icon

Veríte priateľom, alebo pre kľud zatvárate oči?

12. aug 2021

Ahojte chcela by som sa s vami podeliť o môj problém. S priateľom sme sa rozchádzali a schádzali ako na pase...obaja sme robili chyby. Ja som vytrvalím zástancom toho, že na každý problém existuje riešenie..no on je strašne zaťatý a nervak. Pár krát som zažila jeho výbuchy, vždy to bolo v aute..A to je dôvod prečo píšem. Keď to pride neviem ako reagovať..najprv som bola ticho, potom sa s ním hádala, plakala držala prosila nech prestane kričať, ale nič nepomohlo. Vygradovali to tak, že pri poslednom výbuchu má vyložil z autá. Podozrievala som ho z nevery.. uznavam, že somprovokovala..no určite semienko nedôvery bolo zasiate už dávnejšie..neviem ci oprávnene, alebo nie. On mi stále tvrdil, že s nijakou nikdy nič nemal. Veríte priateľom? Alebo pre kľud, zatvárate oči? Je to muž ktorý má podržal v naozaj ťažkých životných situáciách..Preto si ho vážim no keď príde záchvat žiarlivosti nedokážem cúvnuť. Chcem sa zmeniť, pretože si uvedomujem, že to nieje ok. No s ním sa nedá viac komunikovať. Kompletný blok. Tak rieši naše nedorozumenia vždy. Ozve sa keď on chce. Je ticho a mňa to vytáča. Ani ospravedlniť sa nemôžem...nebývame spolu, ísť za ním mi pride dosť vtierave. X hádok by ani nebolo, keby som mnou komunikoval a nevybuchoval nepríčetne..Moje okolie tvrdí, že musíme mať obaja pravdu a to sa nedá, vraj si mam zahryznúť do jazyka.. chceš by som to napraviť, ale ako??

Strana
z2
h2
12. aug 2021

Ty ho podozrievaš, on Ti vždy povie, že so žiadnou nič nemal, ale Tebe to zjavne nestačí a nedáš pokoj. Čo viac má urobiť? Vernosť sa dokázať nedá. Len nevera. Tak ak máš o nej dôkazy, použi ich. Ak nie, musíš sa sama rozhodnúť, či priateľovi veríš, alebo nie. A k tomu, že Ťa vyhodil z auta, no, je to hnusné a nemal to robiť, ale možno ho aj trochu chápem.

janetinka27
12. aug 2021

asi ste kazdy ina povaha. treba prehodnotit vztah, preco ste vlastne spolu. ci je to preto, ze ti pomohol alebo je tam naozaj tuzba byt spolu, planovat buducnost.

zuzika33
12. aug 2021

da sa zit s kludom: ked mi bol neverny a klame mi, raz sa to ukaze... a ak nie, on nech s tym zije. Ked tvrdi ze nic neurobil, tak by som pockala ci sa nieco ukaze. To nie je zatvaranie oci, kedze realne mozno nic nespravil. Malo by to ist lahsie 🙂

ak by sa ukazalo ze je neverny, tak by som sa rozhodla, ci berem neverneho priatela - vtedy by som zazmurila oci a neriesila to, alebo mi to vadi a rozidem sa.

ja som mala podozrenie v jednom vztahu ale bol to majster zatlkac. boli naznaky, no nikdy dokazy. pravda sa ale ukazala nakoniec. no podvadzali sme obaja, ja som sa vsak priznala. on nie. (mlada som bola 😀).

kittykat22
12. aug 2021

mne pride, ze niesi mentalne uplne v poriadku. To co pises je sialene. Opis sa hodi skor na knihu u nas doma v kocurkove, ako na vztah.

sissy27
12. aug 2021

Choďte od seba. Ešte ste mladí, nemáte deti, hypotéku, nebude to také zložité. Výbuchy zlosti, krik taký, že sa ho bojíš, vysadí ťa z auta? Prečo si myslíš, že to pominie? Bude sa to stupňovať. Takisto tvoja žiarlivosť, či už opodstatnená alebo nie. Nebude to lepšie, neveríš mu, asi máš na to dôvod a ten z hlavy nevymažeš. Vždy tu bude a vždy vyskočí v tej najnevhodnejšej chvíli.
Už to, že sa rozchádzate a schádzate o niečom svedčí - o tom, že nie ste spolu kompatibilní, myslím, že by sa to dalo pomenovať ako toxický vzťah. A je to milé, že ti v živote veľa pomohol, ale to neznamená, že musíte spolu zostať navždy.

elian
12. aug 2021

ja by som ťa tiež vysadila ..... neznášam žiarlivcov - je to len prejav neskutočne nízkeho sebavedomia

lucka_ke
12. aug 2021

keby mňa niekto vysadil z auta tak ho vyškrtnem zo života - úplne, takto sa problémy neriešia

marcellka32
12. aug 2021

Nepatríte k sebe...ty si žiarlivec (druhé najhoršie po lakomcovi), on si ťa neváži, keď ťa vyloží z auta...kde je tvoja hrdosť a úcta k sebe?

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
luccija
12. aug 2021

Nehodite sa k sebe načo taký vzťah?

nttnnt
12. aug 2021

zrejme si typ co neda pokoj dokym cloveka nevytoci do nepricetnosti...ja by som ta tiez vylozila z auta :D a urcite by som nechcela mat pri sebe takeho emocneho vyciciavaca..

simca06022011
12. aug 2021

no inak ked sa so mnou niekto zacne vadit v aute a bude este gradovat svojim "neverim postojom", tak ho tiez vysadim.. pre jeho bezpecnost. Cize to nema nic o ucte. Aj ona ako zairliva tapa, sa proste musi vediet ovladat a predpokladam, ze jemu rupli nervy a vysadil ju. No a ?
Otazne je, na co je takyto vztah tebe? a na co je jemu? Kazdy idete nieco ine... ty nechces ist navystivit svojho frajera, elbo sa ti to da doterne? nemas sa mu kedy ospravedlnit, chodi on kedy chce... 🙂 no cele usmevne...

sense
12. aug 2021

Ak tvoja komunikácia je : podviedol si ma? On: nie Ty opäť : priznaj sa ze si ma podviedol. On : nepodviedol. Ty opäť nedáš pokoj : priznaj sa ja viem ze si ma podviedol a on zas že nie à ty neprestanes, tak sa nečudujem ze vybuchol.
Pretože toto nie je komunikácia.

A šoférovať a začne ma takto chlap alebo niekto iný vytáčat zabrzdim a vyhodím ho z auta. A to som veľmi kľudný človek... Ale aj pri mojej kľudnej povahe sú určite hranice explodujem

lenusa20
12. aug 2021

@elian súhlasim s tebou... S jedným som sa rozviedla a svojím dlhoročným podozrievaním a vytačaním dookola ma len nasral donepričetna. A pri hádkach a výlevoch ake opisuje autorka som ja vyskakovala z auta zajazdy... Neznesiem žiarlivcov...bleeeee...

lindous
12. aug 2021

Verím, neviem prečo by som bola s niekým komu nemôžem dôverovať..

Žiarlivosť mi jeden vzťah zničila, ale teda žiarlivý bol partner.. Neustále obhajovanie sa, neoprávnené výčitky, vyrývanie a hľadanie neexistujúcich dôkazov bolo vyčerpávajúce a neznesiteľné, tiež som párkrát vybuchla, tak že som samu seba nespoznávala... Veľakrát som tiež už zostala len ticho a nechala ho, nekomunikovala som, lebo načo... a tak som radšej odišla..

A teda dôvod som mu nikdy nedala, jemu prišlo podozrivé aj to, že sme s kamarátom boli obaja online nadránom, takže sme si určite vypisovali nemravnosti 😅😂

autor
12. aug 2021

No, ďakujem za reakcie a názory...nebolo to neopodstatnené podozrievanie..boli sme dohodnutý na určitú hodinu. Nič sa nekonalo tak som zavolala, čo je vo veci. šoféroval..vraj bol s kamarátom na hubách..neriešila som to. Ale hnevalo ma to..prečo ide inam keď sa slúbil. Prišiel o 2 h za mnou. Nesedelo mi to časovo, a ani pohĺad na neho..ja už neviem, či som si to domýšlala, alebo to naozaj bolo tak..ak by prišiel tak ako sme sa dohodli nič z toho by sa neodohralo..niesom žiarlivec čo vidí v každom rohu potencionálnu milenku...ale jeho správanie vo mne vyvoláva tieto reakcie...zlyhava komunikácia...

sasa1310
12. aug 2021

je jedno či ťa podviedol alebo nie. Váš vzťah nemá budúcnosť. Neviete komunikovať spolu. Jednoducho nemáš čo riešiť

ukulela
12. aug 2021

@lucka_ke ale zase keby teba niekto pri soferovani provokoval a riesil nejaku nedokazanu vymyslenu neveru dokola a dokola, tak co urobis? havarujes? sama pise, ze ho provokovala - ked to priznala, uz to bolo asi za hranicou unosnosti. hadam ju nenechal v kukuricnom poli bez dokladov a penazi, ale niekde na zastavke/v obyvanej oblasti. taxik si hadam zavolat vie, resp zajst na bus. vyvolavat hadku v aute je rovne rsikovat havariu.

h2
12. aug 2021

Tak toto presne je neopodstatnené podozrievanie. A presne toto robia žiarlivci. Sledujú čas, kedy mal kto kde byť a ak sa oneskorí, tak je to preto, lebo niekde trtká s iným.
Osobne si myslím, že ak by v tom čase bol s milenkou, tak by Ti o hubách s kamarátom povedal dopredu, zaistil by si alibi.

ukulela
12. aug 2021

si stihacka a ziarlivka. nemozes mat chlapa pod kontrolou, a ano, na hubach sa da normalne zdrzat, zatarat .... stacilo sa opytat, ci daco nazbieral a ponuknut mu, ze mu ich pomozes nasusit ... nevernik si zaistuje aliby predom, nie ex post., presne ako pise @h2. vas vztak je chory a na prd. preco ste spolu vlastne?

autor
12. aug 2021

Vrátil sa po mňa, odviezol domou. On má takúto nervácku povahu po svojom otcovi. X krát mi jeho mama prizvukovala, čo s ním v aute aj mimo neho pozažívala...nebol to prvý jeho výbuch..Čo sa tíka priateĺa, varoval ma že to nemám robiť, že pójdem pešo...stalo sa čo sa stalo. No ja hĺadám spôsob ako to napraviť, zbaviť sa podozrievania...nenapísala som tu preto, aby som dostala diagnostiku vzťahu, veď vidím, že sa trápime.

h2
12. aug 2021

Takže on Ti dopredu povedal, že ak neprestaneš, tak Ťa vysadí? A Ty si neprestala. No, urobil, ako sľúbil. Ak chceš radu, ako sa zbaviť podozrievania, tak to musíš chcieť a pracovať na sebe. Konkrétne neviem, ale určite nájdeš nejaké rady na internete, alebo vyhľadaj psychológa. Pre začiatok by mohlo pomôcť, keby si úplne stopla všetky prejavy Tvojej žiarlivosti, nech by už Tvoje pocity, či myšlienky, boli akékoľvek. Sama vidíš, že to nie len nič nerieši, práve naopak, len sa pohádate a priateľ má nervy.

autor
12. aug 2021

Ďakujem, áno uvedomujem si, že to čo robím nieje ok. Všetky tieto dovolím si povedať bloky sú z minulosti..tam bola nevera dokázana..no tohto priateĺa nechcem stratiť. No s tou komunikáciou to je pravda...blokuje, nekumunikuje..a ja už neviem ako sa mu aspoň ospravedlniť...

sense
12. aug 2021

Napíš mu ospravedlnenie a viac sa v tom neryp, nebombarduj ho správami, nechaj jo vychladnúť... Ak mu budeš za to stať sa ti ozve, možno nie hneď.. Ale ozve...

lindous
12. aug 2021

Z tvojej strany by si v prvom rade mala asi zapracovať na vlastnom sebavedomí a minulosť nechať minulosťou, ak sama nevieš ako, kľudne s pomocou terapie - aspoň pár sedení, niekedy aj zo 3 stačia, aby človek získal nový pohľad na veci a naučil sa trošku inak pracovať s myšlienkami 😊 viem že teraz je psychologicka pomoc pomaly univerzálna odpoveď na všetko, ale naozaj to vie pomôcť... A tiež by som možno zapracovala na svojom živote mimo vzťahu - vlastné koníčky, vlastní priatelia, vlastný program... Aby si nebola tak naviazaná, aby keď niekam pôjde si sa nezožierala myšlienkami, že čo asi robí, ale išla si sa zabaviť aj ty, aby si mu dala dýchať a aby si vedela dýchať aj bez neho

A potom uvidíš, či sa aj jeho správanie zlepší lebo výbušný je len kvôli tvojej provokácii a nekomunikuje lebo má dosť alebo to má proste v povahe a potom bude záležať na tom, či aj on bude ochotný na tom pracovať, lebo na vzťah treba dvoch, ktorí sa snažia

autor
12. aug 2021

Máte pravdu, no ja som ostala odstrihnutá od sveta nie vlastným pričinením..no nechcem to tu rozoberať. Nemyslím si žeby mi chýbalo sebavedomie..len niekedy je človek dotlačený k tomu, že stratí úplne kontakt s okolitým svetom...upla som sa na neho, pretože to bol jediný človek ktorý tu bol pre mňa v ťažkom obdobi...a tak nejako podvedome, žiarlim na jeho okolie...to je to..no budem musieť so sebou niečo robiť. To je jedna vec, ale to že ak sa s niekym dohodnem na niečom a nemôžem nestíham, tak sa ozvem, na tom trvám. Ak sa ozve odkomunikujem si to s ním. Ďakujem za Vaše reakcie.

vilma7
12. aug 2021

To už podľa mňa nie je ospravedlnenie, ale pchanie sa do z...u.
Prosím ťa, aký rozumný argument máš na udržanie tohoto vzťahu? Teraz to nefunguje, ani z jednej strany, záujem o nápravu vôbec, akú to má budúcnosť? Skôr či neskôr budeš mať toho plné zuby a budeš vidieť že tudy cesta nevedie

Opýtaj sa jeho, keď už je taký komunikativny, čo más urobiť, či mu máš ozaj r.ť vylízať, aby bol kľud. Sorry za otvorenosť.

diewcatqoo
12. aug 2021

Ano, verim manzelovi. Ak sa niekde zdrzi a neozyva sa, prva myslienka, ktora mi napadne, je, ci je ok a ci sa mu nahodou nieco nestalo. Nie to, ze ma urcite podvadza. On to ma voci mne, myslim, rovnako.
Nemame vo vztahu ziarlivostne sceny a ani vybuchy zlosti. Vas vztah nie je zdravy. V takom vztahu, aky mate vy, by som ja zit nedokazala.

zuzika33
12. aug 2021

posudky ci si normalna alebo nie mi pridu unahlene a nevhodne co tu dievcata vynasaju. mame tu kopec psychologov co vidia na par riadkoch "mentalne zdravie" a ziarlivost. :D mozes mat aj pravdu nemusis. moze to byt ze tomuto konkretnemu muzovi neveris, inym uz budes... kazdopadne ja by som uz riesila skor nakolko si ma taky partner vazi ked sa rozchadzame a schadzame, ked ma vyhodi z auta, ked ma neni ochotny informovat. moze to byt forma obrany pred prehnanou inspekciou, ta nikomu neprospieva... ak je opodstatnena, tak to klamara nezastavi, akurat vidi ze podvadza a nic sa nedeje. a ak nepodvadza tak ma nervy zo zeleza 😂😬 ale pytas sa ako to zlepsit.. mozno sa odosobnit na chvilu? ze ked pojde na konflikt nereagovat podla pocitov ale pocuvat iba fakty. zahryznutie do jazyka podla popisu je cesta iba k dalsiemu vybuchu...

zuzika33
12. aug 2021

inak, nedali ste sa dokopy tak, ze este mal inu priatelku?

Strana
z2