Vlastné bývanie - žena verzus muž a nový vzťah
Všimli ste si, že ak má svoje bývanie muž, napríklad kúpi dom, jeho cieľom je nasťahovať si doň ženu. Avšak ak dosiahne vlastné bývanie žena, v žiadnom prípade nechce ubytovať u seba muža? Alebo aké sú vaše skúsenosti? 🙂
@ruxandra tiež som si nechcela a nasťahovala som si. Ale časom sme plánovali kúpiť niečo väčšie, tak už to potom bolo spoločné. Ale ak bude raz rozvod, zrátam mu to všetko 😉😅
Mala som ,,u seba" muza, potom sme kupili spolocne 🤣
kedysi 25 rokov späť bol v Nemecku narastajúci trend single ľudí, alebo verzia: Ja vo svojom, Ty vo svojom, napriek tomu, že tvoríme pár. Krútila som vtedy nechápavo hlavou 🤔
Dnes tento jav narastá aj u nás. Moja sestra tiež tak žije=ona vo svojom, on vo svojom. Tvoria pár 8 rokov a žiadne spoločne sa nechystá. Ľudia sa boja záväzkov, prípadneho rozchodu a komplikácií🙄
Ja to mam opacne - chlap prisiel do mojho bytu. Nevidela som zmysel stahovat sa s dietatom, menit skolku atd v ramci mesta.
Ale vo vseobecnosti to asi vychadza z toho, ze chlap hlada gazdinu, zena si zas nechce nechat robit “bordel” vo svojom.
Moje skúsenosti sú presne opačné: môj bývalý prišiel bývať ku mne do môjho bytu a môj súčasný prišiel bývať ku mne do môjho domu.
@jamimo ja sa im ani nečudujem. Ak by som niekedy zostala sama, tak už by som si nikoho nenasťahovala ku sebe. Možno tak sem-tam nech príde ale dlhodobo, nastálo, to nie. Chcem svoj priestor, svoje súkromie. Ale tak , ja už mám čo to za sebou a rodinu si už zakladať neplánujem.
@sheila121 lenže potom mnohé aj tak dopadnú. Po rozchode, rozvode nemajú kam s deťmi ísť.
@kvetinka75 aj ja tomu rozumiem. My sme vo vzťahu nadobudli spoločne, pekne si žijeme. Ak by som mala raz ostať sama, tak áno, sama vo svojom= môj priestor, súkromie, režim dňa. Som pomaly vo veku, že kompromisy nie...
@sheila121 ak má muž nehnuteľnosť pred manželstvom, tak to do BSM nepatrí.
@sheila121 ani to nie je výhra.Si predstav, že sa ľudia v 46 r rozhodnú rozviesť a rozdeliť byť, dom veď už im vyrátajú take splátky na hypo, ak chcú začať nanovo po rozvode, že katastrofa.Teraz to rieši kamarátka.
@kvetinka75 presne od určitého veku, keby som mala mať teraz nového muza žiadne spoločné bývanie načo?nech ma zoberie cez víkend na vylet, stretnime sa, ale chcem mať pokoj, kľud a svoje bývanie.Uz človek inak premýšľa má dieťa, zabehnutý režim...a nie, aby mi sem nosil svoje deti🤪ťažko už človek nechce robiť kompromisy iné je,ked sú mladší, malé deti prípadne chcú mať spolu rodinu
Aj ja som názorovo tiež,že každý vo svojom a potom keď sa z nich stane rodina,tak zabezpečiť si spoločné bývanie s čo najviac rovnakým podielom. Potom keď sa ženy nasťahujú k svojim partnerom zdieľajú domácnosť aj päť rokov,zveľaďuje,dávajú do toho spoločne peniaze a keď sa rozídu tak sa zo žien stanú bezdomovkyne a často sú aj výčitky tipu že ty si v mojom.
@sheila121 väčšinou neprepíše.
Ano, ženy sú asi viac citlivé na svoje súkromie a viac zvažuju, koho si k sebe nasťahuju. Čo som si všimla, kedy to so sťahovaním k nej kde rýchlo, je, keď chce od muža dieťa 🙂
No ja práveže som tak milovala svoj bytík a prácu, že som rovno povedala priateľovi, že ja sa odtiaľ sťahovať nechcem. Prisťahoval sa oň ku mne a bolo to super. Po svadbe - keď sme začali plánovať rodinu - sme kúpili spoločné väčšie bývanie.
@miriam11 jooj, ďakujem, dnes taky deň mám bez nálady a ty si ma rozosmiala 🙂
Co je to za bullshit? Ja som od zaciatku chcela, aby sa moj partner nastahoval ku mne 🤷♀️
Muz robi bordel, zena chce mat cisto

Presne taketo 😅 napr. môj muž si kupoval byt ked bol este sam s tym, ze si tam raz nasťahuje ženu a budu tam spolu vychovávať deti. Ja som si sama kupovala byt tak, ze v nom budem zit sama a nikto sa ku mne stahovat nebude 😀😀
Ale ano, keby som si nasla muža bez bytu, tak by som ho do mojho bytu nechcela nasťahovať. Ale mam kamarátku, ktora si kupila byt sama a nasťahovala si tam priateľa 🙂