Viete, koho vlastne chcete pri sebe?
Dobrý podvečer.. Často sa hovorí, že ženy hľadajú inteligentného muža.. Otázka však je, čo sa tým vlastne myslí.. Inteligencia totiž nie je len schopnosť počúvať, súhlasiť a prispôsobovať sa, ale aj schopnosť jasne pomenovať vlastné potreby, presadzovať svoj názor a nastavovať hranice.. A práve tu často vzniká problém podla mňa...
Skutočne inteligentný muž nebýva vždy pohodlným pre vás... Dokáže nesúhlasiť, argumentovať a nenechá sa viesť len očakávaniami druhej strany.. Pre niektoré ženy to môže pôsobiť ako manipulácia, alebo ohrozenie, hoci v skutočnosti ide len o rovnocenné presadzovanie seba samého., Inteligencia v tomto zmysle neprináša automaticky pokoj, ale skôr napätie, dialóg či konfrontáciu a mnohé si to neuvedomujete. Reálne vám napokon často stačí muž s nižším intelektom, ktorý je hlavne ochotný počúvať, prispôsobovať sa a neklásť odpor.. Taký muž nevyvoláva konflikty, nespochybňuje rozhodnutia a nevnáša do vzťahu napätie vyplývajúce z rozdielnych potrieb.. Prináša pokoj, ale za cenu nerovnováhy.
Skutočne inteligentný muž totiž neponúka len súhlas, ale aj konfrontáciu, dialóg a zadáva hranice.. A to nie je vždy príjemné. Čo ste si vybrali vy?? uprednostnili pohodlie pred výzvou.? Otázkou zostáva, či takýto pokoj nie je len tichým kompromisom, v ktorom sa jeden z partnerov postupne stráca. Máte doma skutočne inteligentného muža, alebo niekoho kto s vami vo všetkom súhlasí?? A viete vôbec koho pri sebe chcete?
@anonym_autor V prvom rade inteligentny clovek vie komunikovat a prijat argumenty.
ha?
@biba_18 HA = histriónska (hysterická) porucha osobnosti, to je tvoja diagnóza?
@anonym_autor skôr tým chcela napísať že nechápe úplne , alebo iba ja nechápem....čo to vlastne chceš?
Nikdy som pod tým, že chcem inteligentného muža nemyslela muža, ktorý so mnou vo všetkom súhlasí a ani som to nikdy v takomto kontexte nepočula a nerozumiem úplne asi ako si k takémuto prepojeniu došlo… ja si pod tým predstavujem muža so všeobecným prehľadom, s ktorým sa dá diskutovať na rôzne témy, vie si spraviť aj sformulovať vlastný názor, ale aj prijať iný a na základe faktov argumentovať, má logické myslenie, vie si v rôznych situáciách poradiť… a áno, v tomto smere mám rada, keď je pre mňa človek výzvou a musim pri ňom udržiavať môj mozog vo forme… rôzne potreby vo vzťahu sú pre mňa iná kapitola a o niecom inom ako inteligencii a tam záleží o čo ide, sú veci, v ktorých som ochotná spraviť kompromis a aj veci, v ktorých som nekompromisná a hľadala som takého partnera, s ktorým si v nich sadneme, lebo inak by to bolo trápenie pre oboch
Inteligentný človek nepotrebuje ísť do konflitktu, komunikácia je základ. To neznamená mať stále na všetko rovnaký názor a hlavne, emocionálna inteligencia je alfa a omegou vo vzťahu.
Vykrik do tmy. Tucny vie, ze je tucny. Ale nikto si nemysli o sebe, ze je hlupak. Kazdy si mysli o sebe, ze je vysokointeligentny ...
Vykrik do tmy. Tucny vie, ze je tucny. Ale nikto si nemysli o sebe, ze je hlupak. Kazdy si mysli o sebe, ze je vysokointeligentny ...
@anonym_fa7926 a na Modrom koníku dupľovane, či o sebe, alebo svojich partneroch či svojich nárokoch.
@anonym_fa7926 a na Modrom koníku dupľovane, či o sebe, alebo svojich partneroch či svojich nárokoch.
@anonym_autor samozrejme a co si cakal? 🙂
@anonym_autor Histriónska porucha osobnosti (HPD) - Histrionic personality disorder. Unagi 🙂
Intenligentný nerovná sa pasívny. Vzťah pochopiteľne znamená aj výzvy, aj nekomfortné rozhovory. Ale ak pod pojmom "inteligentný" nemáme na mysli len IQ, ale aj EQ, tak tie výzvy a nekomfortné rozhovory nie sú o vyeskalovaných konfliktoch, boji, egu, atď., ale sú naopak skôr v konečnom dôsledku príjemným rastom.
@anonym_autor dakujem, ze mi to konecne niekto vysvetlil
@anonym_autor je nám extrémne ľúto, že napriek uvedomeniu si svojej vlastnej vysokej inteligencii ťa žiadna nechce. 🥴
@anonym_autor len dve veci na svete su rozdelene spravodlivo. Peniaze a rozum. Este nikto sa nestazoval, ze ma vela penazi. Este nikto sa nestazoval, ze ma malo rozumu.
@anonym_autor Zeny ta nechcu, lebo si arogantny a namysleny.
Aroganciu si nemyl s inteligenciou,ono totiz aj iq moze byt vyssie ale potom chyba eq,ano eq je viac ako iq.
@anonym_autor z tvojho prispevky citit nadradenost voci zenam. Neutoc.
Myslel si svoj príspevok nejak v tom zmysle, či chceme radšej zostať vo svojej komfortnej zóne alebo chceme radsej čeliť novým výzvam?
@anonym_autor Takéto úvahy vypisujú chlapi, ktorí si o sebe skromne myslia, akí sú inteligentní. Bohužiaľ sú na omyle.
@anonym_autor hlúpy muž vnáša do vzťahu pokoj, počúva a súhlasí a inteligentný muž prináša napätie, konflikt, konfrontáciu, argumentáciu, nesúlad.
No, cipána, mám dosť. Ako silno musí byť muž "inteligentný" aby toto vypotil? To, že ťa ženy nechcú nazvaľuj na inteligenciu, si skrátka dosť mimo. 🤦
toto tu pise stale jedna a ta ista osoba podla mna aj ten dementny dotaznik co tu dnes fical aj toto a kopec tomuto podobnych tem akoze na zamyslenie. ten casovy potencial by sa dal aj lepsie vyuzit
toto tu pise stale jedna a ta ista osoba podla mna aj ten dementny dotaznik co tu dnes fical aj toto a kopec tomuto podobnych tem akoze na zamyslenie. ten casovy potencial by sa dal aj lepsie vyuzit
@pralinka25 väčšiu hlúposť som dávno nečítala 🤦
@demodun ja uz to ani necitam. vidim prvych par viet a uz viem ze to furt ta ista pise nezmysly
@demodun ja uz to ani necitam. vidim prvych par viet a uz viem ze to furt ta ista pise nezmysly
@pralinka25 To je muž, riadne zakomplexovaný a nenávidiaci ženy.
Môjho muža považujem za inteligentého. Znamená to, že keď mu poviem, čo ma trápi, čo sa mi na ňom nepáči tak sa nad tým zamyslí, ak nesúhlasí, tak mi slušne oponuje a ak súhlasí, tak si prizná chybu a snaží sa zlepšiť. Chápeme sa? To je ale emocionálna inteligencia, nie IQ. A niekedy mať vysoké EQ znamená si zahryznúť do jazyka. Lebo občas som neprijemna keď je toho na mňa pri dieťati veľa. A ozaj nikomu vtedy neprospeje, keby mi muž začne vyčítať aká som neprijemna. I keď je to pravda.
@enmery neviem ale cele to sedi s tymi ostatnymi "zamyslackovymi" temami ktore tu v poslednom case strasia. je ich uz pomerne vela.
@enmery vyzerá to tak. ďalší zúfalec, ktorý sa sem príde odbúrať na ženách.

ha?