icon

Vlastné bývanie - žena verzus muž a nový vzťah

5. sep 2023

Všimli ste si, že ak má svoje bývanie muž, napríklad kúpi dom, jeho cieľom je nasťahovať si doň ženu. Avšak ak dosiahne vlastné bývanie žena, v žiadnom prípade nechce ubytovať u seba muža? Alebo aké sú vaše skúsenosti? 🙂

ruxandra
5. sep 2023

Presne taketo 😅 napr. môj muž si kupoval byt ked bol este sam s tym, ze si tam raz nasťahuje ženu a budu tam spolu vychovávať deti. Ja som si sama kupovala byt tak, ze v nom budem zit sama a nikto sa ku mne stahovat nebude 😀😀
Ale ano, keby som si nasla muža bez bytu, tak by som ho do mojho bytu nechcela nasťahovať. Ale mam kamarátku, ktora si kupila byt sama a nasťahovala si tam priateľa 🙂

kvetinka75
5. sep 2023

@ruxandra tiež som si nechcela a nasťahovala som si. Ale časom sme plánovali kúpiť niečo väčšie, tak už to potom bolo spoločné. Ale ak bude raz rozvod, zrátam mu to všetko 😉😅

miriam11
Odpoveď bola odstránená
maranta_leuconeura
5. sep 2023

Mala som ,,u seba" muza, potom sme kupili spolocne 🤣

jamimo
5. sep 2023

kedysi 25 rokov späť bol v Nemecku narastajúci trend single ľudí, alebo verzia: Ja vo svojom, Ty vo svojom, napriek tomu, že tvoríme pár. Krútila som vtedy nechápavo hlavou 🤔
Dnes tento jav narastá aj u nás. Moja sestra tiež tak žije=ona vo svojom, on vo svojom. Tvoria pár 8 rokov a žiadne spoločne sa nechystá. Ľudia sa boja záväzkov, prípadneho rozchodu a komplikácií🙄

sissy27
5. sep 2023

Ja to mam opacne - chlap prisiel do mojho bytu. Nevidela som zmysel stahovat sa s dietatom, menit skolku atd v ramci mesta.
Ale vo vseobecnosti to asi vychadza z toho, ze chlap hlada gazdinu, zena si zas nechce nechat robit “bordel” vo svojom.

h2
5. sep 2023

Moje skúsenosti sú presne opačné: môj bývalý prišiel bývať ku mne do môjho bytu a môj súčasný prišiel bývať ku mne do môjho domu.

kvetinka75
5. sep 2023

@jamimo ja sa im ani nečudujem. Ak by som niekedy zostala sama, tak už by som si nikoho nenasťahovala ku sebe. Možno tak sem-tam nech príde ale dlhodobo, nastálo, to nie. Chcem svoj priestor, svoje súkromie. Ale tak , ja už mám čo to za sebou a rodinu si už zakladať neplánujem.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
kvetinka75
5. sep 2023

@sheila121 lenže potom mnohé aj tak dopadnú. Po rozchode, rozvode nemajú kam s deťmi ísť.

jamimo
5. sep 2023

@kvetinka75 aj ja tomu rozumiem. My sme vo vzťahu nadobudli spoločne, pekne si žijeme. Ak by som mala raz ostať sama, tak áno, sama vo svojom= môj priestor, súkromie, režim dňa. Som pomaly vo veku, že kompromisy nie...

sheila121
Odpoveď bola odstránená
kvetinka75
5. sep 2023

@sheila121 ak má muž nehnuteľnosť pred manželstvom, tak to do BSM nepatrí.

luccija
5. sep 2023

@sheila121 ani to nie je výhra.Si predstav, že sa ľudia v 46 r rozhodnú rozviesť a rozdeliť byť, dom veď už im vyrátajú take splátky na hypo, ak chcú začať nanovo po rozvode, že katastrofa.Teraz to rieši kamarátka.

@kvetinka75 presne od určitého veku, keby som mala mať teraz nového muza žiadne spoločné bývanie načo?nech ma zoberie cez víkend na vylet, stretnime sa, ale chcem mať pokoj, kľud a svoje bývanie.Uz človek inak premýšľa má dieťa, zabehnutý režim...a nie, aby mi sem nosil svoje deti🤪ťažko už človek nechce robiť kompromisy iné je,ked sú mladší, malé deti prípadne chcú mať spolu rodinu

sheila121
Odpoveď bola odstránená
sheila121
Odpoveď bola odstránená
angela85
5. sep 2023

Aj ja som názorovo tiež,že každý vo svojom a potom keď sa z nich stane rodina,tak zabezpečiť si spoločné bývanie s čo najviac rovnakým podielom. Potom keď sa ženy nasťahujú k svojim partnerom zdieľajú domácnosť aj päť rokov,zveľaďuje,dávajú do toho spoločne peniaze a keď sa rozídu tak sa zo žien stanú bezdomovkyne a často sú aj výčitky tipu že ty si v mojom.

kvetinka75
5. sep 2023

@sheila121 väčšinou neprepíše.

toskanka
5. sep 2023

Ano, ženy sú asi viac citlivé na svoje súkromie a viac zvažuju, koho si k sebe nasťahuju. Čo som si všimla, kedy to so sťahovaním k nej kde rýchlo, je, keď chce od muža dieťa 🙂

bolarazjedna
5. sep 2023

No ja práveže som tak milovala svoj bytík a prácu, že som rovno povedala priateľovi, že ja sa odtiaľ sťahovať nechcem. Prisťahoval sa oň ku mne a bolo to super. Po svadbe - keď sme začali plánovať rodinu - sme kúpili spoločné väčšie bývanie.

la_dolce_vita
5. sep 2023

@miriam11 jooj, ďakujem, dnes taky deň mám bez nálady a ty si ma rozosmiala 🙂

vanilkovazmrzka
5. sep 2023

Co je to za bullshit? Ja som od zaciatku chcela, aby sa moj partner nastahoval ku mne 🤷‍♀️

prosimopomoc
5. okt 2023

Muz robi bordel, zena chce mat cisto