava a je mi jedno ci vysedavaju u niekoho doma alebo v kine ci na pive.
@anonym_autor prečo by ti mal vypisovať keď je u niekoho na posedení? Toto je úplne od veci co ty od neho očakávaš. Radšej sa s ním rozid, bude to lepšie pre obydvoch.
@julish a s partnerom byvas pripadne ste manželia? Vedel pravdepodobne o tom, že tam ideš a potom si sa vrátila domov. Pri novom vzťahu, keď ešte spolu pochopiteľne nežijeme a sme vo veľmi častom kontakte, je pre mna divný pocit, keď sa za cely čas neozve. Až po príchode domov, a to som sa ešte ja musela pýtať, kedy tam šiel. V minulých vzťahoch, keď som s niekym už žila, tiež sme si nepísali počas celého dňa. Na začiatkoch to tak ešte je, piseme si vela
@anonym_autor nie, este spolu nebyvame, ale davame si priestor. Vadilo by mi pravdepodobne, keby si vypisoval s inymi ludmi pocas toho, ako spolu interagujeme - presne preto by som neocakavala, aby to robil druhym…

@anonym_autor 1. Vadilo by mi, že chodí vysedávať po bytoch (teda ak nemáte 15-18r). 2. Vadilo by mi, že chodí bezomňa. 3. Kamarátky má aj môj muž ale v inom zmysle ako ten tvoj - vydaté manželky jeho kamarátov, všetci sa navzájom poznáme.
A hlavná vec: je jedno, čo si myslíme my na modrom koni, dôležité je, že ty sa cítiš nekomfortne, preto je lepšie si to buď vydiskutovať alebo skončiť.