Vieme rozoznať pravdu pri hľadaní vzťahu?
Ahojte...... zaujímalo by ma že , nakoľko je pre vás pri hľadaní partnera, alebo na začiatku vzťahu dôležité to, čo vám muž rozpráva o svojom predchádzajúcom vzťahu, najmä ak práve ukončil manželstvo, alebo dlhodobý vzťah. Majú pre vás jeho vysvetlenia dôvodov rozchodu reálnu výpovednú hodnotu? Beriete tieto informácie ako dôležitý podklad pre vytváranie si názoru, alebo ich skôr vnímate s rezervou, keďže ide o pohľad iba jednej strany, ktorý môže byť vedome či nevedome upravený. alebo podaný tak, aby pôsobil v jeho prospech? Zaujíma ma váš úprimný pohľad , alebo skúsenosti, s tym kedy po čase ste zistili že nakoniec nebola ona na vine rozchodu ako rozprával, ale vina je to jeho.. .
Ani mne sa nepáči, keď nakladajú na ex
Ak by ma úmyselne zavadzal alebo klamal to je iná vec
Inak ma nezaujíma čo bolo s ex
Nič také som zatiaľ neriešila ale mňa by asi vôbec nezaujímalo "moja bývalá ...". Asi by sme si vymenili základné info či je rozvedený, po rozchode, vdovec, nezadaný, či má deti, prípadne niečo čo by malo význam pre náš vzťah a inak mňa zaujíma hlavne človek ako taký, časom by som ho spoznala. Poznám kopec chlapov, ktorí nevedeli fungovať s jednou ženou a s druhou fungujú úplne ukážkovo. Je to o aj kompatibilite pováh.
Ale trebárs chlap, ktorý by so mnou stále riešil svoju minulosť, vyplakával za bývalou alebo na ňu vkuse nadával by sa mne veľmi rýchlo zunoval. Ja nepotrebujem chlapov zachraňovať ani meniť ani ľutovať. Chcem partnera, vyrovnaného a bez veľkých emočných boľačiek.
@anonym_autor chyba je takmer vzdy (okrem extremnych, jasnych pripadov - alkohol, gemblerstvo, nasilie...) na oboch stranach. A treba si uvedomit, ze nik nie je dokonaly a kazdy ma svoj pohlad na vec ("svoju pravdu"), takze bez dlhodobeho kontaktu s obomi osobami si aj tak neurobis "dokonaly" obraz. Navyse, co jednemu vyhovuje/nevadi, moze byt pre ineho problem.
Nejak vieme o svojich bývalých vzťahoch, ako asi vyzerali, prečo skončili, ale vždy som riešila ako sa správa ku mne, ako sa s ním cítim ja... tiež nie som bez chyby a tiež by ex na mňa určite našli nejaké veci, ktoré som nerobila úplne správne, ale v súčasnom vzťahu som úplne in, takže nikdy som to nebrala príliš veľmi do úvahy a nerobila si názor o človeku na základe tohto... jediné pre mňa odradzujúce je, keď človek o ex rozpráva až moc
akonáhle je na prestrase jeho ex a neustále sa k tejto téme vracia - za mňa úplne zle. Pomyslím si že ešte nie je so svojou situáciou stotožnení.
@anonym_autor chyba je takmer vzdy (okrem extremnych, jasnych pripadov - alkohol, gemblerstvo, nasilie...) na oboch stranach. A treba si uvedomit, ze nik nie je dokonaly a kazdy ma svoj pohlad na vec ("svoju pravdu"), takze bez dlhodobeho kontaktu s obomi osobami si aj tak neurobis "dokonaly" obraz. Navyse, co jednemu vyhovuje/nevadi, moze byt pre ineho problem.
@madeincssr chyba nie je takmer vždy na oboch stranách. Tento psychologický názor z 50 rokov minulého storočia je dávno za nami. Tematika domáceho násilia hovorí jasne. Na jednej strane je agresor, ktorý má 100 percentnu vinu za nefunkčný vzťah a na druhej strane je obeť. Jej chybou je, že vstúpila do vzťahu s agresorom a pokračuje, často pre ekonomické dôvody v hre tryznitel a obeť. Inak neexistuje na jej strane žiadna vina. Takéto prehlásenia o vine na oboch stranách sú škodlivé pre obeť, nakoľko predlžujú jej agoniu vo vzťahu s agresorom.
@anonym_autor pokial nie je zena zahltena hormonami , chorobnou potrebou mat akykolvek vztah a ma zdrave sebavedomie urcite pocuva muza ako hovori o ex. Intuicia je vo vacsine pripadou pravdiva. Ak vam nieco tam vzadu vravi nieco mi tu nesedi tak to ozaj nesedi a treba zdrhnut bez vycitiek
@anonym_autor Poznám minulosť svojho muža z jeho rozprávania tak, ako aj on tú moju. Nie je však pre nás dôležité kým sme boli v čase, keď sme ešte neboli svoji. Dôležité je pre nás to, kým sme sa stali, keď sme začali byť spolu vo vzťahu a ako sme sa v ňom časom stále formovali. Záleží na prítomnosti a nie na tom, čo bolo a ako by mohlo byť ( preslávené keby bolo keby ). A poviem ti ešte jednu vec. To, že tomu mužovi veľa vzťahov nevyšlo neznamená, že v ( každom ) jeho predošlom vzťahu bola chyba na jeho strane ( ako sa aj vraví, každý má svoju pravdu ) - jedná sa o irelevantnú záležitosť, keďže s tebou mu to môže vyjsť.
@anonym_autorne mne povedal,že je rozvedený,lebo si už ani na meno nevedeli prísť.Uz sme spolu skoro 20 rokov a neviem o nič viac ako na začiatku.
Tak asi nebude o sebe zle rozpravat, ked ta chce ziskat. A je jasne, ze nie je pravda, ze on bol ten dokonaly a ex bola ta spina. Teda 99% to tak nie je. A hlavne, ked o ex rozprava skaredo. Tam by som zbystrila.
Je veľmi dôležité počúvať čo rozprava o svojich ex .Môj mi narozpraval aké boli zlé,oklamali ho každá jedna atď a nakoniec som prišla na to že on nonstop klame keby len to
@anonym_autor tak ti poviem môj posledný ex sa v čase nášho zoznámenia rozvádzal. Mne vtedy povedal, že ona si našla milenca a tvorí sním už pár a on chudáčik pre nich zarábal v Anglicku peniaze na prerábku domu. Až potom čo sme sa rozišli , som zistila, že nie ona, ale on sa k@vil kade tade a teda táto vlastnosť mu zostala aj v našom vzťahu a aj v ďalšom manželstve ktoré uzatvoril.. Po mojej skúsenosti, keď nemáš možnosť si jeho verziu overiť, by som to jedným uchom dnu a druhým von vypustila, čiže nepodstatné informácie
@anonym_autor mňa by to asi ani nezaujímalo, po prvej vete by som ho stopla. Úplne mi stačí stručne povedat “neklapalo to”, alebo niečo iné, jasne, stručne. V žiadnom prípade by som nepočúvala bedákanie, ukrivdenia, o tom, aká je hrozná atd.
vždy je to o dvoch, a tak to aj beriem...

Jedna vec je dôvodom pre mňa ukončiť stretávanie. Keď kydá na exky a za všetko mohli len ony. Tým o sebe povedal prakticky všetko.